6 leuke kindvriendelijke restaurants in Zwolle

In deze blog kindvriendelijk restaurant Zwolle zetten we de leukste restaurants in deze stad op een rij voor gezinnen. Zwolle is een kindvriendelijke stad, waar genoeg te doen is voor gezinnen met kinderen. Wij schreven al eens de blog Zwolle met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten van de stad op een rij hebben gezet. In deze blog zetten we de leukste familierestaurants in Zwolle op een rij!

#1 Brasserie Jansen

Het eerste kindvriendelijke restaurant in Zwolle van onze lijst ligt in het centrum van de stad. Je kunt hier lekker lunchen en dineren en voor kinderen hebben ze poffertjes, een hamburger met friet of een portie kibbeling met friet. Wat het restaurant kindvriendelijk maakt is dat het restaurant een speelhoek heeft waar de kinderen zich kunnen vermaken, terwijl de volwassenen nog wat kunnen eten en drinken. 

Kijk voor de uitgebreide menukaart en verdere informatie over het restaurant even op de website van Brasserie Jansen

#2 Stadscafé Blij

Ook het tweede restaurant in onze lijst van kindvriendelijke restaurants in Zwolle ligt midden in het centrum aan de Grote Markt van Zwolle. Stadscafé Blij is een populaire plek voor gezinnen in Zwolle. Het restaurant heeft genoeg opties voor kinderen, waaronder hamburgers, tosti’s en frietjes. Het is ook mogelijk om de kinderen met de ouders mee te laten eten. Dan krijg je gewoon een extra bordje voor de kinderen erbij en betaal je niets voor de kinderen. 

Het is ook mogelijk om hier met de kinderen een High Tea te doen in het restaurant. Kijk voor meer informatie over de menukaart, de High Tea en foto’s van het restaurant even op de website van Stadscafé Blij. 

#3 Pannenkoekenschip Zwolle

Het derde familierestaurant ligt aan de rand van het centrum aan het water en dat is het Pannenkoekenschip Zwolle. Een pannenkoekenhuis is natuurlijk altijd een goed idee om met kinderen te gaan eten en het is natuurlijk extra leuk dat je dat hier op een schip kunt doen. Het schip heeft tafeltjes buiten, waar je zeker in de zomer lekker buiten kunt eten. 

Uiteraard staat hier de hele menukaart in het teken van kinderen en je kunt hier heel veel verschillende soorten pannenkoeken eten. 

#4 De Beren

Dit restaurant zit midden in de stad en heeft door heel Nederland vestigingen, die meestal naast de bioscoop zitten. Dat is bij dit kindvriendelijke restaurant in Zwolle ook het geval. In het restaurant zit een speelhoek voor kinderen en kinderen kunnen ook een kleurplaat krijgen met kleurtjes. 

Restaurant de Beren heeft daarnaast een enorm uitgebreid kindermenu met heel veel verschillende opties. Ben je benieuwd naar deze menukaart, kijk dan even op de website van de Beren Zwolle

#5 Restaurant Eten & Zo

Dit restaurant heeft de all you can eat formule, waarbij je twee uur lang onbeperkt kunt eten van het buffet. Met kinderen wel makkelijk aangezien ze dan zelf kunnen opscheppen wat ze lekker vinden. Ze hebben verschillende wereldgerechten die je kan proeven en voor kinderen is er ook in het restaurant een speelhoek, waar ze zich kunnen vermaken. 

Wel vinden wij het nadeel van dit soort restaurants dat je wel veel van tafel bent met het gezin (om steeds weer eten te pakken), waardoor je minder tijd aan tafel doorbrengt. Wel is het met kinderen een makkelijk concept, omdat je niet op het eten hoeft te wachten.

Kindvriendelijk restaurant Zwolle
Kindvriendelijk restaurant Zwolle

#6 Bistro de Stadshoeve

Dit restaurant ligt bij het park de Stadshoeve en kinderen kunnen hier op een zomerse dag lekker buiten spelen en met de diertjes knuffelen die hier rondlopen. Het restaurant is gericht op kinderen en heeft ook alle faciliteiten voor kinderen. Daarnaast hebben ze ook een kindermenu. 

Houdt er wel rekening mee dat deze bistro een stukje buiten het centrum van Zwolle ligt en dat je ongeveer een kwartiertje moet rijden met de auto om bij dit restaurant te komen. 

Waar overnachten in Zwolle met kinderen?

Zwolle is een kindvriendelijke stad, waar je prima tijdens een weekendje weg naar toe kunt gaan. Er is genoeg te doen in de stad om je twee dagen goed te vermaken. Uiteraard moet je dan ook ergens overnachten met kinderen. 

Wij hebben in verschillende hotels geslapen in Zwolle en hebben alle kindvriendelijke hotels van de stad op een rij gezet. We hebben daarbij de positieve punten en negatieve punten van ieder hotel op een rij gezet, zodat je als ouders een goede keuze kunt maken voor een hotel. Je kunt dit overzicht vinden in onze blog kindvriendelijk hotel Zwolle. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
De Pelsertoren Zwolle met kinderen

Scroll naar boven