Kindvriendelijke restaurants Tilburg: onze favorieten

In deze blog kindvriendelijk restaurant Tilburg, zetten we alle leuke restaurants voor gezinnen op een rij. Je kunt in Tilburg met kinderen uiteraard prima eten, aangezien er in het centrum van de stad enorm veel leuke restaurantjes en cafeetjes zijn, waar je wat kunt eten en drinken. Zo heb je in het centrum van Tilburg verschillende pleinen waar je lekker kunt eten op een terrasje zoals de pleinen de Heuvel, het Piusplein en de Korte Heuvel. We zetten een aantal kindvriendelijke restaurants in Tilburg hieronder op een rij.

Het ketelhuis

Een leuke optie die wel op een paar minuten rijden met de auto buiten het centrum van de stad ligt is het Ketelhuis. Het Ketelhuis is een pannenkoekenrestaurant, waarbij er voor het restaurant een redelijk grote speeltuin ligt. Zoek je in Tilburg een restaurant met speeltuin, dan is het Ketelhuis een hele goede optie!

Wij vinden dit restaurant altijd een prima optie om te eten. Ze hebben hier heel veel verschillende soorten pannenkoeken, maar ook frietjes, broodjes en tosti’s. Je kunt de auto gratis voor de deur parkeren van het restaurant. Kijk voor meer informatie over het restaurant even op de website van het Het Ketelhuis

Kindvriendelijk restaurant Tilburg
Kindvriendelijk restaurant Tilburg

Gourmet Market Tilburg

Een ander kindvriendelijk restaurant in Tilburg is Gourmet Market Tilburg. Dit restaurant is eigenlijk een verzameling van allerlei internationale restaurantjes onder één dak. Het restaurant ligt achter het centraal station en is ook erg toegankelijk voor gezinnen, aangezien de sfeer er ontspannen is.

Wij vinden dit soort restaurants met allerlei internationale standjes altijd super leuk en ook super lekker en je hebt hier voor ieder gezinslid wel iets lekkers te eten. Wat ons betreft zeker een aanrader als je een leuk restaurant in Tilburg met kinderen zoekt. 

Stadscafé de Spaarbank

Dit is een ander kindvriendelijk restaurant in Tilburg waar wij regelmatig gaan eten met onze dochter. Je hebt hier binnen een speelhoekje en buiten een speeltuintje, waar de kinderen zich kunnen vermaken. De Spaarbank ligt in het centrum van Tilburg en de sfeer is hier ook lekker losjes. Meestal zitten er in het restaurant veel gezinnen met kinderen te eten!

Kijk even op de website van Stadscafë De Spaarbank voor meer informatie over dit restaurant in Tilburg. 

Het Genieten

Dit is een restaurant met een grote speeltuin in de omgeving van Tilburg. Dit restaurant ligt namelijk in Kaatsheuvel op ongeveer twintig minuutjes rijden van het centrum van Tilburg.

Dit restaurant is onderdeel van een camping, maar je kunt hier gewoon eten. Op het terras heb je uitzicht over een grote speeltuin (in de zomer ook met water) waar kinderen vele uurtjes kunnen spelen. Wij zijn hier al heel vaak geweest en onze dochter vermaakt zich hier altijd super.

Om de speeltuin zit een hek, zodat je kinderen ook niet van de speeltuin weg kunnen lopen. Dit restaurant ligt tegen natuurgebied de Loonse en Drunense duinen aan, waar je ook lekker kunt wandelen en spelen met het gezin. Zoek je een restaurant in de omgeving van Tilburg met een hele grote speeltuin, dan is het Genieten misschien wel de beste optie.  

Het Boscafé

Dit is een restaurant met speeltuin in de omgeving van Tilburg (in het dorp Oisterwijk) en dit  kindvriendelijke restaurant is heel geschikt met kleine kinderen tot een jaar of vijf/ zes. De speeltuin is niet super groot, maar voor die leeftijdscategorie groot genoeg. Rondom de speeltuin zitten allemaal tafeltjes, waardoor je hier in de zomer heerlijk kunt lunchen met het gezin. Dit is vooral een heel geschikt restaurant in de omgeving van TIlburg als je gaat eten met een peuter of een kleuter. Voor oudere kinderen is dit restaurant minder geschikt. 

In den Bockenreyder

Ook dit restaurant is in de regio wel redelijk een begrip. Je kan hier heerlijk eten en er zijn verschillende dieren en natuurlijk speeltoestellen waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Dit restaurant ligt in Esbeek, een dorpje in de regio van Tilburg. Het restaurant staat erg bekend vanwege zijn heerlijke omeletten. 

Kindvriendelijk restaurant Tilburg
Kindvriendelijk restaurant Tilburg

Waar overnachten in Tilburg?

Tilburg is een leuke stad om een heel weekend naar toe te gaan. Wij hebben de stad al tientallen keren bezocht (het is tenslotte de stad waar we praktisch wonen), maar toch hebben we ook al in diversen hotels geslapen in de stad. We hebben hierover de blog kindvriendelijk hotel Tilburg geschreven, waarin we alle leuke kindvriendelijke hotels op een rij hebben gezet en met elkaar hebben vergeleken. 

Scroll naar boven