Kindvriendelijke restaurants Nijmegen: onze top 5

In deze blog kindvriendelijk restaurant Nijmegen, zetten we de leukste restaurants op een rij waar je met het gezin kunt gaan eten. Nijmegen is een kindvriendelijke stad en we schreven al eens de blog Nijmegen met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad op een rij zetten. In deze blog focussen we ons op gezinsvriendelijke restaurants in Nijmegen. We zetten de leukste restaurants hieronder op een rij. 

#1 De Pannenkoekenboot

Als we spreken over kindvriendelijke restaurants, dan mag een pannenkoekenrestaurant uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Dit is niet zomaar een restaurant, maar een restaurant op een schip. Net zoals in de meeste grote steden met water rondom de stad, heb je ook in Nijmegen een boot waar je gedurende een rondvaart onbeperkt pannenkoeken kunt eten.

In totaal vaar je een rondje van ongeveer 75 minuten. Dit is ook de tijd dat je aan boord pannenkoeken kunt eten met het gezin. Je kunt hier dus naast lekker eten, ook gelijk een stuk van Nijmegen met kinderen bekijken. Kijk voor meer informatie over dit restaurant even op de website van de Pannenkoekenboot Nijmegen

#2 Proeflokaal Beij Ons

Bij dit kindvriendelijke restaurant in Nijmegen kun je lekker lunchen als je een stedentrip naar Nijmegen met kinderen maakt. Je kunt hier in de zomermaanden lekker buiten op het terras eten en kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin in het parkje dat bij dit restaurant ligt. 

Ook in de wintermaanden kun je hier prima terecht voor de lunch met kinderen, aangezien het restaurant binnen speelgoed en spelletjes heeft en de gehele sfeer in het restaurant erg gezellig is met kinderen. Je kunt hier heerlijke tosti’s, salades en broodjes eten. 

#3 Hotel Nimma

Ook bij dit kindvriendelijke restaurant in Nijmegen wordt er aan de kinderen gedacht. In dit mooie en hippe restaurant is er een hoekje speciaal voor kinderen waar ze kunnen spelen en lezen. Een groot deel van de menukaart is ook gericht op kinderen, waarbij ze kunnen kiezen uit een tosti, poffertjes, visnuggets en bitterballen.

Kijk even voor de lunchkaart en de dinerkaart even op de website van het Restaurant van Hotel Nimma en hier kan je ook gelijk een tafel reserveren voor het gezin. 

#4 In de Kazerne

Dit restaurant is gevestigd in een oude kazerne en ook hier is aan de kinderen gedacht in de vorm van een speelhoek in het restaurant. Ook in de zomermaanden kun je hier heel relaxt buiten zitten op het terras en bijvoorbeeld een spelletje jeus de boules spelen met je kinderen. 

Ook op de menukaart van dit kindvriendelijke restaurant in Nijmegen is een gedeelte gereserveerd voor de kinderen. Kinderen kunnen kiezen uit een groenteplankje, een boterham, een pizza, een gebakken dorade en nog meer van dit soort lunchgerechten. 

#5 Van der Valk Hotel Nijmegen

Bij deze hotelketen is het altijd leuk om te gaan eten met kinderen, maar bij deze vestiging van van der Valk is er in het restaurant extra aandacht voor de kinderen. Het restaurant heeft een speciale kinderhoek en ook bij het diner wordt er gezorgd voor een kleurplaat en kleurtjes. 

Kinderen tot en met elf jaar kunnen kiezen van de wereldeters menukaart. Hierbij kunnen de kinderen gerechten eten uit verschillende landen. Je kinderen kunnen hier kiezen voor een Hollandse pot, een Zweedse Zalm, een Italiaanse Penne Bolgnaise en nog meer van dit soorten gerechten. 

Wil je meer informatie over het wereldeters menu, kijk dan even op de website van het restaurant van van der Valk Nijmegen

Kindvriendelijk restaurant Nijmegen
Kindvriendelijk restaurant Nijmegen

Waar slapen in Nijmegen met kinderen?

Ga je op een stedentrip naar Nijmegen en zoek je nog een kindvriendelijk hotel om te overnachten met het gezin, dan hebben wij de leukste hotels in Nijmegen op een rij gezet. Wij hebben bij de verschillende kindvriendelijke hotels gekeken naar de positieve punten en negatieve punten van ieder hotel aan de hand van de honderden recensies die geschreven zijn, Op basis daarvan hebben we een lijstje samengesteld die je in onze blog kindvriendelijk hotel Nijmegen kunt vinden. 

Scroll naar boven