Kindvriendelijk hotel Zwolle

In deze blog Kindvriendelijk hotel Zwolle gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Zwolle te overnachten. In Zwolle hebben wij al een aantal keer overnacht tijdens een stedentrip en je hebt hier zeker een aantal leuke opties om te overnachten. Over de stad Zwolle schreven we al eens de blog Zwolle met kinderen, waarbij we alle kinderactiviteiten in de stad op een rij hebben gezet. In deze blog zetten we alle familiehotels in Zwolle op een rij en geven we van ieder kindvriendelijk hotel in Zwolle in deze lijst een aantal positieve en negatieve punten, zodat voor jou de keuze makkelijker wordt. 

1. De Pelsertoren

In het eerste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Zwolle hebben wijzelf overnacht. De Pelsertoren is een beetje een mix tussen een hotel en een B&B en is prachtig gevestigd in een middeleeuwse toren in het centrum van de stad Zwolle. Je loopt vanuit je kamer zo het centrum van Zwolle in. 

Je kan de auto in de parkeergarage tegenover de toren parkeren en je krijgt vanuit het hotel korting op deze parkeergarage. De Pelsertoren heeft familiekamers die geschikt zijn voor gezinnen van vier personen. Wij hadden een mooie familie suite met een tweepersoonsbed en een apart bed voor onze dochter. Deze suite was ongeveer 50m2 groot. Wat dat betreft is de kamer echt prachtig met de oude muren van de toren zichtbaar. 

Een fijne plek van dit familiehotel in Zwolle is het dakterras van de toren, waar je met het gezin een drankje kan doen als de zon schijnt. Voor het ontbijt heeft het hotel afspraken gemaakt met een restaurant in het centrum van de stad en hier hebben wij in de ochtend ontbeten. Je bent met een wandeling van een paar minuten bij dit restaurant. Wij vonden De Pelsertoren een unieke plek om te overnachten en dat midden in het centrum van de stad Zwolle.

Kijk voor meer informatie over de Pelsertoren even hier

De Pelsertoren review

De Pelsertoren krijgt een 8,8 als algemene score uit meer dan 750 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven zelfs een 9,7 als gemiddelde score, wat uiteraard extreem hoog is. Meer dan 115 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten de Pelsertoren: vooral het prachtige gebouw en de ideale locatie worden door gezinnen met kinderen als positieve punten genoemd. Daarnaast wordt regelmatig de gastvrije ontvangst van de gastheer genoemd als positief punt van dit kindvriendelijke hotel in Zwolle. Ook het dakterras en het ontbijt worden regelmatig genoemd als positieve punten. 

Negatieve punten de Pelsertoren: een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat de kamers wel wat gehorig zijn. 

Kijk voor meer informatie over de Pelsertoren even hier. 

Kindvriendelijk hotel Zwolle
Kindvriendelijk hotel Zwolle

2. Mercure Hotel Zwolle

Het tweede hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Zwolle is het Mercure Hotel Zwolle en dit hotel ligt iets buiten het centrum van de stad. Met de auto ben je in ongeveer tien minuten van het hotel in de binnenstad van Zwolle (wandelen is te ver en dan ben je ongeveer 45 minuten aan het wandelen). 

Het hotel heeft driepersoonskamers die geschikt zijn voor gezinnen van vier personen. Op deze kamer die 23 m2 groot is staat een tweepersoonsbed en een slaapbank. Ook heeft de kamer een badkamer met een bad, wat wijzelf als gezin altijd wel een enorm pluspunt vinden op een kamer. 

Ook is er een restaurant (Hanze restaurant) bij het hotel waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Er zit een terras bij het hotel, waardoor je bij mooi weer je ontbijt ook buiten kunt nuttigen. Je kunt de auto (betaald) parkeren bij het hotel. Het is ook mogelijk om bij het hotel fietsen te huren en op die manier Zwolle te gaan verkennen met het gezin. 

Kijk voor meer informatie over het Mercure Hotel Zwolle even hier. 

Mercure Hotel Zwolle review

Het hotel krijgt een 7,6 als algemene score uit meer dan 1.500 beoordelingen van gasten. 

Positieve punten Mercure Hotel Zwolle: de omgeving en de locatie van het hotel worden door de meeste gezinnen met kinderen genoemd als positief punt. Ook het ontbijt van het hotel vinden de meeste gezinnen met kinderen een aanrader van dit familiehotel in Zwolle. Ook het vriendelijke personeel wordt regelmatig genoemd als positief punt. 

Negatieve punten Mercure Hotel Zwolle: een aantal gezinnen met kinderen geven aan dat de grootte van de kamer en de bedden op de kamer minder waren. 

Kijk voor meer informatie over het Mercure Hotel Zwolle even hier. 

3. Hotel Oldenburg

Het derde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Zwolle is Hotel Oldenburg en dit hotel ligt weer midden in het centrum van Zwolle. Je loopt vanaf het hotel zo het centrum van Zwolle in. Ook hier is het mogelijk om bij het hotel fietsen te huren en op die manier Zwolle te ontdekken. 

Ze hebben hier verschillende vierpersoonskamers voor gezinnen van vier personen. Zo maken ze een verschil tussen een deluxe kamer en een superior kamer. Deze superior kamer is een stuk groter (80m2 en is twee keer zo groot als de deluxe kamer) en deze kamers verschillen qua prijs niet zo heel veel van elkaar. 

Je kan bij dit hotel niet eten, maar het ontbijt wordt geregeld door restaurant Apart dat op ongeveer 5 minuutjes lopen van het hotel ligt. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Oldenburg even hier.  

Hotel Oldenburg review

Dit kinderhotel in Zwolle krijgt een 8,2 als algemene score uit meer dan 570 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven het hotel een 9,4 als algemene score. Meer dan 175 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Oldenburg: in de volgende review van een ouder staan eigenlijk alle positieve punten van hotel Oldenburg mooi benoemd: “Dit familiehotel in Zwolle heeft zeer vriendelijk personeel die je steeds bij alle vragen wilden helpen. We hadden een comfortabele, ruime en nette kamer met alles er op en eraan. Het hotel ligt op een ideale locatie om Zwolle te verkennen, 50 meter verder kan je ondergronds parkeren en je zit midden tussen de leuke restaurantjes.”

Negatieve punten Hotel Oldenburg: een aantal gezinnen geeft aan dat de kamers gehorig zijn en dat je merkt dat je midden in de stad verblijft. Ook geven een aantal gezinnen aan dat het hotel geen lift heeft en je met de koffers twee trappen op moet om bij de kamer te komen. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Oldenburg even hier

4. Hostel&Bar de Basis

De vierde accommodatie in ons lijstje van kindvriendelijke hotels in Zwolle is geen hotel, maar een hostel. Wij vinden het slapen in een hostel altijd wel erg leuk met onze dochter. Dit komt mede door de relaxte sfeer die er vaak in een hostel hangt, waardoor je met kinderen ook net wat minder hoeft op te letten of ze bijvoorbeeld te hard praten of te druk doen. 

Dit hostel is nog vrij nieuw, waardoor het nog lastig is om te beoordelen op basis van de reviews of het een goede accommodatie is voor gezinnen. Zelf vinden wij het altijd wel fijn als er minimaal honderd gezinnen met kinderen het hostel of het hotel hebben beoordeeld. In het hostel hebben ze verschillende vierpersoonskamers, waaronder ook een kamer met een tweepersoonsbed en een stapelbed. 

Ook dit hostel ligt midden in de binnenstad van Zwolle en je loopt vanaf het hostel gelijk in de winkelstraat van Zwolle. Het is mogelijk om een a la carte ontbijt bij het hostel te bestellen, maar door de ligging heb je uiteraard in het centrum van Zwolle ook genoeg keuze om lekker wat te gaan eten en drinken. 

Kijk voor meer informatie over Hostel&Bar De Basis even hier

Hostel & Bar De basis review

Zoals we al eerder aangaven zijn er eigenlijk door de recente opening nog te weinig reviews om dit hostel goed te beoordelen. Het is daarom ook lastig om al de positieve en negatieve punten van dit hostel op een rij te zetten. 

5. Van der Valk hotel Zwolle

Bij het laatste hotel in dit rijtje van kindvriendelijke hotels in Zwolle hebben wij zelf ook overnacht. Wij vinden de hotels van van der Valk eigenlijk altijd wel goed. Mooie kamers, goede faciliteiten en ook altijd een super goed ontbijt! Net als de meeste hotels van van der Valk ligt dit hotel aan de rand van de snelweg en niet in het centrum van de stad Zwolle. 

Wij bezochten het hotel in de kerstperiode en toen was alles in kerstsferen. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waar je gebruik van kan maken. Zo kun je gratis gebruik maken tijdens je verblijf in het hotel van de wellness. De welness bestaat uit Finse sauna’s, infrarood sauna’s en een Turks stoombad. Hier hebben wij alleen geen gebruik van gemaakt, dus kunnen we dit gedeelte van het hotel niet beoordelen. 

Wij hadden een driepersoonskamer geboekt in het hotel en dat was een erg fijne kamer die vrij ruim was en een mooie badkamer had met een groot bad. Onze dochter is dol op badderen, dus die heeft hier flink gebruik van gemaakt toen we in het hotel verbleven. Zoals we gewend zijn van van der Valk is het ontbijtbuffet erg uitgebreid en erg lekker!

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Zwolle even hier

Van der Valk Hotel Zwolle review

Dit kinderhotel in Zwolle krijgt een 8,5 als algemene score uit meer dan 750 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 8,1 als algemene score. Meer dan 100 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten van der Valk Hotel Zwolle: de mooie kamer, de goede service, het vriendelijke personeel en het uitgebreide ontbijt worden genoemd als pluspunten van het hotel. 

Negatieve punten van der Valk Hotel Zwolle: een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat de afstand naar het centrum een minpunt is, maar ja dat weet je uiteraard van te voren als je dit hotel boekt. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel in Zwolle even hier. 

Kindvriendelijk hotel Zwolle
Kindvriendelijk hotel Zwolle

Hotel Zwolle met zwembad

Je hebt geen hotels in Zwolle met zwembad die ook familiekamers voor gezinnen met kinderen aanbieden. Wil je toch graag een hotel met zwembad in de omgeving van Zwolle dan is het Fletcher Hotel Restaurant Epe-Zwolle een prima optie. Dit hotel ligt op twintig minuten rijden van het centrum van Zwolle en hier hebben ze wel een groot binnenzwembad waar de kinderen zich kunnen vermaken. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel Restaurant Epe Zwolle even hier. 

Kinderhotel Zwolle

Zoals je ziet heb je verschillende hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Dit zijn wel de belangrijkste kinderhotels in Zwolle die je kan boeken. Je hebt nog een aantal particulieren die ook kamers verhuren in Zwolle voor gezinnen met kinderen, maar dan heb je het wel een beetje gehad. Wil je een overzicht van alle accommodaties in Zwolle voor gezinnen met kinderen, kijk dan even hier. 

Familiehotel Zwolle

We hebben in deze blog verschillende familiehotels in Zwolle besproken en we zetten alle hotels hieronder nog even kort op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie over het betreffende hotel.

Familiehotel Zwolle:

  1. De Pelsertoren
  2. Mercure Hotel Zwolle
  3. Hotel Oldenburg
  4. Hostel&Bar de Basis
  5. Van der Valk Hotel Zwolle

Familiehotel Zwolle met zwembad:
1. Fletcher Hotel Restaurant Epe Zwolle Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in Zwolle even hier

Scroll naar boven