Kindvriendelijk hotel Vlieland

In deze blog Kindvriendelijk hotel Vlieland gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om op het eiland Vlieland te overnachten. Vlieland is één van de waddeneiland en is zeker een hele leuke bestemming om vakantie te vieren in Nederland. Je hebt op Vlieland niet superveel hotels met een familiekamer voor gezinnen, maar er zijn zeker wel een aantal leuke opties. Wij zetten in deze blog de verschillende familiehotels op Vlieland op een rij. 

1. Vlierijck

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Vlieland is Vlierijck. Het hotel ligt in het enige dorp dat Vlieland rijk is en dat is Oost-Vlieland. Hier woont 95% van de 1200 bewoners van het eiland en hier zijn ook de meeste horecagelegenheden te vinden. Vanaf de boot van Vlieland loop je in een paar minuten naar het hotel toe. 

Wat het hotel zo kindvriendelijk maakt is dat er in het hotel een speelkamer is voor de kinderen met een tafeltennistafel en verschillende speeltoestellen. Daarnaast heeft het hotel een klein binnenzwembad, waar kinderen terecht kunnen als het buiten minder weer is. Ook biedt het hotel verschillende soorten appartementen aan die geschikt zijn voor gezinnen van vier personen. 

Deze appartementen zijn ruim en hebben twee verschillende slaapkamers en zijn minimaal 75m2 groot. Je hebt hier ook een woonkamer en een badkamer met bad en het is ook mogelijk om in de appartementen zelf te koken. Het hotel heeft overigens ook een eigen restaurant, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er in het dorp op loopafstand natuurlijk ook genoeg horecagelegenheden waar je terecht kunt. 

Kijk voor meer informatie over hotel Vlierijck even hier. 

Vlierijck review

Het hotel krijgt een 8,5 als algemene score uit meer dan 990 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 9,4 als algemene score. Meer dan 530 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld, dus dat is een erg hoge score uit zoveel beoordelingen. Wij hebben de verschillende reviews gelezen van de gezinnen en zetten op basis daarvan verschillende positieve en negatieve punten van het hotel op een rij. 

Positieve punten Vlierijck: de positieve punten die door veel gezinnen met kinderen genoemd worden zijn de locatie, het vriendelijke personeel, de faciliteiten die er voor kinderen zijn en de ruime appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. 

Negatieve punten Vlierijck: er worden weinig negatieve punten meerdere keren genoemd door gezinnen met kinderen (dat kan ook bijna niet met deze hoge scores). Wel gaven een aantal gezinnen met kinderen aan dat ze de prijs – kwaliteit verhouding van het ontbijt niet goed vonden. Ze vonden het vrij duur. Dit kun je uiteraard makkelijk opvangen door zelf ontbijt klaar te maken in jullie appartement. 

Kijk voor meer informatie over hotel Vlierijck even hier. 

2. Badhotel Bruin

Het tweede hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Vlieland is Badhotel Bruin. Ook dit familiehotel op Vlieland ligt in het dorp Oost-Vlieland en ligt op een paar minuten wandelen van de veerboot. Ook dit hotel is erg gericht op gezinnen met kinderen. Zo heeft het hotel een binnenzwembad en is er een speelkamer voor kinderen in het hotel. 

Ook dit hotel heeft verschillende soorten familiekamers die geschikt zijn voor gezinnen van vier personen. Deze familiekamers op Vlieland zijn tussen de 40m2 en 50m2 groot en hebben verschillende samenstellingen qua bedden. Deze familiekamers zijn vrij huiselijk ingericht en hebben een badkamer, maar geen hele keuken. 

Voor een hapje en een drankje moet je dus bij deze familiekamers buiten de deur zijn. Het hotel heeft zowel een restaurant als een bar bistro waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Vanaf het hotel kun je ook in een half uurtje naar Texel varen om ook eens een kijkje te nemen op dat waddeneiland. 

Kijk voor meer informatie over het Badhotel Bruin even hier. 

Badhotel Bruin review

Dit familiehotel op Vlieland krijgt een 8,3 als algemene score uit meer dan 1000 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 9,3 als algemene score. Meer dan 280 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Badhotel Bruin: veel gezinnen met kinderen benoemen de sfeer in het hotel als positief punt. Daarnaast uiteraard de locatie, het vriendelijke personeel en het lekkere eten in het restaurant. 

Negatieve punten Badhotel Bruin: een aantal gezinnen met kinderen geven aan dat de kamers nogal gehorig zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Badhotel Bruin even hier. 

Kindvriendelijke hotels Vlieland
Kindvriendelijke hotels Vlieland

3. WestCord Strandhotel Seeduyn

Ook het derde hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Vlieland ligt in het dorp Oost- Vlieland. Dit familiehotel op Vlieland ligt wel iets buiten het dorp en ligt dicht tegen het strand aan. Het is het hotel met de meeste faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Zo heeft het een groot binnenzwembad, maar waar je het dak ook van open kan zetten, waardoor het een soort van buitenzwembad wordt. Rondom het zwembad staan genoeg ligbedjes, waardoor je hier lekker kunt ontspannen. 

Daarnaast heeft het hotel een bowlingbaan, waar je met het gezin kan bowlen en ook een tennisbaan. Ook is er een wellness bij het hotel met een solarium, een Turks stoombad en een sauna. Voor de kinderen is er ook nog een speeltuin, waar ze kunnen spelen. Ook dit hotel biedt appartementen aan voor gezinnen van vier personen. 

Deze appartementen zijn ruim en 65m2 groot en hebben twee slaapkamers, een woonkamer, een badkamer en een keuken. Je kan hier dus ook prima koken in deze appartementen. Wat dat betreft zijn deze appartementen van alle gemakken voorzien. Daarnaast heeft het hotel een restaurant en een brasserie, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Strandhotel Seeduyn even hier. 

WestCord Strandhotel Seeduyn review

Dit familiehotel op Vlieland krijgt een 7,7 als algemene score uit meer dan 1200 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 9,4 als algemene score. Meer dan 330 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Westcord Strandhotel Seeduyn: de ligging van het hotel met uitzicht op zee wordt door de meeste gezinnen met kinderen genoemd als positief punt. Verder worden het vriendelijke personeel, het uitgebreide ontbijt en de ruime appartementen vaak genoemd door gezinnen met kinderen. 

Negatieve punten Westcord Strandhotel Seeduyn: gezinnen met kinderen geven aan dat het erg warm op de kamers kan zijn, omdat er geen airco op de kamer is. Ook vonden gezinnen het een tegenvaller dat er bijvoorbeeld voor het bowlen en de wellness van het hotel betaald moet worden. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Strandhotel Seeduyn even hier. 

4. Vakantiepark Landal Vlieduyn

De laatste accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Vlieland is niet een hotel, maar een vakantiepark. Dit vakantiepark van de organisatie Landal ligt ook in Oost Vlieland en ligt ook iets buiten het centrum van het dorp in de buurt van het strand. Het strand ligt namelijk op 200 meter van het hotel af. 

Het vakantiepark heeft verschillende faciliteiten zoals een boodschappen service en ook is het mogelijk om fietsen te huren om zo het eiland te verkennen. Wij hebben dit ook op Vlieland gedaan en vonden dit een hele fijne manier om het eiland te verkennen. Het park heeft verschillende appartementen voor gezinnen van vier personen. 

Je hebt hier de keuze uit verschillende appartementen en je hebt hier ook appartementen met een privé sauna! Rondom het vakantiepark liggen er verschillende horecagelegenheden, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje, maar je kan uiteraard ook in je eigen appartement koken en hier eten. 

Kijk voor meer informatie over Vakantiepark Landal Vlieduyn even hier

Vakantiepark Landal Vlieduyn review

Dit vakantiepark krijgt een 8,7 als algemene score uit meer dan 390 beoordelingen. 

Positieve punten Vakantiepark Landal Vlieduyn: de locatie van het vakantiepark midden in de duinen, wordt vaak genoemd als positief punt. Ook het appartement met sauna vonden de gezinnen met kinderen erg fijn. 

Negatieve punten Vakantiepark Landal Vlieduyn: de slaapbank in de appartementen slaapt niet super, wordt door een aantal gezinnen met kinderen aangegeven. 

Kijk voor meer informatie over Vakantiepark Landal Vlieduyn even hier

Hotel Vlieland met zwembad

Zoek je een hotel op Vlieland met zwembad, dan heb je op Vlieland eigenlijk ruime keuze. Zo hebben de eerste drie hotels in deze lijst allemaal een binnenzwembad. Het ene zwembad is wat groter dan het andere, maar om even lekker af te koelen kun je bij deze eerste drie hotels allemaal terecht. Zoek je een wat groter zwembad, dan kan je altijd terecht met de kinderen bij sportcentrum Flidunen in Oost-Vlieland. Hier hebben ze een wedstrijdbad, maar ook een 50 meter lange glijbaan. Uiteraard betaal je voor dit zwembad wel een kleine entree. 

Kindvriendelijke hotels Vlieland
Kindvriendelijke hotels Vlieland

Familiehotel Vlieland

Zoek je een familiehotel op Vlieland, dan hebben we hierboven eigenlijk de vier opties die je hebt als gezin van vier personen, waaruit je kan kiezen. Alle vier de accommodaties worden door gezinnen met kinderen super goed beoordeeld uit vele beoordelingen, waardoor er voor iedereen wel wat bij zit. We zetten hieronder nog even alle hotels kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie. 

Familiehotel Vlieland:

  1. Vlierijck
  2. Badhotel Bruin
  3. Westcord Strandhotel Seeduyn
  4. Vakantiepark Landal Vlieduyn
Scroll naar boven