Kindvriendelijk hotel Terschelling

In deze blog Kindvriendelijk hotel Terschelling gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om op het eiland Terschelling te overnachten. Het eiland Terschelling heeft in tegenstelling tot de meeste andere waddeneiland behoorlijk wat accommodaties, waar je met een gezin van vier personen kunt overnachten. We zetten eerst vijf verschillende familiehotels op Terschelling op een rij en geven daarna ook nog drie andere opties dan een familiehotel op Terschelling die je hebt. Kortom keuze genoeg om op dit mooie waddeneiland te overnachten. 

1. Hotel Nap

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Terschelling is Hotel Nap. Dit hotel ligt in de grootste plaats van het eiland West-Terschelling. Je loopt vanuit de veerboot zo naar het hotel toe en vanuit het hotel loop je zo het dorp in met de verschillende horecagelegenheden. Hierdoor heb je bij dit hotel alles bij de hand. 

Het hotel biedt familiekamers aan die 50m2 groot zijn en die geschikt zijn voor gezinnen van zes personen. Hierbij heb je een soort van appartement met een eigen badkamer en een eigen keuken. Het is dus ook prima mogelijk om zelf iets klaar te maken op de kamer. Je hebt namelijk ook een zithoek en een eethoek bij de kamer. 

Het hotel heeft ook een restaurant, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje en ook is het mogelijk om een drankje te doen op het terras voor het hotel. In het hotel heb je een kast met spelletjes, waar je met de kinderen een spelletje kan spelen, maar dat kun je uiteraard ook van thuis meenemen en in je eigen kamer spelen. Daar heb je de ruimte voor. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Nap even hier

Hotel Nap review

Dit familiehotel op Terschelling krijgt een 8,1 uit meer dan 1240 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel nog een stuk hoger met een 9,5 als algemene score. Meer dan 230 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld, waardoor deze hoge score wel iets zegt over het hotel. Aan de hand van de reviews van gezinnen met kinderen zetten we een aantal positieve en negatieve punten van het hotel op een rij. 

Positieve punten Hotel Nap: de meeste gezinnen met kinderen benoemen de locatie van het hotel als positieve punt. Ook het vriendelijke personeel, het uitgebreide ontbijt en het restaurant van het hotel worden vaak genoemd door gezinnen met kinderen als positief punt. 

Negatieve punten Hotel Nap: er worden weinig negatieve punten meerdere keren door gezinnen met kinderen genoemd, maar een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat de kamers wat gehorig waren.

Kijk voor meer informatie over Hotel Nap even hier

2. Paal 8 Hotel aan Zee

Het tweede hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Terschelling is Paal 8 Hotel aan Zee en dit hotel ligt in het noordwesten van het eiland Terschelling. Het hotel ligt midden tussen de duinen en je kunt vanaf het hotel naar het breedste strand van het eiland lopen. Dit is een hotel dat door zijn ligging erg geschikt is voor gezinnen met kinderen die van rust houden. 

Het hotel heeft familiekamers die enorm groot zijn en de kleinste kamer is al meer dan 100m2 groot. Hierdoor heb je een heel ruim appartement met alles er op en er aan. Deze familiekamer op Terschelling heeft twee slaapkamers, een woonkamer, een badkamer met bad en ook een balkon, waar je een prachtig uitzicht over het eiland hebt. 

Waardoor het hotel ook zeer geschikt voor kinderen is, doordat het een binnenzwembad heeft, waar een aantal ligbedjes bij staan. Hierdoor kun je lekker even zwemmen en een boekje lezen op de bedjes. Ook heeft het hotel een sauna en een solarium. Daarnaast heeft het hotel een restaurant, waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over Paal 8 Hotel aan Zee even hier

Paal 8 Hotel aan Zee review

Dit familiehotel op Terschelling krijgt een 8,6 als algemene score uit meer dan 1390 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel zelfs met een 9,7 als algemene score. Dat is natuurlijk een extreem hoge score. Meer dan 290 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Paal 8 Hotel aan Zee: bijna alle gezinnen met kinderen geven aan dat de bedden van het hotel waanzinnig lekker slapen. Ook het ontbijt, het vriendelijke personeel, het mooie uitzicht op de duinen en de ruime kamers worden vaak genoemd als positieve punten. 

Negatieve punten Paal 8 Hotel aan Zee: er worden bijna geen negatieve punten van het hotel benoemd, maar een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat het personeel wel wat vriendelijker mag zijn. Dit is wel opvallend, aangezien er bij genoeg positieve reviews juist staat dat het personeel zo vriendelijk was. 

Kijk voor meer informatie over Paal 8 Hotel aan Zee even hier

Kindvriendelijk hotel Terschelling
Kindvriendelijk hotel Terschelling

3. WestCord Hotel Schylge

Het derde hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Terschelling is het Westcord Hotel Schylge en dit hotel ligt in West-Terschelling. Je loopt vanuit het hotel zo naar de verschillende horecagelegenheden toe. Ook dit hotel is erg kindvriendelijk door het binnenzwembad van het hotel en de bowlingbaan, waar je met het gezin een potje kunt gaan bowlen. Ook heeft het hotel een sauna en een Turks stoombad, waar je aan het einde van de dag nog even lekker kunt relaxen. 

Het hotel verhuurt studio’s die 40m2 groot zijn. Deze studios’s hebben twee verschillende slaapkamers, een woonkamer, een badkamer met zowel een bad als een douche, een keukenblokje en een balkon met uitzicht over het water. Verwacht van het keukenblokje niet teveel en ga er niet vanuit dat je hier uitgebreid kan staan koken. 

Dit familiehotel op Terschelling heeft zowel een restaurant als een bar, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Je kan de auto gratis parkeren bij het hotel, maar uiteraard is het de vraag of je de auto mee moet nemen op het eiland. De meeste waddeneilanden zijn goed te ontdekken per fiets. Wel kan het ook een financiële afweging zijn of de parkeerkosten van de auto hoger zijn dan de kosten dat je de auto op de veerboot meeneemt. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Hotel Schylge even hier

WestCord Hotel Schylge review

Het hotel krijgt een 8,4 als algemene score uit meer dan 1950 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 9,2 als algemene score. Meer dan 300 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Westcord Hotel Schylge: de positieve punten van het hotel die vaak benoemd zijn is het ontbijt dat uitgebreid is, de locatie van het hotel dat op loopafstand van de veerboot is, de ontbijtzaal die uitzicht heeft op de wadden en het personeel dat erg vriendelijk is. 

Negatieve punten Westcord Hotel Schylge: een aantal gezinnen vond het erg warm op de kamers, omdat de kamers geen airco hebben. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Hotel Schylge even hier

4. WestCord ApartHotel Boschrijck

Het Westcord hotel heeft nog een tweede hotel op Terschelling en dat is het Westcord Aparthotel Boschrijck. Dit hotel ligt op een paar minuten wandelen van het Wescord Hotel Schylge en dit hotel ligt iets buiten het centrum van West-Terschelling. Ook bij dit hotel is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. 

Zo is er een behoorlijk groot binnenzwembad bij het hotel met een grote glijbaan. Ook heeft het hotel een bubbelbad, sauna, Turks stoombad en een solarium. Daarnaast is er een fitnessruimte en kan er getennist worden bij dit familiehotel op Terschelling. Ook is er een gedeelte in het hotel, waar kinderen kunnen spelen. 

Het hotel verhuurt verschillende appartementen in verschillende grootte voor gezinnen tot en met zes personen. Hierdoor is dit hotel ook uitermate geschikt voor wat grotere gezinnen. Deze appartementen hebben verschillende slaapkamers, een woonkamer, een badkamer en een eigen keuken, waar je kunt koken. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Aparthotel Boschrijck even hier

WestCord ApartHotel Boschrijck review

Dit familiehotel op Terschelling krijgt een 8,3 als algemene score uit meer dan 1250 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 8.8 als algemene score. Meer dan 620 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Westcord Aparthotel Boschrijck: de ruime kamers en de mooie rustige bosrijke omgeving worden vaak genoemd als positieve punten van dit hotel door gezinnen met kinderen. Ook het vriendelijke personeel, het zwembad en het ontbijt worden regelmatig genoemd door de gezinnen. 

Negatieve punten Westcord Aparthotel Boschrijck: er worden weinig negatieve punten genoemd van het hotel. Wel geeft een aantal gezinnen met kinderen aan dat ze het in de warme zomermaanden wel erg warm op de kamers vonden. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Aparthotel Boschrijck even hier

Kindvriendelijk hotel Terschelling
Kindvriendelijk hotel Terschelling

5. Stayokay Hostel Terschelling

De vijfde accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Terschelling is geen hotel, maar een hostel. Het is veruit de voordeligste optie van het rijtje met accommodaties die we hier op een rij hebben gezet. Ook dit hostel ligt in het centrum van de plaats West-Terschelling en vanuit het hostel loop je zo het dorp in. 

Wij vinden de losse sfeer van een hostel altijd wel erg fijn en hebben al in verschillende steden in Nederland in hostels geslapen. Het hostel heeft verschillende familiekamers voor vier tot en met zes personen. Een nadeel is wel dat je allemaal in een stapelbed slaapt op deze kamers, wat voor sommige gezinsleden niet ideaal kan zijn. 

Buiten bij het hostel staan nog een paar speeltoestellen, waaronder een glijbaan, waardoor kinderen de ruimte hebben om te spelen. Het hostel heeft zowel een bar als een restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Uiteraard kun je ook in het centrum van het dorp prima gaan eten en drinken. 

Kijk voor meer informatie over het Stayokay Hostel Terschelling even hier

Stayokay Hostel Terschelling review

Dit hostel op Terschelling krijgt een 8,4 als algemene beoordeling uit meer dan 730 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven maar liefst een 9,6 als algemene score. Maar dan 320 gezinnen met kinderen hebben het hostel beoordeeld waardoor dat hoge cijfer zeker betrouwbaar is. 

Positieve punten Stayokay Hostel Terschelling: bijna alle gezinnen geven aan dat ze de relaxte sfeer een positief punt vinden. Daarnaast worden het personeel, het ontbijt en de locatie ook door veel gezinnen met kinderen genoemd als positief punt van het hotel. 

Negatieve punten Stayokay Hostel Terschelling: uiteraard (mede vanwege het hoge cijfer), weinig negatieve punten die meerdere keren genoemd worden. Sommige gezinnen geven aan dat de kamers wat krap zijn en dat er niet veel ventilatiemogelijkheden zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Stayokay Hostel Terschelling even hier

Vakantiepark Terschelling

Naast deze vijf kindvriendelijke hotels op Terschelling heb je ook nog drie andere opties waar je met gezinnen kan slapen op Terschelling. Deze drie verschillende opties zetten we hieronder op een rij. 

Boerderij de Zeekraal: een hele andere manier hoe je het eiland Terschelling kunt beleven is op deze boerderij. Het is de bedoeling dat je hier het ultieme buitenlevensgevoel ervaart en je slaapt met je gezin in een tent bij de boerderij. Deze tenten zijn geschikt voor gezinnen van zes personen. Deze boerderij ligt midden op het eiland midden in de natuur. 

Dit is uiteraard wel iets waar je als gezin van moet houden. Zo is er bij de tenten geen WIFI verbinding. Kijk voor meer informatie over Boerderij de Zeekraal even hier.  

Landal Strandappartementen West-Terschelling: de bekende organisatie Landal verhuurt op twee verschillende plekken appartementen aan gezinnen met kinderen. Deze appartementen zijn geschikt voor gezinnen van vier tot en met zes personen en zo heb je luxe en minder luxe appartementen. Bij de appartementen van Landal Strandappartementen zit een speeltuin voor de kinderen en uiteraard liggen de appartementen midden in het dorp West-Terschelling. Kijk voor meer informatie over deze appartementen even hier

Landal Strandappartementen Kaap West: Landal heeft nog een gebied waar ze verschillende appartementen verhuren en dit is in de buurt van haven waar de veerboten aankomen op het eiland. Deze appartementen zijn geschikt voor gezinnen van maximaal zes personen en ze hebben ook hier zowel hele luxe appartementen met een sauna, als wat minder luxe appartementen. Kijk voor meer informatie over deze strandappartementen even hier

 

Hotel Terschelling met zwembad

Zoek je een hotel op Terschelling met zwembad, dan hebben er drie hotels uit onze lijst een zwembad. Dit zijn Paal 8 Hotel aan Zee, Westcord Hotel Schylge en Westcord Aparthotel Boschrijck. Dit laatste hotel heeft het grootste binnenzwembad van deze drie hotels. Zeker met kinderen is het fijn om tijdens jouw vakantie op Terschelling even te kunnen zwemmen. Sommige van deze hotels hebben er ook nog een sauna en Turks stoombad bij liggen.

Uiteraard is het ook mogelijk om een hotel zonder zwembad te boeken en dan te gaan zwemmen bij zwembad de Dôbe dat in West Terschelling ligt. Dit is een groot zwembad, waar kinderen echt de ruimte hebben om te spelen. Je betaalt hier een paar euro entree per persoon. 

Familiehotel Terschelling

Zoek je een familiehotel op Terschelling, dan hebben we in deze blog vijf leuke opties gegeven. Daarnaast hebben we ook nog de drie andere opties op een rij gezet die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten ze hieronder de verschillende accommodaties kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Familiehotel Terschelling:

  1. Hotel Nap
  2. Paal 8 Hotel aan Zee
  3. Westcord Hotel Schylge
  4. Westcord Aparthotel Boschrijck
  5. Stayokay Hostel Terschelling

Vakantiepark Terschelling:

  1. Vakantiepark de Zeekraal
  2. Landal Strandappartementen West-Terschelling
  3. Landal Strandappartementen Kaap West
Scroll naar boven