Kindvriendelijk hotel Schiermonnikoog

In deze blog kindvriendelijk hotel Schiermonnikoog gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om op het eiland Schiermonnikoog te overnachten. Schiermonnikoog is een klein eiland, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij hebben het eiland bezocht en hebben ons hier uitstekend vermaakt met onze dochter. Wij schreven hierover al eens de blog Schiermonnikoog met kinderen

In deze blog kijken we naar kindvriendelijke hotels op Schiermonnikoog en dat zijn er helaas niet super veel. Je hebt eigenlijk maar twee accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen van vier personen. Uiteraard gaan we deze twee accommodaties in deze blog bespreken. 

1. Hotel Cafe Restaurant Duinzicht

Het eerste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Schiermonnikoog is Hotel Cafe Restaurant Duinzicht. Dit is eigenlijk het enige hotel op Schiermonnikoog die kamers aanbiedt voor gezinnen van vier personen. Doordat je niet met de auto (zonder ontheffing) op het eiland mag zijn, kun je vanaf het aanmeren van de veerboot naar het hotel lopen. Dit is iets meer dan een kwartier lopen.

De familiekamers die dit familiehotel op Schiermonnikoog aanbiedt zijn 28m2 groot en hebben vier eenpersoonsbedden voor de vier gezinsleden. Daarnaast heeft deze familiekamer een zitje in de kamer en ook een zitje buiten. Dat is uiteraard erg fijn als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt en je nog even lekker een drankje kan doen als de kinderen liggen te slapen. 

Zoals de naam doet vermoeden zit er bij het hotel ook een cafe en restaurant, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Bij het terras buiten zit ook een speeltuin voor de kinderen. Daarnaast is het mogelijk om bij dit hotel gebruik te maken van de sauna en het solarium. Je loopt vanaf het hotel in ongeveer een kwartier naar het strand toe. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Cafe Restaurant Duinzicht even hier

Hotel Cafe Restaurant Duinzicht Review

Dit kindvriendelijke hotel op Schiermonnikoog krijgt een 8,2 als algemene score uit meer dan 800 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen geven het hotel een 9,1 als algemene score. Meer dan 90 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. Aan de hand van de reviews van deze gezinnen met kinderen zetten we een aantal positieve en negatieve punten van het hotel op een rij. 

Positieve punten Hotel Cafe Restaurant Duinzicht: de schone familiekamer, de locatie, het vriendelijke personeel en het ontbijt zijn de positieve punten die door de gezinnen met kinderen het meeste worden genoemd. 

Negatieve punten Hotel Cafe Restaurant Duinzicht: er worden weinig negatieve punten van het hotel vaak genoemd door gezinnen met kinderen, maar een aantal gezinnen geeft aan dat ze de familiekamer wat gedateerd vonden. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Cafe Restaurant Duinzicht even hier

Kindvriendelijk hotel Schiermonnikoog
Kindvriendelijk hotel Schiermonnikoog

2. Landal Vitamaris

De tweede accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Schiermonnikoog is niet echt een hotel, maar een vakantiepark van Landal. Ook dit vakantiepark heeft verschillende appartementen voor gezinnen. Zeker ook voor gezinnen die groter zijn dan vier personen hebben ze hier appartementen (voor bijvoorbeeld gezinnen van acht personen). 

Voor kinderen is er op dit vakantiepark genoeg te beleven. Zo is er een speelhoek, een speeltuin, een airtrampoline, een recreatieruimte en ook een zwembad. Dit zwembad is behoorlijk groot en heeft ook een peuterbad voor de kleinste kinderen. Ook zit er bij het zwembad een wellness met een sauna voor de ouders. 

Het vakantiepark heeft een ontbijtservice en ook is het mogelijk om vooraf boodschappen te bestellen en deze in het appartement te laten bezorgen. Uiteraard is het ook mogelijk om deze zelf van thuis mee te nemen. Zoek je een plek waar de kinderen de ruimte hebben om te spelen en een plek dat een goed vertrekpunt is om de rest van het eiland te verkennen dan is Landal Vitamaris een hele goede optie!

Kijk voor meer informatie over Landal Vitamaris even hier. 

Landal Maris Review

Dit vakantiepark krijgt een 8,4 als algemene score uit meer dan 430 beoordelingen. 

Positieve punten Landal Vitamaris: vooral de appartementen en de faciliteiten zoals het zwembad worden erg gewaardeerd door gezinnen met kinderen. Ook de locatie, het vriendelijke personeel en de wellness worden genoemd als positieve punten. 

Negatieve punten Landal Vitamaris: er worden weinig negatieve punten genoemd, maar een aantal gezinnen vonden de appartementen te warm in de zomermaanden. Nu scheelt het dat er altijd een behoorlijk windje op het eiland staat, wat zeker voor verkoeling zorgt. 

Kijk voor meer informatie over Landal Vitamaris even hier. 

Alternatieve opties in Groningen

Helaas zijn er niet zoveel opties op Schiermonnikoog om te overnachten met het gezin. Wijzelf hebben er daarom voor gekozen om in de stad Groningen te overnachten en het eiland Schiermonnikoog in een dagtrip te bezoeken. Vanaf het centrum van de stad Groningen is het ongeveer 40 minuten rijden naar het opstappunt (Lauwersoog) van de boot. 

Doordat het eiland niet super groot is hebben we bij aankomst gelijk fietsen gehuurd en hebben we zo een rondje over het eiland gefietst. In de avond hebben we dan de boot teruggenomen naar het vaste land. Dit kan uiteraard ook een optie zijn en de stad Groningen is zeker een leuke stad om met kinderen te bezoeken. Wij schreven hier al eens de blog Groningen met kinderen over, waarin we alle activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij hebben gezet. 

Zoek je een leuk familiehotel in Groningen, dan heb je meer keuzes dan op Schiermonnikoog. We zetten hieronder wat opties op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

  1. City Hotel Groningen
  2. Best Western Apartments Groningen Centre
  3. Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
  4. Suite aan de A
  5. Hotel Miss Blanche

Hotel Groningen met zwembad.

  1. Best Western Hotel Plus Hotel Groningen Plaza
  2. Fletcher Familiehotel Paterswolde
  3. Hotel Waddengenot

Kindvriendelijk hotel Schiermonnikoog
Kindvriendelijk hotel Schiermonnikoog

Hotel Schiermonnikoog met zwembad

Er wordt door gezinnen met kinderen vaak gezocht op een hotel op Schiermonnikoog met zwembad, maar helaas zijn er geen hotels op Schiermonnikoog die familiekamers aanbieden en die ook een zwembad hebben. Wel heb je een zwembad bij het vakantiepark Landal Vitamaris. Hier heb je een prima zwembad en ook mooie appartementen voor grote gezinnen.

Kijk voor meer informatie over Landal Vitamaris even hier. 

Familiehotel Schiermonnikoog

Zoek je een familiehotel op Schiermonnikoog, dan zijn er helaas weinig opties. Wij hebben twee accommodaties op Schiermonnikoog op een rij gezet die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten ze hieronder nog kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

  1. Hotel Cafe Restaurant Duinzicht
  2. Landal Vitamaris
Scroll naar boven