Kindvriendelijk hotel Mechelen

In deze blog kindvriendelijk hotel Mechelen gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Mechelen te overnachten. In Mechelen heb je verschillende leuke opties waar je met een gezin met twee kinderen kunt slapen en in deze blog zetten we die op een rij. Toen wij zelf op zoek gingen naar een familiehotel in Mechelen hebben we gelet op de locatie van het hotel, hebben we gekeken hoe de familiekamers er uitzagen en hebben we de verschillende reviews van andere gezinnen gelezen. Op basis van deze criteria hebben we een lijstje opgesteld met kindvriendelijke hotels in Mechelen en die delen we met jullie in deze blog.

1. Novotel Mechelen Centrum

Het eerste kindvriendelijke hotel in Mechelen dat we bespreken is het Novotel Mechelen Centrum. In dit familiehotel in Mechelen hebben we ook zelf geslapen, waardoor we hier ook een prima review over kunnen geven. Dit hotel ligt midden in het centrum van Mechelen en in twee minuten loop je vanaf het hotel de Grote Markt op (het centrale plein van Mechelen). 

Doordat Mechelen niet super groot is, parkeren we onze auto iets buiten het centrum gratis en wandelen we vanaf onze parkeerplek naar het hotel toe. Het hotel heeft een moderne en frisse uitstraling en ziet er nog nieuw uit. In de buurt van de receptie hebben ze een speelhoek voor kinderen, waar onze dochter nog een hele tijd heeft gespeeld. 

Het hotel biedt verschillende kamers aan en de grootste kamers van het hotel zijn geschikt voor gezinnen van vier personen. Je hebt dan een driepersoonskamer, maar op de slaapbank kunnen twee kinderen makkelijk slapen. Wij hadden hier de driepersoonskamer geboekt en deze kamer is erg ruim. Wij sliepen in een tweepersoonsbed en onze dochter sliep op de slaapbank.  

Deze familiekamer in Mechelen was 24m2 groot en had ook een ruime badkamer met zowel een bad als een douche. Als we een kamer gaan boeken dan is dit voor ons wel een extraatje als er op de badkamer een bad zit. Bij Novotel Mechelen Centrum is dat dus het geval. Verder is de kamer van alle gemakken voorzien, waardoor je echt een hele fijn familiekamer hebt en wij vonden de prijs-kwaliteit verhouding van de kamer erg goed. 

In het hotel zit een restaurant waar je kunt eten en drinken en wij hebben hier alleen gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel. Dat was erg lekker en erg uitgebreid! Voor de lunch en het diner hebben we in de stad Mechelen gegeten. Dat kan makkelijk door de centrale locatie van het hotel. Op loopafstand zitten tientallen horecagelegenheden en naast het hotel ligt ook nog een grote supermarkt. Super handig met kinderen. 

Kijk voor meer informatie over Novotel Mechelen Centrum even hier

Novotel Mechelen Centrum review

Meer dan 250 gezinnen met kinderen hebben geslapen in het Novotel Mechelen Centrum en ook het hotel beoordeeld. De algemene score die ze aan dit familiehotel in Mechelen gaven was een 9,3. We zetten aan de hand van alle reviews die door Nederlandse gezinnen gegeven zijn van alle hotels in deze lijst de positieve en negatieve punten van de hotels op een rij.

Positieve punten Novotel Mechelen Centrum: de locatie wordt door de meeste Nederlandse  gezinnen als positief punt van het hotel genoemd. Daarnaast worden het ontbijt, de ruime kamer met een badkamer met zowel een bad als een douche en het vriendelijke personeel vaak genoemd als positief punt van dit kindvriendelijke hotel in Mechelen. 

Negatieve punten Novotel Mechelen Centrum: een aantal gezinnen geeft aan dat ze het parkeren in de buurt van het hotel duur vonden. Uiteraard kun je dat voorkomen door net als ons iets buiten het centrum de auto te parkeren, zodat dit geen geld kost. 

Kijk voor meer informatie over Novotel Mechelen Centrum even hier

Kindvriendelijk hotel Mechelen
Kindvriendelijk hotel Mechelen

2. Martins Patershof

Ondanks dat dit ook een kindvriendelijk hotel in Mechelen is, kun je maar met een gezin van drie personen hier slapen. Toch wilde we dit hotel in de lijst opnemen, omdat het zo’n prachtig hotel is. Toen wij online dit hotel tegenkwamen, wisten we dat we tijdens een stedentrip naar Mechelen met onze dochter hier wilde slapen. 

Ook tijdens dit weekendje weg naar Mechelen hebben we de auto net buiten het centrum gratis geparkeerd en zijn we naar het hotel toe gelopen. Martins Patershof heeft overigens wel een (betaalde) parkeerplaats, maar daar is maar beperkt plek. Wij hebben de Exceptional Double kamer geboekt en gevraagd aan het hotel of ze een bed wilden bijplaatsen voor onze dochter. We hebben eerlijk gezegd geen idee of twee extra bedden ook mogelijk is, maar in principe heeft de kamer ruimte genoeg. 

Wij vonden dit één van de mooiste kamers waar we ooit geslapen hebben met al die bogen en al dat glas en lood. Het voelde echt als een sprookjeskamer. In deze ruime kamer die van alle gemakken voorzien is hadden we een grote badkamer met bubbelbad. 

Je kunt bij het restaurant alleen ontbijten en het hotel heeft ook een bar waar je een drankje kan doen. Door de centrale ligging van het hotel liggen er rondom het hotel tientallen opties waar je wat kunt eten en drinken met het gezin. Het ontbijt was erg goed en midden in de kerk. Ook serveerden ze bij het ontbijt een glaasje cava wat uiteraard erg luxe is. 

Kijk voor meer informatie over Martins Patershof even hier

Martins Patershof review

Meer dan 160 gezinnen die hier overnacht hebben, hebben Martins Patershof beoordeeld en de algemene score die zij gaven was een 9. Ook bij dit familiehotel in Mechelen zetten we de positieve en negatieve punten op een rij. 

Positieve punten Martins Patershof: het prachtige gebouw en de prachtige kamers worden vaak genoemd door Nederlandse gezinnen als positieve punten van dit hotel. Ook de centrale ligging en het uitgebreide ontbijt worden erg vaak genoemd als positief punt. Zoals een ouder het mooi omschrijft: “Prachtig gebouwd in een kerk. Zeer fraaie ontbijtzaal met lekker ontbijt. Prachtige kamer met glas in lood ramen.”

Negatieve punten Martins Patershof: er zijn weinig negatieve punten die meer dan een keer genoemd worden. Wel vinden sommige gezinnen dat er te weinig parkeergelegenheid is en dat er op deze parkeergelegenheid geen elektrische palen beschikbaar zijn om de auto op te laden. 

Kijk voor meer informatie over Martins Patershof even hier

Kindvriendelijk hotel Mechelen
Kindvriendelijk hotel Mechelen

3. Holiday Inn Express Mechelen City Centre

Ook dit kindvriendelijk hotel in Mechelen ligt midden in het centrum en biedt ook familiekamers aan voor gezinnen van vier personen. Het hotel heeft een moderne en frisse uitstraling en de familiekamer van dit hotel heeft een tweepersoonsbed en een slaapbank voor de kinderen om op te slapen. 

Het hotel heeft een ondergrondse parkeerplaats, maar ook in de buurt van dit kindvriendelijke hotel in Mechelen kun je de auto prima parkeren. Mechelen is wat dat betreft niet super groot. In de ochtend serveert het hotel een continentaal buffetontbijt voor zijn gasten.

Zoek je een kindvriendelijk hotel in het centrum van Mechelen die een goede prijs kwaliteit verhouding heeft en waar je familiekamers hebt voor gezinnen van vier personen dan is dit hotel ideaal. 

Kijk voor meer informatie over het Holiday Inn Express Mechelen City Centre even hier

Holiday Inn Express Mechelen City Centre review

In totaal hebben meer dan 600 gezinnen nadat ze bij dit familiehotel in Mechelen geslapen hebben, het hotel beoordeelt en zij geven als algemene score voor dit hotel een 9,2. 

Positieve punten Holiday Inn Express Mechelen City Centre: de prijs kwaliteit verhouding wordt door veel Nederlandse gezinnen als een positief punt gezien. Daarnaast wordt de locatie, het uitgebreide ontbijt, vriendelijke personeel en de hygiëne van het hotel vaak geroemd door de families die geslapen hebben in dit kindvriendelijke hotel in Mechelen. 

Negatieve punten Holiday Inn Express Mechelen City Centre: een aantal gezinnen geeft aan dat wanneer je de slaapbank uitklapt in de kamer dat er dan weinig ruimte over is in de kamer om bijvoorbeeld ’s nachts naar het toilet te gaan. Ook zitten er weinig verschillende zenders op de televisie die in de kamer staat, waardoor er voor kinderen niet veel keus is. 

Kijk voor meer informatie over het Holiday Inn Express Mechelen City Centre even hier

4. Hotel Elisabeth

Ben je met een gezin van vijf personen dan is hotel Elisabeth een goede keuze. Dit hotel biedt verschillende familiekamers in Mechelen aan, die in principe voor vier personen te boeken zijn, maar waar je bij de verzoeken kunt aangeven dat je wil dat het hotel een extra bed bijplaatst op de kamer. 

Dan slapen de ouders in een tweepersoonsbed, twee kinderen slapen op de slaapbank en het derde kind in het extra bed dat geplaatst wordt op de kamer. Deze kamers zijn erg modern en erg luxe en bevatten alle voorzieningen die je nodig hebt om na een dag in de stad geweest te zijn lekker te relaxen. 

Wat ook een groot voordeel van dit hotel is, is dat er een zwembad bij zit. Zoek je een hotel in Mechelen met zwembad, dan is Hotel Elisabeth de beste keuze. Het hotel ligt in het centrum van de stad en bij de bar van het hotel kun je een drankje doen. Ook serveert het hotel in de ochtend een ontbijt voor zijn gasten. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Elisabeth even hier. 

Hotel Elisabeth review

Meer dan 200 gezinnen die geslapen hebben bij Hotel Elisabeth hebben het hotel beoordeeld en doen dat met een 9 als algemene score voor dit hotel. 

Positieve punten Hotel Elisabeth: uiteraard benoemen veel gezinnen het binnenzwembad van het hotel als positief punt van het hotel. Ook de mooie schone en ruime kamers met fijne bedden worden vaak geroemd door de gezinnen. Daarnaast worden ook vaak het ontbijt, het vriendelijke personeel en de centrale locatie genoemd als positief punt.

Negatieve punten Hotel Elisabeth: een aantal gezinnen geeft aan dat het zwembad wel erg koud was en daarnaast was er van de straatkant bij sommige kamers wat geluidsoverlast. Uiteraard kun je wel aangeven in je reservering dat je een rustige kamer wil die bijvoorbeeld niet aan de straatkant ligt. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Elisabeth even hier

5. Lunatree

De laatste accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Mechelen is geen hotel, maar een B&B. Wij zetten deze B&B in ons lijstje, omdat deze door gezinnen met kinderen enorm goed beoordeeld wordt met een 9,9 als algemene score. Deze B&B ligt in het centrum van de stad Mechelen en heeft een grote familiekamer die je kan boeken. 

Deze familiekamer in Mechelen bevat een hele eerste verdieping en heeft twee slaapkamers met een hoog plafond, een eigen badkamer en een balkon op het dak met een open haard. Deze familiekamer heeft een tv met Netflix en heeft een oppervlakte van maar liefst 80m2.

De familiekamer heeft ook een ruime badkamer met een bad. Kortom een heerlijke familiekamer waar je echt de ruimte hebt met je gezin om lekker te ontspannen. 

Kijk voor meer informatie over Lunatree even hier

Lunatree review

Lunatree is door 80 gezinnen beoordeeld en deze geven dus als algemene score een 9,9. Dat is echt een extreem hoge score. 

Positieve punten Lunatree: de sfeer van het huis, de locatie en de vriendelijkheid van de gastheer worden als positieve punten genoemd. Ook de gastheer en gastvrouw van het huis worden door veel gezinnen geprezen vanwege hen gastvrijheid. 

Zoals een enthousiaste ouder de B&B omschrijft: “De meest smaakvolle en leukste B&B waar wij ooit hebben gelogeerd! Eigenlijk te veel pluspunten om op te noemen, maar toch een poging: het rustige terras plus winterterras (met een houtkachel en een platendraaier), een groot ligbad, erg ruime master bedroom en heel veel mooie vintage design”

Negatieve punten Lunatree: een aantal gezinnen geeft aan dat het minder prettig is dat de badkamer los van de kamer staat en dat je dus door een gemeenschappelijke gang naar de badkamer van de familiekamer moet. Deze badkamer is uiteraard wel privé. 

Kijk voor meer informatie over Lunatree even hier

Hotel Mechelen met zwembad

Je hebt in de stad Mechelen niet zoveel hotels met een zwembad. Zoek je een hotel in Mechelen met zwembad dan is de enige optie hotel Elisabeth. Er zijn nog twee andere hotels in Mechelen met zwembad, maar daar hebben ze alleen kamers voor twee personen en dus geen familiekamers. Zoek je een hotel in Mechelen met zwembad, dan heb je dus eigenlijk maar een optie. Uiteraard is het wel mogelijk om te zwemmen in Mechelen met kinderen, maar dan moet je gaan zwemmen bij zwembad Nekkerpool of zwembad Geerdegemvaard. Je betaalt hier een paar euro entree voor beide zwembaden. 

Familiehotel Mechelen

Zoek je een familiehotel in Mechelen? We hebben hier vijf opties gegeven, die we hieronder op een rij zetten:

  1. Novotel Mechelen Centrum
  2. Martin’s Patershof
  3. Holiday Inn Express Mechelen City Centre
  4. Hotel Elisabeth
  5. Lunatree

Ondanks dat er voor de rest weinig familiehotels in Mechelen zijn, zijn er nog een aantal accommodaties waar je in Mechelen met het gezin kunt verblijven. Kijk voor de volledige lijst van familiehotels in Mechelen even hier

Scroll naar boven