Kindvriendelijk hotel Leiden

In deze blog kindvriendelijk hotel Leiden gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Leiden te overnachten. Je hebt niet zo heel veel familiehotels in Leiden die familiekamers hebben voor gezinnen met vier personen, maar er zijn wel twee leuke opties. Ben je met een gezin van drie personen, dan zijn er nog twee extra kinderhotels in Leiden, waar je uit kan kiezen. Wij zetten de leukste hotels voor gezinnen met kinderen hieronder op een rij. 

1. Hilton Garden Inn Leiden

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Leiden is het Hilton Garden Inn Leiden. Dit hotel ligt iets buiten het centrum van de stad en het hotel ligt naast het Corpus museum. Breng je een bezoek aan Leiden met kinderen, dan is dit zeker een heel leuk museum om te bezoeken. Je kan de auto bij het hotel parkeren.

Het hotel heeft verschillende familiekamers voor gezinnen tot en met zes personen. Zo heb je een deluxe familiekamer met een tweepersoonsbed voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. Deze familiekamer in Leiden is 35m2 groot. Ook heb je onderling verbonden kamers voor grotere gezinnen en deze familiekamers zijn maar liefst 59m2 groot. Uiteraard zijn al deze kamers voorzien van een badkamer. 

Je kunt bij dit familiehotel in Leiden met kinderen een potje jeu de boules spelen, sjoelen of badmintonnen. Het hotel heeft zowel een restaurant als een bar, waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. In de ochtend serveert het Hilton Garden Inn Leiden een ontbijtbuffet aan zijn gasten. 

Kijk voor meer informatie over Hilton Garden Inn Leiden even hier

Hilton Garden Inn Leiden review

Het Hilton Garden Inn Leiden krijgt een 7,8 als algemene score uit meer dan 2670 beoordelingen van gasten. Het hotel is ook door meer dan 1050 gezinnen met kinderen beoordeeld en op basis van alle reviews van deze gezinnnen met kinderen zetten we de positieve en negatieve punten van dit familiehotel in Leiden op een rij. 

Positieve punten Hilton Garden Inn Leiden: veel gezinnen met kinderen geven aan dat het hotel een goede uitvalsbasis is voor het museum Corpus, maar ook bijvoorbeeld voor het strand. Ook het ontbijt wordt bijna door alle gezinnen met kinderen genoemd als positief punt. Daarnaast worden regelmatig het vriendelijke personeel, de mooie kamers en dat het hotel zo kindvriendelijk is genoemd. 

Negatieve punten Hilton Garden Inn Leiden: er worden weinig negatieve punten meerdere keren benoemd door gezinnen met kinderen, maar een aantal gezinnen geeft aan dat de slaapbank niet lekker sliep en ook dat het hotel wat verder van het centrum van Leiden af ligt. Dat laatste weet je uiteraard als je het hotel boekt. 

Kijk voor meer informatie over Hilton Garden Inn Leiden even hier

Kindvriendelijk hotel Leiden
Leiden met kinderen

2. Tulip Inn Leiden Centre

Het tweede hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Leiden is het Tulip Inn Leiden Centre en dit hotel ligt midden in het centrum van Leiden. Je loopt vanaf het hotel zo het winkelcentrum van Leiden in. Ook ligt het hotel in de buurt van het centrale station van Leiden, waardoor je met dit hotel ook prima de stad Leiden met de trein kan bezoeken. Ook kan je de auto in een beveiligde parkeergarage bij het hotel parkeren. 

Dit driesterren hotel heeft familiekamers voor gezinnen van vier personen die 26m2 groot zijn. De kamer is niet super groot en er staan vier eenpersoonsbedden naast elkaar. Deze familiekamer in Leiden heeft een badkamer met een bad. Wij vinden dit altijd wel een groot voordeel van een kamer, omdat onze dochter het heerlijk vindt om aan het einde van de dag nog even uitgebreid in bad te kunnen gaan. Daarnaast ligt er op de familiekamer ook vermaak voor de kinderen zoals bijvoorbeeld kleurtjes. 

Het hotel heeft ook een restaurant waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over Tulip Inn Leiden Ccntre even hier

Tulip Inn Leiden Centre review

Dit familiehotel in Leiden krijgt een 7,9 als algemene score uit meer dan 980 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 8,7 als algemene score. Meer dan 380 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Tulip Inn Leiden Centre: de positieve punten die door veel gezinnen met kinderen worden benoemd is de locatie, het uitgebreide ontbijt en het vriendelijke personeel van het hotel. 

Negatieve punten Tulip Inn Leiden Centre: een aantal gezinnen met kinderen gaven aan dat ze de matrassen te zacht vonden, dat de kamers zeker in de zomermaanden warm zijn en ook dat er weleens geluid van de straat te horen was. 

Kijk voor meer informatie over Tulip Inn Leiden Ccntre even hier

3. Fletcher Wellness-Hotel Leiden

Het derde hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Leiden is het Fletcher Wellness-Hotel Leiden en dit hotel ligt praktisch naast het station. Vanaf het hotel loopt je in een paar minuten naar het centrum van de stad en tegen een kleine vergoeding kun je als ouder gebruik maken van het welness gedeelte Blue. 

Helaas is dit hotel wel alleen geschikt voor gezinnen met drie personen en niet voor gezinnen van vier personen. De familiekamer van dit hotel is 30m2 groot en heeft een eigen badkamer. Er is een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed voor de gezinsleden. Verder ziet de familiekamer er modern uit. 

Het hotel heeft ook een eigen restaurant waar je drie keer per dag terecht kan voor een hapje en een drankje, maar uiteraard ben je ook zo in het centrum van Leiden en zijn daar genoeg keuzes qua horecagelegenheden. Helaas is de wellness niet toegankelijk voor kinderen en alleen toegankelijk voor personen vanaf achttien jaar. 

Kijk voor meer informatie over Fletcher Wellness-Hotel Leiden even hier.

Fletcher Wellness-Hotel Leiden review

Het hotel heeft maar een 6,9 als algemene score uit meer dan 2680 beoordelingen van gasten. Dat is niet super hoog. Wel beoordelen gezinnen met kinderen het hotel met een 8,4 als algemene score. Meer dan 590 gezinnen met kinderen hebben dit familiehotel in Leiden beoordeeld. 

Positieve punten Fletcher Wellness-Hotel Leiden: de locatie wordt door veel gezinnen met kinderen benoemd als positief punt. Ook de wellness en het uitgebreide ontbijt worden als positieve punten genoemd. 

Negatieve punten Fletcher Wellness Hotel Leiden: het lage cijfer wordt voor een groot deel behaald door het personeel dat niet vriendelijk is. Hier wordt door gezinnen met kinderen veel over geklaagd. 

Kijk voor meer informatie over Fletcher Wellness-Hotel Leiden even hier.

Leiden met kinderen
Kindvriendelijk hotel Leiden

4. ibis Leiden Centre

Ook het vierde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Leiden ligt in de buurt van het centrale station. Zoals je ziet zijn er ook zeker leuke opties qua hotels als je met de trein de stad Leiden bezoekt. Net zoals bij het Fletcher Wellness Hotel Leiden is het dan maar een klein stukje lopen naar het centrum van de stad Leiden. 

Indien je vaker in de hotels van Ibis hebt geslapen dan weet je dat de kamers van Ibis niet super groot zijn. Ook de driepersoonskamer van Ibis Leiden Centre is maar 17m2, maar heeft wel een moderne en frisse uitstraling. Het is een goede prijs kwaliteit verhouding meestal. Deze familiekamer in Leiden heeft ook een eigen badkamer. 

In de ochtend serveert dit familiehotel in Leiden een ontbijt aan zijn gasten. Voor de lunch en het diner moet je naar het centrum van de stad om wat te eten. 

Kijk voor meer informatie over Ibis Leiden Centre even hier. 

ibis Leiden Centre review

Het hotel krijgt een 7,7 als algemene score uit meer dan 4400 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel een stuk hoger met een 8,9 als algemene score. Meer dan 1080 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Ibis Leiden Centre: de positieve punten van dit hotel zijn de locatie (dichtbij het centrum en het centrale station van Leiden), het vriendelijke personeel en het ontbijt. De term goede prijs kwaliteitsverhouding wordt hierbij vaak genoemd door de gezinnen met kinderen. 

Negatieve punten Ibis Leiden Centre: een aantal gezinnen geeft aan dat ze de kamer wat aan de kleine kant vonden en dat ze een koelkastje op de kamer misten. 

Kijk voor meer informatie over Ibis Leiden Centre even hier. 

Hotel Leiden met zwembad

Het is altijd wel lekker als je na een dagje in Leiden rondgelopen te hebben nog even naar het zwembad kunt, maar helaas heb je geen enkel hotel in Leiden met zwembad. Het Fletcher Wellness-Hotel Leiden heeft wel een zwembad, maar die is niet toegankelijk voor kinderen. 

Vind je het toch fijn om een hotel met zwembad in de omgeving van Leiden te boeken dan kan je terecht bij verschillende hotels in Noordwijk aan Zee dat ongeveer op tien kilometer afstand van Leiden ligt. Met de auto ben je dan in ongeveer twintig minuutjes in Leiden met de auto en je zit dan uiteraard wel met het hotel aan zee. Zeker in de zomermaanden kan dat een mooie combinatie zijn van bijvoorbeeld de leuke musea in de stad Leiden aan de ene kant en het strand en het zwembad en het strand aan de andere kant.

Goede opties in Noordwijk aan Zee, zijn de volgende hotels met zwembad:

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk: dit hotel ligt aan het strand van Noordwijk aan Zee en heeft ook een binnenzwembad, waar ook een stoombad en een sauna aanwezig is. De familiekamers voor gezinnen van vier personen zijn erg mooi en zijn van alle gemakken voorzien. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 9 als algemene score. Kijk voor meer informatie over het van der Valk Palace Hotel Noordwijk even hier. 

Grand Hotel Huis Ter Duin: dit vijfsterren hotel ligt aan het strand van Noordwijk aan Zee en heeft een wellness gedeelte in het hotel met zwembad. Ze hebben hier hele luxe suites van 70m2 met een slaapkamer voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. Het hotel scoort een 8,5 als algemene score uit meer dan 1700 beoordelingen van gasten. Wat dat betreft is het echt een luxe hotel. Kijk voor meer informatie over het Grand Hotel Huis Ter Duin even hier.

Kinderhotel Leiden

Je hebt verschillende kinderhotels in Leiden die je met het gezin kan boeken. Helaas zijn er niet zo heel erg veel hotels geschikt voor gezinnen met drie en vier personen. Uiteraard zijn er wel meerdere hotels in Leiden, maar dan moet je al snel twee kamers boeken met een gezin. Zit er in onze lijst van kinderhotels in Leiden geen geschikt hotel bij, kijk dan even in de gehele lijst van accommodaties in Leiden. Kijk voor deze lijst van accommodaties in Leiden even hier

Familiehotel Leiden

Zoek je een familiehotel in Leiden, dan hebben we verschillende leuke opties op een rij gezet. We zetten ze hieronder nog even kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie over het betreffende hotel. 

Familiehotel Leiden:

  1. Hilton Garden Inn Leiden
  2. Tulip Inn Leiden Centre
  3. Fletcher Wellness-Hotel Leiden
  4. Ibis Leiden Centre

Hotel omgeving Leiden met zwembad:

  1. Van der Valk Palace Hotel Noordwijk
  2. Grand Hotel Huis Ter Duin

Kijk voor de hele lijst met alle accommodaties in Leiden even hier.

Scroll naar boven