Kindvriendelijk hotel Leeuwarden

In deze blog Kindvriendelijk hotel Leeuwarden gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Leeuwarden te overnachten. In Leeuwarden heb je een aantal hotels met een familiekamer, waar je leuk kunt overnachten met het gezin. Deze hotels met familiekamer in Leeuwarden hebben we geselecteerd op basis van locatie, de faciliteiten en de beoordelingen die het hotel kreeg van gezinnen met kinderen. Wij zetten in deze blog alle familiehotels in Leeuwarden op een rij. 

1. Post-Plaza Hotel & Grand Café

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Leeuwarden ligt midden in het centrum van Leeuwarden. Post-Plaza Hotel & Grand Café is gevestigd in een oud postkantoor dat ze volledig hebben omgebouwd. Dit familiehotel in Leeuwarden biedt hele mooie familiekamers aan voor gezinnen met kinderen. 

Deze familiekamers zijn 38m2 groot en deze familiekamer in Leeuwarden is opgedeeld in twee delen. Er staan een boxspring bed voor de ouders in het ene deel en in het andere deel staan twee losse bedden voor de kinderen. Op die manier heb je als ouders ook privacy en slaap je niet volledig in dezelfde ruimte. 

Daarnaast heeft dit hotel een restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. In de ochtend serveert dit familiehotel in Leeuwarden een ontbijtbuffet voor de gasten. Ondanks dat het hotel op twee minuten lopen ligt van het centrum van Leeuwarden, ligt het hotel wel in een rustige straat. 

Kijk voor meer informatie over het Post-Plaza Hotel & Grand Café even hier

Post-Plaza Hotel & Grand Café review

Dit hotel krijgt een algemene score van een 8,7 uit maar liefst 2700 beoordelingen van gasten. Een super hoog cijfer dus. Een deel van deze beoordelingen is gegeven door gezinnen met kinderen en zij beoordelen dit familiehotel in Leeuwarden nog een stuk hoger. Zij geven een algemene score van een 9,4 voor dit hotel. In totaal hebben meer dan 330 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. Aan de hand van de recensies van deze gezinnen die in dit hotel geslapen hebben, zetten we de positieve en negatieve punten van het hotel op een rij. 

Positieve punten Post-Plaza Hotel & Grand Café: de meeste gezinnen noemen als positief punt van dit hotel de locatie, de mooie en luxe kamers, het heerlijke ontbijt en het vriendelijke personeel van het hotel. Ook de sfeervolle inrichting van het hotel werd door vele gezinnen met kinderen gezien als een positief punt. 

Negatieve punten Post-Plaza Hotel & Grand Café: er worden van dit kindvriendelijke hotel in Leeuwarden weinig negatieve punten genoemd. Een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat het jammer is dat het hotel geen eigen parkeerplaats heeft en dat de auto in de betaalde parkeergarage achter het hotel geparkeerd moet worden. 

Kijk voor meer informatie over het Post-Plaza Hotel & Grand Café even hier. 

2. Oranje hotel leeuwarden

Ook het tweede hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Leeuwarden ligt in het centrum van Leeuwarden. Vanaf het hotel loop je zo het centrum van Leeuwarden in. Het hotel ligt tegenover het treinstation, waardoor dit ook een zeer geschikt hotel is om te overnachten als je de stad Leeuwarden met de trein bezoekt. 

Dit familiehotel in Leeuwarden heeft familiekamers voor gezinnen met vier personen. Deze familiekamer is 28m2 groot en de ouders slapen in een tweepersoonsbed en de kinderen slapen op een slaapbank in deze ruimte. Deze familiekamer in Leeuwarden heeft ook een eigen badkamer en is verder van alle gemakken voorzien. 

Het hotel heeft geen restaurant, maar je kan bij het hotel wel ontbijten in de ochtend. Het hotel heeft een parkeergarage, waarbij je met de lift zo van de parkeergarage in de receptie staat. Deze parkeergarage is niet super groot, dus wil je een plaatsje geef dit dan vooraf in je boeking aan als je met de auto komt. 

Kijk voor meer informatie over het Oranje Hotel Leeuwarden even hier. 

Oranje Hotel Leeuwarden review

Dit kindvriendelijke hotel in Leeuwarden krijgt een 8,4 uit meer dan 1800 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel nog een stuk hoger met een 9,3 als algemene score. Meer dan 260 gezinnen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Oranje Hotel Leeuwarden: bij de positieve punten komen de meeste van de hierboven beschreven punten terug zoals het ontbijt, de centrale locatie, de eigen privé parkeerplaats en de mooie kamers. Ook het vriendelijke personeel wordt in het merendeel van de reviews van de gezinnen met kinderen genoemd.  

Negatieve punten Oranje Hotel Leeuwarden: een aantal gezinnen geeft aan dat op de familiekamers de verlichting gebrekkig was en daardoor de kamers wat donker waren. Ook geeft een aantal gezinnen aan dat ze het jammer vonden dat er geen restaurant bij de kamer was. 

Kijk voor meer informatie over het Oranje Hotel Leeuwarden even hier. 

Kindvriendelijk hotel Leeuwarden
Kindvriendelijk hotel Leeuwarden

3. Boutique Hotel Catshuis

Ook het derde hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Leeuwarden ligt in het centrum van de stad in de buurt van het station. Ook dit hotel is een prima optie als je met de trein de stad Leeuwarden bezoekt met het gezin. Het hotel heeft verschillende familiekamers die ze aanbieden aan gezinnen met kinderen. 

Deze familiekamers zijn tussen de 30m2 en 35m2 groot en hebben een tweepersoonsbed voor de ouders en voor de kinderen kunnen er bedden bijgeplaatst worden. Verder hebben deze moderne kamers alle faciliteiten die je nodig hebt op een familiekamer en heeft het uiteraard ook een eigen badkamer.

Dit familiehotel in Leeuwarden heeft een eigen restaurant en bar, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over het Boutique Hotel Catshuis even hier. 

Boutique Hotel Catshuis review

Dit kindvriendelijke hotel in Leeuwarden krijgt uit meer dan 780 beoordelingen een 9,1 als algemene score. Gezinnen geven nog een hogere algemene score. Zij geven namelijk een 9,6 als algemene score aan dit familiehotel in Leeuwarden. Wel moet er bij gezegd worden dat maar 50 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld hebben. 

Positieve punten Boutique Hotels Catshuis: uiteraard heeft ook dit boutique hotel in Leeuwarden vooral positieve reacties (dat kan natuurlijk ook niet anders na deze algemene scores). Zoals een ouder in een review eigenlijk alle positieve punten benoemd: “Hele mooie familiekamer, schoon en ruim, fantastische locatie, vriendelijk personeel, heerlijk bed, hierdoor heerlijk geslapen en in de ochtend een zeer goed ontbijt.

Negatieve punten Boutique Hotels Catshuis: een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat de ramen op de kamer niet open kunnen. Verder worden er weinig andere negatieve punten meerdere keren benoemd. 

Kijk voor meer informatie over het Boutique Hotel Catshuis even hier

4. Van der Valk Hotel Leeuwarden

Je kunt in Leeuwarden met kinderen ook slapen in een hotel van van der Valk. Wij zijn altijd wel fan van deze hotelketen, omdat ze echt hele mooie familiekamers hebben en ook bij het hotel in Leeuwarden hebben ze prachtige familiekamers die geschikt zijn voor gezinnen van zes personen. 

Deze verschillende familiekamers zijn enorm groot en je hebt hier zelfs familiekamers met een eigen sauna. Door de ruimte slapen de kinderen in aparte stapelbedden en slapen de ouders in een luxe boxspring bed. Het gedeelte tussen de ouders en de kinderen kun je afscheiden met een schuifwand. De stapelbedden van de kinderen hebben ook allemaal een eigen tv. Ook hebben verschillende familiekamers een mooi en ruim ligbad. 

Het hotel ligt op vijf kilometer afstand van het centrum van Leeuwarden, maar je kan de auto wel gratis voor de deur van het hotel parkeren. Bij het hotel zit een restaurant en een bar, waardoor je in principe niet de deur uit hoeft voor een hapje en een drankje. Wij vinden het altijd wel gezellig om in het restaurant te eten en in de verschillende hotels van van der Valk waar wij geslapen hebben, was het ontbijt de volgende ochtend altijd super goed.  

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Leeuwarden even hier. 

Van der Valk Hotel Leeuwarden review

Dit kinderhotel in Leeuwarden krijgt een 8,8 als algemene score uit meer dan 1000 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven het hotel een iets lagere score. Zij geven een 8,2 als algemene score aan het van der Valk Hotel in Leeuwarden.  Meer dan 195 gezinnen met kinderen gaven een beoordeling. 

Positieve punten van der Valk Hotel Leeuwarden: de familiekamers worden bijna door alle gezinnen genoemd als positief punt. Ruim, mooi en erg luxe worden deze de kamers door vele gezinnen omschreven. Ook het uitgebreide ontbijt wordt door veel gezinnen genoemd. 

Negatieve punten van der Valk Hotel Leeuwarden: een aantal gezinnen vond de prijzen van het diner aan de hoge kant. Verder zijn er weinig negatieve punten die meerdere keren benoemd worden. Een enkeling geeft ook aan dat de locatie van het hotel iets van het centrum ligt, maar dat weet je uiteraard van tevoren en daar kun je een keuze in maken wat je precies wil. Wil je een hotel waar je zo het centrum in kan lopen, dan moet je één van de andere hotels kiezen.  

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Leeuwarden even hier

Kindvriendelijk hotel Leeuwarden
van der Valk Hotel Eindhoven met kinderen

5. WestCord WTC Hotel Leeuwarden

Dit familiehotel in Leeuwarden ligt aan de rand van het centrum en je loopt in ongeveer een kwartier van het hotel naar het centrum van de stad. Je kunt bij het hotel de auto gratis parkeren. Dit viersterren hotel heeft een restaurant met een heel mooi uitzicht over de omgeving en ook een skybar, waar je een drankje kan doen met uiteraard ook een heel mooi uitzicht. 

Ook dit hotel heeft hele ruime familiekamers. Deze familiekamers in Leeuwarden zijn namelijk 72m2 groot, waarbij de ouders slapen in een tweepersoonsbed en de kinderen in losse bedden. Uiteraard zit er een badkamer in de kamer en heeft deze familiekamer alle faciliteiten die je van een fijne familiekamer kan verwachten. 

Kijk voor meer informatie over het Westcord WTC Hotel Leeuwarden even hier. 

WestCord WTC Hotel Leeuwarden review

Dit hotel heeft meer dan 1240 beoordelingen en de algemene score van dit familiehotel in Leeuwarden is een 8,2. 

Positieve punten Westcord WTC Hotel Leeuwarden: de ruime familiekamers worden door bijna alle gezinnen als positief punt genoemd. Daarnaast worden het ontbijt, het vriendelijke personeel en de locatie genoemd als positieve punten door de gezinnen met kinderen. 

Negatieve punten Westcord WTC Hotel Leeuwarden: een aantal gezinnen geeft aan dat de locatie van het hotel een beetje troosteloos is en ook gaven een aantal gezinnen aan dat ze een koelkastje op de kamer misten. 

Kijk voor meer informatie over het Westcord WTC Hotel Leeuwarden even hier

Hotel Leeuwarden met zwembad

Zoek je een hotel in Leeuwarden met zwembad, dan zijn er helaas geen hotels die dit hebben in de stad zelf en die ook een familiekamer aanbieden. Sowieso zijn er in Leeuwarden weinig hotels met zwembad, dus het is ook niet mogelijk om bijvoorbeeld met het gezin twee kamers te boeken. De dichtstbijzijnde hotels in Leeuwarden met zwembad liggen op de verschillende Waddeneilanden, maar dat is niet echt handig als je de stad Leeuwarden wil bezoeken met het gezin. 

Wil je toch heel graag een hotel met zwembad in de omgeving van Leeuwarden boeken, dan is Parkhotel Tjaarda een optie. Dit familiehotel ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Leeuwarden en heeft een groot binnenzwembad, waar je aan het einde van de dag nog even lekker kan relaxen met het gezin. Dit hotel heeft verschillende ruime familiekamers en gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel met maar liefst een 9,8! En dat is uit 220 beoordelingen extreem hoog. 

De gezinnen met kinderen geven aan dat het hotel in een prachtige omgeving ligt, dat er een hele fijne wellness bij ligt, dat het personeel erg vriendelijk is, het ontbijt top was en de kamers lekker ruim waren met goede bedden. Kijk voor meer informatie over Parkhotel Tjaarda even hier. 

Kinderhotel Leeuwarden

Zit er nu niets tussen deze vijf kinderhotels in Leeuwarden, dan zijn er nog een aantal andere opties. Meestal zijn het dan particulieren die een appartement of kamer aanbieden in Leeuwarden. De lijst met hotels die wij gegeven hebben zijn de bekendste kinderhotels in Leeuwarden die het meeste geboekt zijn door gezinnen met kinderen en die een hoge beoordeling krijgen. Wil je toch nog de hele lijst van kinderhotels in Leeuwarden zien, kijk dan even hier. 

Familiehotel Leeuwarden

Zoek je een familiehotel in Leeuwarden, dan hebben we vijf goede opties op een rij gezet. We zetten ze hieronder nog even kort op een rij met een link. Klik op de blauwe link voor meer informatie over het betreffende familiehotel in Leeuwarden.

Familiehotel Leeuwarden:

  1. Post-Plaza Hotel & Grand Café
  2. Oranje Hotel Leeuwarden
  3. Boutique Hotel Catshuis
  4. Van der Valk Hotel Leeuwarden
  5. Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Hotel Leeuwarden met zwembad:

  1. Parkhotel Tjaarda

Kijk voor een overzicht van alle familiehotels in Leeuwarden even hier

Scroll naar boven