Kindvriendelijk hotel Haarlem

In de blog kindvriendelijk hotel Haarlem gaan we jullie de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Haarlem te overnachten. In Haarlem heb je niet super veel kindvriendelijke hotels waar je met een gezin met twee kinderen kunt overnachten, maar dat is ook niet erg aangezien je wel een aantal hele leuke opties hebt. In totaal hebben we zelf in Haarlem in drie verschillende familiehotels geslapen. 

Wij letten zelf bij het boeken van een familiehotel in Haarlem altijd op de locatie, de faciliteiten van de familiekamer en de reviews die gegeven zijn door gezinnen met kinderen die in het hotel geslapen hebben. Aan de hand van onze eigen bevindingen zetten we de leukste hotels met familiekamer in Haarlem hieronder op een rij. 

1. Ibis Styles Haarlem City

Bij het eerste kindvriendelijke hotel in Haarlem hebben we zelf geslapen met ons gezin. Ibis Styles Haarlem City staat in het teken van verschillende sporten en je kan de auto gratis parkeren op de parkeerplaats van de squashclub die tegenover het hotel ligt. Zelf heeft het hotel ook parkeerplaatsen, maar dat is wel betaald parkeren. 

Het hotel ligt niet helemaal in het centrum (het is ongeveer 25 minuten lopen van het hotel naar het centrum), maar wat het hotel kindvriendelijk maakt is dat je in de omgeving op een paar minuten wandelen wel een grote speeltuin (Burcht Ter Kleeff) hebt liggen en ook de Haarlemmer KweekTuin, die leuk is om te bezoeken, vanwege de horeca en de natuurspeeltuin. Ook ligt dit familiehotel in Haarlem naast de schaatsbaan van Haarlem.  

Daarnaast ligt het hotel dicht bij het strand en natuurgebieden en kun je bij dit familiehotel in Haarlem fietsen huren met het gezin. Het hotel heeft een familiekamer van 23m2 groot, waarbij de ouders slapen in een tweepersoonsbed en de kinderen slapen op een slaapbank. In de kamers zie je ook het sportthema terug komen. Zo hadden wij een foto met ijshockeyers op onze familiekamer in Haarlem.  

Wij vonden de prijs kwaliteit verhouding van deze kamer erg goed. De familiekamer was van alle gemakken voorzien en we hebben er ook alle drie heerlijk geslapen. Ook de badkamer op de kamer was modern en schoon. In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dat was uitgebreid en erg lekker. 

Kijk voor meer informatie over Ibis Styles Haarlem City even hier. 

Ibis Styles Haarlem City review

Dit hotel krijgt als algemene score een 7,8 uit meer dan 1270 beoordelingen. Meer dan 390 gezinnen met kinderen hebben dit hotel ook beoordeeld en wij hebben al de reviews van deze gezinnen over het hotel gelezen. Aan de hand van deze reviews zetten we de positieve en negatieve punten van dit kindvriendelijke hotel in Haarlem op een rij. 

Positieve punten Ibis Styles Haarlem City: verschillende gezinnen geven aan dat het personeel van het hotel erg vriendelijk is, dat het ontbijt lekker is en dat de kamers schoon zijn. 

Negatieve punten Ibis Styles Haarlem City: een aantal gezinnen die er in de zomer hebben overnacht, vonden de kamer iets te warm. Ook vinden een aantal gezinnen een nadeel dat er geen restaurant bij het hotel zit. Zelf hebben we dit opgelost door gewoon in het centrum van de stad ergens te eten. 

Kijk voor meer informatie over Ibis Styles Haarlem City even hier

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Kindvriendelijk hotel Haarlem

2. Carlton Square Haarlem

Ook in het tweede kindvriendelijke hotel in Haarlem in deze lijst hebben we zelf overnacht. Het Carlton Square Haarlem ligt iets buiten het centrum van de stad en in ongeveer tien minuten loop je naar het centrum toe vanaf het hotel. Dit doe je langs allerlei leuke straatjes en hofjes, waardoor het zeker geen saaie wandeling is. 

Je kunt zowel de auto (betaald) onder het hotel parkeren, als in de buurt van het hotel. De lobby van het hotel is erg sfeervol en in de lobby kun je prima een drankje doen met het gezin en een spelletje spelen. Ook dit hotel biedt verschillende soorten familiekamers in Haarlem aan. Zelf hadden wij ook een familiekamer in dit viersterren hotel geboekt. 

Deze familiekamer was 29m2 groot en geschikt voor een gezin van vier personen. Ook deze familiekamer was van alle gemakken voorzien met een luxe boxspring bed voor de ouders en een badkamer met een fijn regendouche. Je hebt overigens ook familiekamers met een bad. Daarnaast was de minibar op de kamer inclusief en waren er badjassen en slippers aanwezig op de kamer voor alle gezinsleden. Een prima kamer om lekker te relaxen. Leuk detail op de kamer was het monopolie bordspel dat op de kamer stond. 

Bij dit hotel hebben we ook fietsen gehuurd met onze dochter en een hele toffe fietstocht gemaakt naar het strand en natuurpark Zuid-Kennemerland. Bij het hotel zit een restaurant en een bar, waardoor je hier drie keer per dag kunt eten bij het hotel. Uiteraard zijn er in de omgeving ook genoeg horecagelegenheden, waar je een hapje en een drankje kunt doen. 

Kijk voor meer informatie over Carlton Square Haarlem even hier. 

Carlton Square Haarlem review

Het hotel krijgt als algemene score een 8,2 uit meer dan 1100 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven het hotel zelfs nog een iets hogere score van een 8,9. In totaal hebben meer dan 225 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Carlton Square Haarlem: de mooie en ruime familiekamers worden als positieve punten van dit hotel benoemd. Ook de locatie van het hotel wordt door veel gezinnen met kinderen genoemd als positief punt van het hotel. Ook het ontbijt vonden de meeste gezinnen erg lekker en uitgebreid. Daarnaast wordt bij dit familiehotel in Haarlem ook de vriendelijkheid van het personeel geroemd. 

Negatieve punten Carlton Haarlem: een aantal gezinnen vond de prijs van het hotel wat aan de hoge kant en ook de prijs van het ontbijt. Uiteraard kun je hier van te voren je keuze in maken of je het het geld waard vindt of niet. 

Kijk voor meer informatie over Carlton Square Haarlem even hier

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Kindvriendelijk hotel Haarlem

3. Hotel Lion D’Or

Het laatste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Haarlem waar wijzelf geslapen hebben is het hotel Lion D’Or. Dit hotel heeft echt een super centrale ligging en ligt tegenover het centrale station van Haarlem. Hierdoor is dit familiehotel in Haarlem ook erg geschikt als je de stad Haarlem met de trein gaat bezoeken. Kom je met de auto dan kan je de auto in de betaalde parkeergarage in de buurt van het hotel parkeren. 

In de lobby van het hotel kun je een prima drankje doen en een spelletje spelen met de kinderen. Het hotel heeft zowel familiekamers voor gezinnen met drie personen als met vier personen. Zelf hadden we een familiekamer voor vier personen voor ons gezin. De familiekamer voor vier personen is 25m2 groot en is van alle gemakken voorzien. Wij vonden het een hele fijne kamer. 

Het hotel heeft een café lounge, waar je drie keer per dag kunt eten, maar uiteraard zijn er door de centrale ligging van het hotel tientallen restaurants in de omgeving van het hotel, waar je een hapje en een drankje kunt doen. Kijk voor meer informatie over Hotel Lion D’Or even hier

Hotel Lion D’Or review

Meer dan 2370 gasten hebben het hotel beoordeeld en zij geven als algemene score voor dit kindvriendelijke hotel in Haarlem een 8,4. De 750 gezinnen met kinderen (die het hotel beoordeelden) geven het hotel nog een iets hogere algemene score. Zij geven namelijk een 9,2 als algemene score. 

Positieve punten Hotel Lion D’Or: bijna alle gezinnen met kinderen geven aan dat de locatie van dit familiehotel in Haarlem een zeer positief punt is van het hotel. Daarnaast worden de mooie en fijne kamers, het vriendelijke personeel en de sfeer in het hotel erg geroemd door de gezinnen. Ook het uitgebreide ontbijt wordt vaak genoemd als positief punt van het hotel. 

Negatieve punten Hotel Lion D’Or: er worden weinig negatieve punten meerdere keren genoemd. De meeste gezinnen geven ook aan dat ze geen negatieve punten over dit hotel kunnen vinden. Een enkeling geeft aan dat het uitzicht van de kamer niet super was. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Lion D’Or even hier

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Kindvriendelijk hotel Haarlem

4. Hello I’m Local – Boutique Hostel

In deze lijst met kindvriendelijke hotels in Haarlem staat ook een hostel. Wij vinden een hostel altijd wel leuk en in verschillende steden in Nederland hebben wij ook weleens in een hostel geslapen. Wij vinden vooral altijd de sfeer in een hostel erg relaxt en zeker met kinderen kan dit fijn zijn als er net een iets lossere sfeer in de accommodatie hangt. 

Dit hostel ligt op een kilometer van het centrale station midden in de stad. Het hostel heeft verschillende familiekamers voor gezinnen met vier personen en alle kamers zijn ontworpen door studenten van de architectuur hogeschool van Haarlem. Door de verschillende familiekamers in dit hostel, heb je als gezin ook veel keuzes qua bedden. Ook heeft het hostel een ruim appartement van 50m2 te huur met ook een eigen keuken en een eigen eetkamer in het appartement. 

Het hostel heeft een eigen café, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ook serveert het hostel in de ochtend een ontbijt voor de gasten. Het hostel heeft geen eigen parkeergarage, maar je kunt de auto in de buurt wel in een betaalde parkeergarage parkeren. 

Kijk voor meer informatie over Hello I’m Local Boutique Hostel even hier

Hello I’m Local – Boutique Hostel review

Het hostel krijgt als algemene score een 8,8 uit meer dan 950 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hostel nog een stuk hoger met een 9,4 als algemene score. In totaal hebben meer dan 170 gezinnen dit hostel beoordeeld. 

Positieve punten Hello I’m Local: vooral de sfeer in het hostel en het vriendelijke personeel worden erg geroemd door de gezinnen met kinderen. 

Een ouder omschrijft het als volgt: “de familiekamer en het personeel waren geweldig. De sfeer in het hostel is zo leuk en gezellig en alles leek gerenoveerd. Onze familiekamer had een ‘bovenverdieping’ en dat was voor de kinderen een feestje en dan de algemene sfeer in het hostel, echt top! Verblijf normaal altijd in hotels, maar in dit familiehostel wil ik wel vaker terugkomen. Absolute aanrader voor gezinnen die van een gezellige sfeer houden”. 

Negatieve punten Hello I’m Local: een aantal gezinnen geeft aan dat zeker in de zomer sommige kamers wel erg warm waren. Ook geven een aantal gezinnen aan dat er geen WIFI op de kamer is en dat het licht van de badkamer aan gaat als je er langsloopt. 

Kijk voor meer informatie over Hello I’m Local Boutique Hostel even hier. 

5. Van der Valk Hotel Haarlem

Je kunt in Haarlem ook slapen in een hotel van van der Valk. Wij zijn altijd wel fan van deze hotelketen en hebben ook al in diversen steden in deze hotels geslapen. Wel is een nadeel van de hotels dat de hotels niet in het centrum van de stad liggen. Het van der Valk Haarlem ligt op ongeveer tien minuten rijden met de auto van het centrum van Haarlem. Wel een voordeel is dat je de auto gratis voor de deur kan parkeren. 

Het hotel heeft verschillende luxe familiekamers, waarbij de grootste familiekamer geschikt is voor gezinnen met zes personen en deze kamer is maar liefst 62m2 groot. De kamers zijn erg luxe en de kinderen slapen in een stapelbed en hebben allemaal een eigen tv bij het bed. Ook hebben de meeste familiekamers een badkamer met bad, wat wij zelf ook altijd wel erg fijn vinden.

Je hoeft bij dit kindvriendelijke hotel in Haarlem niet de deur uit om te eten en te drinken, aangezien het hotel een restaurant heeft, waar je drie keer per dag terecht kunt om te eten en te drinken. De ontbijtbuffetten van van der Valk zijn altijd super goed en erg uitgebreid. In de verschillende hotels waar wij gegeten hebben was dit altijd super geregeld. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Haarlem even hier

Van der Valk Hotel Haarlem review

Dit familiehotel in Haarlem is door bijna 3000 gasten beoordeeld en als algemene score kreeg dit hotel een 8,6. Gezinnen beoordelen het hotel iets lager met een 8,2 als algemene score. In totaal gaven meer dan 530 gezinnen een beoordeling aan het hotel. 

Positieve punten van der Valk Hotel Haarlem: de meeste gezinnen noemen als positief punt de mooie, schone en ruime familiekamers die het hotel aanbiedt. Ook het ontbijt en het gratis parkeren worden vaak genoemd als positief punt. 

Negatieve punten van der Valk Hotel Haarlem: er worden weinig negatieve punten genoemd over dit hotel. Wel geeft een enkel gezin aan dat het erg druk bij het ontbijt was. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Haarlem even hier. 

Hotel Haarlem met zwembad

Zoek je een hotel met zwembad in Haarlem, dan heb je hier geen hotels met zwembad in Haarlem die ook familiekamers aanbieden. Er zijn überhaupt geen hotels met zwembad in Haarlem. Wel zijn er een aantal hotels met zwembad in de omgeving van Haarlem. We zetten een aantal hotels op een rij die op nog geen kwartier rijden van het centrum van Haarlem liggen. 

Fletcher Hotel Spaarnwoude: dit hotel met zwembad ligt op 7 kilometer van het centrum van Haarlem, Het Fletcher Hotel Spaarnwoude heeft verschillende familiekamers, waarvan de grootste familiekamer 30m2 is. Het hotel heeft een brasserie en een redelijk groot binnenzwembad met verschillende ligbedjes rondom het zwembad.

Op die manier kun je bij dit hotel prima een boekje lezen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn in het zwembad. Het hotel krijgt wel maar een 6,8 als algemene score, wat wij altijd aan de lage kant vinden. Gezinnen met kinderen geven dit hotel dan wel weer een hoger cijfer, namelijk een 8. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel Spaarnwoude even hier

Corendon Plaza Amsterdam Schiphol: dit hotel met zwembad ligt in de buurt van Schiphol en op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Haarlem. Ook dit hotel heeft een redelijk groot binnenzwembad en krijgt als algemene score een 8,2. Ook heeft het hotel een sauna. Gezinnen beoordelen dit hotel met een 8,6 als algemene score. 

De familiekamer is modern en 26m2 groot. Het heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. Kijk voor meer informatie over het Corendon Plaza Amsterdam Schiphol even hier.  

Hilton Amsterdam Airport: het laatste hotel in dit lijstje van hotels in Haarlem met een zwembad ligt ook in de buurt van Schiphol op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Haarlem. Het hotel krijgt een 8,5 als algemene score uit meer dan 2640 beoordelingen. Gezinnen geven dit hotel een 9,3 als algemene score. Het zwembad van dit hotel is wel erg klein en voor kinderen niet echt een zwembad waar ze in kunnen spelen. Kijk voor meer informatie over het Hilton Amsterdam Airport even hier

Hotels met familiekamer Haarlem

We hebben hierboven de vijf beste opties weergegeven met betrekking tot hotels met een familiekamer in Haarlem. Ook hebben we nog een aantal opties voor hotels met zwembad in de omgeving van Haarlem gegeven. Ondanks dat er verder niet zo heel erg veel keuze is qua hotels met een familiekamer in Haarlem, zijn er nog wel wat andere opties, waaronder ook particulieren die een accommodatie aanbieden voor gezinnen met kinderen. Wil je een overzicht van alle hotels met een familiekamer in Haarlem, kijk dan even hier. 

Familiehotel Haarlem

Zoek je een familiehotel in Haarlem, dan hebben we hierboven vijf goede opties gegeven. We zetten hieronder nogmaals alle gegeven opties van familiehotels in Haarlem nog even op een rij.

Familiehotel Haarlem:

  1. Ibis Styles Haarlem City
  2. Carlton Square Haarlem
  3. Hotel Lion D’Or
  4. Hello I’M Local – Boutique Hostel
  5. Van der Valk Hotel Haarlem

Hotel Haarlem met zwembad

  1. Fletcher Hotel Spaarnwoude
  2. Corendon Plaza Amsterdam Schiphol
  3. Hilton Amsterdam Airport

Kijk voor een overzicht van alle accommodatie met familiekamer in Haarlem even hier

Scroll naar boven