Kindvriendelijk hotel Dordrecht

In deze blog kindvriendelijk hotel Dordrecht gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Dordrecht te overnachten. Je hebt niet zoveel familiehotels in Dordrecht, waar je met een gezin van vier personen kunt overnachten. Eigenlijk zijn er maar twee verschillende opties, maar deze twee opties zijn wel goed. We zetten deze kindvriendelijke hotels in Dordrecht op een rij en benoemen van beide familiehotels de goede en de slecht punten, zodat je een goede keuze kunt maken na het lezen van deze blog. 

1. Van der Valk Hotel Dordrecht

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Dordrecht is het van der Valk Hotel Dordrecht. Wij zijn persoonlijk wel erg fan van de hotels van van der Valk, omdat de keren dat wij er geslapen hebben het altijd goed is en wij de hotels erg kindvriendelijk vinden. Het hotel ligt iets buiten het centrum van Dordrecht in de buurt van de snelweg. Je kan de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren. 

Dit familiehotel in Dordrecht heeft hele mooie en luxe familiekamers voor gezinnen met kinderen. Deze familiekamer is maar liefst 65m2 groot en heeft vier eenpersoonsbedden, die bestemd zijn voor de vier de gezinsleden. Daarnaast heeft de kamer een ruime en luxe badkamer met bad. Dit vinden wijzelf altijd wel een grote pré van een kamer, maar dat komt omdat onze dochter ook dol is op badderen. 

Ook ligt er bij het hotel een ruim binnenzwembad met een sauna. Langs de kant van het zwembad staan verschillende bedjes waar de ouders een boekje kunnen lezen als de kinderen in het zwembad aan het spelen zijn. Ook heeft het hotel een restaurant, waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. In de zomer kun je op het zonneterras buiten zitten. Wij hebben nu in verschillende restaurants van van der Valk gegeten en ook ontbeten en dit is eigenlijk altijd erg goed.

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Dordrecht even hier. 

Van der Valk Hotel Dordrecht review

Dit familiehotel in Dordrecht krijgt een 8,6 als algemene score uit meer dan 750 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 8 als algemene score. Meer dan 210 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. We hebben naar de reviews gekeken van deze gezinnen met kinderen en hebben van het hotel de positieve en negatieve punten op een rij gezet. 

Positieve punten van der Valk Hotel Dordrecht: eigenlijk alle punten die we hierboven hebben beschreven worden genoemd door gezinnen met kinderen als positieve punten zoals het zwembad, de ruime kamers, het vriendelijke personeel en het uitgebreide ontbijt. 

Negatieve punten van der Valk Hotel Dordrecht: een aantal gezinnen geeft aan dat het warm op de kamer was en dat je af en toe lang moet wachten bij de liften van het hotel. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Dordrecht even hier. 

2. Stayokay Hostel Dordrecht – Nationaal Park De Biesbosch

De tweede accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Dordrecht is geen hotel, maar een hostel. Hier hebben wij ook zelf overnacht met het gezin. Dit hostel ligt praktisch naast het klimbos van Dordrecht waar wij geklommen hebben en vanaf het hostel kun je ook natuurgebied de Biesbosch verkennen. 

Wij vinden de sfeer van een hostel altijd wel erg fijn en zeker met kinderen is een losse sfeer ideaal. Verder is er genoeg rondom het hostel te doen en hebben kinderen de ruimte om zich uit te leven. Zo is er bijvoorbeeld een speeltuin buiten bij het hostel te vinden. Een ander voordeel is dat je de auto gratis voor de deur kan parkeren. 

Het hostel verhuurt daarnaast kano’s waarmee je het natuurgebied kunt verkennen. Uiteraard hebben ook wij een kano gehuurd bij het bedrijfje Drijf voor een paar uur en hebben we op die manier de omgeving verkend. Daarnaast is er in de omgeving genoeg te doen voor kinderen. Zo lopen wij op zondagochtend in een kwartier naar Biesboschcentrum Dordrecht, waar ook het klimbos van Dordrecht ligt. Dit is ook zeker een leuk bos om een paar uur te gaan klimmen met het gezin.

Ook heb je in de buurt van het hostel een strandje en verschillende speeltuintjes voor de kinderen. Hierdoor kun je je in de omgeving van het hostel je al prima een heel weekend vermaken, zonder er met de auto op uit te hoeven gaan. In de namiddag hebben wij ook buiten bij het hostel zitten borrelen, terwijl onze dochter in de speeltuin aan het spelen was. 

In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt dat geserveerd wordt door het hostel. Dit ontbijt was erg uitgebreid en zeker een aanrader als je in dit hostel overnacht met het gezin. Je kan hier prima huisjes huren midden in de natuur met het gezin. Kijk voor meer informatie over het Stayokay Hostel Dordrecht even hier. 

Kindvriendelijk hotel Dordrecht
individuele rondreis canada kinderen

Stayokay Hostel Dordrecht – Nationaal Park De Biesbosch review

Het hostel krijgt een 7,8 als algemene score uit meer dan 770 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven het hostel een 8,8 als algemene score. Meer dan 230 gezinnen met kinderen hebben het hostel beoordeeld. 

Positieve punten Stayokay Hostel Dordrecht: bijna alle gezinnen met kinderen noemen de locatie van het hostel als positief punt. Midden in de natuur en in de omgeving is er genoeg te doen voor kinderen. Ook het ontbijt, het vriendelijke personeel en de fijne bedden worden vaak als positief punt benoemd. 

Negatieve punten Stayokay Hostel Dordrecht: een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat het zeker in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden op de kamer. 

Kijk voor meer informatie over het Stayokay Hostel Dordrecht even hier. 

kindvriendelijk hotel Dordrecht
kindvriendelijk hotel Dordrecht

Hotel met zwembad dordrecht

Zoek je een hotel met zwembad in Dordrecht dan heb je weinig keuze. Alleen het van der Valk Hotel Dordrecht heeft een binnenzwembad. De rest van de hotels in Dordrecht heeft dit niet. We kunnen ons voorstellen dat het lekker is als je een hele dag met de kinderen onderweg bent geweest, dat je nog even kunt gaan zwemmen met de kinderen. Dit kan dus als je slaapt in het van der Valk Hotel Dordrecht. Kijk voor meer informatie over dit hotel met zwembad in Dordrecht even hier. 

Familiehotel Utrecht

Zoek je een familiehotel in Dordrecht dan zijn er twee opties voor jullie als gezin in de stad. We zetten ze hieronder nog even kort op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie.

  1. Van der Valk Hotel Dordrecht
  2. Stayokay Hostel Dordrecht

Uiteraard zijn er nog wel een aantal hotels in Dordrecht, maar wil je hier slapen met een gezin van vier personen, dan dien je bijvoorbeeld twee kamers in het hotel te boeken. Kijk voor de hele lijst aan hotels in Dordrecht even hier. 

Scroll naar boven