Kindvriendelijk hotel Brugge

In deze blog Kindvriendelijk hotel Brugge gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Brugge te overnachten. Wij hebben in het verleden voor onze wereldreizen al honderden hotels geboekt en wij kijken als we een familiehotel in Brugge gaan boeken naar een aantal zaken. Zo kijken we naar de locatie van het hotel, de faciliteiten van de familiekamer in Brugge en we kijken naar de algemene score die gegeven wordt. Daarnaast lezen we altijd alle reviews van gezinnen die er geslapen hebben. Op basis daarvan stellen we een lijstje op met kinderhotels in Brugge, die we hieronder met jullie delen. 

1. NH Brugge

Dit kindvriendelijke hotel in Brugge ligt in het centrum van de stad op 800 meter van het centrale station van Brugge en is gevestigd in een voormalig klooster. Door deze centrale ligging kan je ook makkelijk naar Brugge reizen met de trein en in dit hotel slapen. Het hotel biedt verschillende familiekamers in Brugge aan voor gezinnen van drie tot vier personen. Het hotel zelf heeft geen parkeergarage, maar in de omgeving van het hotel zijn er genoeg opties om de auto (betaald) te parkeren. 

De familiekamers van NH Bruges zijn ruim en zijn 32m2 groot. Er staan twee tweepersoonsbedden op de kamer. Één voor de ouders en één voor de kinderen. Ook is er een badkamer op de kamer en is de kamer van alle gemakken voorzien. Zo zijn er koffie en theefaciliteiten, een flatscreen tv, een kluisje, een minibar en airco op de kamer.

Daarnaast heeft het hotel een bar, waar je aan het einde van de dag met het gezin nog een drankje kan doen. In de ochtend serveert het hotel een uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel heeft ook een terras, waar je in de zomermaanden lekker buiten kan zitten met het gezin. Het hotel heeft een 24 uurs receptie. 

Kijk voor meer informatie over NH Bruges even hier

NH Brugge review

Dit familiehotel in Brugge krijgt een algemene score van een 8,1 uit meer dan 4000 beoordelingen. Ook hebben er meer dan 1365 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld en zij geven als algemene score aan het hotel een 9,3. Wij zetten aan de hand van alle reviews die wij gelezen hebben de positieve en negatieve punten van het hotel op een rij. 

Positieve punten NH Bruges: de prachtige ruime familiekamers worden door de meeste gezinnen uit Nederland en België genoemd als positief punt. Daarnaast wordt het uitgebreide ontbijtbuffet, het vriendelijke personeel en de locatie van het hotel vaak genoemd als positieve punten van dit kindvriendelijke hotel in Brugge. 

Negatieve punten NH Bruges: er zijn weinig negatieve punten van dit familiehotel in Brugge die meerdere keren genoemd worden. Wel geven een aantal gezinnen aan dat ze de bedden wat aan de harde kant vonden. 

Kijk voor meer informatie over NH Bruges even hier. 

2. The Black Swan Hotel

Ook dit kindvriendelijke hotel in Brugge heeft een hele centrale ligging. The Black Swan hotel ligt namelijk maar 350 meter van de Grote Markt van Brugge af. Dit is het centrale plein van de stad. Het hotel bevindt zich in een 17e-eeuws gebouw. Het is mogelijk om bij het hotel fietsen te huren en op die manier Brugge te verkennen. 

Het hotel heeft familiekamers die geschikt zijn voor gezinnen tot en met vijf personen, waarbij de kinderen allemaal op een los bed slapen en de ouders in een tweepersoonsbed. Ook bij deze familiekamers zit de badkamer op de kamer en bij sommige badkamers zit ook een bad. Zelf vinden wij dat altijd wel een enorme pré, omdat onze dochter daar enorm van houdt, maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. 

In de ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet, die je in de zomermaanden in de tuin van het hotel kan nuttigen of in de ontbijtserre in de wintermaanden. Het hotel heeft een privé parkeerplaats. Ook heeft het hotel een jacuzzi, waar je met het gezin gebruik van kan maken. 

Kijk voor meer informatie over The Black Swan Hotel even hier. 

The Black Swan Hotel review

The Black Swan Hotel krijgt als algemene score een 8,1 uit meer dan 3300 beoordelingen van gasten. In totaal hebben meer dan 1670 gezinnen met kinderen dit kinderhotel in Brugge beoordeeld en zij geven maar liefst een 9,5 als algemene score. 

Positieve punten The Black Swan Hotel:  het vriendelijke personeel wordt vaak benoemd als positief punt van dit hotel. Zo beschrijft een ouder dat ze met een dochter van 22 in het hotel verbleef en een driepersoonskamer had geboekt met het gezin en dat ze een tweepersoonskamer voor de dochter erbij kregen, omdat deze toch vrij was. Dat soort dingen zorgt er natuurlijk voor dat je gelijk een topgevoel hebt bij een hotel. Daarnaast worden de locatie, de prijs- kwaliteit verhouding en de ruime kamers ook vaak genoemd als positieve punten. 

Negatieve punten The Black Swan Hotel: een aantal gezinnen geeft aan dat het interieur van de familiekamers wat gedateerd is en dat de kamers in de zomermaanden wel warm kunnen zijn. 

Kijk voor meer informatie over The Black Swan Hotel even hier

Kindvriendelijk hotel Brugge
Kindvriendelijk hotel Brugge

3. Hotel Acacia

Dit familiehotel in Brugge ligt nog iets centraler dan de twee hotels die we hiervoor al benoemd hebben. Hotel Acacia ligt op slechts 100 meter van de Grote Markt en het Belfort van Brugge en je kan bij het hotel de auto privé parkeren. Ook dit hotel biedt verschillende familiekamers aan voor gezinnen van vier personen. 

Deze familiekamers zijn tussen de 25m2 en 36m2 groot en hebben een tweepersoonsbed voor de ouders en voor de kinderen of een apart bed of een slaapbank. Dit is afhankelijk van wat voor soort familiekamer je boekt. Zeker de Superior Familiekamer is een prachtige kamer met een apart slaapgedeelte voor de ouders en deze familiekamer in Brugge is van alle gemakken voorzien. 

In de ochtend serveert het hotel een ontbijt aan de gasten. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Acacia even hier

Hotel Acacia review

Dit kindvriendelijke hotel in Brugge krijgt een 8,5 als algemene score uit meer dan 3000 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel met maar liefst een 9,7. Een super hoge algemene score van de meer dan 480 gezinnen die het hotel hebben beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Acacia: de locatie wordt bijna door alle gezinnen genoemd als positief punt. Daarnaast zijn de meeste gezinnen erg te spreken over de familiekamer met fijne bedden, het uitgebreide ontbijt en het vriendelijke personeel. Ook dat het hotel ondanks zijn centrale ligging toch rustig gelegen is, werd verschillende keren benoemd als positief punt. 

Negatieve punten Hotel Acacia: er worden niet veel negatieve punten genoemd die meer dan een keer naar voren komen. Wel geven een aantal gezinnen aan dat ze af en toe een rioollucht roken op de badkamer van de familiekamers. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Acacia even hier

4. Martin’s Brugge

Martin’s Brugge hotel is het vierde hotel in deze lijst van familiehotels in Brugge en ook dit hotel ligt erg centraal. Het hotel ligt namelijk maar 50 meter verwijderd van de Grote Markt en het hotel ligt achter het Belfort. Uiteraard is het niet zo gek dat alle hotels in onze lijst centraal liggen, omdat dat ook één van de criteria is waar we hotels op selecteren. Wij vinden het altijd fijn als wij een hotel met onze dochter boeken, dat we dan ook vanuit het hotel zo de stad in kunnen lopen en dat we niet eerst met de eigen auto of het openbaar vervoer een stuk moeten reizen. 

Ook dit kindvriendelijke hotel in Brugge heeft verschillende mooie en luxe familiekamers, waarbij op sommige kamers de kinderen in een tweepersoonsbed slapen en bij andere kamers in een stapelbed. In de meeste van deze familiekamers zit ook een badkamer met een bad en de familiekamers zijn ongeveer 23m2 groot. 

Het hotel heeft een cocktailbar en ook een terras waar je een drankje kan doen in de zomermaanden met het gezin. Ook is het mogelijk om binnen gezellig bij de open haard te zitten in de wintermaanden. Onder het hotel ligt een parkeergarage. 

Kijk voor meer informatie over Martin’s Brugge even hier

Martin’s Brugge review

Martin’s Brugge hotel krijgt een 8,1 als algemene score uit maar liefst 6760 beoordelingen. Bij gezinnen met kinderen was deze score nog een stuk hoger en was de algemene score een 9,6. Meer dan 1825 gezinnen met kinderen hebben dit hotel beoordeeld. 

Positieve punten Martin’s Brugge: uiteraard wordt de ligging van het hotel als positief punt benoemd. Daarnaast zijn de schone en moderne familiekamers een positief punt van dit hotel, net als het ontbijt en de parkeergarage van het hotel.  

Negatieve punten Martin’s Brugge: een aantal gezinnen geeft aan dat ze een waterkoker en koffiezetapparaat op de kamer misten. Ook hadden een aantal gezinnen die aan de straatkant sliepen geluidsoverlast van het verkeer. Vraag bij je boeking daarom om een kamer die aan de achterkant van het hotel zit, om dit te voorkomen. 

Kijk voor meer informatie over Martin’s Brugge even hier

Kindvriendelijk hotel Brugge
Kindvriendelijk hotel Brugge

5. Radisson Blu Hotel, Bruges

Dit vier sterren restaurant in Brugge ligt ook dichtbij het station en het centrum van de stad. Ook dit hotel kun je prima boeken als je naar Brugge reist met de trein (met de trein ben je in iets minder dan drie uur vanuit Amsterdam in Brugge, dus dat kan zeker een aantrekkelijke optie zijn). 

De familiekamers van het Radisson Blue Hotel in Brugge zijn modern en de grootste familiekamer die ze hier hebben is 42m2 groot. Dit is echt een prachtige kamer met ruime badkamer met een los bad en bij deze familiekamer in Brugge zit ook een balkon. Voor ouders natuurlijk een ideale plek om aan het einde van de dag nog even een drankje te doen als de kinderen liggen te slapen. 

Het hotel heeft een gemeenschappelijke lounge, waar je met de kinderen een spelletje kunt doen en ook heeft het hotel een restaurant en een terras, waar je een hapje en een drankje kan doen. Er zit een betaalde parking bij het hotel waar je de auto kan parkeren en die een hele schappelijke prijs vraagt om de auto voor een dag te parkeren. 

Kijk voor meer informatie over het Radisson Blu Hotel even hier

Radisson Blu Hotel, Bruges review

Dit kindvriendelijke hotel in Brugge krijgt als algemene score een 8,5 uit meer dan 5100 beoordelingen. Gezinnen waarderen het hotel met een 8,2 als algemene score. In totaal hebben meer dan 1840 gezinnen met kinderen een review over het hotel gegeven.

Positieve punten Radisson Blu Hotel: net als bijna al de hotels in onze lijst wordt ook dit hotel geroemd vanwege de locatie, het ontbijt, het vriendelijke personeel dat er werkt en de mooie luxe familiekamers. Dat is ook niet zo gek, aangezien we de hotels hebben geselecteerd die allemaal een erg hoge algemene score hebben, waardoor je weet dat de meeste zaken in het hotel gewoon goed zijn. 

Negatieve punten Radisson Blu Hotel: er zijn bij dit hotel weinig zaken die meer dan een keer benoemd worden als negatief punt. 

Kijk voor meer informatie over het Radisson Blu Hotel even hier. 

Hotel Brugge met zwembad

Er zijn ook gezinnen die het fijn vinden om een hotel in Brugge met zwembad te boeken. Het kan zeker fijn zijn om aan het einde van de dag nog even lekker te gaan zwemmen met kinderen. Je hebt verschillende hotels in Brugge met zwembad, maar verschillende hotels hiervan bieden dan geen familiekamers aan voor gezinnen van drie of vier personen. De hotels in Brugge met zwembad die daardoor over bleven hebben we hieronder op een rijtje gezet. 

Crowne Plaza Hotel Brugge: dit hotel in Brugge met zwembad is een vier sterren hotel dat een 8,6 als algemene score krijgt uit meer dan 2000 beoordelingen. Dit familiehotel in Brugge heeft familiekamers met twee tweepersoonsbedden in een ruimte en een eigen badkamer. De familiekamer is 24m2 groot. Het hotel heeft een binnenzwembad met enkele bedjes rondom het zwembad en ook een sauna.

Dit kinderhotel ligt op 220 meter van de Grote Markt en heeft een eigen restaurant. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel met een 9,8 als algemene score, wat natuurlijk extreem hoog is. Zoals een ouder het perfect verwoord in de recensies: “Perfecte locatie voor stedentrip met kids in verband met de locatie en het zwembad. Parkeren en ontbijt ook fijn, kortom: een aanrader!” Kijk voor meer informatie over het Crowne Plaza Hotel Brugge even hier

Grand Hotel Normandy: dit hotel in Brugge met zwembad ligt op tien minuten wandelen van de Grote Markt en heeft verschillende familiekamers voor drie en vier personen. Het hotel krijgt een algemene score van een 8,8 uit meer dan 5800 beoordelen en dit is ook de algemene score die gezinnen met kinderen aan het hotel geven. Rondom het binnenzwembad staan verschillende bedjes, waar je als ouder heerlijk een boekje kan lezen als de kinderen in het zwembad aan het spelen zijn. Kijk voor meer informatie over het Grand Hotel Normandy even hier.  Flanders Hotel: dit hotel in Brugge met zwembad ligt op 650 meter van de Grote Markt en wordt door gezinnen met kinderen beoordeeld met een 9,2. Doordat het zwembad verwarmd is, kun je bij dit hotel in Brugge het gehele jaar zwemmen. Het hotel heeft familiekamers die 30m2 groot zijn. Het hotel heeft verder zijn eigen parkeerplaats. Kijk voor meer informatie over Flanders Hotel even hier.   

Goedkoop familiehotel Brugge

Ben je op zoek naar een goedkoop familiehotel in Brugge, dan zijn er wel een aantal leuke opties. Zoek je in dit segment van budgethotels, dan zie je ook vaak dat de algemene score van wat een hotel krijgt een stuk lager is en dan heb je de kans dat het hotel niet gaat bevallen. Bij de selectie die we hieronder hebben gemaakt is de score van deze hotels nog ruim boven de 7,5, waardoor je over het algemeen een goede prijs-kwaliteit verhouding hebt.  Novotel Brugge Centrum: dit goedkope hotel in Brugge krijgt een 7,7 als algemene score uit meer dan 2670 beoordelingen. Het hotel ligt op twee minuten lopen van de Grote Markt en er ligt een parkeergarage onder het hotel. In de zomermaanden kunnen kinderen ook zwemmen in het buitenzwembad van het hotel, wat natuurlijk helemaal top is.  Het hotel heeft basic familiekamers met een grootte van 25m2. Op deze kamer zit de badkamer in de kamer. Kijk voor meer informatie over het Novotel Brugge Centrum even hier.  B&B Innbrugas: dit goedkope familiehotel in Brugge wordt door de gasten met een 8,5 beoordeeld. Het enige nadeel van deze beoordeling is dat er maar iets meer dan 270 beoordelingen over dit B&B zijn. Dit B&B ligt op tien minuten lopen van het centrum van Brugge en heeft grote familiekamers van 45m2 met twee afzonderlijke slaapkamers.  Het B&B heeft een sauna voor de gasten en in de ochtend een uitgebreid ontbijt. Ook is het mogelijk om te parkeren bij het B&B. Kijk voor meer informatie over B&B Innbrugas even hier.  Canal Central: ook dit is een goedkoop B&B in Brugge en ook dit B&B ligt in de buurt van het centrum van de stad. Het krijgt als algemene score een 9 uit 260 beoordelingen. Ook zit er een leuke binnentuin bij dit B&B. De familiekamer van het B&B is ruim en heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. Kijk voor meer informatie over dit B&B even hier

Kinderhotel Brugge

We hebben in deze blog verschillende kinderhotels in Brugge op een rij gezet op basis van de dingen waar wijzelf altijd op letten als we een hotel boeken. Wij vinden het belangrijk dat het hotel op een goede locatie ligt, dat er voldoende faciliteiten zijn voor de familiekamer en dat de beoordeling van het hotel boven een 8 zit uit honderden beoordelingen. Daarnaast kijken we dan ook even wat gezinnen met kinderen als review geven over het betreffende familiehotel in Brugge. Op basis daarvan is deze lijst tot stand gekomen. Zit er geen hotel bij die aan jullie wensen voldoet, kijk dan even naar de volledige lijst van kinderhotels in Brugge. Deze kun je hier vinden. 

Familiehotel Brugge

Zoek je een familiehotel in Brugge, dan hebben we nu de leukste opties op een rij gezet. We zetten alle  familiehotels in Brugge die in deze blog genoemd werden nog even op een rij.

Familiehotel in Brugge:

 1. NH Brugge
 2. The Black Swan Hotel
 3. Hotel Acacia
 4. Martin’s Brugge
 5. Radisson Blu Hotel Bruges

Hotel Brugge met zwembad:

 1. Crowne Plaza Hotel Brugge
 2. Grand Hotel Normandy
 3. Flanders Hotel

Goedkoop familiehotel Brugge

 1. Novotel Brugge Centrum
 2. B&B Innbrugas
 3. Canal Central

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Brugge even hier. 

Scroll naar boven