Kindvriendelijk hotel Barcelona

In de blog Kindvriendelijk hotel Barcelona gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Barcelona te overnachten. Je hebt in Barcelona super veel opties, waardoor je als ouders misschien niet meer weet wat goed is en wat niet. 

Doordat we in het verleden al honderden hotels geboekt hebben, weten we inmiddels waar we op moeten letten wanneer we een familiehotel in Barcelona willen boeken. Zo kijken we naar locatie, de familiekamer die wordt aangeboden en het cijfer wat het hotel krijgt uit honderden beoordelingen en lezen we ook de specifieke beoordelingen van gezinnen. Wat zeggen zij over het hotel. Op basis van deze criteria zetten we de leukste kinderhotels in Barcelona op een rij. 

1. Hotel Granvia

Het eerste kindvriendelijke hotel in Barcelona uit deze lijst is gevestigd in een oud monumentaal pand en biedt familiekamers aan voor gezinnen van vier personen. Hotel Granvia ligt midden in het centrum van de stad op ongeveer 500 meter van de bekende winkelstraat de Ramblas en het bekendste plein van de stad Plaza de Catalunya.  

De familiekamers hebben een tweepersoonsbed voor de ouders en een slaapbank voor de twee kinderen om te slapen. Daarnaast zit er op een aantal familiekamers ook een bad in de badkamer en is de familiekamer met hoog plafond verder van alle gemakken voorzien. In de ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet voor de gasten. 

Door de centrale ligging van het hotel, zit het metrostation ook erg dicht in de buurt van het hotel, waardoor je eigenlijk de hele stad makkelijk te voet of met het openbaar vervoer kunt verkennen. Kijk voor meer informatie over Hotel Granvia even hier

Hotel Granvia review

In totaal is het hotel door meer dan 1600 gasten beoordeeld en krijgt het hotel als algemene score een 8,9. Onder deze 1600 beoordelingen waren er ook meer dan 400 gezinnen die het hotel beoordeelden en zij geven als algemene score aan het hotel maar liefst een 9,8. Uiteraard een super hoge score uit honderden beoordelingen. 

We zetten een aantal positieve en negatieve punten van Hotel Granvia op een rij. 

Positieve punten Hotel Granvia: eigenlijk alle Nederlandse gezinnen die het hotel hebben beoordeeld, noemen de locatie als positief punt van dit familiehotel in Barcelona. Daarnaast wordt vaak benoemd dat het een prachtig hotel is, dat de familiekamers fijn zijn en dat het ontbijtbuffet erg uitgebreid en lekker is. 

Negatieve punten Hotel Granvia: er worden weinig punten genoemd die negatief waren van het hotel. Een enkeling geeft aan dat de bedden wat klein waren. 

Doordat dit kindvriendelijke hotel in Barcelona zo vaak beoordeeld is en qua cijfer zo hoog scoort, weet je bijna zeker dat je gewoon in een fijn hotel terechtkomt en is de kans dat het tegenvalt erg klein. Kijk voor meer informatie over Hotel Granvia even hier

2. Grupotel Gravina

Dit kindvriendelijke hotel in Barcelona ligt qua locatie naast het bekendste plein van Barcelona: Plaza de Catalunya en vanaf het hotel loop je in ongeveer vijf minuten naar winkelstraat de Ramblas. Het hotel ziet er van binnen modern uit en biedt familiekamers aan voor gezinnen van vier personen. 

Deze familiekamers zijn ongeveer 20m2 groot en er staat in de kamer een tweepersoonsbed voor de ouders en de kinderen slapen op een slaapbank in deze familiekamer. Verder is deze familiekamer van alle gemakken voorzien, met een minibar, airco, goedwerkende WIFI verbinding en een televisie. 

Het hotel heeft ook een bar, waar je een hapje kunt eten en een drankje kunt doen in het hotel. Het hotel biedt een ontbijtbuffet aan aan zijn gasten in de ochtend. Ook heeft het hotel de beschikking over een eigen parkeergarage voor gezinnen die een auto huren of met de eigen auto Barcelona bezoeken. 

Kijk voor meer informatie over hotel Grupotel Gravina even hier

Grupotel Gravina review

Dit familiehotel in Barcelona is door maar liefst 1700 gasten beoordeeld en de algemene score van het hotel is een 8,2. In totaal waren er 345 gezinnen die het hotel beoordeeld hebben en zij geven als algemene score aan dit hotel een 9,4. 

Positieve punten Grupotel Gravina: bijna alle gezinnen benoemen de locatie van het hotel als positief punt. Dat bij alle hotels dit als positief punt benoemd wordt, komt uiteraard doordat we ook vooraf gekeken hebben naar de locatie van de hotels. Je wil als gezin toch het liefste zo dicht mogelijk bij alle bezienswaardigheden van de stad zitten. Daarnaast worden het vriendelijke personeel, het ontbijt en de familiekamers geroemd bij dit hotel. 

Negatieve punten Grupotel Gravina: een aantal gezinnen geeft wel aan dat de familiekamer wat aan de kleine kant is. Vind je dit belangrijk dan kun je eens kijken bij het volgende familiehotel in de lijst, want daar zijn de familiekamers twee keer zo groot met een ruimte van ongeveer 42m2. 

Kijk voor meer informatie over hotel Grupotel Gravina even hier

3. Andante Hotel

Ook het Adante hotel ligt erg centraal in Barcelona en dit hotel ligt op 350 meter van de winkelstraat de Ramblas. De inrichting van dit hotel is modern en strak en je kan bij dit familiehotel sporten in de fitnesruimte van het hotel. Het hotel heeft zowel kamers voor gezinnen met drie personen als familiekamers voor gezinnen van vier personen. 

Deze familiekamer in Barcelona heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en twee eenpersoonsbedden voor de kinderen. De kamer ziet er strak uit en is maar liefst 42m2 ruim. In de badkamer zit een bad, waardoor je op deze kamer heerlijk kunt relaxen aan het einde van de dag. Het hotel biedt in de ochtend een ontbijtbuffet aan voor zijn gasten. 

Wat het Adante hotel zo kindvriendelijk maakt is dat het een zwembad heeft. Dit zwembad zit op het dak van het hotel, waardoor je aan het einde van de dag nog even lekker kunt gaan zwemmen met de kinderen en zelf ondertussen op een ligbedje in de zon kunt liggen. Vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de stad Barcelona. 

Kijk voor meer informatie over het Andante Hotel even hier.

Andante Hotel review

Dit hotel is door meer dan 2300 gasten beoordeeld en krijgt een algemene score van een 8,6. In totaal hebben meer dan 750 gezinnen het hotel beoordeeld en zij kwamen als algemene score uit op een 8,7. 

Positieve punten Andante hotel: de meeste Nederlandse gezinnen zijn te spreken bij dit hotel over de locatie van het hotel, de moderne inrichting en het heerlijk uitgebreide ontbijt. Uiteraard benoemen ook bijna alle gezinnen als positieve punt het zwembad op het dak met het uitzicht. Ook de ruime familiekamers vallen in de smaak.

Één van de ouders formuleert het als volgt: “Prima kamers met hele fijne bedden, een fijne douche, leuk zwembad met een fantastisch uitzicht over de stad Barcelona, lekker ontbijt, parkeerkelder van het hotel is geweldig en niet duur. de locatie van het hotel is geweldig en super dicht bij heel veel hoogtepunten in de stad “.

Negatieve punten Andante hotel: dat er geen koelkast op de familiekamers aanwezig was en dat er geen faciliteiten zijn om koffie of thee op de kamer te zetten, werd als negatief punt ervaren. Ook de straat waarin het hotel lag, werd door sommige gezinnen als schimmig omschreven. 

Kijk voor meer informatie over het Andante Hotel even hier.

Kindvriendelijk hotel Barcelona
Kindvriendelijk hotel Barcelona

4. Gaudi Hotel

Ook dit familiehotel in Barcelona heeft een toplocatie en ligt bijna praktisch aan de bekendste winkelstraat van Barcelona: de Ramblas. Hierdoor zit het metrostation natuurlijk ook op maar een paar minuutjes lopen van het hotel en op deze manier kun je ook vanuit dit hotel de stad Barcelona heel makkelijk verkennen te voet of met het openbaar vervoer.

De familiekamers die dit hotel aanbiedt, zijn geschikt voor vier personen en zijn 18m2 groot. In de kamer staat dan een tweepersoonsbed en twee losse bedden voor de kinderen. Ook heeft deze familiekamer een badkamer met bad. Wel is deze badkamer wat verouderd, als je het vergelijkt met veel andere hotels.

Het hotel heeft een bar en een snackbar in het hotel en in de ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet aan de gasten. Ook heeft het hotel een klein zwembad op het dak van het hotel. Kijk voor meer informatie over het Gaudi Hotel even hier

Gaudi Hotel review

Dat dit hotel populair is dat blijkt al uit het aantal beoordelingen dat dit hotel heeft. In totaal hebben bijna 3700 gasten het hotel beoordeeld en de algemene score voor het hotel was een 8,2. Van deze 3700 gasten, waren er 1100 gezinnen die het hotel hebben beoordeeld en zij beoordelen het hotel met maar liefst een 9,5 als algemene score. 

Positieve punten Gaudi Hotel: alle Nederlandse gezinnen noemen de locatie van het hotel als positief punt. Ook het zwembad en het uitzicht vanaf het dakterras worden als positieve punten van het hotel genoemd. Ook dat er een parkeerplaats naast het hotel ligt is een pluspunt. 

Negatieve punten Gaudi Hotel: dat de capaciteiten van de lift beperkt zijn en dat het personeel niet altijd even vriendelijk is worden als negatieve punten van dit familiehotel in Barcelona genoemd. Ook de grootte van het zwembad, had voor een aantal gezinnen wel wat groter mogen zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Gaudi Hotel even hier. 

5. Novotel Barcelona City

Het Novotel Barcelona City is één van de populairste kindvriendelijke hotels van Barcelona. Het hotel ligt niet midden in het centrum, maar in twintig minuten loop je naar de bekendste bezienswaardigheid van de stad: Sagrada Familia en ook in twintig minuten wandel je naar het strand van Barcelona. 

Ook dit hotel heeft op het dak van het hotel een buitenzwembad dat in de zomermaanden geopend is voor gasten. Hier kun je ook lekker op ligbedjes liggen, terwijl je uitkijkt over de stad Barcelona. Tegenover het hotel ligt een gloednieuwe shoppingmall met verschillende eettentjes in de mall. 

Het hotel heeft familiekamers die 24m2 groot zijn en waarbij de kinderen op een slaapbank slapen. In sommige familiekamers van dit hotel in Barcelona zit er ook een bad in de badkamer. Ook heeft het hotel een restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie over het Novotel Barcelona City even hier

Novotel Barcelona City review

Meer dan 5300 gasten hebben het Novotel Barcelona City beoordeeld en het algemene cijfer voor het hotel is een 8,1. In totaal hebben meer dan 3400 gezinnen het hotel beoordeeld en zij geven een score van een 8,7 voor het hotel. 

Positieve punten Novotel Barcelona City: veel gezinnen noemen het uitgebreide ontbijt als positief punt. Ook de locatie wordt toch vaak genoemd als positief punt, ondanks het niet helemaal midden in het centrum ligt. Ook het zwembad en de parkeergarage van het hotel worden vaak geroemd door gezinnen uit Nederland.

Negatieve punten Novotel Barcelona City: sommige gezinnen noemen de drukte bij het ontbijt en het zwembad als negatief punt. Daarnaast geven een aantal gezinnen aan dat de kamers wel een beetje aan renovatie toe zijn. 

Kijk voor meer informatie over het Novotel Barcelona City even hier. 

Kindvriendelijk hotel Barcelona
Kindvriendelijk hotel Barcelona

Barcelona hotel met zwembad

Je hebt uiteraard ook een aantal hotels in Barcelona met zwembad. Hierboven hebben we al wat opties laten zien, maar er zijn nog wel een aantal hotels die familiekamers aanbieden voor gezinnen en die dus ook een zwembad bij het hotel hebben. Zeker in de zomermaanden is dat toch wel erg fijn als het heel warm is in de stad en je op die manier lekker even kunt afkoelen met de kinderen. 

Hotel Balmes: dit hotel ligt in het centrum van de stad Barcelona en heeft een buitenzwembad met zitjes tot zijn beschikking. Wel kan het hier in de zomermaanden druk zijn, maar voor een verkoelende duik aan het einde van de dag is dit zwembad prima geschikt. Dit hotel in Barcelona heeft hele mooie familiekamers met een oppervlakte van 25m2. Het hotel krijgt een 8,4 als algemene score uit meer dan 2700 reviews. Kijk voor meer informatie over Hotel Balmes even hier

Hotel Granados 83: dit designhotel in Barcelona heeft een zwembad op het dak van het hotel. Gezinnen geven als algemene score voor dit hotel een 9,3. Het hotel heeft prachtige familiekamers in Barcelona en deze familiekamers zijn maar liefst 50m2 groot. Bij de familiekamer zit ook een terras waar je kan zitten. Het design van de kamers wordt dan ook door veel gezinnen genoemd als positief punt. Wel is het zwembad van het hotel wat aan de kleine kant. Kijk voor meer informatie over hotel Granados 83 even hier

Catalonia Ramblas 4* Sup: dit hotel in Barcelona heeft zowel een binnenzwembad als een buitenzwembad. Je hebt hier zelfs kamers met een eigen privé zwembad, alleen geldt dit voor de familiekamers helaas niet. Ze hebben hier wel familiekamers voor gezinnen met drie kinderen. Verder heeft het hotel ook een spa en een sauna. Gezinnen met kinderen geven dit hotel een 9,5 als algemene score. Ook ligt dit hotel erg centraal in de buurt van de Ramblas. Kijk voor meer informatie over Catalonia Ramblas 4* Sup even hier

Budget familiehotel Barcelona

Hotels met familiekamers in Barcelona zijn niet goedkoop. Er zijn maar weinig hotelkamers, waar je minder dan 100 euro per nacht voor betaald. Uiteraard heb je wel een aantal budget familiehotels in Barcelona, maar dan zit je misschien iets minder goed qua locatie en is de kamer misschien iets minder goed beoordeeld. Dat is uiteraard altijd een afweging die jezelf moet maken. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van budget familiehotels in Barcelona, waarbij voornamelijk gekeken is naar de prijs. 

Hostel New York: dit hostel in Barcelona biedt familiekamers aan met een gedeelde badkamer. Deze jeugdherberg ligt erg centraal en je loopt in vijf minuten vanaf de herberg naar de Ramblas. Meer dan 2000 gasten hebben het hotel beoordeeld en de algemene score van dit hostel is een 6,9. Veel gezinnen vinden de prijs kwaliteit verhouding goed en waarderen de locatie van het hostel enorm. Wel zien ze als minpunt dat de kamers gehorig zijn en dat de kamers in de zomermaanden erg warm kunnen zijn. 

Kijk voor meer informatie over Hostel New York even hier

Travelodge Barcelona Poblenou: ook dit budhethotel in Barcelona biedt familiekamers aan voor gezinnen en het hotel heeft een betaalde privé parkeerplaats. De familiekamers zijn basic en hebben een badkamer met bad op de kamer. Meer dan 7400 gasten hebben dit hotel beoordeeld en de algemene score was een 7,4 voor dit hotel. 

Het hotel ligt in een gezellige wijk in de buurt van het strand. Ook het ontbijt en het vriendelijke personeel worden geroemd van dit familiehotel in Barcelona. Wel vonden sommige gezinnen het erg warm op de kamer. Kijk voor meer informatie over Travelodge Barcelona Poblenou even hier

Hotel Bestprice Gracia: dit laatste kindvriendelijke budgethotel in Barcelona heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding. Het hotel krijgt ook uit meer dan 2300 beoordelingen een 8,9 als algemene score. Het hotel heeft verschillende soorten familiekamers voor gezinnen van maximaal zes personen.

De kamers zijn modern en schoon en het enige nadeel is dat je niet te voet naar het centrum van de stad kunt, maar met het openbaar vervoer is dit prima mogelijk. Kijk voor meer informatie over Hotel Bestprice Gracia even hier

 

Kinderhotel Barcelona

Uiteraard zijn er nog veel meer kinderhotels in Barcelona, waar je met je gezin met kinderen kunt overnachten. Je hebt tientallen hotels in heel Barcelona, waar je prima kunt overnachten. Wij hebben bij onze selectie gekeken naar een aantal zaken zoals locatie, is er een familiekamer, wat is de beoordeling en hoeveel beoordelingen heeft het hotel. Hierdoor komen alleen de beste hotels bovendrijven. Zit er voor je gevoel toch niet het ideale hotel bij voor jou en jouw gezin, kijk dan voor de complete lijst met alle kinderhotels in Barcelona even hier

Familiehotel Barcelona

Zoek je een familiehotel in Barcelona dan zijn er heel veel verschillende opties. In deze blog hebben we de leukste familiehotels in Barcelona op een rij gezet en we zetten ze hieronder even kort op een rijtje. 

Familiehotels in Barcelona:

 1. Hotel Granvia
 2. Grupotel Gravina
 3. Andante Hotel
 4. Gaudi Hotel
 5. Novotel Barcelona City

Barcelona familiehotel met zwembad: 

 1. Hotel Balmes
 2. Hotel Granados 83
 3. Catalonia Ramblas 4* Sup

Budget familiehotel Barcelona:

 1. Hostel New York
 2. Travelodge Barcelona Poblenou
 3. Hotel Bestprice Gracia

Voor een compleet overzicht van alle familiehotels in Barcelona kijk even hier

Scroll naar boven