Kindvriendelijk hotel Amsterdam: 11 hotels getest!

Wat is een kindvriendelijk hotel Amsterdam? Waar kun je fijn overnachten in Amsterdam met kinderen? Allemaal vragen van ouders die met de kinderen een weekendje naar onze hoofdstad willen gaan en ook graag kindvriendelijk willen overnachten. Wij hebben met ons gezin Amsterdam nu al tientallen keren bezocht en schreven hier al eens de blog Amsterdam met kinderen over, waarin we alle leuke activiteiten in de hoofdstad op een rij zetten, maar in deze blog geven we elf reviews van de kindvriendelijke hotels waar wij in Amsterdam met het gezin hebben geslapen. 

Volkshotel Amsterdam review

Het eerste hotel dat we in ons lijstje van kindvriendelijke hotel Amsterdam bespreken is het Volkshotel in Amsterdam. Wat wij vooral erg fijn vonden aan dit kindvriendelijke hotel in Amsterdam was de fijne sfeer die er in het hotel hangt. Iedereen is welkom in het hotel en dat straalt het hotel ook uit. Je ziet een hele diverse groep aan gasten van het hotel, waaronder ook genoeg gezinnen met kinderen. 

Het hotel zit in het oude hoofdkantoor van de Volkskrant en je ziet dit ook terug in het hotel. De kamers, de gangen verwijzen naar de historie van het gebouw. In het hotel is ook voor kinderen genoeg te doen. Zo heb je beneden bij het restaurant van het hotel een grote speelhoek, waar de kinderen lekker kunnen spelen.

Ook is er een speelkamer voor kinderen op de begane grond van het Volkshotel Amsterdam, waar kinderen tientallen spelletjes kunnen spelen. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld een sjoelbak, een tafelvoetbaltafel en een enorme blokkentoren (spelletje Jenga). 

Het hotel heeft heel veel verschillende soorten kamers en veel van de kamers hebben helemaal een eigen stijl en interieur. Je hebt XL kamers voor gezinnen van vier personen met een oppervlakte van 45m2. Vanaf veel van deze kamers heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam. 

Op de bovenste verdieping heb je een heel tof restaurant zitten, waar je echt een prachtig uitzicht hebt en misschien wel het fijnste van dit hotel is wel de wellness op het dak van het Volkshotel Amsterdam. Hier heb je drie hottubs en een sauna en wij genoten volop van het uitzicht over Amsterdam, terwijl we een drankje deden in onze hottub. Heerlijk om na een dagje in Amsterdam met kinderen geweest te zijn, nog even lekker te ontspannen op het dak van dit hotel.

Kijk voor meer informatie over het Volkshotel Amsterdam even hier.

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Olympic Hotel Amsterdam review

Het Olympic hotel Amsterdam ligt naast het Olympisch stadion van Amsterdam. Dit kindvriendelijk hotel in Amsterdam ligt dicht bij het Amsterdamse bos en huur je fietsen bij het hotel, dan zit je in een paar minuten in het wereldberoemde Vondelpark van Amsterdam. Sowieso is het één van de fijnste manieren om Amsterdam met kinderen te verkennen op de fiets. 

Uiteraard vind je in het Olympic Hotel Amsterdam allerlei verwijzingen terug van verschillende olympische sporten. Zo ziet het vloerkleed in de gangen van het hotel er bijvoorbeeld uit als een hardloopbaan. 

Het hotel heeft verschillende kamers en ook genoeg kamers voor gezinnen met kinderen. Zo zijn er kamers met meerdere stapelbedden voor grote gezinnen. Wijzelf hadden een kamer, waar een bed voor onze dochter op de kamer was bij gezet en we hadden vanaf die kamer echt een prachtig zicht op het Olympische stadion van Amsterdam! Echt super tof!

De reden dat wij dit kindvriendelijke hotel in Amsterdam geboekt hadden tijdens een stedentrip naar Amsterdam met onze dochter is vanwege de hottubs van het hotel. Ook bij dit hotel heb je hottubs met een uitzicht, waar je heerlijk kunt relaxen met je kinderen. Wij bezochten het Olympic Hotel Amsterdam in de winter, maar in de zomer kun je in dit wellness gebied ook lekker op een bedje of in een hangmat in de zon liggen. Ook heeft het hotel op dezelfde verdieping een sauna voor zijn gasten. 

Het hotel heeft daarnaast een café en een restaurant in het hotel, waardoor je drie keer op een dag in het hotel kunt eten. Zelf hebben wij alleen gebruik gemaakt van het buffetontbijt en dat was erg lekker en erg uitgebreid. 

Kijk voor meer informatie over het Olympic Hotel Amsterdam even hier. 

Olympic Hotel Amsterdam met kinderen
Kindvriendelijk hotel Amsterdam

The Albus hotel Amsterdam review

Het derde kindvriendelijk hotel Amsterdam dat wij bezocht hebben is The Albus Hotel Amsterdam. Dit hotel zit echt midden in het centrum en je loopt in een paar minuten naar verschillende bezienswaardigheden in de stad zoals de Dam.

De binnenkomst bij het hotel was gelijk heel erg hartelijk en we kregen als ouders gelijk een glaasje Cava en Sophie kreeg een waterijsjes. Ook werd haar verteld dat ze zo veel waterijsjes mocht komen halen bij de receptie als ze zelf wilden. Uiteraard vond onze dochter dit gelijk een tophotel!

Bij The Albus hotel Amsterdam hebben ze ook verschillende kamers voor gezinnen met kinderen, waaronder een aantal familiekamers en een aantal suites. Wijzelf boekten de  Spacious City Suite en deze kamer was behoorlijk groot. Zelf vinden we het altijd erg prettig als we een ruime kamer hebben met onze dochter, zodat we ons ook een beetje kunnen bewegen op de kamer. 

Daarnaast voelden we ons op de kamer wederom erg welkom! Er stond een fles Cava in het ijs en op het bureau van de kamer stond een beertender. Voor Sophie was er ook een kleine pakketje met wat kleurtjes en wat snoepjes. Vaak zit het ook in de kleine dingen, waarmee je een heel fijn gevoel krijgt bij een hotel!

Ook dit hotel heeft een eigen restaurant en dit restaurant heeft al diversen prijzen gewonnen vanwege het eten en drinken wat het restaurant serveert. Wat dat betreft kun je hier heerlijk eten met het gezin in Amsterdam. Natuurlijk hoeft dit niet, aangezien je door de centrale ligging van het hotel tientallen andere restaurants en cafés rondom het hotel hebt liggen, waardoor er voor ieder lid van het gezin wel iets lekkers bij zit. 

Net zoals bij de meeste hotels in deze lijst van kindvriendelijke hotels Amsterdam zit er ook bij dit hotel het ontbijt bij in en eigenlijk zijn deze altijd goed! Erg uitgebreid buffetontbijt met heel erg veel opties. Bijna alle keren dat we in een hotel in Amsterdam sliepen met onze dochter verlieten we het hotel met een goed gevulde buik!

Kijk voor meer informatie over The Albus Hotel Amsterdam even hier. 

The Albus Hotel Amsterdam met kinderen
The Albus Hotel Amsterdam met kinderen

The Unbound Amsterdam review

Dit is misschien wel de meest exclusieve hotel in onze lijst van kindvriendelijk hotel Amsterdam. Wij wilden hier op basis van de foto’s al een hele tijd boeken, maar er zit wel een behoorlijk prijskaartje aan dit hotel in Amsterdam.

Het complex van The Unbound Amsterdam ligt een stukje buiten Amsterdam en het heeft wel iets weg van een saunacomplex. Je kunt er de auto gratis voor de deur parkeren en het hotel heeft verschillende opties qua accommodatie, waaronder verschillende huisjes met een hottub. 

Het ziet er een beetje uit als de bekende tinyhouses en de huisjes zijn eenvoudig, maar wel van alle gemakken voorzien. Doordat de huisjes uit elkaar staan heb je best wel wat privacy en de hottub bij het huisje is natuurlijk wel één van de redenen waarom de mensen naar The Unbound Amsterdam gaan.

Hier zit wel een hele procedure aan vooraf om het water op temperatuur te krijgen. Zo moeten we het vuur flink opstoken en regelmatig in het water roeren. Sophie, onze dochter vindt dit fantastisch om te doen en kon niet wachten tot het water warm genoeg is om er in te gaan. Daarnaast heeft het complex een sauna die je kan afhuren en een strandje met een trapzwaan voor kinderen. In de zomer is dit een heerlijk plek om in het zonnetje te genieten van de rust. 

Wij boekten het huisje The Wikkel with wood fired hottub en in dit huisje was plaats voor vier personen. Voor de kinderen is er een aparte kamer in het huisje met een stapelbed. Naast de hottub vonden wij het leuk om de vuurkorf te gebruiken en om ’s avonds lekker rondom de vuurkorf te zitten. 

Bij het hotel zit een restaurant waar je erg goed kan eten, maar hier hebben wijzelf geen gebruik van gemaakt. Wij hebben overdag in Amsterdam gegeten en in de ochtend zijn we naar de Albert Heyn gereden (vijf minuutjes rijden) en hebben we ontbeten in het huisje. De volgende ochtend was de hottub nog steeds warm genoeg, waardoor we na het ontbijt wederom lekker in de hottub hebben gezeten!

Kijk voor meer informatie over The Unbound Amsterdam even hier. 

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Vondice hotel Amsterdam review

Een ander bijzonder huisje dat we in onze lijst van kindvriendelijk hotel Amsterdam opnemen is van het Vondice Hotel Amsterdam. Dit huisje heeft jaren geleden gediend als  gemaal als onderdeel van de waterzuiveringsinstallaties in Amsterdam-Oost. Toen het gemaal geen functie meer had, is het omgebouwd tot een hotel.

Het huisje ligt midden in een woonwijk en je krijgt bij het boeken van het huisje twee fietsen bij de prijs inbegrepen. Onze dochter kon bij ons achterop, maar heb wel vooraf even contact met het Vondice Hotel Amsterdam over de mogelijkheden om je kinderen achterop de fiets mee te nemen. In twintig minuutjes fietsten we naar het centrum van de stad en hadden we gelijk ons ideale vervoersmiddel in Amsterdam om de stad te verkennen. 

De locatie van het huisje is met kinderen ideaal. Er ligt een supermarkt op loopafstand van het huisje en ook twee grote speeltuinen liggen op twee minuten lopen van het huisje. Daarnaast konden we de auto gratis voor de deur parkeren, wat ook in Amsterdam als bijzonder beschouwd mag worden. 

Het huisje heeft een bijzondere vorm en is geschikt voor gezinnen van vier personen. Sophie heeft haar eigen kamertje ergens verstopt in het huis. Daarnaast is het huisje van binnen luxe en is het erg fijn dat je ook buiten een zitje hebt, waar je lekker in het zonnetje kunt zitten met je gezin. 

Naast de twee grote speeltuinen ligt er ook één van de grootste skatebanen van Amsterdam, dus houden je kinderen hier van, laat ze dan zeker hun step, skeelers of skateboard meenemen. Ook is er een klimwand, een voetbalveld en een basketbalveld op hetzelfde terrein. Voor het eten kun je terecht bij de supermarkt of de plaatselijke friettent of pizzeria om de hoek. Wil je wat beter eten, dan kun je dit het beste doen in Amsterdam zelf. 

Kijk voor meer informatie over het Vondice Hotel Amsterdam even hier!

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Westcord Art hotel Amsterdam review

Een ander fijn kindvriendelijk hotel in Amsterdam is het WestCord Art hotel Amsterdam. Dit kleurrijke hotel hangt helemaal vol met kunst van de schilder Herman Brood. Deze kunststijl vind je niet alleen terug in de vele schilderijen aan de muren van het hotel, maar ook in de kamers. Onze kamer zag er heel kleurrijk uit en dat spreekt kinderen uiteraard enorm aan. 

Beneden bij de receptie van dit hotel is ook aan kinderen gedacht. Zo heb je bij het hotel een ruimten met spelletjes, maar ook een poppenhuis en een poppenkast. 

Het hotel ligt in het noorden van de stad en met de bus ben je ongeveer in een kwartier in de stad. Ook dit hotel heeft verschillende soorten kamers, waaronder voor gezinnen met kinderen een family room. Deze hadden wij ook geboekt en bij deze kamer had onze dochter Sophie een eigen kamer. Super fijn dat je dus de kinderen op bed kunt leggen en dat ze niet in dezelfde ruimte slapen als de ouders. Dat geeft net wat meer privacy. 

Rondom dit kindvriendelijke hotel in Amsterdam is genoeg te doen voor kinderen. Zo kun je in de zomer naar het zwembad (Brediusbad) dat naast het hotel ligt. Ook loop je in iets meer dan tien minuten naar het Woeste Westen toe. Wij hebben het Woeste Westen al eens besproken in onze blog Amsterdam met kinderen, maar deze natuurspeeltuin is best uniek in Amsterdam en een hele toffe plek om je kinderen even een uurtje te laten uitrazen. Ook het Westerpark ligt hier in de buurt.

Het hotel verhuurt fietsen, waardoor je snel in het centrum van de stad kunt zijn met je gezin. Qua eten en drinken kun je terecht in de brasserie van het hotel. Je hoeft dus ook bij dit hotel de deur niet uit om te eten en te drinken. Zelf hebben wij in de ochtend gebruik gemaakt van het uitgebreide ontbijt van het Art Hotel Amsterdam en dat was zoals bij de meeste kindvriendelijke hotels in Amsterdam erg goed. 

Kijk voor meer informatie over het Art Hotel Amsterdam even hier. 

Kindvriendelijk hotel Amsterdam
Art Hotel Amsterdam met kinderen

Eden hotel Amsterdam review

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Amsterdam met prachtige familiekamers, dan is het Eden hotel zeker een goede optie! Dit hotel heeft ook weer een enorm centrale ligging en je loopt onder meer in drie minuten naar het Rembrandtplein. Hierdoor kun je je ook makkelijk verplaatsen vanuit dit hotel naar andere plekken in Amsterdam met het openbaar vervoer. 

Wij hebben dit hotel geboekt in Amsterdam, vanwege de toffe kamers die ze hier aanbieden voor gezinnen met kinderen die erg sfeervol zijn ingericht. Onze kamer was erg ruim en in het midden stond een grote spiegel die een soort afscheiding vormde tussen het bed van onze dochter en ons bed (zie de foto hieronder). 

Daarnaast is de kamer van alle gemakken voorzien en vond Sophie vooral het ijsklontjesmachine op de gang van het hotel erg interessant. Wij zijn als ouders de hele avond voorzien van ijsklontjes in ons drinken ;). 

Het Eden Hotel Amsterdam heeft maar liefst twee restaurants in hetzelfde gebouw zitten waaronder een sterrenrestaurant. Vinden jij en je gezin dit helemaal leuk, dan is het natuurlijk heerlijk dat je na het eten gelijk naar boven kunt je bed in. Wij hebben bij het hotel alleen gebruik gemaakt van het ontbijt en dat was helemaal top. 

Een bijzonder ding van dit hotel is, is dat er een soort van klein onbemand supermarktje in het hotel zit dat 24 uur per dag open is. Je kan hier eten en drinken pakken en je kan het dan zelf afrekenen. Super handig! Zeker met kinderen. 

Kijk voor meer informatie over het Eden Hotel Amsterdam even hier. 

Kindvriendelijk hotel Amsterdam
Eden Hotel Amsterdam met kinderen

banks Mansion hotel Amsterdam review

Een ander bijzonder hotel in deze lijst van kindvriendelijk hotel Amsterdam is het Banks Mansion Hotel Amsterdam. Ook dit hotel ligt midden in het centrum aan de herengracht en werkt met een soort van all inclusive principe. Het drinken en de borrelhapjes zaten inbegrepen in de prijs van dit hotel. 

Overigens parkeren wij de auto over het algemeen bij een P&R parkeerplaats als we een hotel in het centrum van de stad boeken. Je betaalt dan voor een weekend 1 euro om te parkeren en je betaalt een paar euro voor een retourticket met de tram. Ook voor dit hotel hebben we de auto in de P&R Rai geparkeerd en zijn we met de tram naar het hotel toegegaan. 

Het Banks Mansion Hotel Amsterdam heeft in de lobby verschillende spelletjes staan die je met kinderen kunt spelen en er is ook een grote tafel, waar je die spelletjes aan kunt spelen. Wij hebben hier in de namiddag zitten kaarten onder het genot van een drankje en een hapje (er staan verschillende borrelhapjes waaronder kaasjes, worstjes en verschillende soorten chips). 

Ook dit kindvriendelijke hotel heeft verschillende kamers voor gezinnen en zelf hadden wij de Mackinlay Junior Suite geboekt. Dit was een enorm ruime kamer, met een platenspeler en allerlei andere items in de kamer en ook een heerlijk bad, waar we zowel ’s avonds als in de ochtend heerlijk gebadderd hebben (uiteraard met het badeendje dat we er op de kamer bij kregen ;)). Ook de inhoud van de minibar op de kamer was inclusief de prijs. 

Uiteraard hebben we ook bij dit hotel in de ochtend gegeten van het uitgebreide ontbijtbuffet en ook hier was dit echt een aanrader. Het is toch altijd erg fijn om de dag goed te starten met een goed ontbijt, zodat je er de rest van de dag in Amsterdam weer tegenaan kunt. 

Kijk voor meer informatie over het Banks Mansion Hotel Amsterdam even hier. 

Kindvriendelijk hotel Amsterdam
Amsterdam met kinderen

Westcord Fashion Hotel Amsterdam review

Het Westcord heeft naast het Art hotel, nog een ander hotel in de stad en dat is het Westcord Fashion Hotel Amsterdam. Uiteraard staat dit viersterren hotel in het teken van mode. Dit zie je ook terug in de lobby van het hotel, waar verschillende bekende modemerken kleding laten zien. 

Ook dit hotel heeft genoeg leuke kinderactiviteiten in de buurt van het hotel. Zo ligt het hotel erg dichtbij het Rembrandtpark, dat wijzelf erg leuk vonden om te bezoeken. Je hebt hier verschillende speeltuintjes, wat dieren en ook een gedeelte waar je met kinderen kunt bouwen. Ook het Vondelpark ligt op loopafstand van het hotel. Daarnaast ligt er tegenover het hotel ook een speeltuintje met een huisje met een glijbaan, schommel en trampoline. Hier hebben we aan het einde van de dag met onze dochter nog gespeeld. 

Wat ook een groot pluspunt van dit kindvriendelijke hotel in Amsterdam is, is dat er een wellness bij het hotel zit met een zwembad. Wij vonden het heerlijk om aan het einde van de dag hier nog even te verblijven en te ontspannen. Naast het zwembad heb je hier ook twee sauna’s en een stoombad voor de ouders. 

Wij hadden een Junior Suite geboekt bij dit hotel en dit was een mooie ruime kamer met een groot bad in de kamer. Voor ons altijd een heel fijn iets als er een bad in de kamer aanwezig is en wij selecteren onze kamers hier vaak ook op. 

Net zoals de meeste kindvriendelijke hotels in Amsterdam heeft het Westcord Fashion Hotel Amsterdam verschillende horecagelegenheden in hetzelfde pand zitten. Je hebt namelijk een Grand Café, Skybar en brasserie bij het hotel zitten, waar je de gehele dag door terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over het Westcord Fashion Hotel Amsterdam even hier. 

Westcord Fashion Hotel Amsterdam met kinderen
Westcord Fashion Hotel Amsterdam met kinderen

The Bank hotel Amsterdam review

Zoek je een kindvriendelijk hotel in de Jordaan, dan is The Bank Hotel Amsterdam een leuke optie. Wij vinden de Jordaan een hele fijne wijk om te verblijven in Amsterdam. De restaurants, cafés, de winkels en de gehele sfeer in de wijk vinden wij erg prettig. The Bank Hotel Amsterdam ligt midden in deze wijk! 

Vanuit het hotel ben je dan ook te voet al snel bij verschillende bezienswaardigheden in de stad Amsterdam. Ook voor dit hotel hebben we onze auto in een P&R parkeergarage (Noord) geparkeerd en vanuit daar met het openbaar vervoer naar het hotel gereisd. Dat scheelt enorm veel geld. Ook een mogelijkheid is om met de trein naar Amsterdam te reizen en vanaf het centraal station is het nog een minuut of tien lopen naar dit hotel toe. 

Het hotel was vroeger een bank en beneden in de kelder zie je nog steeds de oude kluis van de bank zitten. Tegenwoordig is hier een restaurant in gevestigd. Het hotel heeft verschillende soorten kamers en wij hadden hier een familiekamer geboekt die maar liefst 35 m2 groot was. Ook deze kamer had een badkamer met bad en ook bij dit hotel hebben we in de ochtend gebruik gemaakt van het uitgebreide ontbijtbuffet. 

Kijk voor meer informatie over The Bank Hotel Amsterdam even hier. 

The Bank hotel Amsterdam met kinderen
The Bank hotel Amsterdam met kinderen

Camping Zeeburg Amsterdam review

En naast deze tien kindvriendelijke hotels in Amsterdam die we hierboven hebben besproken, hebben we ook een keertje op een camping in Amsterdam geslapen. Op camping Zeeburg in Amsterdam hadden we een klein huisje geboekt. Helaas was het toen wij het huisje in de winterperiode geboekt hadden niet zo druk op de camping, maar in de zomerperiode is dit zeker een hele toffe optie om te overnachten in Amsterdam met kinderen. 

Je kunt op de camping fietsen huren en dan fiets je zo vanaf de camping naar het centrum. Daarnaast heeft de camping een strand en kun je in de zomer ook kajaks huren en het water opgaan. Wij vinden een camping af en toe ook wel prettig, aangezien je hier natuurlijk met kinderen de ruimte hebt. 

Kijk voor meer informatie over Camping Zeeburg Amsterdam even hier. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

WIL JE EEN GRATIS REISGIDS VOOR AMSTERDAM DOWNLOADEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.

Scroll naar boven