Kindvriendelijk hotel Ameland

In deze blog kindvriendelijk hotel Ameland gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om op het eiland Ameland te overnachten. Je hebt verschillende familiehotels op Ameland, waar je met een gezin van vier personen kunt overnachten. Bij het selecteren van een hotel met familiekamer op Ameland kijken we naar de faciliteiten van de familiekamer, de locatie van het hotel en de beoordelingen die gezinnen met kinderen aan de accommodatie hebben gegeven. Op basis daarvan zetten we de leukste kindvriendelijke hotels op Ameland op een rij. 

1. Hotel Nes

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Ameland is hotel Nes en dit hotel ligt ook (hoe kan het ook anders) in het dorp Nes. Nes is het grootste dorp op Ameland met 1200 inwoners en ook één van de drukst bezochte plaatsen van Ameland. Nes ligt vrij centraal op het eiland, dus met de fiets ben je op de meeste plaatsen zo op het eiland. Zelf hebben wij het eiland in een dag helemaal rondgefietst, dus vanuit Nes bereik je de meeste plaatsen op de fiets binnen het uur. 

Het strand ligt op ongeveer 700 meter van het hotel, dus vanuit het hotel kun je prima naar het strand toe wandelen met het gezin. Het hotel biedt verschillende familiekamers voor gezinnen van drie en vier personen. De familiestudio voor vier personen is iets groter dan 30m2 en heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en twee losse bedden voor de kinderen. Ook zit er een badkamer op de kamer. 

In de ochtend serveert het hotel ontbijt aan zijn gasten. Vanaf de haven waar de veerboot vertrekt is het mogelijk om naar het hotel toe te lopen. Ook is het mogelijk om de auto gratis te parkeren bij het hotel als je deze meeneemt naar Ameland. Wij hadden zelf de auto geparkeerd in de buurt van de haven van Holwerd (vertrekpunt van boot naar Ameland). 

Kijk voor meer informatie over hotel Nes even hier

Hotel Nes review

Hotel Nes krijgt een 8,4 als algemene score uit meer dan 3000 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel nog een stuk hoger met een 9,2 als algemene score. Meer dan 500 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. Dit zijn dus behoorlijk hoge scores uit een behoorlijk aantal beoordelingen. Wij hebben de verschillende reviews van deze gezinnen gelezen over het hotel en we hebben op basis van deze reviews de positieve en negatieve punten op een rij gezet. 

Positieve punten Hotel Nes: de locatie van het hotel wordt vaak benoemd door de gezinnen met kinderen. Dichtbij het dorp Nes en dichtbij het strand. Daarnaast zijn de gezinnen met kinderen erg tevreden over de ruime en schone familiekamers. Ook het uitgebreide ontbijt en het vriendelijk personeel worden vaak benoemd als positieve punten van dit familiehotel op Ameland. 

Negatieve punten Hotel Nes: er worden maar weinig negatieve punten meerdere keren benoemd door gezinnen met kinderen. Wel geven een aantal gezinnen met kinderen aan dat er weinig parkeergelegenheid bij het hotel aanwezig was. Dit kun je uiteraard voorkomen door de auto op het vasteland te laten en het eiland op de fiets te bezoeken. 

Kijk voor meer informatie over hotel Nes even hier

2. WestCord Hotel Noordsee

Het tweede hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Ameland is het Westcord Hotel Noordsee en dit hotel ligt praktisch naast Hotel Nes die we net besproken hebben. Uiteraard gelden qua locatie natuurlijk dezelfde zaken dat het hotel dichtbij de haven, het dorp en het strand ligt. 

Ook dit familiehotel op Ameland heeft verschillende familiekamers voor gezinnen van drie en vier personen. Deze familiekamer is maar liefst 50m2 groot en bestaat uit een tweepersoonsbed voor de ouders en een stapelbed voor de kinderen. Dit stapelbed staat in een aparte kamer, waardoor de kinderen dus een aparte slaapkamer hebben. Ook hebben deze familiestudio’s een balkon of een terras, waardoor je aan het einde van de dag nog lekker een drankje kan doen als de kinderen slapen. 

Wat dit hotel mede zo kindvriendelijk maakt is dat er een speeltuintje voor het hotel ligt en dat het hotel ook een binnenzwembad heeft. Hierdoor kun je hier met de kinderen ongeacht het weer toch lekker zwemmen. Voor de ouders is er bij het zwembad ook een Turks stoombad. Ook heeft het hotel een restaurant, waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Hotel Noordsee even hier

WestCord Hotel Noordsee review

Dit kindvriendelijk hotel op Ameland krijgt een 8,3 als algemene score uit meer dan 1470 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen met een 8,8 als algemene score het hotel nog een stuk hoger. Meer dan 440 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Westcord Hotel Noordsee: de meeste positieve punten van dit hotel worden wel samengevat in deze review van een ouder: “Er hangt een fijne atmosfeer in het hotel. Erg prettig en vriendelijk personeel. Het hotel is centraal gelegen op Ameland. De familiekamers zijn niet spectaculair maar wel comfortabel en netjes. De kamers worden ook goed schoongemaakt. Het zwembad van het hotel is ook erg fijn.”

Negatieve punten Westcord Hotel Noordsee: er zijn weinig negatieve punten die vaak naar voren komen, maar het zwembad zelf kan wel wat onderhoud gebruiken volgens een aantal gezinnen met kinderen. 

Kijk voor meer informatie over Westcord Hotel Noordsee even hier

Kindvriendelijk hotel Ameland
Kindvriendelijk hotel Ameland

3. Roompot Ameland

De derde accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Ameland is niet echt een hotel, maar zijn verschillende lodges voor families op een vakantiepark. Vakantiepark Roompot ligt in Hollum dat ten westen van het eiland Ameland ligt en heeft verschillende voorzieningen voor kinderen op het park zoals een speeltuin en er is een activiteitenprogramma voor kinderen. Het strand ligt op loopafstand van het vakantiepark.

Je kan op dit vakantiepark uit verschillende huisjes kiezen met het gezin. Deze verschillende huisjes verschillen qua oppervlakte en variëren van een oppervlakte van 50m2 tot en met 84m2. Het merendeel van de huisjes heeft ook twee slaapkamers, waardoor de kinderen en de ouders apart van elkaar slapen. Uiteraard is er ook een terrasje buiten, waar je buiten kan zitten. 

Het vakantiepark heeft ook een brasserie, waar je terecht kunt voor de lunch en het diner. Uiteraard zit er ook een keuken in de verschillende huisjes en is het dus ook mogelijk om zelf te koken. 

Kijk voor meer informatie over Roompot Ameland even hier. 

Roompot Ameland review

De huisjes van Roompot Ameland krijgen een score van een 8,9 uit meer dan 1640 beoordelingen. 

Positieve punten Roompot Ameland: een aantal positieve punten die over het vakantiepark worden vernoemd zijn het vriendelijke personeel, de speelfaciliteiten voor kinderen en de goed onderhouden huisjes.

Negatieve punten Roompot Ameland: een aantal gezinnen met kinderen misten een stofzuiger in de huisjes. Ook was af en toe de temperatuur in de huisjes lastig te regelen geven een aantal gezinnen met kinderen aan. 

Kijk voor meer informatie over Roompot Ameland even hier. 

4. Hotel Cafe Restaurant “De Klok”

Het derde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Ameland is Hotel Café Restaurant De Klok en dit hotel ligt in het dorpje Buren in de buurt van het dorp Nes. Dit familiehotel op Ameland ligt dus vrij centraal en vanuit het hotel is dus het gehele eiland snel te bereiken. Je kan de auto ook gratis parkeren bij het hotel. 

Dit hotel heeft familiekamers voor gezinnen van drie en vier personen en de familiekamer voor vier personen is ongeveer 32m2 groot. Voor de ouders is er een tweepersoonsbed en voor de kinderen zijn er twee losse bedden op de kamer. Ook is er een badkamer op de familiekamer op Ameland aanwezig.

Je kunt in het restaurant van het hotel terecht voor een hapje en een drankje en in dit restaurant is er ook een speelhoek voor de kinderen. Daarnaast is het hier mogelijk om in de zomermaanden een hapje en een drankje te doen op het terras. 

Kijk voor meer informatie over hotel cafe restaurant De Klok even hier

Hotel Cafe Restaurant “De Klok” review

Dit kindvriendelijke hotel op Ameland krijgt een 7,8 als algemene score uit meer dan 820 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven het hotel een 8,4 als algemene score. Meer dan 200 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Café Restaurant de Klok: als eerste wordt bijna door alle gezinnen met kinderen het personeel en de eigenaar genoemd. Zeer vriendelijk en gastvrij en de eigenaar maakt tijd om een praatje te maken, wordt een aantal keer aangegeven. Ook de mooie familiekamers, het uitgebreide ontbijt en de locatie midden in het dorp worden regelmatig genoemd als positief punt van dit familiehotel op Ameland. 

Negatieve punten Hotel Café Restaurant de Klok: een aantal gezinnen geeft aan dat de badkamer wel wat oubollig is. 

Kijk voor meer informatie over hotel cafe restaurant De Klok even hier

Kindvriendelijk hotel Ameland
Kindvriendelijk hotel Ameland

5. De Berkenhof

Het laatste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Ameland is ook niet echt een hotel, maar meer een appartementencomplex. Dit appartementencomplex ligt in de buurt van het dorp Nes en ligt een beetje tussen het dorp en het strand in. Je kan de auto bij het appartement gratis parkeren. 

Er zijn verschillende appartementen beschikbaar voor gezinnen van vier tot en met zes personen. De appartementen zijn allemaal tussen de 58m2 en 72m2 groot en hebben verschillende slaapkamers. Zo heeft het appartement voor vier personen twee slaapkamers en het appartement voor zes personen drie slaapkamers. 

Er zit bij het appartementencomplex dan wel geen restaurant, maar je kan wel op het appartement zelf koken. Uiteraard is het ook natuurlijk prima mogelijk om naar het dorp Nes te wandelen en daar wat te eten en te drinken. Op het appartementencomplex zit ook een speeltuin voor de kinderen. 

Kijk voor meer informatie over de Berkenhof even hier

De Berkenhof review

Deze appartementen krijgen als algemene score een 8,3 uit meer dan 1390 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen de appartementen met een 8,9 als algemene score. Meer dan 430 gezinnen met kinderen hebben deze appartementen beoordeeld. 

Positieve punten De Berkenhof: eigenlijk worden de positieve punten van de appartementen heel kort en krachtig omschreven in de volgende review van een ouder: “Een heel fijn en ruim appartement. De locatie is helemaal top, tussen het dorp Nes en het strand.”

Negatieve punten De Berkenhof: de badkamer van sommige van de appartementen is wat gedateerd geven een aantal gezinnen met kinderen aan.

Kijk voor meer informatie over de Berkenhof even hier

Hotel Ameland met zwembad

Op Ameland is het (mede door de wind) niet altijd even warm en dan kan het erg koud zijn om in de zee te zwemmen met kinderen. Een binnenzwembad kan dan wel een uitkomst zijn. Zoals we al eerder in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Ameland hebben aangegeven heeft het Westcord hotel Noordsee een binnenzwembad waar je met je kinderen terecht kunt. 

Er is nog een hotel op Ameland met zwembad en ondanks dat de algemene score wel minder is dan de hiervoor besproken familiehotels op Ameland, bespreken we het hotel toch hieronder.

Fletcher Resort-Hotel Amelander Kaap: dit hotel ligt in het westen van Ameland in de plaats Hollum en heeft naast een binnenzwembad ook een sauna voor de ouders. Rondom het zwembad staan enkele bedjes, waar je een boekje kan lezen als de kinderen in het zwembad aan het spelen zijn. Het hotel heeft verschillende familiekamers die variëren qua grootte van 45m2 tot 60m2. Bij deze familiekamers op Ameland zit ook een terrasje. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Resort Hotel Amelander Kaap even hier

Hotel met familiekamer Ameland

In deze blog hebben we verschillende hotels met een familiekamer in Ameland op een rij gezet. Uiteraard zijn er op Ameland nog wel een aantal accommodaties, waar je met een gezin met kinderen kunt overnachten. Soms is dat een particulier die een accommodatie aanbiedt of is het een soort van appartementencomplex waar appartementen worden verhuurd. Zit er in onze lijst van hotels met familiekamer op Ameland niets tussen en wil je de gehele lijst zien, kijk dan even hier

Familiehotel Ameland

Zoek je een familiehotel op Ameland dan hebben we hierboven verschillende leuke opties gegeven. We zetten hieronder de verschillende opties nog even op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Kindvriendelijk hotel Ameland:

  1. Hotel Nes
  2. Westcord Hotel Noordsee
  3. Roompot Ameland
  4. Hotel Cafe Restaurant De Klok
  5. De Berkenhof

Hotel met zwembad Ameland

  1. Westcord Hotel Noordsee
  2. Fletcher Resort Hotel Amelander Kaap

Kijk voor een overzicht van alle familiehotels op Ameland even hier

Scroll naar boven