Kinderdijk met kinderen

Kinderdijk met kinderen: gezinsactiviteit tussen de molens!

Een ochtend of een middag naar Kinderdijk met kinderen is zeker een leuke activiteit! Wij bezochten afgelopen zondag op een zonnige dag dit mooie stukje Nederland en hebben enorm genoten van het landschap. Wij voegden deze activiteit ook al toe aan onze blog Dordrecht met kinderen, waarin we alle activiteiten rondom de stad Dordrecht op een rijtje zetten. Naar aanleiding van ons bezoek aan Kinderdijk zetten we alle informatie op een rij. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Kinderdijk met kinderen: hoe kom je er?

Je kunt Kinderdijk met kinderen op verschillende manieren bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld net als ons met de auto naar Kinderdijk toe gaan. Doe je dit dan kun je de auto parkeren in Alblasserdam. In het dorp Kinderdijk zelf mogen alleen vergunninghouders parkeren. Je betaalt hier een vast bedrag voor een hele dag en je kunt met de shuttlebus (10 minuten) of met de fiets dan naar Kinderdijk gaan. 

Toen wij Kinderdijk bezochten met onze dochter was het prachtig weer en gingen wij uiteraard met de fiets. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een kwartiertje fietsen naar Kinderdijk toe en de route er heen vonden wij erg leuk. Wat wij ook een groot voordeel vonden van deze optie is dat we met de fiets ook Kinderdijk zelf konden bezoeken en hierdoor was het voor onze dochter ook niet veel lopen. Je hebt bij deze parkeerplaats zowel kinderfietsen als fietsen met een zitje achterop. Bij Kinderdijk zijn genoeg fietsenrekken, waar je je fietsen in kunt plaatsen. 

Ook is het mogelijk om vanuit de steden Dordrecht en Rotterdam met de waterbus naar Kinderdijk te komen. Voor kinderen natuurlijk ook een leuke activiteit om met de boot hier naar toe te varen. Je bent er dan in ongeveer een half uurtje vanuit deze steden. Ook is het mogelijk om vanuit Dordrecht en Rotterdam met de bus naar Kinderdijk met kinderen te gaan en je stapt dan voor de deur van het bezoekerscentrum uit. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Kinderdijk met kinderen: activiteiten

Je kunt bij Kinderdijk met kinderen verschillende dingen doen. Van te voren hadden wij online tickets aangeschaft voor Kinderdijk, waardoor we toegang hadden voor de verschillende bezienswaardigheden op het terrein. Kinderdijk is gratis toegankelijk, maar zonder ticket kun je alleen bijna nergens in. 

Als eerste fietsen we naar het bezoekerscentrum, waar verschillende ruimtes zijn die je kunt bezoeken. Om een goede indruk te krijgen van de achtergronden van de molens kun je een film kijken van ongeveer tien minuten. Hierin krijg je uitleg over de geschiedenis van de molens en ook de functie van de molens. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Ook is er een Wisboomgemaal, dat in een gebouw ligt en waar kinderen verschillende dingen kunnen doen, zoals kleine molens in de wind zetten, zodat ze in werking treden. In het gebied zitten heel veel verschillende vogels en in het vogeltheater kunnen kinderen zien welke vogels er allemaal voorkomen in het gebied. Bij het bezoekerscentrum heb je ook een trap waar je naar het dak van het bezoekerscentrum gaat en waar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving van Kinderdijk. Na een rondje gelopen te hebben bij de verschillende gebouwen bij het bezoekerscentrum is het tijd om op de boot te stappen. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Met de boot vaar je een stuk over het water tussen de molens door en de boot stopt onderweg bij de twee verschillende museummolens. Hier kunnen mensen uitstappen en later weer opstappen op de boot. De boot komt ieder half uur langs. Overigens is het ook goed te doen om van het bezoekerscentrum naar de twee museummolens te lopen of te fietsen. Voor kleine kinderen kan de hele tocht naar de laatste molen en terug wel wat lang zijn vanaf het bezoekerscentrum. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Bij de Museummolen Blokweer zien we hoe het leven er vroeger uitzag en hoe de mensen leefden. Hier staan ook twee geiten en verschillende konijnen en we kregen ook hier enthousiast uitleg over de functies van de molen. Ook ligt hier een beurtschip, waar je in kunt en waar je nog drie verschillende educatieve filmpjes kunt bekijken. Ook kun je een bezoek brengen aan de molen zelf. Wij vonden het alle drie erg leuk om te zien hoe de mensen vroeger leefden en waar ze bijvoorbeeld sliepen. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Ook bij de tweede museummolen Nederwaard krijg je een indruk van hoe het er vroeger aan toe ging in de molen. Je kunt bij deze molen ook met trappen verschillende verdiepingen bezoeken. Wij vonden het erg leuk om zo eens een molen van binnen te kijken en te zien hoe het er vroeger aan toe ging. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Kinderdijk met kinderen: eten en drinken

Nadat we alles gezien hadden hebben we nog wat gedronken bij het bezoekerscentrum en wat lekkers gegeten. Wat een heerlijke banken en fijn uitzicht heb je hier. We zaten hier lekker in het zonnetje en het was echt genieten geblazen. Wat dat betreft vonden we dit een mooie afsluiting van onze ochtend in Kinderdijk. Nadat we hier lekker wat gegeten en gedronken hadden, zijn we op de fiets gestapt en zijn we in iets meer dan een kwartier teruggefietst naar de parkeerplaats in Alblasserdam.

In totaal zijn we met het fietsen meegerekend ongeveer een halve dag in Kinderdijk geweest. Wil je meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden, de openingstijden en het ticket dat je kunt kopen, kijk even op de website van Kinderdijk

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Kinderdijk met kinderen: weekendje weg

Je kunt prima van je bezoek aan Kinderdijk met kinderen een weekendje maken. In de omgeving is genoeg te doen en de grote steden Rotterdam en Dordrecht liggen om de hoek. Indien je er een weekendje weg van maakt, dan zijn er genoeg leuke accommodaties te vinden in deze twee steden. Voor beide steden zetten we een aantal geschikte opties voor verschillende prijsklassen op een rij. 

Rotterdam:

Budget hotel: Hostel Room Rotterdam

Middenklasse hotel: SS Rotterdam

Luxe hotel: Urban Residences

Kijk voor een overzicht van alle hotels voor gezinnen in Rotterdam even hier.  

Dordrecht:

Budget accommodatie: all exclusive apartments

Middenklasse accommodatie: Villa Augustus

Luxe accommodatie: Van der Valk Hotel Dordrecht

Voor de hele lijst met hotels in Dordrecht klik hier

Urban Residences Rotterdam met kinderen
SS Rotterdam met kinderen

Scroll naar boven