Kinderboekenmuseum Utrecht

Kinderboekenmuseum Utrecht

Kinderboekenmuseum Utrecht is nu nog in Den Haag gevestigd, maar gaat verhuizen naar de stad Utrecht. Het pand waar het museum momenteel gevestigd zit, is op en daardoor heeft het museum besloten om naar een andere plek te verhuizen. Wij hebben het kinderboekenmuseum bezocht en schrijven naar aanleiding van ons bezoek deze review over het museum. Momenteel staat deze kinderactiviteit nog in onze blog Den Haag met kinderen, maar als de verhuizing eenmaal een feit is verplaatsen we deze naar onze blog Utrecht met kinderen

Kinderboekenmuseum Utrecht
Kinderboekenmuseum Utrecht

Het museum

Een museum over kinderboeken klinkt misschien in eerste instantie niet zo leuk, maar dit vinden wij echt één van de leukste musea in Nederland. Wij hebben er een hele ochtend doorgebracht met onze dochter die destijds 5 jaar was en nog niet kon lezen. Het is daarom niet noodzakelijk dat kinderen kunnen lezen om het museum te bezoeken. 

Zo heb je in het kinderboekenmuseum verschillende gedeeltes waar kinderen echt kunnen spelen. Deze ruimtes zijn allemaal erg leuk ingedeeld en voor de meeste kinderen zijn de kinderboekfiguren die je hier hebt bekende figuren zoals een Dikke Dik en Rupsje Nooitgenoeg. Wat dat betreft vonden wij het kinderboekenmuseum wel wat gelijkenissen hebben met het Nijntjemuseum in Utrecht. 

Ook voor wat oudere kinderen hebben ze verschillende tentoonstellingen. Overigens wisselen deze tentoonstellingen regelmatig. Toen wij er waren was er een tentoonstelling over de boeken van Annie M.G. Schmidt en was er een heel leuk gedeelte (Papiria) waar kinderen heel interactief een verhaal konden schrijven, luisteren en ook inspreken. 

Uiteraard staat het museum in het teken van kinderboeken, maar is er voor zowel jongere als oudere kinderen genoeg te doen. 

Kinderboekenmuseum Utrecht
Kinderboekenmuseum

Eten en drinken kinderboekenmuseum

Het is mogelijk om in het kinderboekenmuseum wat te eten en te drinken. In het museum zelf mag dat uiteraard niet, maar in het museumcafé kan dit wel. Je kunt hier verschillende zaken krijgen zoals een  tosti, een ijsje of een gebakje. Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen en dat in het café van het museum te nuttigen. 

Kinderboekenmuseum
Kinderboekenmuseum

Conclusie

Wij hebben ons uitermate goed vermaakt met onze dochter in het kinderboekenmuseum. We wisten niet zo goed wat we er vooraf van konden verwachten, maar wij vonden het heel erg leuk. Zeker omdat er voor jonge kinderen veel ruimte is om te spelen en dat ze alles op een leuke manier presenteren met al die bekende figuren uit de verschillende kinderboeken. Kijk voor meer informatie over tickets, het restaurant en de verschillende activiteiten die je kan ondernemen in het museum even op de website van het kinderboekenmuseum

Literatuurmuseum
Literatuurmuseum

Kindvriendelijk overnachten in Utrecht

Je kunt in Utrecht met kinderen je prima een heel weekend vermaken met alle kinderactiviteiten die de stad rijk is. Zo heb je verschillende hele toffe kindermusea zoals het Spoorwegmuseum, het Speelklok museum en het Nijntje museum die het bezoeken waard zijn. Wij hebben al verschillende stedentrips gemaakt naar Utrecht toe en ook al in verschillende accommodaties geslapen. Wij schreven al eens de blog kindvriendelijk hotel in Utrecht, waarbij we alle hotels waar we geslapen hebben op een rijtje gezet hebben, zodat je makkelijk de verschillende hotels kunt vergelijken. 

Literatuurmuseum
Literatuurmuseum

Scroll naar boven