5 kinderuitjes in Schiedam

Kinderactiviteiten Schiedam: 5 kinderuitjes in Schiedam!

Welke kinderactiviteiten kun je allemaal ondernemen in Schiedam? Schiedam is een plaats die tegen de grote stad Rotterdam aan ligt. Over Rotterdam schreven we al eens de blog Rotterdam met kinderen, waarin we alle activiteiten die je in deze stad kunt doen met kinderen op een rijtje hebben gezet. Toch is ook Schiedam een behoorlijk grote stad met bijna 80.000 inwoners. Voor kinderen zijn er verschillende dingen die je kunt doen in Schiedam. We zetten de verschillende kinderuitjes in Schiedam in deze blog op een rij. 

Kinderactiviteiten Schiedam
Kinderactiviteiten Schiedam

Kinderactiviteiten Schiedam #1: Beatrixpark

Een leuk park om in Schiedam met kinderen te bezoeken is het Beatrixpark. Dit is veruit het grootste park van de stad en je kunt hier heerlijk met kinderen wandelen in de zomermaanden. Het Prinses Beatrixpark heeft een grote speeltuin, een kinderboerderij en er is een kindvriendelijk restaurant in het park. 

De speeltuin die midden in het park ligt heet Fort Drakensteijn en deze speeltuin kun je gratis bezoeken. Dit is ook een prima plek om te gaan lunchen in Schiedam met het gezin. Restaurant Parckhoeve ligt naast deze speeltuin en je kan op het terras van het restaurant wat eten en drinken en de kinderen kunnen zich dan vermaken in de speeltuin. Zoek je een kindvriendelijk restaurant in Schiedam, dan is dit zeker een goede keuze!

Daarnaast is er ook nog een kinderboerderij in het park aanwezig. Kinderboerderij ’t Hoefblad ligt ook bijna naast de speeltuin en het restaurant en heeft naast de dieren ook verschillende speeltoestellen voor de kinderen. Daarnaast zijn er verschillende boerderijdieren, waar de kinderen mee kunnen knuffelen op de boerderij. 

Kinderactiviteiten Schiedam #2: Speeleiland

Een ander leuke kinderactiviteit in Schiedam is het speeleiland. Dit speeleiland ligt in het park Vlaardingerdijk en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Je kunt op dit eiland voor nog geen euro komen spelen met je kinderen. Voor ouders is er een groot terras bij dit speeleiland waar ze kunnen zitten terwijl de kinderen spelen. 

Je kunt bij het winkeltje van de speeltuin een aantal zaken kopen zoals een snoepje, een tosti en wat te drinken. De speeltuin is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag indien het mooi weer is. Kijk voor meer informatie over dit speeleiland even op de website van Speeleiland Schiedam

Kinderactiviteiten Schiedam #3: De molens van Schiedam

In het centrum van de stad Schiedam kun je met kinderen verschillende molens bekijken en het is hier ook mogelijk om verschillende van de hoogste molens ter wereld te beklimmen. Die staan namelijk in Schiedam. Een voorbeeld hiervan is de molen De Walvisch die ingericht is als een soort van museum. Je hebt in het centrum van de stad nog verschillende molens die je kan bekijken en bezoeken. 

Daarnaast heb je in het centrum van de stad genoeg leuke restaurants en cafés zitten voor een hapje en een drankje. Of bezoek het theater in het centrum (Theater aan de Schie) en bezoek een leuke kindervoorstelling met kinderen. Zeker als het wat minder weer is, is dit een prima optie om met kinderen te gaan doen in Schiedam! Kijk voor het aanbod van het theater even hier.

En houden jullie niet zo van het theater en is het toch minder weer, dan kun je altijd nog naar de bioscoop in het centrum van Schiedam. Bij Pathé Schiedam heb je genoeg leuke kinderfilms draaien. 

Kinderactiviteiten Schiedam #4: Speelpolder het wijland

In het noorden van de stad Schiedam heb je nog een hele leuke speelplek voor kinderen liggen. Speelpolder Het Wijland is vooral leuk om in de zomer te bezoeken, aangezien het vooral met water te maken heeft. Je kunt de speelpolder met een trekvlot bereiken en kinderen kunnen hier de slootjes oversteken met allerlei natuurlijk hulpmiddelen zoals boomstammen, touwen en ander materiaal. 

Er ligt ook een strandje bij waar je als ouder in de zomer lekker kunt gaan zitten en waar het ook mogelijk is om bij het water te picknicken met het gezin. In de buurt van deze speelpolder op ongeveer een kilometer afstand ligt ook de natuurspeeltuin Kethelpoort Schiedam. Hier kunnen kinderen ook heerlijk spelen in de natuur en er is hier ook een heel klauterparcours met allerlei obstakels voor de kinderen. 

In de buurt van deze natuurspeeltuin heb je ook nog een Beleefpad liggen naar de speel- en fantasiepolder. Kortom, er is genoeg te doen voor kinderen om in dit gebied lekker in de natuur te spelen. 

Kinderactiviteiten Schiedam: overige activiteiten

Naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten die je in Schiedam kunt ondernemen, zijn er nog een aantal zaken die je hier kunt ondernemen. We benoemen ze hieronder kort. 

#5 Glowgolf Schiedam: het is mogelijk om als kinderuitje in Schiedam te gaan midgetgolfen. Dit is ook een kinderactiviteit in Schiedam die je het gehele jaar kunt ondernemen. Het thema van de golfbaan is World of Fantasy en op de baan kom je vliegende draken en vreemde wezens tegen. Je kunt bij de golfbaan speciale 3d brillen kopen om de beleving nog meer te verhogen. 

#6 Zwemmen in Schiedam: je kunt in Schiedam ook gaan zwemmen. De stad heeft twee verschillende zwembaden, waar je met kinderen terecht kunt. Zo heb je zwembad Zuid en zwembad Groenoord, waar je met je kinderen lekker kunt gaan zwemmen een paar uurtjes. Zeker als het minder weer is, kan dit een prima optie zijn om als kinderuitje in Schiedam te doen. 

Kijk ook eens in de blog Tips Schiedam, voor nog meer algemene bezienswaardigheden van Schiedam. 

Waar overnachten in Schiedam met kinderen?

Je kunt in Schiedam met kinderen prima overnachten. Er zijn een aantal kindvriendelijke hotels en anders is er uiteraard in Rotterdam genoeg keuze. Wij schreven over Rotterdam al eens de blog Rotterdam met kinderen en daar hebben we ook al over verschillende hotels een review gegeven. In Schiedam zetten we een aantal opties op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget optie: Novotel Rotterdam- Schiedam

Middenklasse optie: Family Penthouse

Luxe optie: Stadsvilla Mout Rotterdam-Schiedam

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Rotterdam even hier

Scroll naar boven