Kinderactiviteiten Helmond

Kinderactiviteiten Helmond: 9x doen met het gezin!

In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Helmond en omgeving op een rij. In Helmond en omgeving (ook wel het Land van de Peel genoemd) is genoeg te doen om je minimaal een heel weekend goed te vermaken. Wij hebben verschillende dingen bezocht in deze regio en zetten de leukste kinderactiviteiten in Helmond en omgeving hieronder op een rij voor gezinnen. 

Kasteel Helmond

Één van de leukste kinderactiviteiten in Helmond is een bezoek aan Kasteel Helmond. Dit kasteel ligt midden in het centrum van de stad en hier is genoeg te doen voor kinderen. We parkeren op een zaterdagochtend de auto in de (betaalde) parkeergarage tegenover het kasteel en binnen een paar minuten lopen we naar het kasteel toe. 

Buiten bij het kasteel zien we gelijk een aantal oudhollandse spelletjes staan die kinderen hier kunnen doen. Je moet hierbij denken aan kegelen, ring gooien en meer van dit soort spellen. Als we voor het kasteel staan ziet het kasteel er indrukwekkend uit. Het mooiste is dat je het kasteel ook van binnen kunt bekijken met het gezin. 

Nadat we het kasteel hebben betreden gaan we als eerste hier een speurtocht doen. We  lopen langs een deel van het museum en moeten aan de hand van verschillende foto’s objecten zoeken. In de verschillende ruimten van het kasteel hebben ze het heel interactief gemaakt voor kinderen. Zo kunnen kinderen hier een spel spelen, op schermen kijken wat de mensen vroeger aten en wat voor kleding ze aan hadden en ook kunnen ze zichzelf verkleden. 

Kinderactiviteiten Helmond
Kinderactiviteiten Helmond

Daarnaast krijgen ze een schildje mee, waarop ze op verschillende plekken in het kasteel informatie kunnen verkrijgen door het schildje in het licht van een projectie te houden. Wij vonden dit gedeelte erg leuk om te doen met onze dochter. Aan het einde van de speurtocht worden ze tot ridder geslagen en krijgen ze bij de receptie nog een kleine attentie mee. 

Ook is er bij het kasteel een zoldertour die je kan doen met kinderen vanaf acht jaar. Dit is onder leiding van een gids. Deze tour gaat over een brand in 1549. Helaas was de gids ziek toen wij het kasteel bezochten en daarom hebben we deze tour niet zelf kunnen doen met ons gezin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de collecties van het kasteel even op de website van Kasteel Helmond.

Kinderactiviteiten Helmond
Kinderactiviteiten Helmond

Binnenspeeltuin Helmond

Je kunt in Helmond en de omgeving van Helmond ook naar twee verschillende binnenspeeltuinen als het een keertje wat minder weer is. We beschrijven de beide binnenspeeltuinen hieronder kort.

Kids Plaza Helmond: dit is een binnenspeeltuin die in de stad Helmond ligt en geschikt is voor kinderen tot en met twaalf jaar. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren, een ritje maken op elektrische autootjes en springen op trampolines. Wij hebben deze binnenspeeltuin nu een aantal keer bezocht en onze dochter vermaakt zich hier iedere keer prima. 

Ook als ouders kun je hier prima zitten en het is ook zeker een prima plek om te lunchen met het gezin. Je betaalt bij deze binnenspeeltuin in Helmond alleen voor de kinderen en ouders mogen gratis naar binnen. 

Monkey Town Mierlo: op nog geen tien minuten rijden van het centrum van Helmond ligt deze vestiging van Monkey Town in Mierlo. De vestigingen van Monkey Town zitten door heel Nederland en hebben allemaal hetzelfde concept.

Je betaalt alleen entree voor de kinderen en niet voor de ouders, je kan de auto gratis voor de deur parkeren en als ouders kun je prima zitten en een hapje en een drankje doen. Wat betreft speeltoestellen heb je hier de standaard speeltoestellen, trampolines en elektrische auto’s. Onze dochter vermaakt zich ook bij deze binnenspeeltuin altijd opperbest en ze kan hier makkelijk een hele ochtend of middag spelen. 

Museum klok & Peel

Op iets minder dan een kwartier rijden van het centrum van Helmond, ligt nog een leuk museum dat je kan bezoeken. In de plaats Asten ligt namelijk het Museum Klok & Peel dat voor een deel in het teken staat van de klok en het andere gedeelte staat in het teken van de natuur in deze regio (de Peel). Je kan de auto gratis voor de deur parkeren en binnen is er genoeg te doen voor kinderen. 

We wisten in eerste instantie niet zo goed wat we er van moesten verwachten, maar we krijgen bij de receptie gelijk een speurtocht van een medewerker van het museum wat natuurlijk altijd leuk is. We bezoeken eerst het gedeelte van de klok en daar mogen kinderen onder begeleiding van een vrijwilliger van het museum onder andere met een hamertje op de verschillende klokken slaan. Je ziet ook gelijk dat iedere klok een ander geluid geeft. 

Kinderactiviteiten Helmond
Kinderactiviteiten Helmond

Ook staat er verderop een soort van beiaard, waar kinderen een liedje op kunnen spelen. In dit gedeelte van het museum zien we hele mooie en bijzondere klokken. In het andere gedeelte leren we veel over de dieren en de natuur die in deze omgeving te zien zijn. Hier is ook een gedeelte speciaal voor kinderen en overal zijn er kleine klokjes verstopt tussen de dieren die de kinderen kunnen zoeken. 

In totaal zijn we ongeveer twee uur binnen geweest bij dit museum. Zeker een leuke kinderactiviteit als het bijvoorbeeld wat minder weer is en je toch iets met kinderen wil gaan doen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de website van Museum Klok & Peel

Kinderactiviteiten Helmond
Kinderactiviteiten Helmond

Overige kinderactiviteiten Helmond en omgeving

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Helmond en omstreken, zijn er nog een aantal kinderactiviteiten die leuk zijn om te ondernemen. We benoemen ze hieronder kort.  

We Jump Helmond: dit is een leuke kinderactiviteit in Helmond als de kinderen even hun energie kwijt moeten. Je kiest bij dit trampolinepark vooraf hoeveel uur je wil gaan springen. Onze dochter vindt dit soort parken steeds leuker worden nu ze wat ouder wordt. Dit trampolinepark is ook voor kinderen vanaf een jaar of zeven/ acht. Kinderen onder de zes jaar mogen wel komen springen, maar dit moet dan wel onder begeleiding van een ouder. 

Zwembad Laco: je kunt in Helmond met kinderen ook gaan zwemmen in een leuk zwembad. Zwembad Laco heeft een golfslagbad, een wedstrijdbad en een doelgroepbad, die vooral geschikt is voor gezinnen met kinderen. Op zondagochtend organiseert het zwembad familiezwemmen en kunnen gezinnen met kinderen hier gaan zwemmen en spelen. 

Kinderboerderij De Veldhoeve: als wij een stad bezoeken met onze dochter, vinden we het ook altijd wel leuk om even bij de plaatselijke kinderboerderij binnen te lopen en ook in Helmond kan je dit doen. De toegang van deze kinderboerderij is gratis en je hebt hier de bekende kinderboerderijdieren die de kinderen kunnen bewonderen en kunnen aaien. Daarnaast ligt er een speeltuin bij de kinderboerderij, waar de kinderen kunnen spelen. De kinderboerderij is in de winter niet geopend, dus kijk even vooraf op de website of de kinderboerderij open is. 

Speeltuin Leonardus: net als in de stad Eindhoven, heb je in Helmond ook een paar hele mooie grote buitenspeeltuinen. De speeltuin Leonardus wordt gerund door vrijwilligers en je betaalt een paar euro entree voor deze speeltuin. Ook volwassenen betalen een klein bedrag entree, maar krijgen dan wel een kopje koffie of thee voor dat bedrag terug. Deze speeltuin heeft heel veel verschillende speeltoestellen, waaronder schommels, glijbanen en heel veel klimtoestellen. Het is mogelijk om een drankje, snoepje of tosti te kopen bij deze speeltuin. 

Speeltuin de Rijpelroets: eigenlijk is het principe van deze speeltuin ook hetzelfde. Je betaalt ook bij deze speeltuin een klein bedrag aan entree om de speeltuin te betreden en je hebt hier ook genoeg speeltoestellen om je een hele tijd te vermaken met de kinderen. 

Kijk voor meer informatie over kinderactiviteiten in de regio Helmond even op de website van Land van de Peel

Kindvriendelijk restaurant omgeving Helmond

De Brandevoortse Hoeve: dit is een kindvriendelijk restaurant in Helmond, waar je een speeltuin bij het restaurant hebt en waar je in de zomermaanden lekker kunt gaan lunchen met het gezin. De speelweide ligt aan het terras, waardoor je vanaf het terras een goed overzicht hebt over de kinderen. 

Ook is er bij dit kindvriendelijke restaurant in Helmond een maisdoolhof waar kinderen zich kunnen vermaken. Op de menukaart staat ook een gedeelte speciaal voor kinderen en kinderen kunnen hier voor de lunch een kindertosti, broodje knakworst of een pannenkoek eten. Ook kun je hier een High tea of lunchplank boeken bij het restaurant. 

Koks Gemert: dit kindvriendelijke restaurant ligt in Gemert en dat is ongeveer 25 minuutjes rijden met de auto vanaf Helmond. Restaurant Koks is nog niet zolang geleden geopend en ziet er van binnen erg sfeervol uit. Je kan hier heerlijk eten en binnen in het restaurant zit een speelhoek voor de kinderen. 

In de zomer is het ook mogelijk om een hapje te eten op het terras van het restaurant en kunnen de kinderen zich vermaken met de speeltoestellen die er buiten zijn. Toen wij het restaurant bezochten was het winter, maar onze dochter heeft zich uitstekend vermaakt in de speelhoek van het restaurant en we hebben ook heerlijk gegeten hier. Wat ons betreft zeker een aanrader als je de omgeving van Helmond bezoekt met kinderen. 

Kinderactiviteiten Helmond
Kinderactiviteiten Helmond

Kindvriendelijk hotel Helmond

Je hebt in Helmond drie verschillende kindvriendelijke hotels, waar ze familiekamers hebben voor gezinnen met vier personen. We zetten deze kindvriendelijke hotels in Helmond hieronder op een rij.  

Fletcher Wellness-Hotel Helmond: bij dit familiehotel in Helmond zit een heel wellness gedeelte met een zwembad en sauna en ook kun je als gezin bij dit hotel gebruik maken van de bowlingbaan. Gezinnen beoordelen dit hotel met een 8,1 als algemene score en de familiekamers die het hotel aanbiedt zijn 30m2 groot en hebben een tweepersoonsbed voor de ouders en twee losse bedden voor de kinderen. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Wellness Hotel Helmond even hier.  

Hush Bed & Breakfast: deze B&B is ook zeker geschikt voor gezinnen met kinderen en in de zomer kunnen kinderen hier lekker zwemmen in het buitenzwembad van de B&B. Je kunt hier een Deluxe Familiesuite boeken voor vier personen en de algemene score van dit B&B is een 9,2. De B&B verhuurt ook fietsen, wat uiteraard ook een mooie manier is om de omgeving van Helmond te verkennen. Kijk voor meer informatie over het Hush Bed&Breakfast even hier.  

Golden Tulip Hotel West-Ende: het derde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Helmond is het Golden Tulip hotel en bij dit hotel bieden ze familiekamers aan voor gezinnen van maar liefst zes personen. Op deze familiekamer van 30m2 slapen de ouders in een tweepersoonsbed en kunnen de kinderen slapen op twee slaapbanken. Dit hotel krijgt een 8,2 als algemene score en kijk voor meer informatie over het Golden Tulip Hotel West-Ende even hier.

Deze blog is mede tot stand gekomen door een samenwerking met de marketingafdeling van Gemeente de Peel.

Scroll naar boven