KidZcity Utrecht

KidZcity Utrecht: toffe binnenspeeltuin in Utrecht!

Afgelopen weekend bezochten wij KidZcity in Utrecht tijdens een stedentrip naar deze kindvriendelijke stad. Wij hebben al meerdere stedentrips gemaakt naar Utrecht en schreven over deze stad al de blog Utrecht met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten in deze stad op een rij hebben gezet. KidZcity Utrecht stond al een hele tijd op ons lijstje en naar aanleiding van ons bezoek aan deze binnenspeeltuin in Utrecht schrijven we deze review en geven we alle informatie die je nodig hebt om KidZcity Utrecht te bezoeken. 

KidZcity Utrecht
KidZcity Utrecht

Algemene informatie

Wij rijden op een vrijdagochtend in de vakantie vanuit Tilburg naar Utrecht en arriveren bij KidZcity nadat deze indoorspeeltuin net open is. We parkeren de auto gratis voor de deur op een parkeerplaats en staan in een paar minuten bij de ingang. We hebben vooraf via de website een reservering gemaakt, aangezien dit verplicht is en zodoende weten we ook zeker dat we naar binnen kunnen. 

Je betaalt bij KidZcity Utrecht zowel voor kinderen als voor de volwassenen dezelfde entreeprijs en kinderen tot en met twee jaar zijn gratis. KidZcity is geschikt voor kinderen tot en met elf jaar en zoals bij de meeste binnenspeeltuinen zijn sokken verplicht. Zorg er dus ook op warme dagen voor dat je deze meeneemt!

Voor de rest zijn er genoeg faciliteiten voor ouders. Je kan er prima zitten, er is gratis WIFI, je kan er een flesje opwarmen in de magnetron, er zijn kinderstoelen voor jonge kinderen en op schermen is het mogelijk om het voetballen te kijken via de zender ESPN. 

KidZcity Utrecht
KidZcity Utrecht

Wat is er allemaal te doen?

Nadat we binnengekomen zijn bij KidZcity Utrecht lopen we als eerste een rondje om te kijken wat er allemaal te doen is. KidZcity is wel anders dan de meeste binnenspeeltuinen en heeft wel hele andere speeltoestellen. Zo is er een heel speelkasteel waar je kan spelen en waar ook een hele steile glijbaan is, waar de kinderen vanaf kunnen gaan. 

Ook zijn er een aantal megaglijbanen waar de kinderen vanaf kunnen gaan en voor kinderen tot en met vier jaar is er ook een aparte speelhoek. Daarnaast heb je verschillende attracties in de hal zoals de botsauto’s, een carrousel en een balloonride. 

Ook kun je er met de kinderen lasergamen. Dit hebben wij ook gedaan en dat vond onze dochter erg leuk om te doen. Je moet ervoor zorgen dat jezelf zo min mogelijk geraakt wordt en dat je de andere spelers in de ruimte zo vaak mogelijk raakt. 

Ook rijdt er af en toe een safaritrein rond op een baan, waar de kinderen mee mee kunnen rijden. Ook hebben ze een kindertheater, maar toen wij er waren waren hier geen voorstellingen of zoiets. 

KidZcity Utrecht
KidZcity Utrecht

Eten en drinken

Je kunt bij KidZcity Utrecht ook prima wat eten en drinken. Je kunt hier bij het restaurant eten en drinken bestellen en je kunt hier voornamelijk kiezen uit frietjes met een snack, verschillende broodjes of een tosti. Ook is het mogelijk om een ijsje of een snoepje te kopen voor de kinderen. Zelf hebben wij hier alleen een drankje gedaan en heeft onze dochter een wafel op, maar hebben wij hier niet geluncht. 

KidZcity Utrecht
KidZcity Utrecht

Conclusie

Wij hebben ons een hele ochtend prima vermaakt bij KidZcity Utrecht. Onze dochter vindt dit soort binnenspeeltuinen altijd super leuk en had nog veel langer kunnen blijven. Helaas hadden we voor de middag al andere plannen. We kunnen ons daarom ook best voorstellen dat je je hier een gehele dag kunt vermaken met het gezin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van KidZcity Utrecht

Waar overnachten in Utrecht met kinderen?

Zoals we al aangaven is er in Utrecht genoeg te doen voor kinderen en kun je hier prima een paar dagen verblijven. Wil je een hotel overnachting in Utrecht met kinderen boeken? We zetten hieronder nog een kort overzicht van onze top 5 wat betreft een familiehotel in Utrecht. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

  1. Carlton President Hotel Utrecht
  2. Hilton Utrecht Central Station
  3. Park Plaza Utrecht
  4. Moxy Utrecht
  5. Eye Hotel

Overzicht van hotels in Utrecht met zwembad:

  1. Hotel Mitland
  2. Fletcher Hotel Nieuwegein- Utrecht
  3. Hotel Ernst Sillem Hoeve
Scroll naar boven