Katwijk aan Zee met kinderen

Katwijk aan Zee met kinderen: kindvriendelijke strand!

Je kunt prima een dagje of een weekendje naar Katwijk aan Zee met kinderen. In dit dorpje hangt een relaxte vakantiesfeer en er is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. Vanuit verschillende grote steden zoals Leiden en Den Haag is het maar een klein stukje rijden naar het strand van deze badplaats. Naar aanleiding van ons bezoek aan het strand van Katwijk aan Zee, schrijven we deze blog waarin we jullie van zoveel mogelijk informatie willen voorzien. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Katwijk aan Zee met kinderen: algemene informatie!

We rijden vanuit Den Haag, waar we overnacht hebben in iets minder dan een half uurtje naar het strand van Katwijk aan Zee. Katwijk aan Zee is vanaf meerdere steden in korte tijd te bereiken. Zo ben je vanuit Leiden in iets meer dan een kwartier op het strand van Katwijk aan Zee en zelfs vanuit de grote steden Rotterdam en Amsterdam doe je er met de auto ongeveer 40 minuten over om op het strand te arriveren. 

Qua parkeren is het in Katwijk aan Zee goed geregeld. Er ligt een grote ondergrondse parkeerplaats evenwijdig aan het strand, waar heel veel auto’s kunnen parkeren en waar je een vast bedrag per dag betaald voor het parkeren. Dit tarief vonden wij heel erg meevallen als je het vergelijkt wat je vaak per uur betaald in bepaalde badplaatsen. 

Houdt er wel rekening mee dat op zondag de winkels dicht zijn in Katwijk aan Zee. Uiteraard zijn de strandtenten op het strand wel open op deze dag. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Katwijk aan Zee met kinderen: het strand!

We rijden op zondagochtend al vroeg aan richting het strand en wanneer we de auto geparkeerd hebben in de ondergrondse parkeerplaats, gaan we op zoek naar een plekje op het strand. Het strand van Katwijk aan Zee is erg schoon, ruim opgezet en heerlijk zacht zand. Wat dat betreft was er dus genoeg plaats om een plekje te vinden op het strand. 

Bij verschillende strandtenten aan het strand is het mogelijk om een bedje te huren met windscherm. Doordat het niet hard waait op de dag dat we het strand bezoeken, huren we alleen twee strandstoelen. Deze kosten bij de verschillende strandtenten een paar euro per dag, dus dat is goed te doen. 

Ook zagen we verschillende kinderen met een surfboard in het water. Je hebt bij Katwijk aan Zee een surfschool, waar kinderen ook surf- en suplessen kunnen volgen. Kinderen kunnen hier onder leiding van een instructeur de vaardigheden van het surfen onder de knie krijgen. Kijk voor meer informatie hierover even op de website van surfschool Katwijk. Ook is het mogelijk om te kitesurfen. Dit hebben wij niet gezien op het strand, maar er is in Katwijk aan Zee wel een kitesurfschool. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Rondom het strand zijn er ook nog een aantal speeltuinen waar kinderen zich kunnen vermaken. Zowel bij de verschillende strandtenten als gewoon losstaande speeltuinen. Is het minder weer als je Katwijk aan Zee met kinderen bezoekt, kun je altijd nog een speurtocht lopen door het dorp. Via Jola Tours kun je een speurtocht boeken die ongeveer 1,5 uur duurt. 

Willen jullie graag tijdens je bezoek aan Katwijk aan Zee met kinderen naar een museum dan zijn het Katwijks museum en het Spoormuseum een optie. Wel zijn dit kleine musea, waar je niet een hele dag vermaak hebt. Dit zijn wel opties als het bijvoorbeeld minder weer is en een hele dag naar het strand te lang is. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Katwijk aan Zee met kinderen: eten en drinken!

Je hebt in Katwijk aan Zee genoeg mogelijkheden om lekker te eten en te drinken. Wat ons als eerste opviel was dat bijna iedereen (net als ons) op het strand een koelbox bij zich had, met eten en drinken er in. Toch is het nergens voor nodig om zelf eten en drinken mee te nemen, aangezien er voldoende leuke strandtenten zijn waar je fijn kunt zitten en lekker kunt eten en drinken. 

Wijzelf hebben wat gegeten en gedronken bij de SandCbar, waar ook een kleine speeltuin voor de deur was en waar Sophie nog fijn heeft gespeeld, terwijl wij genoten van een hapje en een drankje. Doordat het dorp vastgeplakt zit aan het strand, kun je ook vanaf het strand zo het dorp inlopen en daar zijn nog veel meer restaurants en snackbars waar je wat kunt eten en kunt drinken. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Katwijk aan Zee met kinderen: waar overnachten?

Je kunt een dagje Katwijk aan Zee met kinderen prima combineren met een stedentrip naar Leiden. In Leiden is genoeg te doen om je een heel weekend te vermaken met het gezin! We schreven al eens de blog Leiden met kinderen, waarin we alle activiteiten van de stad op een rij hebben gezet. Je kunt in Leiden ook prima met het gezin overnachten. We hebben verschillende opties in deze stad op een rij gezet!

Budget: Hilton Garden Inn Leiden

Middenklasse: Tulip Inn Leiden Centre

Luxe: Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden

Voor het hele aanbod van accommodaties in Leiden met kinderen kijk dan even hier. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Katwijk aan Zee met kinderen: conclusie!

Wij hebben een heerlijk dagje strand gehad in Katwijk aan Zee. Toen wij er waren was het ongeveer 25 graden en was er weinig wind op het strand. Hierdoor was het erg aangenaam en hebben we ons de hele dag kunnen vermaken. De zee (we waren er in de maand juli) was fris, maar we hebben toch een paar keer in zee gezwommen die dag.

Doordat we strandstoelen hadden gehuurd, onze koelbox bij ons hadden en onze dochter fijn gespeeld heeft met haar schepje en haar schepnet, hebben we echt een topdag gehad. Wat dat betreft is het een goede optie als je overweegt om een dagje naar het strand te gaan in Nederland. 

Katwijk aan Zee met kinderen
Katwijk aan Zee met kinderen

Scroll naar boven