Johannesburg met kinderen

Best reistijd Johannesburg met kinderen

De beste reistijd om Johannesburg met kinderen te bezoeken is van april tot en met september. Van oktober tot en met maart is het behoorlijk warm in Johannesburg en heb je ook genoeg dagen dat het regent. In april en mei ligt de temperatuur rond de 24 graden wat natuurlijk een heerlijke temperatuur is om een stad te bezoeken met kinderen. Het regent dan ook een stuk minder.

In de zomermaanden juni, juli en augustus daalt de temperatuur verder, maar regent het bijna nooit. De temperatuur is dan rond de 20 graden. Uiteraard zijn de zomermaanden wel de drukste maanden in Zuid-Afrika, waardoor ook de prijzen van hotels en activiteiten een stuk hoger kunnen zijn.

In september is dan het hoogseizoen weer voorbij en gaan de temperaturen ook weer stijgen. Wij waren er in de zomermaanden en uiteraard was het wel druk qua toeristen, maar vonden wij de temperatuur erg fijn en hebben we geen enkele keer regen gehad.

Vervoer in Johannesburg

Het openbaar vervoer in de stad is erg gebrekkig en niet echt aan te raden in Johannesburg met kinderen. Heb je een eigen huurauto zoals de meeste toeristen, dan kun je jezelf verplaatsen door de stad. Over het algemeen kun je de auto overal goed parkeren.

Heb je geen huurauto dan is de beste optie om je door de stad te verplaatsen per taxi of met de hop on hop off bussen die door de stad rijden. Zeker met deze bussen kun je in een korte tijd veel van de stad Johannesburg zien. Wij hebben deze bussen gebruikt in Kaapstad en vonden dat een fijn vervoersmiddel, waarbij de bussen langs de meeste bezienswaardigheden van de stad rijden.

Johannesburg met kinderen

Kinderactiviteiten Johannesburg

Je hebt in Johannesburg genoeg kinderactiviteiten om je een paar dagen te vermaken. Zeker als je net bent aangekomen met het vliegtuig kun je een mooie planning maken met wat relaxen bij het zwembad van jouw hotel en af en toe wat dingen bezoeken in de stad. Hieronder zetten we de leukste kinderactiviteiten van Johannesburg op een rijtje.

#1 Fietstocht door Soweto

Soweto is de bekendste township van Johannesburg en is zeker met kinderen leuk om te bezoeken. Dit is een wijk met een enorme geschiedenis, waar beroemde Zuid-Afrikanen afkomstig van zijn zoals Nelson Mandela en Desmond Tutu. Een leuke manier om deze wijk te bezoeken met kinderen is op de fiets.

Je hebt fietstochten van 2,5 uur, 4 uur en van een hele dag, maar zeker als jouw kinderen zelf gaan fietsen is 2,5 uur wel ruim voldoende. Onderweg ga je ook lunchen met jouw gids die deze fietstocht begeleidt en proef je lokale hapjes. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen de helft van het tarief en kinderen jonger dan 5 jaar oud, kunnen op een stoeltje bij de ouders achterop de fiets.

Johannesburg met kinderen

#2 Johannesburg Zoo

Je kunt in Johannesburg met kinderen ook naar de dierentuin gaan. De Johannesburg Zoo heeft alle grote Afrikaanse dieren die je ook in het wild kan zien. Voor kinderen kan dit een mooie introductie zijn op de dieren die ze later op de reis in het wild kunnen zien. Je kunt je hier prima een hele ochtend of middag vermaken in Johannesburg met het gezin.

#3 Gold Reef City Theme Park

Je kunt in Johannesburg met kinderen ook naar een pretpark gaan. Het Gold Reef City Theme Park heeft verschillende attracties, waaronder 16 spannende attracties, 7 familieattracties en 21 attracties speciaal voor jonge kinderen. Dit pretpark ligt iets buiten het centrum in het zuiden van de stad. Met de auto ben je in een kwartier bij het pretpark.

Je kan je hier prima een gehele dag vermaken en de entreeprijs is zeer schappelijk. Ze hebben hier voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen leuke attracties. Houdt er wel rekening mee dat bij de grote attracties er wel een lengterestrictie is van meestal 1,30 meter. Als je kinderen net iets kleiner zijn dan 1,30 meter dan kan het zijn dat ze net te oud zijn voor de attracties voor de jonge kinderen en dat ze niet in de grote attracties mogen vanwege de lengte.

Je kan de auto gratis parkeren bij het pretpark en er zijn in het park genoeg restaurants, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Houdt er rekening mee dat in de drukke zomermaanden de rijen bij de attracties behoorlijk lang kunnen zijn.

#4 Acrobranch Melrose

Zijn jij en jouw kinderen gek op klimmen, dan is Acrobranch Melrose in Johannesburg een hele leuke optie. Dit klimpark ligt iets buiten het centrum en je rijdt in ongeveer 15 minuten naar dit klimpark toe. Je hebt hier al parcours voor kinderen vanaf 3 jaar. Zo heb je voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar twee verschillende parcours met ongeveer 20 obstakels per parcours. Ook heb je voor deze leeftijdscategorie megatrampolines, waar ze kunnen springen.

Voor de wat oudere kinderen vanaf 7 jaar heb je 3 parcours die in hoogte en moeilijkheid verschillen met de twee parcours van de kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Voor kinderen vanaf 9 jaar heb je dan ook nog 2 parcours met meer dan 20 obstakels per parcours. Zo heb je dus voor iedere leeftijdscategorie eigen parcours.

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook van verschillende ziplines naar beneden gaan. In totaal heb je hier 3 ziplines, waarvan er eentje 140 meter lang is. Wij vinden dit zelf altijd een hele leuke activiteit om met onze dochter te ondernemen, omdat het ook voor de ouders vaak uitdagend genoeg is, waardoor het echt een familie activiteit in Johannesburg is.

Johannesburg met kinderen

Overige kinderactiviteiten Johannesburg

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Johannesburg, heb je nog een aantal leuke activiteiten die je kan ondernemen met het gezin. We zetten hieronder de overige kinderactiviteiten in Johannesburg kort op een rij,

#5 Apartheidmuseum: dit museum in Johannesburg is één van de bekendste musea van de stad. Het brengt zoals de naam al doet vermoeden de apartheid uit de 20e eeuw in beeld. Dit museum is niet geschikt voor jonge kinderen en dit museum is toegankelijk voor kinderen vanaf een jaar of 10.

In het museum laten ze de gruwelijke beelden zien van Zuid-Afrika zijn geschiedenis. Je leert zo meer begrijpen van de geschiedenis van het land. Uiteraard komt hier ook de geschiedenis van Nelson Mandela terug in het museum. Een zeer indrukwekkend museum om te bezoeken in Johannesburg.

#6 Constitution Hill: ook hier vind je veel terug van de geschiedenis van het land Zuid-Afrika. Je vindt hier ook de cel, waar Nelson Mandela vastgezeten heeft. Je kunt met een tour mee gaan die ongeveer een uurtje duurt. Ook deze bezienswaardigheid is vooral geschikt voor wat oudere kinderen.

#7 Mall of Africa: houden jullie als familie van shoppen, dan kan een bezoek aan deze mall niet ontbreken. Het is de grootste shoppingmall van het hele continent Afrika en je vindt hier uiteraard heel erg veel winkels.

Er is een foodcourt wat met kinderen altijd wel handig is en ook vind je hier een grote supermarkt waar je boodschappen kunt doen voor je verdere rondreis door Zuid-Afrika. Bij het foodcourt zit ook een kleine speeltuin voor kinderen, waar ze kunnen spelen als de ouders aan het eten zijn.

#8 Bungeejump van de Orlando Towers: heb je kinderen van 12 jaar of ouder, dan is de spannendste activiteit die je in Johannesburg kunt ondernemen deze bungeejump van de Orlando Towers. Je maakt hier een sprong vanaf een 100 meter hoge toren en uiteraard is een adrenaline kick verzekerd. Je kan hier springen van donderdag tot en met zondag.

Kinderactiviteiten Johannesburg

#9 Carlton Centre: het is ook mogelijk om Johannesburg vanaf grote hoogte te bekijken. Je betaalt een klein bedrag entree en gaat dan naar één van de bovenste verdiepingen van deze wolkenkrabber. Ook de Hop on Hop off bussen stoppen hier.

#10 Crocodile and Reptile Park: op ongeveer 40 minuten rijden van het centrum van Johannesburg ligt dit dierenpark. Je kan hier de krokodillen bewonderen en andere reptielen en er zijn ook verschillende shows met deze dieren. Het hoogtepunt van dit dierenpark is dat het mogelijk is om met een zipline over een meertje met krokodillen te ziplinen.

#11 Bounce Inc: je kan in Johannesburg met kinderen ook een uurtje (of 2) naar een trampolinepark gaan. Bounce Inc ligt iets buiten het centrum van de stad op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum. Een prima activiteit voor jouw kinderen om zich even helemaal te laten uitleven.

Kinderactiviteiten Johannesburg

Kindvriendelijk restaurant Johannesburg

Johannesburg is een wereldstad en uiteraard kun je in deze stad ook heerlijk eten met kinderen. De stad heeft ook een aantal kindvriendelijke restaurants. We zetten hieronder een aantal leuke kindvriendelijke restaurants in Johannesburg op een rij.

Bambanani: dit kindvriendelijke restaurant ligt in het centrum van Johannesburg. Het restaurant heeft allerlei activiteiten voor kinderen van 6 maanden tot 12 jaar. Zo heeft het restaurant een junglegym van vier verdiepingen, een verkleedruimte, een speelruimte met spelcomputers als de Playstation, de Wii, de Xbox en er worden in deze ruimte doorlopend kinderfilms afgespeeld.

Ook is er een bibliotheek met interactieve boeken voor kinderen van alle leeftijden. Verder is er een activiteitenprogramma met allerlei activiteiten als pottenbakken, schminken en papiervouwen. Ook is er soms bij dit kindvriendelijke restaurant in Johannesburg een goochelaar aanwezig voor de kinderen. Kortom een super kindvriendelijk restaurant!

Smoke Daddy’s: ook dit is een kindvriendelijk restaurant in Johannesburg. Je hebt bij dit restaurant twee verschillende grote speelruimtes voor kinderen. Deze speelruimte zijn zo groot dat ze lijken op een binnenspeeltuin. Het restaurant heeft tafeltjes speciaal voor kinderen dat ze bij elkaar kunnen zitten en ook het eten is op kinderen afgestemd. Zo kun je hier pizza’s, hamburgers en milkshakes krijgen in het restaurant.

Kindvriendelijk hotel Johannesburg

Je kunt in Johannesburg met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende kindvriendelijke hotels in de stad. Zeker als je na een lange reis in Johannesburg aankomt, dan kan het fijn zijn dat je in een goed hotel slaapt dat ook nog een zwembad heeft. Op die manier kun je ook gelijk relaxen in Johannesburg en bijkomen van de reis.

Wij hebben hieronder voor iedere prijsklassen een hotel op een rij gezet, die super goed beoordeeld word en al deze hotels hebben een zwembad. Wel zo fijn met kinderen! Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Georganiseerde rondreis Zuid-Afrika

Heb je geen zin om alles zelf te regelen dan kun je ook alles laten regelen door een reisorganisatie. De reisorganisatie boekt dan alle vluchten, hotels en activiteiten en je kunt er dan voor kiezen of je als gezin alleen of met een groep op pad gaat. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven