Istrië met kinderen: 11 activiteiten met het gezin

Je kunt in de regio Istrië met kinderen een prima vakantie vieren van een paar weken. Zelf hebben wij de regio ook bezocht voor een week tijdens onze rondreis door Kroatië en vonden wij het een heerlijke afsluiter met zon, zee en strand. Naast de vele stranden die de regio heeft, zijn er ook genoeg andere activiteiten te ondernemen voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de leukste activiteiten in Istrië met kinderen op een rij. 

Istrië met kinderen
Istrië met kinderen

Istrië met kinderen: leuke dorpen

Je kunt in Istrië met kinderen een aantal leuke plaatsen bezoeken. We zetten de leukste dorpjes op een rij. 

#1 Pula: deze stad in Istrië staat bekend vanwege het grote Romeinse amfitheater dat zo goed bewaard is gebleven. Daarnaast heb je in het centrum nog verschillende andere Romeinse overblijfselen zoals een tempel, stadspoort en een fort. Verder heb je in Pula ook nog een aquarium en een waterpark dat je met kinderen kunt bezoeken. Ook als je een dagje met kinderen naar een klimpark wil gaan, kun je in Pula terecht. We schreven over deze leuke stad de blog Pula met kinderen, waarbij we alle activiteiten die je hier kunt ondernemen op een rij hebben gezet. 

#2 Porec: ook dit is een oude Romeinse stad en de meest bezochte stad door toeristen in de regio. De bekendste bezienswaardigheid in het centrum is  de Unesco Euphrasiusbasiliek. Ook heb je een aantal stranden die je vanaf het centrum kunt bezoeken. In Porec is ook voor kinderen genoeg te doen. Zo is er een aquarium, een waterpark, een klimpark en kun je in de buurt ook naar een Dinopark toe. Kortom er is genoeg te beleven in de stad om er een dag of twee naar toe te gaan. 

#3 Rovinj: deze stad wordt ook weleens het Saint-Tropez van de regio genoemd. Deze kleurrijke stad ligt prachtig aan het water en het is zeker aan te raden om lekker te wandelen in de kleine straatjes en steegjes van het oude centrum. Je vindt hier ook de Sint- Eufemaiakerk, waarvan je de toren kunt beklimmen en waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Ook in Rovinj is er een aquarium dat je met kinderen kunt bezoeken. 

Pula met kinderen
Pula met kinderen

Istrië met kinderen: Waterparken

Wij vinden het altijd leuk om tijdens de zomervakantie met onze dochter een dagje naar een waterpark te gaan. Je kunt in Istrië met kinderen naar twee leuke waterparken, die we hieronder beschrijven. 

#4 Istralandia: dit waterpark ligt in het noorden van Istrië en vanaf Porec rijd je er in ongeveer 25 minuten naar toe met de auto. Je hebt hier meer dan tien verschillende spectaculaire glijbanen, waar je al dan niet met een band vanaf glijdt. Bij verschillende glijbanen is er wel een lengterestrictie voor kinderen, dus kijk vooraf op de website (zie blauwe link) even goed waar de kinderen allemaal vanaf mogen. Voor de jongste kinderen is ook genoeg te doen. Zo zijn er voor deze doelgroep verschillende zwembaden, met verschillende speeltoestellen en glijbanen. 

#5 Aquapark Aquacolors: je kunt in Istrië met kinderen nog naar een tweede waterpark toe en dit waterpark ligt in de buurt van de stad Porec. Ook bij dit waterpark heb je meer dan tien verschillende spectaculaire glijbanen, waar je vanaf kunt glijden. Ook heeft het waterpark een lazyriver van een halve kilometer lang, waar je met een band je door de stroming kunt laten meedrijven door het waterpark heen. Ook hier is er een gedeelte voor de kleinste kinderen en ook is er een relaxgedeelte met bijvoorbeeld een grote whirlpool. 

Istrië met kinderen: klimparken

Je hebt in Istrië behoorlijk veel leuke klimparken, waar je met kinderen naar toe kunt gaan. We zetten de leukste hieronder op een rij. 

#6 Adrenalin park Medulin: dit park ligt op tien minuten rijden van de stad Pula met de auto. Dit klimpark is niet super groot en heeft ongeveer 35 hindernissen. Ook hebben ze een zip-line van 160 meter lang. Naast de klimactiviteit kun je hier met kinderen ook paintballen, met een buggy rijden en een soort van vrije val maken vanaf 12 meter. 

#7 Adventure park Jungalooz: van dit klimpark heb je twee parken rondom Pula liggen, waarbij één van deze klimparken in de buurt ligt van Adrenalin Park Medulin. Je hebt bij het klimpark in Fazana vijf verschillende startniveau’s, waarbij het makkelijkste parours op 1,5 meter hoogte ligt en het moeilijkste parcours op 10 meter hoogte is.

Er zijn meer dan 50 verschillende obstakels en er is ook een lange Zipline en een trampolinepark. Ook heb je bij dit klimpark een klimmuur waar de kinderen kunnen klimmen. Kinderen met een lengte van 1,20 meter kunnen hier al klimmen. Het klimpark in Umag is te vergelijken met het park in Fazana. 

Andere klimparken die je in Istrië met kinderen kunt bekijken is het klimpark Adventure park Sky Fox en Glavani park. 

Istrië met kinderen #8: Veli Brijun

Het nationaal Park Brijuni heeft twee grote eilanden en twaalf kleinere eilanden. De eilanden liggen vlak voor de kust en vanuit Fazana kun je de eilanden makkelijk met de veerboot bereiken. Je kunt de eilanden makkelijk bezoeken met een georganiseerde tour vanuit één van de toeristische plaatsen in Istrië.

Op het eiland zelf heb je verschillende manieren om het eiland te bezichtigen. Zo rijdt er een toeristentreintje rond, maar is het ook mogelijk om een fiets of golfkar te huren. Met kinderen kun je hier naar een safaripark toe, waarbij je de olifant, de schildpad, de zebra en de heilige Indiase koe kunt bezichtigen. Ook zijn er sporen te vinden van dino’s op het eiland. 

De recensies over deze tours zijn niet heel lovend en de beste manier om het eiland te verkennen is alleen de overtocht boeken en dan ter plekke iets te huren. Daarnaast kun je prima een paar uurtjes relaxen op de stranden die er op het eiland aanwezig zijn en je kunt in dit natuurgebied prima snorkelen met kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld een gebied waar je kunt snorkelen tussen de Romeinse ruïnes. 

Istrië met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in Istrië, zijn er nog meer activiteiten die je in Istrië met kinderen kunt ondernemen. We zetten hieronder de leukste activiteiten kort op een rij. 

#9 Dinopark Funtana: in de buurt van de stad Porec, vind je dit dinopark. Het is eigenlijk een groot park met allerlei wandelpaden, waar je onderweg verschillende grote dino’s vindt en ook zijn er een aantal attracties die je kunt bezoeken. Bij deze attracties moet je denken aan een klein reuzenrad, achtbaan, schommelschip en treintje. Ook kun je verschillende shows bezoeken in het park en is er een kinderdierentuin dat voornamelijk kinderboerderijdieren heeft. 

#10 Dagje Venetië: je kunt vanuit Istrië de boot nemen naar de prachtige Italiaanse stad Venetië. Toen wij in Istrië waren hebben wij dit ook gedaan. Houdt er rekening mee dat de boot over een enkele reis ongeveer drie uur doet, maar wij vonden het wel een leuk tripje op de boot. Venetië is prachtig en het is zeker leuk om een keer de stad met je kinderen te bezoeken. Wij schreven over deze stad de blog Venetië met kinderen. 

#11 Pazin Cave: deze grot is een natuurverschijnsel dat is uitgehouwen door de rivier Pazinčica. De grot is ongeveer 270 meter lang en ligt aan de voet van een 100 meter hoge klif. Deze grot eindigt in een groot meer. Uiteraard kun je deze grot bezoeken, maar in de buurt van de grot is het ook leuk om met kinderen te gaan ziplinen.

In totaal zijn er bij de grot vier verschillende ziplinen waar kinderen vanaf kunnen gaan. Deze vier verschillende ziplinen hebben een verschillende lengte en daarmee ook een verschillende snelheid, waardoor kinderen zelf kunnen bepalen van welke zipline ze af durven gaan. 

Venetië met kinderen
Venetië met kinderen

Waar overnachten in Istrië met kinderen?

Je kunt in Istrië met kinderen prima overnachten. We zetten van de bekendste plaatsen in de regio de beste opties op een rij voor iedere prijsklassen. 

Porec: 

Budget accommodatie: Lanterna Sunny Resort by Valamar

Middenklasse accommodatie: Valamar Riviera Hotel & Residence

Luxe accommodatie: Hotel Materada Plava Laguna

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Porec even hier. 

Rovinj:

Budget accommodatie: IstraNova Apartments

Middenklasse accommodatie: Resort Amarin

Luxe accommodatie: Island Hotel Istra

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Rovinj even hier. 

Pula:

Budget accommodatie: Apartments Ljiljana

Middenklasse accommodatie: Adrion Aparthotel

Luxe accommodatie: Park Plaza Arena Pula

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Pula even hier

Istrië met kinderen
Istrië met kinderen

Scroll naar boven