Ipoh met kinderen

Ipoh met kinderen: 5 kinderactiviteiten op een rij!

Ipoh met kinderen is leuk! Wij bezochten deze stad in het midden van Maleisië vijf dagen en hebben ons zeer goed vermaakt! Er zijn genoeg activiteiten in de stad om je minimaal een dag of twee tot drie te vermaken! Wij hebben hier verschillende leuke dingen gedaan. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Ipoh op een rij voor jullie!

Ipoh met kinderen
Ipoh met kinderen

#1 De streetart in het centrum van Ipoh

De steden in Maleisië staan bekend om de vele leuke streetart die te vinden is in de centra van deze steden en ook in Ipoh is hier genoeg van te vinden! Ipoh is een kleine stad en voelt ook zo aan. Er zijn een paar toeristische straatjes waar alle leuke restaurantjes en cafeetjes zitten.

Rondom deze straatjes heb je genoeg toffe streetart en je hebt in het centrum ook twee straatjes met alleen maar streetart in deze straatjes. Zeker met kinderen is het leuk om hier leuke foto’s te schieten. Onze dochter vond het erg leuk om onderdeel te worden van de tekeningen die in deze straatjes op de muur staan. 

Ipoh met kinderen
Ipoh met kinderen

#2 Cameron Highlands

Vanuit Ipoh kun je prima een dagtrip maken naar de Cameron Highlands. Vanaf Ipoh is het ongeveer 2 uur rijden naar de Cameron Highlands. Omdat het lastig is om vanuit de Cameron Highlands een Grab taxi terug te nemen naar Ipoh, hebben wij een privé gids geboekt om ons te begeleiden naar de Cameron Highlands. Wij bezochten alleen de BOH theeplantage, omdat de theevelden toch wel echt het hoogtepunt van de Cameron Highlands zijn. 

Vanaf het restaurant van de BOH theeplantage heb je een prachtig uitzicht over de plantages. Je betaalt geen entree en je kunt ook een rondje door de fabriek lopen om het proces te zien. Dit vonden wij niet veel voorstellen en binnen 5 minuten ben je door de fabriek heen.

Bij de BOH theeplantage kun je ook wat eten en drinken. Toen wij er waren, was het erg druk en moest je in de rij staan om wat eten te bestellen. Uiteraard is er ook een winkeltje waar je de thee kunt kopen. Bij de BOH theeplantage is het helaas niet meer mogelijk om door de theeplantage zelf heen te lopen, je hebt dus alleen een uitzicht van bovenaf.

Voordat je bij de BOH theeplantage arriveert zijn er een aantal punten waar je kunt stoppen. Hier heb je ook prachtige uitzichten over de theeplantages en kun je ook het veld in lopen. Voor een prachtig uitzicht hoef je dus niet perse naar de BOH theeplantage zelf. Je hebt rondom de Cameron Highlands nog wel meer bezienswaardigheden, maar de theevelden zijn wat ons betreft wel echt het hoogtepunt. 

Cameron Highlands met kinderen
Cameron Highlands met kinderen

#3 Lost World of Tambun

Tijdens ons verblijf in Ipoh bezochten we ook het pretpark/waterpark/dierentuin Lost World of Tambun. Het pretpark heeft een aantal attracties als een kleine achtbaan, een zweefmolen, een spookhuis (hiervoor moet je apart betalen en een schommelschip. 

Het waterpark is het grootste deel van dit park en het meest spectaculair. Het heeft verschillende glijbanen, met en zonder band en zowel voor kinderen als volwassenen zijn er leuke glijbanen. Sophie vond ook het dierentuin gedeelte van het park erg leuk. Tegen een kleine vergoeding kun je ook dieren eten geven zoals wasbeertjes, geiten, vogels, paardjes, vissen en zelfs een giraffe! 

Het park is super mooi gelegen in de natuur en is dus ook erg mooi om alleen al door heen te lopen en van de omgeving te genieten. Wij zijn er een gehele dag geweest en hebben echt genoten. Wij vonden dit park dan ook zeker een aanrader om te bezoeken als je een stedentrip naar Ipoh met kinderen maakt. 

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

#4 Raften in de omgeving van Ipoh

In de buurt van Ipoh, vlakbij het dorpje Gopeng, kun je raften. Het is een rivier in de categorie 3 (schaal van 1 tot 5) dus niet een hele wilde rivier en dus prima te doen met kinderen. We zagen op internet dat je met kinderen vanaf 4 jaar kunt gaan raften hier. 

Sophie is 8 jaar en voor haar had het nog wel wat wilder gemogen zei ze achteraf. Wij zaten met z’n drieën en een gids in de raftboot. Vooraf krijg je duidelijke safety instructies en iedereen krijgt een zwemvest aan en een helm op.

Let op: je krijgt geen wetsuit aan dus je moet je eigen kleding aan. Het is aan te raden om een korte broek en een shirt aan te doen (het liefst sneldrogend). Ook moet je schoenen aan (slippers zijn niet goed genoeg, en blote voeten zijn niet toegestaan).

Sophie en Joep hadden beide waterschoenen bij en Sanne heeft in een winkel voor een paar euro sneakers van stof gekocht. Wij boekten deze tour via de website van Klook.

Raften in Maleisië
Raften in Maleisië

#5 Bezoeken van tempels rondom Ipoh

Er zijn verschillende tempels te bezoeken in de buurt van de stad Ipoh met kinderen. Wij bezochten er een aantal.

Sam Poh Tong tempel

Deze tempel ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf het centrum van Ipoh. Deze tempel ligt in een grot en naast deze tempel liggen nog 2 andere tempels.

Zo kun je op 1 plek 3 verschillende tempels bezoeken. Het is een mooie tempel waar je door de grot kunt lopen waarna je in een soort van tuin terecht komt. Hier staat ook nog een mooie, fotogenieke tempel. Het leuke aan deze tempel voor kinderen is dat je er ook schildpadden kunt voeren. Bij de ingang van de tempel kun je voor een paar euro een schaaltje met tomaatjes kopen die je vervolgens aan de schildpadden kunt voeren.

De schildpadden lopen niet “vrij” rond maar zitten binnen een omheining. Gelukkig hebben ze het snel door als je eten bij je hebt en komen ze naar de rand van de omheining toe waardoor je ze gemakkelijk kunt voeren. In de tempel staan uiteraard prachtige, kleurrijke beelden van verschillende goden.

Nam Thean Tong tempel

Deze tempel ligt naast de Sam Poh Tong tempel. En ligt in een tuin waar super veel beelden staan. Het is een heel kleurrijk gebeuren. De tempel is van binnen niet groot, maar je kunt buiten rondlopen en de mooiste, gekste (ze hebben ook een apengod) beelden bewonderen.

Sophie vond het leuk om bij alle beelden wierrookstokjes te branden. Die kun je bij de ingang van elke tempel (met 60 tegelijk) kopen voor een euro ongeveer.

Ling Sen Tong tempel

Deze tempel ligt naast de Nam Thean Tong tempel. Dit is een Chinese tempel. Boven op de tempel ligt een reusachtige gouden god. Je kunt hier ook door de tuin lopen. Let op voor de apen, die zitten hier genoeg.

Perak Tong grottempel

Deze tempel is een tempel in een grot waar je helemaal omhoog kunt klimmen voor een prachtig uitzicht. Ook staan er prachtige beelden in de tempel en kun je er wierrook stokje branden.

Tempels in Maleisië
Tempels in Maleisië

Waar overnachten in Ipoh met kinderen?

Wij overnachten in Ipoh in het M-Roof hotel iets buiten het centrum, maar dat vonden wij eerlijk gezegd geen top hotel. Wij vonden de internetverbinding in het hotel niet best en het water van de douche was maar een minuut of twee warm en werd dan lauw tot koud. Wat dat betreft is de prijs kwaliteit verhouding van dit hotel matig. 

Andere opties die eventueel beter zijn dan het hotel dat wij hadden:

Budget hotel: D Eastern Hotel

Middenklasse hotel: MU hotel

Luxe hotel: The Haven All Suite Resort, Ipoh

Voor de gehele lijst van alle kindvriendelijke hotels in Ipoh kijk even hier

Scroll naar boven