Ibis Styles Haarlem City met kinderen

Ibis Styles Haarlem City met kinderen: een review!

Afgelopen weekend verbleven we weer eens een weekendje in de leuke stad Haarlem. We schreven er al eens de blog Haarlem met kinderen over. Tijdens deze stedentrip overnachten we in hotel Ibis Styles Haarlem City dat dichtbij een aantal bezienswaardigheden ligt die we graag nog een keer wilde bezoeken met onze dochter. Op basis van deze overnachting schrijven we deze review over het hotel in Haarlem. 

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Ibis Styles Haarlem City met kinderen

Het Hotel

Dit hotel dat in het noorden van de stad ligt is een hotel met sportthema en ligt in een groene omgeving. Je loopt in acht minuten naar de ijsbaan van Haarlem en in negen minuten naar het treinstation van Bloemendaal. Het hotel heeft een frisse look en alles ziet er nog heel erg nieuw uit. Dat vonden wij een groot pluspunt van het hotel. 

Er zijn meerdere opties om je auto te parkeren bij het hotel. Je kunt de auto gratis parkeren op de parkeerplaats van de Squashclub tegenover het hotel, maar het hotel heeft zelf voor een klein bedrag per 24 uur ook parkeerplaatsen voor het hotel. Bij beide opties is het niet ver lopen naar de receptie van het hotel toe. 

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Ibis Styles Haarlem City met kinderen

De kamer

Het hotel heeft in totaal 109 kamers en ook op de kamers is het sportthema subtiel doorgevoerd. Zo hadden wij op onze kamer een schets op de muur van een ijshockeyer en op de gangen van de kamer zie je verschillende foto’s van sporters en ook verschillende bokken als zitjes. Wij hadden een familiekamer geboekt voor drie personen. We hadden een tweepersoons bed en daarnaast een slaapbank die uitgeklapt was en waar Sophie sliep. 

Ook was er nog een bureau in de kamer met een stoel, waar Sophie nog een tijdje heeft zitten kleuren. De kamer heeft daarnaast airco, een kluisje, een flatscreen tv en een goede gratis WIFI verbinding. De kamer is 23 m2 groot. Zoals je op de foto’s van de kamer kunt zien heeft de kamer een hele frisse uitstraling.

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Kindvriendelijk hotel Haarlem

Daarnaast heeft de kamer uiteraard ook een badkamer met een douche. We keken met onze kamer uit op de ijsbaan van Haarlem. We moeten zeggen dat het erg rustig op de kamer was en dat we (zoals je bij andere hotels weleens ziet) weinig geluiden van andere kamers of de gang hebben gehoord. We hebben alledrie heerlijk geslapen!

Het hotel heeft ook nog een appartement beschikbaar die heel geschikt kan zijn voor gezinnen met kinderen. Deze kamer is ook nog een stuk groter en bestaat ook uit twee kamers. Kijk even op de website van het hotel naar de foto’s van dit appartement en wat de prijzen zijn. 

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Ibis Styles Haarlem City met kinderen

Speeltuinen omgeving

Het hotel ligt op loopafstand van twee leuke speeltuinen. Vooraf wilden wij deze speeltuinen al bezoeken, dus was de ligging van het hotel ideaal. We hoefden niet meer de auto in met onze dochter en konden er ’s middags zo naar toe lopen. Deze speeltuinen liggen niet geheel in het centrum, dus vanaf een hotel in het centrum is het te ver lopen, maar vanaf dit hotel niet.

Speeltuin Burcht ter Cleeff is een speeltuin midden in een woonwijk en vanaf het hotel loop je in minder dan tien minuten naar deze speeltuin toe. De speeltuin heeft verschillende speeltoestellen en ook nog een gedeelte met water. Er is een kleine kiosk waar je wat te drinken kunt kopen. De entree is 0,50 euro per persoon. Rondom de speeltuin zit ook nog een kleine natuurspeeltuin. 

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Ibis Styles Haarlem City met kinderen

Vanaf de speeltuin Burcht ter Cleeff is het iets meer dan vijf minuten lopen naar de Haarlemmer KweekTuin, waar je met kinderen verschillende dingen kunt doen. Hier is een natuurspeeltuin, met een aantal speeltoestellen over wat water heen. Ook is er een speeltuin bij het leuke café, waar je wat kunt eten en drinken en ook een prima plek is om bijvoorbeeld te lunchen of te borrelen. Ook heb je hier een kabouterpad voor de allerjongste kinderen. 

Vanaf de Haarlemmer KweekTuin is het iets meer dan tien minuten teruglopen naar het hotel toe. Voor ons een prima rondje om ’s middags te lopen en een leuke activiteit wanneer je in het Ibis Styles Haarlem City met kinderen slaapt. 

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Ibis Styles Haarlem City met kinderen

Nationaal park Zuid-Kennemerland

Het hotel ligt qua ligging ook heel erg dicht bij Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met de fiets bereik je dit nationale park in nog geen tien minuten. Je kunt hier een mooie fietsroute maken en je bent zo op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort. Toen wij er waren was het niet zo’n lekker weer, maar in de zomer ben je vanaf het hotel zo op het strand. Dat is een groot voordeel van de ligging van het hotel. 

Het is mogelijk om bij het hotel fietsen te huren. Vraag vooraf aan het hotel wat de mogelijkheden zijn wat betreft een kinderstoel achterop de fiets. 

Noord-Holland met kinderen
Noord-Holland met kinderen

Eten en drinken in hotel

Bij het hotel zit geen restaurant waar je overdag kunt lunchen of dineren. Wel serveert het hotel een ontbijt. Dit ontbijt is zeer goed verzorgd en je kunt kiezen uit verschillende broodjes, broodbeleg, sapjes, eieren en ga zo maar door. Ook heeft het ontbijt wat bijzondere dingen zoals de verpakte Macerons koekjes. Wat dat betreft verlieten we het hotel met een goed gevulde maag en heeft ook Sophie erg goed gegeten. Je kunt bij het hotel zowel binnen als buiten eten. Voor het hotel is ook een smal terras met wat tafeltjes met stoelen. 

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Kindvriendelijk hotel Haarlem

Conclusie

Wij hebben een heerlijke overnachting gehad in het Ibis Styles Haarlem City hotel. We konden de auto voor de deur parkeren, we konden te voet naar verschillende speeltuinen en en hebben heerlijk geslapen. Daarnaast hebben we de volgende ochtend heerlijk gegeten van het ontbijt van het hotel. Ook ligt het hotel dicht bij het nationale park Zuid-Kennemerland en de stranden van Bloemendaal en Zandvoort. Kijk voor meer informatie over de verschillende kamers, de prijzen en de omgeving even op de website van het Ibis Styles Haarlem City hotel. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Ibis Styles Haarlem City met kinderen
Scroll naar boven