Hvar met kinderen

Hvar met kinderen: alle informatie over het eiland

Een paar dagen naar Hvar met kinderen is leuk! Dit Kroatische eiland staat bekend als het partyeiland van Kroatië en als je daar van houdt is het al helemaal leuk om het eiland te bezoeken. Toch is er op het eiland nog wel meer te doen dan alleen feesten. Wij bezochten het eiland een paar dagen na onze stedentrip in Split en zetten alle informatie op een rij voor een vakantie naar eiland Hvar met kinderen. 

Hvar met kinderen
Hvar met kinderen

Hvar met kinderen: hoe kom je er?

Wij vliegen goedkoop met een budgetmaatschappij naar de stad Split en vanuit hier begint onze reis door Kroatië. We huren een auto voor de komende weken en als eerste bezoeken we de stad Split. Vanuit hier is het ook makkelijk om een paar dagen het eiland Hvar mee te pakken. Doordat we eerst de stad Split bezoeken en daarna eiland Hvar huren we de auto pas na een bezoek aan eiland Hvar. 

Hierdoor nemen we vanuit Split de catamaran naar eiland Hvar. Je hebt namelijk de keuze of je met of zonder de auto naar het eiland afreist. Veel gezinnen met kinderen zullen met de eigen auto Kroatië bezoeken en dan is het handig als je de auto mee kunt nemen het eiland op. Dan neem je de ferry en deze doet er iets langer over dan de catamaran (een uur en drie kwartier varen met de ferry en ongeveer een uur met de catamaran).

Met de catamaran kom je op eiland Hvar aan in het centrum van Hvar Town en met de ferry vaar je naar Stari Grad en is het nog ongeveer een kwartier rijden naar Hvar Town. Kijk voor de tijden van de boot en het reserveren van tickets even op de website van de vaarmaatschappij.  

Hvar met kinderen
Hvar met kinderen

Hvar met kinderen: bezienswaardigheden

Je hebt op het eiland eigenlijk twee verschillende plekken waar je kunt verblijven. Dit zijn de plaatsen Stari Grad en Hvar Town. Doordat wij met de catamaran aankwamen en gelijk in het centrum van Hvar Town aankwamen, hebben wij hier overnacht. In deze stad is het ook te doen qua leuke tentjes om wat te eten en te drinken. De sfeer is heel gezellig en uiteraard zie je in de haven de grote boten liggen en zie je in sommige tenten de champagne rijkelijk vloeien. Houden jullie als gezin meer van rust dan is Stari Grad ook een prima plek om te overnachten. 

Wij hadden dus zelf geen auto op het eiland en zijn vooral rondom Hvar Town gebleven. Heb je wel een auto bij je dan kun je uiteraard makkelijk het hele eiland rondrijden. Wel is het mogelijk als je geen auto hebt om tussen de twee grote plaatsen de bus te pakken. Deze bus rijdt een aantal keer per dag tussen de twee plaatsen.  

Hvar met kinderen
Hvar met kinderen

Kijken we naar de bezienswaardigheden van het eiland dan kun je in Hvar Town een rondje door het gezellige centrum maken en een bezoekje brengen aan het fort. Houdt er wel rekening mee dat het een behoorlijke pittige klim naar boven is en met kleine kinderen kan deze wandeling te zwaar zijn. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de stad en ook over de zee. 

Vanuit de stad kun je verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een zeiltocht maken naar de Pakleni eilanden. Maar ook met een kajak kun je in Hvar met kinderen deze eilanden bezoeken. Bij deze eilanden is er dan ook de mogelijkheid om te snorkelen. Ook is het mogelijk om met een gids op de mountainbike het eiland te gaan verkennen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden die er op het eiland zijn even hier. 

Je kunt ook verschillende stranden bezoeken, maar verwacht wel vooral kiezelstranden. Het strand Krizna Luka ligt op een paar minuten lopen van het centrum en is prima om voor een uurtje of twee verkoeling te zoeken. Het water is wel heel helder en blauw. Vanaf de stad kun je ook nog met een boot naar één van de mooiste stranden van Europa Stiniva Beach. In de stad zelf kun je deze tour makkelijk boeken. 

Hvar met kinderen
Hvar met kinderen

Waar overnachten in Hvar met kinderen?

Je kunt op eiland Hvar met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg leuke accommodaties te vinden voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de beste opties op een rij in iedere prijsklassen.

Budget hotel: Fontana Resort

Middenklasse hotel: Hotel Hvar – All Inclusive

Luxe hotel: Amfora Hvar Grand Beach Resort

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties op eiland Hvar even hier

Hvar met kinderen
Hvar met kinderen

Scroll naar boven