Hulst met kinderen
Hulst met kinderen: Leuke vestingstad om te bezoeken met het gezin!
Wat kun je in Hulst met kinderen doen? Dat was de vraag die we ons stelden toen we tijdens onze vakantie door de provincie Zeeland de vestingstad aandeden. Hulst (en zijn omgeving) is namelijk nog niet zo bekend bij het grote publiek. En dat is eigenlijk onterecht, aangezien de stad echt leuk is om te bezoeken met kinderen.
We hebben Hulst ook opgenomen in onze blog Zeeland met kinderen waarin we de leukste steden, activiteiten en bezienswaardigheden van deze provincie op een rij zetten. De stad wordt vernoemd in het verhaal van Reynaert de Vos en in de stad zelf zie je nog vele verwijzingen terug naar deze sluwe vos. Naar aanleiding van ons bezoek aan de stad, zetten we de leukste activiteiten in Hulst met kinderen op een rij voor jullie!
Hulst met kinderen: twee speurtochten
Als eerste brachten we een bezoek aan het Infopunt #Inulst en het bleek dat er maar liefst twee speurtochten in de stad gemaakt zijn voor kinderen. We merken gelijk dat ze hier actief bezig zijn om de stad op de kaart te zetten bij het grote publiek en dat ze ook proberen om Hulst aantrekkelijk te maken voor gezinnen met kinderen. De twee speurtochten gaan over de Pagadders en over Reynaert de Vos.
De speurtocht van de Pagadders, is gebaseerd op de bestorming van de stad door de Spanjaarden, waarbij Hulst zich na twee dagen overgaf na flinke gevechten. Je loopt hier een route door de stad en je ziet de mooie plekjes die de stad rijk is. Bij de speurtocht van de Padaggers, ga je op zoek in de stad naar de kleine poppetjes die door de hele stad verstopt zijn.
Bij deze speurtocht kun je gebruik maken van je telefoon om de barcodes bij iedere plek te scannen. Je krijgt dan bijvoorbeeld filmpjes te zien over de aanval van de Spanjaarden op de stad Hulst. Onderweg kom je ook een leuke originele speeltuin tegen die in het teken staat van deze mannetjes. Zo ligt er bijvoorbeeld een grote ouderwetse helm, waar kinderen op kunnen klimmen.
Bij de speurtocht van Reynaert de Vos moet je onderweg vragen beantwoorden. De antwoorden op deze vragen vind je onderweg, zoals hoe een bepaalde brug heet of welke bouwstijl de kerk van de stad heeft. Dit is de speurtocht die wij volledig gedaan hebben en waar we een goed overzicht van de stad kregen.
Beide routes komen ongeveer op dezelfde plekken en een routekaart is te koop voor een paar euro bij het Infopunt #Inulst. Na afloop krijgen de kinderen ook een verrassing van het Infopunt #Inulst. Beide speurtochten zijn leuk, maar wij vonden die van Reynaert de Vos iets makkelijker te volgen. De speurtochten zijn een leuke manier om Hulst met kinderen te ontdekken, zonder dat ze het snel te saai vinden. Het is leuk om te zien dat de stad echt moeite doet om gezinnen met kinderen naar de stad te trekken. Wil je weten wat er nog meer in de stad Hulst met kinderen te doen is, kijk dan even op de website van Infopunt #Inulst!
Het centrum van Hulst is compact en is leuk om even door heen te wandelen. Er zijn genoeg terrasjes waar je lekker kunt lunchen of een drankje kunt doen. Verder staat er in het centrum de Willibrordusbasiliek, die al eens uitgeroepen is tot mooiste kerk van Nederland. Ook kun je over de vestingsmuren lopen van de stad.
Op verschillende plekken op deze route zijn speeltuintjes, waar het leuk is om even te stoppen met kinderen. Al met al zijn we de hele ochtend bezig geweest met de speurtocht en met het verkennen van de stad. Het is dat we ook nog wat van de omgeving wilde zien, anders hadden we hier nog best wat langer willen blijven. Je kunt in Hulst met kinderen je prima een dagje vermaken als je ook nog uitgebreid gaat lunchen in het centrum op het terras en wat langer in de speeltuintjes van de stad verblijft.
Hulst met kinderen: de omgeving van hulst
In de middag hebben we ook nog een rondje gemaakt om de omgeving rondom Hulst te verkennen. Er zijn verschillende leuke plekken om te bezoeken. Zo heb je in de omgeving een aantal strandjes die je kunt bezoeken. Helaas was het ’s middags een stuk minder goed weer dan in de ochtend, waardoor het te koud was om deze te bezoeken. Wel hebben we geluncht bij restaurant Paviljoen ’t Schor aan de zee. Dit is een soort van strandtent met een leuke speeltuin bij de strandtent, waar je uitzicht hebt op de zee en de grote schepen die langskomen.
Daarna zijn we doorgereden naar het natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe. Hier kun je verschillende routes lopen door de kwelders. Dit zijn een soort van zandbanken die droog komen te liggen als het eb is. Voor kinderen is er het Plankierpad. Hier loop je een route van een kilometer over vlonders en het gras.
Een leuke route om te lopen door de natuur van het gebied. Helaas lag er wel erg veel poep op de weg (we denken van schapen), maar met een beetje opletten hebben we de meeste poep op de weg kunnen ontwijken. Je hebt hier ook een informatiecentrum over het gebied bij liggen en een restaurantje waar je wat kunt eten en drinken (Café het Verdronken Land). Er is nog veel meer te doen in Hulst met kinderen en als je nog meer tips wilt over de omgeving kijk dan eens op de uitgebreide website van Infopunt #Inulst.
Hulst met kinderen: hotel Hulst
In Hulst is eigenlijk maar een hotel, waar je met gezinnen kunt slapen en dat is Hotel Hulst. Dat er zo weinig keus is, is wat dat betreft geen probleem, aangezien het een prima drie sterren hotel is, waar je heerlijk kunt overnachten. Het hotel ligt net buiten de poorten van het historisch centrum en in vijf minuten loop je van het hotel naar het centrum. Een groot pluspunt van het hotel is dat je de auto gratis voor de deur van het hotel kunt parkeren.
We werden gastvrij ontvangen door de eigenaar van het hotel en van hem kregen we nog meer tips over de omgeving! Je merkt overal in de stad dat de mensen trots zijn op de omgeving en dat ze erg hun best doen om de stad steeds meer onder de aandacht te krijgen van toeristen. En wat dat betreft mogen ze ook trots zijn op de leuke stad die ze promoten!
hotel Hulst: de kamer
Wij hadden een driepersoonskamer geboekt en deze was ruim met een tweepersoonsbed voor ons en een los bed voor Sophie. Alle drie de bedden waren boxspringbedden. Daarnaast was er een bureautje in de kamer, waar Sophie nog een hele tijd heeft zitten kleuren in het boekje wat ze bij de VVV van Hulst gekregen had. Wat wij fantastisch van de kamer vonden was het uitzicht uit de verschillende ramen die in de kamer zaten. We zaten aan de voorkant van het hotel en we hadden een prachtig uitzicht over de skyline van Hulst.
De kamer was ongeveer 23 vierkante meter en had een kluisje en een goede WIFI verbinding. Daarnaast zat er een badkamer met een douche in de kamer. Daarnaast had de kamer een flatscreen televisie.
hotel Hulst: eten en drinken
Het hotel zit in de buurt van het centrum van Hulst dus er zijn genoeg restaurants en supermarkten op loopafstand van het hotel. Wat dat betreft kun je in Hulst met kinderen heel wat kanten op wat betreft eten en drinken. Er zijn namelijk behoorlijk veel kindvriendelijke restaurants.
Wij hebben in de ochtend gebruik gemaakt van het heerlijke ontbijt van het hotel. Ze hebben verschillende broodjes, beleg, verschillende drankjes, fruit, yoghurt met granen en ook de echte Zeeuwse bolussen! Wat dat betreft was het ontbijt uitgebreid en ook erg lekker. Je kunt ontbijten in de ontbijtruimte en er is ook nog een terras gedeelte buiten aan de achterkant van het hotel.
hotel Hulst: conclusie
Wij hebben echt genoten van de verrassende kindvriendelijke omgeving van Hulst. We moeten zeggen dat we de plaats ook nog niet kenden, voordat we in Zeeland op zoek gingen naar leuke uitjes, maar je kunt Hulst met kinderen prima op je lijstje zetten. Hotel Hulst is een prima hotel als vertrekpunt om de omgeving van Hulst met kinderen te ontdekken. Het hotel ligt dicht bij de stad, heeft prima driepersoonskamers met goede bedden en een prachtig uitzicht en ook nog eens een heerlijk ontbijt in de ochtend! Wij raden daarom Hulst met kinderen zeker aan als je met je gezin Zeeland gaat ontdekken!