Boeken hotel voor kinderen

hotel voor kinderen: 12 dingen waar je op moet letten!

Het zoeken van een geschikt hotel voor kinderen kan een hele klus zijn. Op onze wereldreis hebben wij alles vooraf al vastgelegd en dus moesten we 32 accommodaties vooraf boeken.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om ter plekke te kijken, aangezien je dan meer vrijheid hebt, maar bedenk wel dat je dan tijdens je reis steeds op zoek moet naar een geschikte accommodaties en dat de betere accommodaties al vol kunnen zitten. 

Daarnaast vonden wij het ook fijn dat we op deze manier een goede inschatting van ons budget konden maken, aangezien we de kosten van het verblijf al voor onze reis wisten.

Achteraf gezien waren bijna alle accommodaties helemaal top en hebben we maar van 1 accommodatie spijt, maar daar zullen we later in deze blog op terugkomen.

Hoe pakken wij dit aan? Dat zullen we hieronder in twaalf punten beschrijven zodat je het juiste hotel voor kinderen boekt!

Hotel Negombo Sri Lanka voor het gezin
Kindvriendelijke hotels Sri Lanka

hotel voor kinderen #1 De locatie

De locatie van je accommodatie is enorm belangrijk als je met kinderen op reis gaat. Je wil het liefste zo dicht mogelijk bij alle winkels, restaurantjes en bezienswaardigheden zitten, dus kijk goed waar je accommodatie zich bevindt.

Als jij een heel goedkoop hotel voor kinderen vindt, maar je moet iedere dag met de taxi naar het centrum toe, dan zul je uiteindelijk meer betalen, dan dat je in het centrum zit.

Heeft een bestemming een efficiënt en goedkoop metrosysteem, dan kun je je zoekopdracht voor een kamer vergroten. Bij de meeste websites als booking.com kun je precies zien waar de locatie van het hotel is.

Zoals wij al aangaven zijn de hotels die wij uitzoeken over het algemeen helemaal top, maar toen wij in Tonga waren, zaten wij helemaal buiten het centrum aan een bepaalde kant van het eiland en waren we afhankelijk van de onbetrouwbare lokale bus die één keer in het uur langs kwam.

Sommige resorts liggen ver van de buitenwereld af en dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld afhankelijk bent van het eten van het hotel. Veel hotels weten dit ook en rekenen daarom vaak hoge prijzen voor het eten. 

Hotel met kinderen Udawalawe Sri Lanka
Kindvriendelijk hotel Sri Lanka Kandy

hotel voor kinderen #2 De prijs

Dit is uiteraard een open deur, maar de prijs is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden (of je moet miljonair zijn, dan zul je daar minder naar hoeven te kijken ;)).

Wij gingen voor onze reis uit van een gemiddelde prijs voor alle accommodaties en wisten vooraf dat we in Sri Lanka minder dan het gemiddelde betaalden en op eilanden als Hawaii en Fiji meer dan het gemiddelde.

De prijs is daarom voor een deel locatie afhankelijk. Voor 100 euro per nacht zit je in Sri Lanka in het topsegment en in Hawaii ergens onderin.

Kijk dus vooraf goed wat de gemiddelde prijzen zijn van de kamers en wat je hiervoor wil uitgeven.

Indien je een geschikte kamer hebt gevonden op een website, controleer dan ook nog even via een paar andere websites of jouw gevonden hotelkamer nergens anders goedkoper wordt aangeboden.

Kijk ook even op de website van het hotel zelf. Wel moet je letten of alle voorwaarden hetzelfde blijven en of je wel dezelfde kamer hebt als je op andere websites kijkt. 

Tussenstop Sri Lanka met kinderen
Havana hotel kindvriendelijk

hotel voor kinderen #3 De mogelijkheid om te annuleren

Indien je een lange reis van een paar maanden gaat maken, dan kan het zijn dat er bepaalde dingen gebeuren, waardoor je je reis moet onderbreken.

Dit kunnen uiteraard diverse zaken zijn (overlijden familielid, het coronavirus, heimwee). Als je dan alles al helemaal vastgelegd hebt en het niet meer kan annuleren, dan kan het zijn dat je veel geld kwijt raakt.

Om dit te voorkomen, zorgen wij altijd dat we de meeste accommodaties boeken met de mogelijkheid om te annuleren vlak voor de datum dat we arriveren. Dit kost over het algemeen wel iets meer, maar het is vaak wel een soort van verzekering voor jezelf.

Daarnaast kun je ondertussen blijven zoeken naar betere accommodaties en kun je regelmatig kijken of de prijs van jouw accommodatie omlaag is gegaan.

Is dit het geval, dan boek je gelijk jouw accommodatie voor de verlaagde prijs en annuleer je daarna de oude boeking. Op deze manier kan het zijn dat de prijs die je moet betalen voor een hotel voor kinderen, steeds wat lager wordt als de incheckdatum in zicht komt.  

Airbnb met kinderen

hotel voor kinderen #4 Hebben de kinderen een eigen bed

Ja, dit klinkt uiteraard belachelijk, maar heel veel hotels geven aan dat een kamer voor bijvoorbeeld twee volwassenen en een kind geschikt is, maar gaan er dan vanuit dat je met drie personen in één bed slaapt.

Sommige mensen zullen dit best gezellig vinden, maar als jij een lange reis maakt en iedere dag met je kinderen in één bed slaapt, dan komt dat de romantiek ook niet ten goede ;).

Vaak is er bij hotels wel de mogelijkheid dat er een bed bij geplaatst wordt, maar betaal je hier een extra bedrag voor per nacht. Controleer dus goed vooraf of dit het geval is.

Wij boeken bijna alle hotels via booking.com, omdat wij vinden dat ze een fantastisch klantenservice hebben. Als wij een vraag hebben over de accommodatie, gaan zij er mee aan de slag en bellen de accommodatie na om onze vraag te kunnen beantwoorden.  

Havana hotel kindvriendelijk oude stad
Vakantie Cuba met kinderen

hotel voor kinderen #5 De grootte van de kamer

Zeker als je met kinderen reist, is het wel fijn dat je niet een hele kleine kamer hebt, waarbij je op elkaars lip zit. In bepaalde Aziatische landen bieden ze vaak hele kleine kamers aan, waarvan je niet gelukkig wordt.

In Moskou hebben we weleens letterlijk in een kast geslapen zonder ramen of enige faciliteiten. Dat wil je uiteraard voorkomen, dus kijk altijd goed bij de beschrijving van de kamer hoeveel vierkante meter de kamer is. 

Zwembad Udawalawe Sri Lanka met kinderen
Kindvriendelijke hotels Sri Lanka

hotel voor kinderen #6 Het aantal reviews en de hoogte van het cijfer

Een van de belangrijkste zaken waar je bij het boeken van een hotel voor kinderen op moet letten, zijn het aantal reviews die gegeven is bij een accommodatie en wat het cijfer is.

Hebben er meer dan 100 mensen al een review gegeven en het cijfer is bijvoorbeeld een 9.1, dan heb je een stuk meer zekerheid dat je een goede keuze hebt gemaakt.

Staan er maar een aantal beoordelingen bij een accommodatie dan is het lastiger om in te schatten hoe je het cijfer wat gegeven is moet beoordelen.

Lees ook altijd even de meest recente inhoudelijke reacties. Misschien hebben mensen 5 jaar geleden geklaagd over dat de accommodatie een verouderd zwembad heeft, maar is deze afgelopen jaar volledig vernieuwd.

De beoordeling van deze mensen kan dan het gemiddelde drukken van de accommodatie.

Over het algemeen krijg je best een goede indruk van hoe het er in een hotel voor kinderen aan toe gaat qua service, geluidsoverlast, hygiëne, maaltijden en andere faciliteiten als je een tiental reviews van mensen leest die het afgelopen jaar hun vakantie hebben doorgebracht in deze accommodatie.  

Airbnb met kinderen
Kindvriendelijke accommodatie hawaii

hotel voor kinderen #7 Welke maaltijden zijn inbegrepen

Het is belangrijk om te kijken wat er aan maaltijden zit inbegrepen bij de prijs.

Bij veel accommodaties is het ontbijt inbegrepen bij de prijs en dat scheelt weer in je vooraf bepaalde budget wat je overdag te besteden hebt.

Dan kun je voor jezelf ook bepalen dat de prijs van de overnachting iets hoger mag zijn, dan dat je vooraf bepaald hebt. Kijk ook vaak even bij de reviews van klanten wat er gezegd wordt over de maaltijden die zijn inbegrepen.

Door de jaren heen, hebben wij ontbijtjes gehad van een brood met een pot pindakaas, tot uitgebreide buffet menu’s, waarbij je zoveel kon eten dat je de hele dag vol zat. 

Bahamas vakantie eten en drinken
Eten Nieuw Zeeland met kinderen

hotel voor kinderen #8 Heb je als ouder een mogelijkheid om te chillen als je kinderen slapen

Toen wij in Liechtenstein een hotelovernachting hadden geboekt op onze doorreis naar Italië, sliepen wij in dezelfde kamer als onze dochter en toen zij om half acht ging slapen, konden wij eigenlijk niet meer een lekker drankje doen en met elkaar praten.

Controleer daarom zeker met kleine kinderen of er een mogelijkheid is om aan het einde van de dag als de kinderen slapen nog even te chillen met z’n tweeën.

Als je in dezelfde ruimte slaapt, dan is een balkon al prima en als de kinderen een aparte slaapkamer hebben dan is het al helemaal geen probleem. 

Tonga hotel centrum met kinderen
Honolulu appartement met gezin en kinderen

hotel voor kinderen #9 Is er een mogelijkheid dat je kunt zwemmen met je kinderen

In de meeste verre landen heerst een tropisch klimaat en is het toch echt wel heel lekker om ergens gedurende de dag te kunnen zwemmen met je kinderen.

Zit je aan een tropisch strand of dicht bij de zee, dan zal een zwembad bij je hotel overbodig zijn. In veel landen is het daarnaast ook mogelijk om bij een ander hotel te zwemmen.

Op onze reis in Sri Lanka zwommen wij regelmatig voor een kleine vergoeding in het zwembad van een luxe hotel en zaten wijzelf in een accommodatie die 5x minder per nacht kostte dan dat hotel.

Ga je op reis naar een land waar de temperatuur gedurende je vakantie rond de 10 graden zit, dan is het uiteraard zonde van je geld als je een hotel met buitenzwembad boekt. 

Havana cuba zwembad
Miami vakantie met kind

hotel voor kinderen #10 Kun je gratis parkeren bij de accommodatie

Op veel plekken in de wereld zal je om de omgeving te verkennen, een auto moeten huren. Zeker als je deze auto voor een paar dagen huurt, zal je deze ook ‘s nachts moeten parkeren.

Indien er geen gratis parkeerplaats bij de accommodatie zit, betekent het dat je voor tientallen euro’s je auto ergens moet parkeren. Controleer daarom altijd vooraf of dit mogelijk is.

hotel voor kinderen #11 Aanwezigheid van een wasmachine

Op een lange reis wil je af en toe je kleren wassen. Daarom kan het handig zijn dat je af en toe een accommodatie kiest, waarbij een wasmachine aanwezig is.

Je kunt dan gelijk voor een aantal weken alles wassen. Op hotelkamers zal geen wasmachine aanwezig zijn, maar bij Airbnb accommodaties is dit wel vaak het geval. Voor onze ervaringen met Airbnb klik dan hier even.

In sommige landen is het overigens ook erg goedkoop om je was weg te brengen. Voor een paar euro wassen en drogen ze alles en met een beetje geluk worden ook je kleren nog gestreken.

Zwembad Hawaii met kinderen en gezin
Kindvriendelijke accommodatie Rotorua met gezin

hotel voor kinderen #12 Aanwezigheid van een keuken

Uit eten gaan is uiteraard gezellig, maar soms op een lange reis is het ook wel lekker om even zelf te koken.

Daarnaast bespaart het vaak ook een hoop geld (zeker in landen die relatief duur zijn zoals Japan, Nieuw-Zeeland of Ijsland).

Net als bij de wasmachine, zal je een keuken vaak eerder vinden in een Airbnb accommodatie dan in een hotelkamer. Ook met kinderen is het af en toe fijn iets vertrouwds op tafel te kunnen zetten.

Als wij kijken naar al de accommodaties van onze wereldreis, dan waren we maar over 1 kamer van de 32 kamers echt ontevreden. Dit was onze kamer in Tonga. Het resort lag te ver van de bewoonde wereld en de kamer was smerig. Daarnaast liepen er overal kakkerlakken, waardoor we na drie dagen hier vertrokken zijn. De overige 31 accommodaties waren over het algemeen fantastisch. Dat is toch een goede score van ruim 95%!

Zoals we hiervoor al benoemde boeken wij het merendeel van onze accommodaties hier via booking.com

Kindvriendelijke accommodatie hot water beach
Kindvriendelijke accommodaties Taupo Nieuw zeeland

Scroll naar boven