Hotel Maashof in Venlo met kinderen

Hotel Maashof met kinderen: kindvriendelijk hotel in Venlo!

Wij hebben nu een aantal keer de stad Venlo met onze dochter bezocht en iedere keer vermaken wij ons prima in deze stad in Limburg. We schreven over de stad al eens de blog Venlo met kinderen, waarin we alle leuke kindvriendelijke activiteiten in de stad op een rij hebben gezet. Tijdens onze laatste stedentrip naar Venlo sliepen we twee nachten in Hotel Maashof, dat net iets buiten het centrum van de stad ligt. Aan de hand van onze bevindingen geven we een uitgebreide review over dit hotel in Venlo. 

Hotel Maashof met kinderen
Hotel Maashof met kinderen

Het hotel

Op vrijdagmiddag rijden we vanuit onze woonplaats naar Venlo toe en we komen tegen het einde van de middag aan in de stad. We zijn als eerste naar het hotel gereden om in te checken en onze koffer op de kamer te zetten. We parkeren de auto (gratis) voor de deur van het hotel en binnen twee minuten staan we in de lobby van het hotel. 

Wat ons gelijk opvalt aan het hotel is de bosrijke omgeving waarin het hotel gevestigd is. Je hebt hier duidelijk de ruimte en rondom het hotel is veel groen te vinden. Dat zie je ook terug bij de kamer, waar onze kamer verbonden is met buiten en je dus binnen een paar stappen in een bosrijke omgeving bent. Daarbij had onze kamer een prima zitje, waar je lekker met je gezin voor je kamer kunt zitten. Zeker in de zomermaanden is dat wel erg fijn. 

Overigens heeft het hotel liften die je met de hand kunt bedienen en dat vond onze dochter helemaal geweldig. Hoe vaak we tijdens het weekend niet de lift hebben genomen in plaats van de trap is niet op een hand te tellen ;). 

Het hotel heeft ook nog een wellness, maar deze is niet toegankelijk voor kinderen onder de veertien jaar, dus daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Het is ook mogelijk om allerlei vervoersmiddelen te huren bij het hotel zoals een e-chopper, een segway of een e-scooter en je kunt ook verschillende activiteiten bij het hotel doen met het gezin zoals handboogschieten en een GPS puzzeltocht. 

Hotel Maashof met kinderen
Hotel Maashof met kinderen

De kamer

We hadden bij hotel Maashof een suite geboekt voor twee nachten en op deze ruime kamer is later (dit zie je niet op de foto’s) een bed bijgeplaatst voor onze dochter. De suite is de meest luxe kamer van het hotel en naast dat de kamer er prachtig uitziet loop je vanuit de kamer ook zo de tuin in, waar we dus zoals eerder vermeldt een zitje hadden. 

 Verder was deze kamer van alle gemakken voorzien zoals een kingsize bed, designmeubilair, airco, een groot flatscreen tv, Rituals-zeep in de badkamer en een regendouche. Door deze elementen in de kamer krijg je wel een erg luxe gevoel en dat zorgt ervoor dat we helemaal konden ontspannen na een lange dag in de stad Venlo. 

Daarnaast hadden we een koelkastje op de kamer, een kluisje en was er door het hele hotel een goedwerkende WIFI verbinding. Kortom aan niks ontbrak het ons op de kamer. Je hebt meerdere kamers die je kunt boeken bij het hotel, waaronder ook familiekamers voor vier personen. 

Hotel Maashof met kinderen
Hotel Maashof met kinderen

Kindvriendelijke omgeving

Wat heel fijn is aan het hotel is dat er een grote binnenspeeltuin van Monkey Town Venlo praktisch naast het hotel ligt. Wij lopen op zondagochtend in een paar minuten naar deze binnenspeeltuin toe. Monkey Town Venlo is al om 9 uur open op zondagochtend, waardoor we de eerste twee uur van deze dag doorbrengen in deze binnenspeeltuin. De meeste musea gingen in Venlo op zondag pas om 11 uur open, waardoor we bij deze binnenspeeltuin gelijk vermaak hadden in de ochtend. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Eten en drinken in hotel

Je kunt bij hotel Maashof voor alle maaltijden op de dag terecht bij het restaurant van het hotel. Daarbij heeft het restaurant ook een kinderkaart, waardoor het restaurant ook erg geschikt is voor gezinnen om er te lunchen of te dineren. Wijzelf waren overdag in de stad en hebben alleen gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel.

Dit ontbijt was erg uitgebreid en erg smaakvol. Zo waren er meerdere soorten broodjes, beleg, zoetigheden en sapjes. Daarnaast was het mogelijk om verschillende eiergerechten te kiezen en ook te kiezen voor bijvoorbeeld yoghurt met fruit. Erg uitgebreid dus en nu vergeten we waarschijnlijk nog van allerlei dingen. Wat dat betreft zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. We verlieten in ieder geval het hotel met een goedgevulde buik.  

Hotel Maashof met kinderen
Hotel Maashof met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van ons verblijf in Hotel Maashof met onze dochter. Het hotel ligt in een rustige bosrijke omgeving en heeft prachtige kamers waar gezinnen kunnen verblijven. Voor het eten en drinken hoef je het hotel niet te verlaten en kun je terecht bij het restaurant. Wij hebben alleen het ontbijt hier genuttigd, maar dat was zeker een aanrader! Kijk voor meer informatie over de kamers, de prijzen en de activiteiten die je bij het hotel kunt doen op de website van hotel Maashof

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Hotel Maashof met kinderen
Hotel Maashof met kinderen
Scroll naar boven