Hotel ibis Utrecht: kindvriendelijk hotel

Afgelopen weekend bezochten wij de stad Utrecht wederom voor een stedentrip naar deze kindvriendelijke stad. Wij bezochten de stad al meerdere malen en schreven over de stad de blog Utrecht met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad op een rij hebben gezet. Tijdens deze stedentrip naar Utrecht overnachtten we in Hotel Ibis Utrecht en naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over het hotel.

IBIS Utrecht met kinderen
Hotel IBIS Utrecht

Het hotel

En zo rijden we op vrijdagmiddag naar het hotel toe, wanneer we de gehele dag de omgeving van Utrecht met onze dochter hebben verkend. We parkeren de auto gratis op de parkeerplaats voor het hotel en zodoende staan we binnen een minuut met onze koffer bij de receptie van het hotel. 

Hotel Ibis Utrecht ligt net iets buiten het centrum van Utrecht en met de auto ben je binnen een kwartier in het centrum van de stad. Vanuit het hotel loop je in iets minder dan veertig minuten naar de Domtoren van Utrecht en het is ook mogelijk om de bus te nemen naar het centrum, aangezien er een bushalte recht voor het hotel is. 

Dit driesterren hotel heeft een gemeenschappelijk gedeelte, waar je met kinderen prima een spelletje kan spelen of de kinderen kan laten kleuren of een boekje laten lezen. Bij de lift zit een bord met krijtjes waar de kinderen lekker kunnen kliederen. 

Hotel IBIS Utrecht
Hotel IBIS Utrecht

De kamer

In totaal heeft het hotel 84 kamers en hadden wij twee tweepersoonskamers die gekoppeld waren aan elkaar. Zo hadden we dus twee kamers die identiek aan elkaar waren en die met een deur met elkaar verbonden waren. Onze dochter vond dat natuurlijk fantastisch, want op deze manier had ze haar eigen kamer. 

Groot voordeel van dit systeem is uiteraard dat je dus ook twee badkamers op de kamer hebt en dus met meerdere personen tegelijk bijvoorbeeld kunt douchen. Beide kamers hadden een tweepersoonsbed en een flatscreen tv aan de muur. Verder was er een bureautje op de kamer, waar onze dochter nog een tijdje heeft zitten kleuren. Verder heeft de kamer WIFI, airconditioning en een telefoon tot zijn beschikking. 

Hotel IBIS Utrecht
Hotel IBIS Utrecht

Eten en drinken in hotel

Hotel Ibis Utrecht heeft een restaurant bij het hotel zitten, waar wij zowel in de avond als in de ochtend gegeten hebben. Voor het diner hebben we verschillende gerechten van de kaart besteld, waarbij je ook voor de kinderen een frietje met een hamburger of een pasta met saus kunt bestellen. 

In de ochtend hebben we gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet van het hotel en dat was erg lekker en erg uitgebreid. Ze hadden hierbij verschillende soorten broodjes, beleg, fruit, yoghurt met granen, sapjes, eiergerechten, pannenkoekjes en dan vergeten we waarschijnlijk nog meer dan de helft. Wat dat betreft is het ontbijt van het hotel zeker een aanrader. 

Hotel IBIS Utrecht
Hotel IBIS Utrecht

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting bij hotel Ibis Utrecht. Wij bezochten dit keer de omgeving van Utrecht en hoefden daarom ook niet in het centrum van de stad te zijn. We konden de auto gratis voor de deur parkeren en hadden twee tweepersoonskamers tot onze beschikking die verbonden waren met een deur. Daarnaast hebben we er zowel ’s avonds als ’s ochtends heerlijk gegeten. Kijk voor meer informatie over de ligging van het hotel, de kamers en het restaurant even op de website van Hotel Ibis Utrecht

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven