Hotel de Zon in Ommen met kinderen

Hotel de Zon in Ommen met kinderen: kindvriendelijk hotel!

In de zomervakantie bezochten we de pretparken Avonturenpark Hellendoorn en attractiepark Slagharen in het oosten van het land. Hotel de Zon in het prachtige Ommen ligt precies tussen deze twee pretparken in op ieder een kwartiertje rijden vanaf het hotel. Toen we de foto’s op de website zagen, wisten we dat we hier wel een nachtje wilde slapen! Naar aanleiding van onze overnachting in dit hotel schrijven we deze uitgebreide review!

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Het hotel

Na een volle dag in Avonturenpark Slagharen rijden we in een kwartiertje naar Ommen toe en parkeren we de auto op de gratis parkeerplaats voor het hotel. Wat ons gelijk opvalt is dat het hotel prachtig aan het water ligt en Sophie valt het gelijk op dat er een springkussen bij het hotel staat. De rest van de middag zijn we dan ook op het terras aan het water. 

Het is ook mogelijk om bij het hotel een sloep te huren en de omgeving vanaf het water te bezichtigen. Je kunt dan vanaf het hotel met een sloep het water op. Ook heeft het hotel SUP boarden die je kunt huren. Overigens loop je vanaf het hotel zo het centrum van Ommen in, waar nog meer kroegen en restaurants zitten. 

Overigens zagen we in de blaadjes bij het hotel dat er in de omgeving van Ommen ook genoeg te doen is voor kinderen qua activiteiten. Zo zijn er verschillende natuurgebieden zoals Zandverstuiving De Sahara en het kabouter- en piratenpad in Ommen. Daarnaast kun je het Wolvenspoor lopen, een wandelroute met verschillende opdrachten. Genoeg redenen om nog eens terug te komen en de rest van de omgeving te komen verkennen. 

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

De kamer

Het hotel heeft verschillende soorten kamers en wij hadden de prachtige Vechtdal Suite geboekt. Dit vonden wij de mooiste kamer van het hotel en dat tegen een zeer schappelijke prijs. Deze kamer is erg ruim en heeft een oppervlakte van 30 m2. Naast de ruimte die je in de kamer hebt, zijn er nog een aantal dingen waarom wij juist deze kamer hebben gekozen. 

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

De kamer heeft namelijk een balkon met misschien wel het mooiste uitzicht van het hotel. Je kunt op dit ruime balkon lekker zitten en een drankje doen met het gezin! Dit hebben we dan ook zeker gedaan! Zowel met onze dochter, als met z’n tweeën toen onze dochter sliep. We hadden zoals je op de foto’s ziet prachtig weer en dan ziet alles er al helemaal fantastisch uit. 

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Daarnaast is de badkamer van de kamer ook helemaal geweldig! In de badkamer zit namelijk een enorm bubbelbad en een aparte douche. Vanuit het bad kun je ook tv kijken en dat vonden wij wel heel erg luxe. Onze dochter is gek op badderen en is altijd helemaal blij als er een bad in de kamer staat. Wat dat betreft is dat echt een heel fijn relaxmomentje na een hele dag op pad geweest te zijn.

Daarnaast heeft de kamer alle faciliteiten die je van een hotelkamer mag verwachten. Zo is er een bureautje, is er een flatscreen tv in de woonkamer, is er een goedwerkende WIFI verbinding en is er ook een kluisje in de kamer. Kortom echt een kamer om even heerlijk tot rust te komen en lekker een drankje te doen! Wij hebben er in ieder geval heerlijk geslapen. 

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Eten en drinken in hotel

Wat we vooraf niet helemaal gezien hadden was dat het hotel een terras heeft dat heerlijk aan het water ligt en dat je hier dus ook lekker kunt borrelen. Bij het hotel zit ook een restaurant waar je uit verschillende gangen kunt kiezen. Als je bijvoorbeeld een driegangen keuzemenu kiest dan kun je per gang uit drie of vier gerechten kiezen. 

Daarnaast is er dus een beachbar, waar ze een leuk springkussen hadden staan en je verschillende hapjes en gerechten kon kiezen aan de bar. Hier hebben wij de hele middag gezeten op het terras en lekker gegeten en gedronken. Het springkussen was het eerste wat onze dochter opviel toen we bij het hotel aankwamen, dus dat was ideaal. Wij zaten heerlijk een drankje te doen en onze dochter was aan het spelen op het springkussen met de andere kinderen. 

Ook hierbij is de ligging van het hotel (en restaurant) echt een meerwaarde. Je kunt echt heerlijk aan het water zitten met een hapje en een drankje! Zeer leuk gedaan!

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Daarnaast hebben we in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel. Dit was een uitgebreid buffet met verschillende broodjes, beleg, fruit, sapjes, koffie en thee, yoghurt en granen, zoetigheden en dan missen we waarschijnlijk nog een hele hoop andere dingen. Wat ons betreft echt een aanrader en een goede start van de dag!

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Conclusie

Tussen al het pretparkgeweld door sliepen we in dit hotel en dat was echt heerlijk! Het hotel lag precies tussen de twee pretparken in (kwartiertje rijden naar beide) en heeft een fantastische ligging aan het water! De kamer die we hadden was echt heerlijk en we hebben echt kunnen relaxen op onze kamer. Daarnaast vonden we het heel fijn dat we ook een heerlijk drankje hebben kunnen doen aan het einde van de dag bij de beachbar en de volgende dag was het ontbijt ook uitgebreid en heerlijk. Wat dat betreft dus echt een aanrader! Kijk voor meer informatie over het hotel, het restaurant en wat er te doen is in de regio even op de website van Hotel de Zon.

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen
Scroll naar boven