Hotel Babylon Den Haag met kinderen: een review

Den Haag is een super kindvriendelijke stad, waar enorm veel te doen is voor kinderen. Wij schreven er al eens de blog Den Haag met kinderen over deze stad, waarin we alle activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij zetten. Afgelopen weekend bezochten we wederom deze leuke stad en overnachten we in het Babylon Hotel in Den Haag. Naar aanleiding van deze overnachting schrijven we een uitgebreide review over het hotel. 

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen

Het hotel

Op zaterdagmiddag rijden we na een dagje Den Haag richting het hotel en parkeren we de auto in de Q-Park parkeergarage New Babylon. Vanuit hier is het twee minuutjes lopen naar het hotel toe. Het hotel heeft een deal met deze parkeergarage waardoor we voor 24 uur een gereduceerd tarief betalen voor de parkeergarage. Hierdoor kunnen we de volgende dag ook de auto de hele dag laten staan in deze parkeergarage. Wij hadden vooraf een plek gereserveerd, maar je kan ook achteraf gebruik maken van het voordeel van de deal. Dan kun je bij het hotel bij het uitchecken een voordeelkaart kopen. 

Het hotel ligt naast het centrale station van Den Haag, waardoor het een perfecte locatie heeft. Je loopt vanuit het hotel zo de stad in en het is dus ook heel makkelijk om met het openbaar vervoer het hotel te bereiken. Wij hebben voor de zondag een dagkaart gekocht voor de tram en konden bijna voor de deur van het hotel opstappen. 

Het hotel biedt voor de sportievelingen ook gratis fitness aan, dus je kunt ook prima je sportkleding meenemen. Tegenover het hotel ligt ook een groot park, waar we op zondagochtend ook genoeg mensen zagen hardlopen. Mogelijkheden genoeg dus! Ook is het mogelijk om fietsen te huren bij het hotel en op deze manier de stad te verkennen. 

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen

De kamer

Wij hadden de Junior Suite familiekamer geboekt in dit hotel. Deze kamer is ongeveer 36 m2 groot en had een tweepersoonsbed en een slaapbank op de kamer. Deze kamer is geschikt voor gezinnen van maximaal vier personen. Het hotel heeft ook familiekamers die nog een stuk groter zijn en die geschikt zijn voor gezinnen met vijf personen. 

De kamer bestond uit twee gedeelten die met elkaar in verbinding stonden. Hierdoor had je wel enige privacy en alle twee de ruimtes hadden ook een aparte flatscreen tv. Onze kamer had ook uitzicht over het park tegenover het hotel, waardoor we een prima uitzicht hadden. Wat ook lekker van de kamer is, is dat er voor de ouders badjassen en slippers klaar liggen. Dat geeft toch altijd een heerlijk ontspannen wellness gevoel als je op de kamer bent. 

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen

Verder had de kamer een bureau met stoel, waar onze dochter nog een tijdje heeft gelezen en ook heeft zitten kleuren. Wat wij een groot pluspunt van de kamer vonden is dat er in de moderne badkamer een bad geplaatst is. Onze dochter is dol op badderen, dus daar hebben we dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt tijdens ons verblijf. 

Verder is de kamer van alle gemakken voorzien. Zo heeft de kamer een kluis, een koelkast met inhoud, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een telefoon. Verder heeft de kamer een uitstekende WIFI verbinding door de hele kamer heen. Al met al waren er geen minpunten aan de kamer te bedenken. We zijn de hele avond op de kamer geweest en hebben lekker kunnen relaxen na een dag vol met activiteiten in de stad.  

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen

Eten en drinken in hotel

Uiteraard zijn er bij het hotel ook genoeg mogelijkheden om te eten en te drinken. Zo zit er bij het hotel restaurant & bar The LivingRoom. Hier kun je terecht voor het ontbijt, lunch en diner en je hebt tijdens het eten uitzicht op het Haagse bos. Verse, lokale en huisgemaakte producten zijn de kernthema’s van de keuken van het restaurant en dat zie je ook terug in het eten. 

In de ochtend hebben we namelijk gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel. Ook hier zagen we vele lokale producten die je kon eten. Het ontbijt was zeer uitgebreid, met allerlei versbereide producten. Zo was de keuze echt groot en kon je kiezen uit vele verschillende broodjes, lekkernijen en broodbeleg. 

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen

Ook konden ze in de keuken een pannenkoek bakken, hadden ze verschillende soorten eitjes en hadden ze vers geperste jus. We hebben echt genoten van het uitgebreide ontbijt en gingen met een goed gevulde maag weer op pad. Wat dat betreft is het bijboeken van het ontbijt wel een aanrader, aangezien je dan een goede start van de dag hebt.

Wat ook opviel was het enthousiasme van het personeel in het restaurant. Allemaal kwamen ze een praatje maken met onze dochter en waren ze geïnteresseerd wat we die dag gingen doen. Toen we het ontbijt verlieten kreeg Sophie ook nog een klein pakketje met snoepjes mee voor de rest van de dag! Het zijn die kleine dingen die ervoor zorgen dat je je heel erg welkom voelt. 

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in hotel Babylon Den Haag. De locatie van het hotel is perfect en we konden de auto voor de deur parkeren tegen een gereduceerd tarief. Vanuit het hotel kun je prima te voet of met het openbaar vervoer de rest van de stad verkennen. De kamer was luxe en behoorlijk ruim en voor ons is een bad op de kamer altijd een enorm pluspunt. 

We hebben ’s avonds echt kunnen relaxen met het gezin! Ook het ontbijt was super geregeld en erg lekker. Wat dat betreft kunnen we het hotel echt aanraden als je een keer met het gezin de stad Den Haag bezoekt. Wil je meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Babylon Hotel Den Haag met kinderen
Scroll naar boven