Hostel room rotterdam met kinderen

Het was al jaren geleden dat we in een hostel sliepen, maar we kregen gelijk weer heimwee naar vroegere tijden, waarin we van hostel naar hostel trokken in het buitenland op onze reizen. In Rotterdam sliepen wij een nachtje in Hostel Room Rotterdam en zowel ons als onze dochter Sophie is dat heel erg goed bevallen. Wij namen dit hostel ook al op in ons blog over Rotterdam met kinderen. Hieronder zullen we onze bevindingen met jullie delen over dit hostel.  

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Hostel Room Rotterdam met kinderen

De sfeer in het hostel

De sfeer in het hostel vonden wij gemoedelijk, zoals we dat eigenlijk van een hostel gewend zijn. Het publiek is zeer divers. Van backpackers tot gezinnen met kinderen.

Wij vinden het fijn als er een gemoedelijke sfeer hangt, waardoor andere hotelgasten zich minder snel storen als onze dochter lawaai maakt. Dat is in wat luxere hotels soms wel het geval. Toen we ’s avonds nog wat wilde eten was het ook geen enkel probleem om nog even een paar pizza’s in de oven te gooien. 

Daarnaast hebben we een heerlijk drankje kunnen drinken, terwijl onze dochter druk bezig was met sjoelen en met het maken van een tekening.

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Hostel Room Rotterdam met kinderen

locatie

Hostel Room Rotterdam ligt dicht bij de Erasmusbrug en in de parkeergarage van de Erasmusbrug konden wij ook onze auto goedkoop parkeren. Vanuit deze parkeergarage was het een klein stukje lopen naar het hostel toe met de koffer.

Het hostel ligt in een mooie buurt, met een park om de hoek en voor het hostel is een gedeelte van de haven met picknickbankjes waar je lekker in de buitenlucht kunt zitten. 

Vanuit dit gedeelte van de haven vertrekt ook de watertaxi naar de rest van de stad. Daarnaast is er de mogelijkheid bij het hostel om fietsen te huren. Wij hebben een dagje fietsen gehuurd en wij vinden dit altijd een zeer prettige manier om een stad te verkennen. In Rotterdam hadden we de fiets van onze dochter meegenomen, zodat we met z’n drieën per fiets de stad verder konden verkennen. 

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Hostel Room Rotterdam met kinderen

De kamer

Wij hadden nooit verwacht dat een hostel een familiekamer zou aanbieden, maar bij Hostel Room Rotterdam is dit wel het geval. Ze hebben zelfs meerdere verschillende familiekamers. 

Onze dochter vond deze familiekamer met bedstee helemaal geweldig. Ze had echt het idee dat ze een soort huisje op de kamer had en vond het erg leuk om de deurtjes dicht te klappen en met haar knuffels een boekje te lezen zonder ons erbij. 

De aankleding in de kamer vonden wij super leuk, omdat er heel veel elementen van Nederland aanwezig waren zoals de klompen en de Delfts blauwe muurschilderingen. 

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Hostel Room Rotterdam met kinderen

De woonruimte beneden

Hostel Room heeft een gedeelde woonruimte waar je een bar vindt met diverse producten voor een continentaal ontbijt, lunch, hapjes & drankjes, een tv, Netflix en bordspellen. De woonruimte is sfeervol en voelt echt aan als een woonkamer waar je met je kinderen lekker een spelletje kunt doen, kleuren of een drankje kunt drinken.

Hierdoor is het ook minder noodzakelijk om ’s avonds de hele tijd op je kamer te verblijven. Je kunt je hier dus prima vermaken met je kinderen zonder dat je de deur uit hoeft. 

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Hostel Room Rotterdam met kinderen

Conclusie

Het is ons en zeker ook onze dochter goed bevallen om weer eens in een hostel te slapen. Zeker nu ook steeds meer hostels zich richten op familie, door het inrichten van familiekamers is dit zeker een goede optie naast het reguliere aanbod.

Vooral de sfeer van een hostel vinden wij ideaal met kinderen. Het is toch allemaal wat losser en je hoeft je niet gelijk druk te maken dat ze bijvoorbeeld te veel lawaai maken. Hostel Room zouden wij dan ook zeker aanraden aan gezinnen met kinderen die een weekendje in Rotterdam willen verblijven. 

Ben je benieuwd naar welke kamers je allemaal met je gezin kunt boeken en de prijzen van de kamers, kijk dan even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Hostel Room Rotterdam met kinderen
Scroll naar boven