Hiroshima met kinderen

Hiroshima met kinderen: 6 bezienswaardigheden!

Hiroshima met kinderen is leuk! Wij hebben de stad Hiroshima met onze dochter van acht jaar twee dagen bezocht en vonden het een erg leuke stad om te bezoeken. Wil je de stad en de omgeving van de stad goed bekijken, dan heb je echt wel twee dagen nodig. Wij zetten in deze blog de leukste (kinder)activiteiten van de stad Hiroshima op een rij. 

#1 Peace Memorial Park

Als je aan de stad Hiroshima denkt, dan denk je aan de tragedie die hier in de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. De Amerikanen gooiden naar aanleiding van de oorlog met Japan een atoombom op de stad en dat heeft uiteraard enorme gevolgen voor de stad gehad. Wij wilden uiteraard onze dochter wel wat meegeven van de tragedie die in deze stad heeft plaats gevonden. 

Één van de beste plekken om hier meer over te weten te komen is in het Peace Memorial Park. Dit is een museum dat volledig in het teken staat van de atoombom die op de stad gevallen is. Wij bezochten als eerste in het park het museum en dat was indrukwekkend, maar ook erg druk. Honderden schoolkinderen waren er tijdens ons museumbezoek, waardoor het af en toe lastig was om alle informatie goed tot ons te nemen. 

Wil je daarom in alle rust het museum bezoeken, dan zouden wij proberen om gelijk wanneer het museum opengaat er naar toe te gaan. Dat is een beter tijdstip dan om twee uur in de middag dat wij het museum bezochten. Na het museum zijn we naar A-Bomb Dome gelopen. Dit gebouw stond in de buurt van de inslag van de atoombom en stond bijna als enige gebouw nog overeind in de omgeving. Wij vonden dit een indrukwekkend gezicht. 

Wij vinden het lastig om te bepalen of onze dochter er veel van mee heeft gekregen. De foto’s in het museum zijn wel erg expliciet en indrukwekkend, maar of het bij een kind van acht jaar echt binnenkomt vinden wij lastig te bepalen. 

Hiroshima met kinderen
Hiroshima met kinderen

#2 Eiland Miyajima

Wat wij ook heel tof vonden om te bezoeken was eiland Miyajima. Vanuit Hiroshima neem je eerst een trein naar de haven die er ongeveer een half uurtje over doet en dan is het nog tien minuten met de boot. Het eiland is wel vrij toeristisch, maar dat komt ook door de wereldberoemde boog (torii) die er in het water staat. 

Deze boog vind je terug op heel veel plaatjes als je op de zoekterm Japan zoekt. Als je op het eiland aankomt, zie je ook gelijk verschillende herten. Deze herten zijn vooral op zoek naar eten en zijn vrij brutaal. Zorg er dus ook voor dat je niet je kinderen eten in de hand geeft, aangezien de herten hier vrij agressief op afkomen. 

Wat leuk is om op het eiland om met de kabelbaan naar boven te gaan. Je gaat met twee kabelbanen helemaal omhoog de berg op en vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Boven kun je dan ook nog een mooie wandeltocht naar de top van de berg maakt, waarbij je langs verschillende tempeltjes loopt. 

Wij hebben met onze dochter niet de gehele route gelopen, maar een gedeelte van de route, aangezien het bij ons behoorlijk warm was en de klim naar boven vrij pittig is. Reken er op dat je minstens een halve dag met deze activiteit onderweg bent. Zeker ook met het reizen van en naar het eiland toe. 

Hiroshima met kinderen
Hiroshima bezienswaardigheden

#3 Kasteel van Hiroshima

In de buurt van het Peace Memorial Park ligt op loopafstand het kasteel van Hiroshima. Dit is een kasteel dat er ook echt uitziet als een kasteel en je kan het kasteel ook van binnen bekijken. In principe kun je het eerste gedeelte van het kasteel gratis bezoeken, maar als je de toren wil bezoeken dan betaal je wel een klein bedrag. 

Vanuit deze toren heb je een uitzicht over de stad, maar wij vonden de toren van de binnenkant een beetje tegenvallen. Het kasteel werd door de atoombom in de stad volledig verwoest, maar is daarna weer helemaal opnieuw opgebouwd. Is het kasteel een bezienswaardigheid die je zeker moet zien? Nee dat vinden wij van niet, maar als je toch in de buurt bent is het prima om er even binnen te lopen. 

Hiroshima bezienswaardigheden
Hiroshima bezienswaardigheden

#4 Childrens museum

Wat ook in de buurt van het Peace Memorial Park ligt is het Children’s museum. Wij bezochten het Children’s museum in Seoul en hadden vrij hoge verwachtingen van dit museum, maar het viel een beetje tegen. Het museum is erg gedateerd en veel van de ‘proefjes’ die je kan doen die staan alleen in de Japanse taal weergegeven. 

Wat wel een voordeel van het museum is, is dat het gratis toegang heeft. Doordat het dicht bij het Peace Memorial Park ligt zijn we daarna naar dit museum gegaan voor een beetje luchtigheid. In totaal zijn we ongeveer een uur binnen in dit museum geweest. Ondanks dat het gedateerd is, zijn er wat treintjes, kun je een raket lanceren en is er ook een soort van speeltoestel, waar kinderen van een glijbaan af kunnen. 

Kinderactiviteiten Hiroshima
Kinderactiviteiten Hiroshima

Overige kinderactiviteiten Hiroshima

Uiteraard hebben wij in de twee dagen dat we in Hiroshima waren met onze dochter niet alles gedaan en is er nog wel meer te beleven in de stad. We zetten hieronder nog kort wat andere kinderactiviteiten op een rij.

#5 Hiroshima Orizuru Tower: je kan de stad Hiroshima ook vanaf grote hoogte bekijken. Op de Hiroshima Orizuru Tower kun je de stad vanaf een hoogte van 50 meter bekijken. De toren ligt ook in de buurt van het Peace Memorial Park en je hebt ook uitzicht vanaf de toren op dit park. Er is in de toren ook een interactief gedeelte. 

#6 Asa Zoo: je kunt in Hiroshima met kinderen ook naar de dierentuin toe. De dierentuin heeft verschillende grote dieren zoals tijgers, olifanten, leeuwen en verschillende vogels. Wij hebben de dierentuin zelf niet bezocht, dus kunnen verder vrij weinig zeggen over hoe de dierentuin is en of de dieren een beetje in grote verblijven zitten. 

Kinderactiviteiten Hiroshima
Kinderactiviteiten Hiroshima

Waar overnachten in Hiroshima met kinderen?

Wij verbleven in Hiroshima met onze dochter in The Knot Hiroshima hotel. Wij vonden dit een erg fijn hotel. Het hotel ligt op een paar minuten lopen van het Peace Memorial Park af en heeft vrij ruime en mooie kamers. Daarnaast heb je vanaf de receptie een prachtig uitzicht over de stad. Hier heb je ook een café zitten, waar je een drankje kan doen op het dakterras. 

Wat onze dochter heel leuk vond is dat je bij het hotel per nacht een aantal muntjes krijgt, die je bij de receptie voor allerlei lekkere dingen kunt inleveren. Hierdoor hadden we de twee avonden dat we bij het hotel verbleven verschillende potjes op de kamer met lekkere dingen in deze potjes. Daarnaast vonden wij het ontbijt bij het hotel erg lekker. Kijk voor meer informatie over The Knot Hiroshima even hier

Uiteraard zijn er meerdere kindvriendelijke hotels in Hiroshima die je kan boeken. Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Hiroshima even hier

Scroll naar boven