Hilton Utrecht Centraal met kinderen: een review

Wij vinden Utrecht een hele leuke stad om te bezoeken met onze dochter en we hebben de stad al een aantal maal bezocht door middel van een stedentrip. We schreven ook al de blog Utrecht met kinderen over deze kindvriendelijke stad. In de meivakantie maakten we wederom een stedentrip naar de Domstad en dit keer sliepen we in het Hampton by Hilton Utrecht Central Station hotel. Naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over het hotel. 

Kindvriendelijk hotel Utrecht
Hilton Utrecht Centraal met kinderen

Het hotel

Het hotel ligt naast het station in winkelcentrum Hoog Catharijne. Vanuit het hotel loop je in ongeveer vijf minuutjes naar het centrum van Utrecht. Er zijn verschillende parkeergarages rondom het hotel, maar wij zetten de auto gratis bij het rustige P&R parkeerplaats van station Utrecht Lunetten en reizen de laatste vijf minuten met de trein naar het centrale station van Utrecht.

Sophie is nog niet zo vaak met de trein geweest, dus die vindt dit korte treinritje helemaal leuk! Als we vijf minuten later op het centrale station van Utrecht zijn, lopen we in een paar minuutjes door het winkelcentrum naar de receptie van het hotel. Hier worden we vriendelijk en gastvrij welkom geheten en krijgen we de sleutel van de kamer. 

De locatie van het hotel is wat ons betreft daarom ook helemaal top! De twee dagen dat wij in Utrecht waren heeft het veel geregend en was het een voordeel dat de dames vanuit het hotel gelijk overdekt konden shoppen in het winkelcentrum Hoog Catharijne. Je zit overal dichtbij vanuit het hotel. Verder is er een fitness ruimte in het hotel, maar hier hebben wij zelf geen gebruik van gemaakt. 

Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Hilton Utrecht Centraal met kinderen

De kamer

Het hotel heeft sinds kort ook familiekamers die je kunt boeken bij het hotel en dit zijn eigenlijk twee tweepersoonskamers, die verbonden zijn met twee deuren. Een ideale kamer dus voor gezinnen met kinderen, waarbij de ouders en de kinderen een aparte kamer hebben. Hierdoor heb je bij deze familiekamer dus ook twee badkamers, wat zeker in de ochtend een groot pluspunt is. 

Sophie vond het fantastisch dat ze haar eigen kamer had en wij mochten bij haar op haar kamer op bezoek komen. Ze wilden graag een feestje vieren op haar kamer, dus dat hebben we die avond dan ook gedaan met veel ballonnen, muziek en snoep en drankjes. Je moet er toch zelf een feestje van maken als het weer buiten minder is! 

De kamer zelf is modern en heeft twee goede boxspring bedden met ieder een eigen flatscreen tv aan de muur.  Daarnaast is er een goede WIFI verbinding op de kamer, wat wij ook altijd wel belangrijk vinden op een kamer. Verder vindt je op beide kamers een klein bureautje en staat er op ieder bureautje een waterkoker. Wij hebben tijdens ons verblijf vrij veel tijd doorgebracht (mede door het weer) op de kamer, maar dat is altijd wel een goed teken dat we ons hier dus uitstekend vermaakt hebben. 

Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Hilton Utrecht Centraal met kinderen

Eten en drinken in hotel

Het hotel serveert beneden bij de receptie een warm ontbijt, waarbij je kunt kiezen uit verschillende broodjes, beleg, een eitje, vers fruit, verschillende granen en nog veel meer. Wat dat betreft is het ontbijt goed geregeld en ook erg lekker. Er is enorm veel keuze en ook voor kinderen is er genoeg te kiezen. Het buffetontbijt bij het hotel is daarom zeker een aanrader.

Daarnaast is het mogelijk om in de avond ook wat kleine gerechtjes te bestellen bij het hotel zoals frietjes of een bordje nachochips. Het hotel ligt uiteraard heel centraal, dus in een paar minuten tijd loop je ook naar verschillende restaurants en eettentjes in de buurt om wat te eten en te drinken. 

Kindvriendelijk hotel Utrecht
Hilton Utrecht Centraal met kinderen

Conclusie

Wij vinden het Hampton by Hilton Utrecht Central Station hotel echt een aanrader, wanneer je de stad Utrecht met je gezin bezoekt. Het hotel is centraal gelegen en de familiekamers zijn erg modern en luxe. Daarnaast is het personeel erg gastvrij en kun je in de ochtend heerlijk ontbijten. Zeker de twee kamers die je bij de familiekamer hebt, zijn voor gezinnen met kinderen ideaal. Voor meer informatie over de verschillende kamers, de prijzen en de andere faciliteiten van het hotel, kijk even op de website van het hotel!

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Scroll naar boven