Hardenberg met kinderen

Wat te doen in Hardenberg met kinderen? Hardenberg is een stad, waar je in de regio enorm veel kunt doen met kinderen. Je hebt hier in de omgeving meerdere leuke pretparken zitten die je kan bezoeken en uiteraard kun je in Hardenberg met het gezin ook prima de natuur in. Ook heb je hier in de regio een aantal leuke vakantieparken liggen waar je kan overnachten met kinderen. In deze blog zetten we daarom de leukste kinderactiviteiten van Hardenberg op een rij.

#1 Attractiepark Slagharen

Een leuk pretpark dat je in de omgeving van Hardenberg met kinderen kan bezoeken is Attractiepark Slagharen. Je rijdt in ongeveer 10 minuten van het centrum van Hardenberg naar dit leuke pretpark toe. In Attractiepark Slagharen kun je je makkelijk een gehele dag vermaken met het gezin. Het park heeft meer dan 30 verschillende attracties voor zowel jongere als oudere kinderen.

Als we in het park aankomen nemen we hier als eerste de stoeltjeslift over het gehele park heen, waardoor we gelijk een goed overzicht hebben van het gehele park. Wij bezochten het park in de zomervakantie en wij vonden de drukte in het park wel meevallen. Bij de meeste attracties hoefden we niet super lang te wachten.

Naast alle attracties is het hier ook mogelijk om een klimpark te bezoeken met kinderen. Kinderen moeten hier overigens wel langer dan 120 cm voor zijn. Wij sliepen in hotel de Zon in de buurt van dit pretpark op ongeveer 20 minuten rijden van het park af. Hier hadden we een hele fijn kamer. Kijk voor meer informatie over hotel de Zon in Ommen even hier. Lees voor meer informatie over dit pretpark even onze blog Attractiepark Slagharen met kinderen.

Hardenberg met kinderen

#2 Plopsa Indoor Coevorden

Is het een dag minder weer in Hardenberg, dan kun je naar Plopsa Indoor Coevorden gaan met jonge kinderen. Plopsa Indoor Coevorden ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Hardenberg en je hebt hier meer dan 20 verschillende attracties. Het merendeel van deze attracties zijn binnen en een aantal van de attracties zijn buiten.

Wij bezochten dit park met onze dochter al 2 keer en je hebt hier voor een gehele dag vermaak met het gezin. Het park richt zich op kinderen van 2 tot en met 10 jaar. De verschillende attracties staan hier in het teken van de Studio 100 helden zoals Mega Mindy, K3 en Kabouter Plop. Zeker de ruimtes binnen zien er echt sprookjesachtig uit.

Naast de verschillende attracties heb je hier ook verschillende shows die je kan bijwonen. Hiervoor hebben ze binnen een theater en kijk dus aan het begin van de dag wanneer deze zijn, zodat je hier rekening mee kan houden. Ook kunnen kinderen met bepaalde figuren op de foto. Lees voor meer informatie over dit pretpark even onze blog Plopsa Indoor Coevorden met kinderen.

Hardenberg met kinderen

#3 De Zandstuve

Je kan in de buurt van Hardenberg ook een dagje naar vakantiepark de Zandstuve gaan. Ook als niet gast van het park kun je gewoon naar dit park toe om gratis gebruik te maken van de faciliteiten van dit park. Dit vakantiepark ligt op 5 minuten rijden van het centrum van Hardenberg. Je kan hier dan bijvoorbeeld een hapje gaan eten met kinderen.

Zowel binnen als buiten het kampeerseizoen kun je hier met kinderen op dit park terecht. Je kan dan de kinderen laten spelen bij het Stuufplein. Hier heb je een grote zandbak voor jonge kinderen, maar ook trampolines, glijbanen en klimtoestellen. Ook kunnen kinderen gratis spelen in de binnenspeeltuin van het park of de speelruimte van het pak.

Dit is een prima activiteit voor als het bijvoorbeeld minder weer is in Hardenberg en je toch iets wil gaan doen met het gezin. .

#4 Recreatieplas de Oldemeijer

Bezoek je Hardenberg met kinderen op een warme zomerdag, dan is een bezoek aan recreatieplas de Oldenmeijer een leuk idee. Deze plas ligt op een 10 minuten rijden van het centrum van Hardenberg en je kan hier met kinderen gaan zwemmen. Er ligt een strand bij waar kinderen kunnen spelen bij het water, maar houdt er rekening mee dat er weinig voorzieningen zijn.

Het is daarom aan te raden om zelf eten en drinken mee te nemen en eventueel een stoeltje om op te zitten en een parasol tegen de zon. Je hebt in het meer een eilandje waar je naar toe kunt zwemmen, maar je kunt er ook met een bruggetje (er zijn 2 bruggetjes) naar toe lopen. je kan hier in de omgeving met kinderen ook prima wandelingen maken in het bosgebied en dan eindigen bij deze recreactieplas.

Ze hebben hier al wandelingen vanaf 3 kilometer, die ook met jonge kinderen prima te wandelen zijn. Je hebt twee grote parkeerplaatsen waar je de auto kan parkeren in dit gebied. Wil je toch ergens wat eten en drinken dan kan dit eventueel aan de Grote Beltenweg. Hier heb je een brasserie en restaurant waar je met het gezin wat kan eten en drinken.

#5 Natuuractiviteitencentrum de Koppel

Een andere plek waar je in Hardenberg met kinderen de natuur in kan gaan is bij Natuuractiviteitencentrum de Koppel. Bij dit centrum hebben ze verschillende activiteiten die geschikt zijn voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Zo heeft het centrum een natuurontdekhoek, waar kinderen proefjes kunnen doen. Ze kunnen hier met een microscoop dieren en planten bekijken en meer leren over de dieren en de natuur door middel van opdrachten en spelletjes.

Ook hebben ze hier verschillende tuinen die je kan bezoeken. Kinderen kunnen hier de bijenstal, Ooievaarspaal en het insectenhotel bekijken van het centrum. Op die manier kun je een leuke activiteit in de natuur met kinderen koppelen aan een leerzame activiteit, waarin kinderen van alles leren over de natuur.

Kinderactiviteiten omgeving Hardenberg

Je hebt naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten, nog een aantal dingen die je in de omgeving van Hardenberg met kinderen kunt doen. We zetten ze hieronder kort op een rij.

#6 Wildlands Emmen: je kan in de omgeving van Hardenberg met kinderen ook naar een leuk dierenpark toe. Wildlands Emmen ligt op ongeveer een half uur rijden van Hardenberg en je kunt je hier prima een hele dag vermaken. Naast de vele dieren die je hier kan zien, heeft het dierenpark ook een hele grote indoorspeeltuin. Onze dochter vond deze speeltuin super leuk en kon zich hier al een paar uur vermaken.

Daarnaast heeft het park ook een achtbaan en zijn er door het gehele dierenpark van allerlei dingen die je kan doen met kinderen. Wij schreven over dit park de blog Wildlands met kinderen.

Wildlands Emmen met kinderen

#7 Avonturenpark Hellendoorn: dit is een ander tof pretpark dat je in de omgeving van Hardenberg met kinderen kan bezoeken. Ook bij dit pretpark kun je je makkelijk een gehele dag vermaken. Je rijdt naar dit pretpark in iets meer dan een half uur vanuit het centrum van Hardenberg. Je hebt hier meer dan 30 verschillende soorten attracties

Naast de verschillende attracties die dit pretpark heeft, heb je ook nog in de zomer een watergedeelte. Hier betaal je wel een extra bedrag voor, maar wij vonden het een leuke afwisseling voor een uurtje of 2. Je hebt hier verschillende leuke glijbanen. Wil je meer informatie over dit pretpark lees dan onze blog Avonturenpark Hellendoorn met kinderen.

Avonturenpark Hellendoorn met kinderen

#8 Monkey Town Hardenberg: dit is een bekende binnenspeeltuin die overal in Nederland te vinden is. Bij Monkey Town Harderberg kun je met jonge kinderen tot een jaar of 10 terecht en kinderen kunnen hier binnen spelen met de speeltoestellen en glijden van de verschillende glijbanen. Wij hebben in heel veel steden een vestiging van Monkey Town bezocht en we vermaken ons hier altijd wel een ochtend of een middag.

Je kan hier als ouders prima zitten en je kan hier genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Dit is ook een prima activiteit als het wat minder weer is in Harderberg en je wil toch iets gaan doen met de kinderen.

#9 Zwembad de Slag: je kan in Hardenberg met kinderen ook gaan zwemmen. Zwembad de Slag in Hardenberg is een binnenzwembad. Kijk wel even op de website van Zwembad de Slag, omdat niet alle uren recreatief zwemmen zijn. Je betaalt een paar euro entree voor het zwembad.

#10 Heuveltjesbosbad: zwembad de Slag is een binnenzwembad en hier kun je prima gaan zwemmen als het minder weer is, maar als het wel goed weer is, dan is het veel leuker om lekker buiten te gaan zwemmen. Dit kan in het Heuveltjesbosbad dat op ongeveer 20 minuten rijden ligt van Hardenberg.

Dit is een heel tof buitenbad met meerdere zwembaden en glijbanen en ligweides waar je lekker in de zon kan liggen. Ook is er een zwembad voor de jongste kinderen met verschillende speeltoestellen in het water en ook heeft het bad een speeltuin met een groot luchtkussen.

#11 Dinoland Zwolle: zijn je kinderen helemaal gek van dino’s, dan is Dinoland Zwolle ook nog wel een leuke optie. Dinoland Zwolle ligt wel wat verder weg van Hardenberg op ongeveer 40 minuten rijden met de auto, maar hier is ook genoeg te doen om je er een gehele dag te vermaken met het gezin.

Je kunt hier met kinderen gaan klimmen, minigolfen en creatief bezig zijn. Uiteraard zijn er ook heel veel dino’s die je hier kan bekijken. Ook zijn er shows die je met kinderen kan bekijken. Wij vonden het een heel afwisselend park, waar je heel veel verschillende dingen kan doen met kinderen. Wil je meer informatie over het park, lees dan onze blog Dinoland met kinderen.

Dinoland Zwolle met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Hardenberg

Een leuke plek om in Hardenberg met kinderen te gaan eten is Brasserie & loungebar de Stoov op vakantiepark de Zandstuve. Bij dit restaurant kun je goed dineren en het restaurant heeft voor kinderen ook verschillende kindergerechten waar ze uit kunnen kiezen. Er is bij het restaurant ook een speelruimte voor de kinderen aanwezig.

Willen jullie minder uitgebreid uit eten gaan, dan kun je ook altijd nog terecht bij pizzeria de Zandstuve. Ze hebben hier heel veel verschillende pizza’s en ook een paar pastagerechten. Voor kinderen hebben ze verschillende gerechten waar ze uit kunnen kiezen zoals poffertjes en frietjes met een snack.

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Kindvriendelijk hotel Hardenberg

Je kunt in de omgeving van Hardenberg met kinderen prima overnachten in één van de grote vakantieparken die je hier hebt. Bij deze parken heb je vaak meerdere accommodaties die je kan boeken en er zijn altijd erg veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen aanwezig. We bespreken hieronder een aantal leuke opties die je in Hardenberg met het gezin kan boeken.

Beerze Bulten: dit 5 sterren vakantiepark staat helemaal in het teken van gezinnen met kinderen en hier is van alles te doen op het park. Het is zelfs al een paar keer verkozen tot camping van het jaar. Ze hebben hier heel veel verschillende soorten huisjes die je kan boeken voor gezinnen tot en met 16 personen! Ook kan je hier kamperen met het gezin. Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodaties die ze hebben even hier.

Ze hebben op dit vakantiepark een indoorspeeltuin voor kinderen wanneer het minder weer is. Ook is er een theater waar ze op het vakantiepark eigen musicals laten zien. Daarnaast hebben ze een eigen bowlingbaan, waar je met kinderen kunt gaan bowlen. En als dat nog niet genoeg is, is er ook op het park nog een heel zwemparadijs aanwezig met allerlei glijbanen, speeltoestellen en zwembaden. Je kan hierbij zowel bij minder weer binnen zwemmen, als bij zonnig weer buiten. Ook zit er een spraypark op het park bij, waar kinderen verkoeling kunnen vinden.

Op het park vind je daarnaast verschillende speeltuinen, heb je een supermarkt voor de boodschappen en kun je als ouders relaxen in de wellness van het park. Ook is het mogelijk om hier te minigolfen en kun je er fietsen of een kano huren. Ook is er een restaurant op het vakantiepark, waar je met het gezin kan gaan eten. Kortom je hoeft eigenlijk niet van het park af om de omgeving van Hardenberg met kinderen te bezoeken, omdat er al zoveel te doen is op dit vakantiepark. Kijk voor meer informatie over dit park even hier.

Zandstuve: dit is een tweede vakantiepark dat je in de omgeving van Slagharen met kinderen kan boeken. Ook bij dit vakantiepark kun je weer uit heel veel verschillende accommodaties en huisjes kiezen als gezin en ze hebben hier zelfs accommodaties voor gezinnen met 12 personen. Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodaties op dit vakantiepark even hier.

Ook hier zijn allerlei faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Zo is er ook op de Zandstuve een binnenspeeltuin aanwezig voor wanneer het minder weer is, maar zijn er ook buiten op het park verschillende speeltuinen voor kinderen. Ook hier hebben ze een zwemparadijs bij het vakantiepark zitten, waarbij ze zowel een binnenzwembad als een buitenzwembad hebben. Ook hebben ze hier verschillende glijbanen voor de kinderen en ook een waterspeeltuin.

Ook heeft het vakantiepark een speelruimte, waar kinderen op allerei spelcomputers kunnen spelen en allerlei andere spellen kunnen doen. Er is een theater en animatie voor de kinderen en er is zelfs een Tik Tok Area. Je hebt een supermarkt op het park en ook een restaurant en pizzeria, waardoor je qua eten en drinken het vakantiepark niet hoeft te verlaten. Je kan ook fietsen en skelters huren bij het park. Kijk voor meer informatie over vakantiepark de Zandstuve even hier.

Scroll naar boven