Goedkoop vliegen met kinderen

Goedkoop vliegen met kinderen: 9 super goede tips

Goedkoop vliegen met kinderen: hoe doe je dit precies? Waar kan ik het beste kijken om een vliegticket te boeken? Met welke zaken moet ik rekening houden bij het boeken van vliegtickets voor het gezin? Wat zijn de kosten van de vliegtickets? Allemaal vragen die gezinnen kunnen hebben als ze vliegreis gaan boeken. In dit reisblog geven wij jouw een aantal gouden tips, zodat je nooit meer teveel betaald voor een vliegticket. We zetten ze hier op een rijtje voor je. 

Goedkoop vliegen met kinderen#1 Laat de prijs de bestemming bepalen

Toen wij onze wereldreis aan het boeken waren, hadden we vooraf bepaalde bestemmingen in ons hoofd waar we op wilde vliegen. We wisten zeker dat we wilde starten in Dubai en dat we in ieder geval naar Nieuw-Zeeland wilden reizen.

De website waar wij vaak als eerste kijken voor vliegtickets is de zoekmachine Skyscanner en bij deze zoekmachine kun je de heenbestemming invoeren (Dubai in ons geval) en als eindbestemming overal invoeren.

Toen we de zoekopdracht uitvoerde bleek dat we voor nog geen 100 euro van Dubai naar Sri Lanka konden vliegen. We zijn wat informatie over Sri Lanka gaan opzoeken en waren gelijk enthousiast.

Vanuit Sri Lanka deden we een gelijke zoekopdracht en daar bleek dat we voor nog geen 100 euro naar de Malediven konden vliegen. Dat leek ons ook wel helemaal fantastisch en niets was minder waar

Uiteindelijk zijn we zo voor weinig geld van Dubai naar Sri Lanka, naar de Malediven, naar Singapore gevlogen, om vanuit daar te vliegen naar Nieuw-Zeeland. Ben flexibel en laat je verrassen door de uitkomsten van de zoekmachine. 

Whistler Canada met kinderen
Goedkoop vliegen met kinderen

Goedkoop vliegen met kinderen #2 Kijk naar meerdere vliegvelden in de buurt

Het kan veel goedkoper zijn om niet vanuit Nederland te vliegen, maar vanaf België of Duitsland. Wijzelf wonen in Brabant en voor ons zijn de vliegvelden van Brussel en Düsseldorf net zo dichtbij als Schiphol.

Hierdoor vergroten wij ons zoekgebied en kunnen wij via meerdere vliegmaatschappijen zoeken naar het goedkoopste ticket. Ook op de eindbestemming heb je vaak meerdere steden, waarop gevlogen wordt.

Kijk naar je reisroute in het betreffende land en bepaal op welke bestemmingen je allemaal kunt vliegen.

Goedkoop vliegen met kinderen #3 Zie een tussenstop als een verrijking en niet als een last

Toen wij keken of we rechtstreeks van de Malediven konden vliegen naar Nieuw Zeeland, bleek dat dit alleen goedkoop kon via Singapore.

In Singapore waren we nog nooit geweest, dus plakten we er een week Singapore aan vast om ook dit land met onze dochter te bezoeken.

Hierdoor hadden we toch twee rechtstreekse vluchten zonder overstap en kregen we nog een extra bestemming op onze reis cadeau erbij.

Dit kan natuurlijk wel alleen als je voldoende tijd hebt, zodat het niet ten koste gaat van de uiteindelijke bestemming waar je naar toe wilde gaan. 

Reisroutes Nieuw-Zeeland
tips goedkope vliegtickets

Goedkoop vliegen met kinderen #4 De timing van boeken

Hier zijn veel onderzoeken naar gedaan en uit onderzoek blijkt dat de tickets het goedkoopste zijn als je ongeveer zes weken van te voren boekt.

Als je heel flexibel bent en niet per se naar een bepaalde bestemming wil, dan kun je deze regel aanhouden, maar als je bijvoorbeeld een wereldreis aan het plannen bent, dan wil je al een langere tijd vooraf je vliegtickets boeken.

Bij de meeste vliegmaatschappijen is de regel wel dat je beter ver van te voren kunt boeken, dan heel erg kort van te voren.

Houdt wel rekening met je zoekopdrachten dat de meeste vliegmaatschappijen pas tien maanden vooraf vliegtickets gaan verkopen, dus als je al een jaar vooraf gaat zoeken, kan het zijn dat niet alle tickets al beschikbaar zijn. Bij een lange reis is zes tot acht maanden van te voren een prima tijd. 

Goedkoop vliegen met kinderen #5 Voer in de zoekopdracht gelijk alle gezinsleden in

Om gelijk de juiste prijs te krijgen voor een vliegticket voor het gezin is het slim om gelijk de hele familie in te voeren in de zoekopdracht en niet op maar 1 volwassenen.

Bij verschillende maatschappijen krijgen kinderen korting op een stoel en dat kan dus de totaalprijs veranderen.

Stel je zoekt een vliegticket naar Dubai en zoekt op 1 volwassenen dan kan het zijn dat de KLM 500 euro voor een vliegticket vraagt en Emirates 520 euro vraagt. Als blijkt dat Emirates 50% korting geeft op een stoel voor kinderen, ben je bij Emirates voor twee volwassen en twee kinderen 1560 euro kwijt en bij KLM 2000 euro.

Zorg er daarom voor dat je gelijk de juiste familieleden inclusief leeftijden in de zoekmachines. 

Reis Havana met kinderen
mooiste plekken Sardinië

Goedkoop vliegen met kinderen #6 Vertrouw niet altijd de zoekmachine

Ga niet blindelings af op de zoekmachine die de prijzen van de verschillende maatschappijen checkt, maar ga zelf ook op onderzoek uit.

Zo kun je via de Engelse Wikepedia bijvoorbeeld kijken welke maatschappijen allemaal vliegen op een bepaalde bestemming, door de luchthaven in te voeren in Wikepedia.

Het kan zijn dat sommige vliegmaatschappijen niet vernoemd worden via de zoekmachine, maar wel een betere prijs hebben. 

Goedkoop vliegen met kinderen #7 Ben creatief met zoeken

Vluchten vanuit bepaalde Caribische plaatsen naar Nederland zijn vaak vrij prijzig. Als we het tropische eiland Dominica invoeren met eindbestemming Amsterdam geeft de zoekmachine aan dat er geen vluchtverbindingen mogelijk zijn.

Vanuit Dominica kun je wel met een goedkope boot in een paar uur de oversteek maken naar buurlanden Guadeloupe en Martinique. Vanuit deze twee landen kunnen we voor 200 euro per persoon vliegen naar Parijs en voor 50 euro extra naar Amsterdam met een overstap in Parijs.

Je kunt hier ook weer een weekendje Parijs aan plakken en de trein vanuit Parijs terugnemen naar Nederland. Laat je creativiteit de loop en je zult zien dat er veel meer opties mogelijk zijn, dan je vooraf bedenkt. 

tips goedkope vliegtickets
Fastpass Disney

Goedkoop vliegen met kinderen #8 Stel een prijsalarm in van een zoekmachine

Je hebt natuurlijk geen zin om iedere dag het internet af te struinen op zoek naar goedkope tickets en daarom hebben zoekmachines als Skyscanner een prijsalarm functie.

Deze kun je instellen voor een bepaalde vlucht en dan krijg je bericht van hen als de prijzen (door één van de vliegmaatschappijen) gedaald zijn.

Dus als de KLM net zijn werelddeal weken bekend maakt en daardoor daalt jouw beoogde ticket ineens met een paar honderd euro, hoef je dit zelf niet in de gaten te houden en ontvang je gelijk een bericht, 

Goedkoop vliegen met kinderen #9 Vergelijk een hele vakantie met losse tickets en een losse hotelboeking

Indien je maar naar één bestemming op reis gaat, kan het goedkoper zijn om een hele vakantie te boeken bij één van de reisaanbieders, dan dat je alles los boekt.

Reisorganisaties kopen over het algemeen duizenden stoelen tegelijk in bij een vliegmaatschappij en ook duizenden kamers bij een hotelketen en krijgen daarvoor uiteraard een grote korting.

Het kan dus zijn dat een gehele vakantie daarom goedkoper is, dan dat je alles los boekt. Vergelijk daarom de totale prijs van beide opties. 

Goedkoop vliegen met kinderen: aanbieder vliegtickets

Heb je uiteindelijk een goedkoop ticket gezien, dan kun je altijd nog even kijken op een Nederlandse aanbieder als vliegtickets.nl of de prijs daar veel hoger is. Zijn er problemen met je vliegtickets heb je een betere klantenservice bij een Nederlandse aanbieder, dan wanneer je met een buitenlandse vliegmaatschappij moet bellen.

Door het coronavirus werden verschillende vluchten van ons geannuleerd en dan is het toch lastiger om het geld snel terug te krijgen. Als het prijsverschil niet te groot is, kun je dan beter kiezen om via deze Nederlandse aanbieder je vlucht te boeken. 

Kijk hier voor de beste website om een vliegticket te boeken!

Scroll naar boven