Guadeloupe met kinderen

Wat te doen op Guadeloupe met kinderen? Dat vroegen wij ons ook af toen we dit voor ons onbekende eiland bezochten. Wij bezochten in totaal Guadeloupe 5 dagen en waren positief verrast. De wegen zijn goed, de stranden zijn prachtig en je hebt ook nog eens mooie watervallen die je kan bezoeken op dit Franse eiland. Daarnaast heeft het eiland goede restaurants en grote (Franse) supermarkten waar je boodschappen kan doen. Wij zetten voor jullie de leukste tips voor Guadeloupe op een rij!

Guadeloupe met kinderen
Guadeloupe met kinderen

Algemene informatie Guadeloupe

Guadeloupe is een Frans eiland en de invloeden van Frankrijk zie je duidelijk terug in het straatbeeld. Iedereen spreekt Frans, je hebt grote Franse supermarkten en ook veel Franse winkels en restaurants. Hierdoor heb je soms echt het idee dat je in Frankrijk bent en niet in het Caribische gebied. 

Het eiland Guadeloupe is het best te verkennen met een huurauto. Wij vonden de wegen in Guadeloupe erg goed. Je rijdt in ongeveer 1,5 uur helemaal van het westen naar het oosten van het eiland. Wel moet je opletten met de vele drempels en af en toe gaten die in de weg zitten. Soms vallen deze namelijk niet super goed op.

Het eiland Guadeloupe heeft eigenlijk twee delen. Zo heb je Basse Terre en Grand Terre. Basse Terre is het westelijke deel van het eiland en is erg groen. En Grand Terre is het oostelijke gedeelte van het eiland en staat bekend om zijn stranden. Ook schijnt de zon hier een stuk meer dan in het westelijke gedeelte, waar het een stuk vaker regent. 

Wat te doen in Guadeloupe
Wat te doen in Guadeloupe

Mooiste stranden van Guadeloupe

De meeste toeristen bezoeken Guadeloupe vanwege het fijne klimaat en de mooie stranden. We zetten een aantal van deze mooiste stranden hieronder op een rij. 

#1 Plage du Bourg: wij kwamen dit strand eigenlijk per ongeluk tegen toen we ergens stopten om wat te eten, maar dit vonden wij wel een super mooi strand en erg geschikt voor kinderen. Het water is helder en je kan ver de zee in lopen. Doordat het tussen rotsen ligt is de zee erg kalm. Ook het strand is erg wit en in de buurt zitten restaurants en staan food trucks. Wat dat betreft zijn er dus genoeg faciliteiten. De auto kan je langs de kant van de weg parkeren of voor 3 euro op één van de grasvelden in de buurt van het strand. 

#2 Plage La Caravelle: dit strand ligt in de buurt van Plage du Bourg en staat bekend als het strand van Club Med. Toch is het geen probleem om het strand als niet gast te betreden hier. Volg de borden naar het strand en je kan de auto gratis parkeren. Daarna loop je een stukje langs het water naar het strand voor het hotel. Dit is een prachtig strand met mooie palmbomen. Rondom het hotel verkopen lokale mensen eten en drinken.

#3 Plage de Bois Jolan: ook dit strand ligt in het zuiden van het Grand Terre gedeelte van Guadeloupe. Ook dit is een mooi strand, maar er zijn hier wel minder voorzieningen. Je kan hier niet echt iets eten of drinken, dus neem dit zelf mee als je dit strand bezoekt. Ook hier heb je een mooi wit strand en omdat dit een vrij lang strand is met vele bosjes, kun je best goed beschut liggen en ook nog een beetje privé. Meer dan bij de eerste twee stranden uit deze lijst. 

Kindvriendelijke stranden Guadeloupe
Kindvriendelijke stranden Guadeloupe

#4 Plage du Souffleur: de eigenaar van ons appartement was helemaal lyrisch over dit strand dat in het noordwesten van het Grand Terre gedeelte ligt. Wij vonden het een mooi strand, maar zeker niet het mooiste strand van Guadeloupe. Je hebt hier wel een soort van beachclub bij het strand liggen en ook heb je verschillende lokale eetkraampjes bij het strand. De zee is hier ook erg rustig en daarom ook zeker geschikt voor kinderen. Dit strand ligt in de buurt van de plaats Port-Louis en je kan net als bij de meeste stranden in deze lijst de auto gratis parkeren. 

#5 Plage de Grande Anse: je hebt in Guadeloupe meerdere stranden met de naam Grande Anse, maar wij bedoelen hier het strand dat in het noordwesten ligt van Basse Terre. Dit strand heeft wel geler zand in plaats van wit en er staan verschillende palmbomen rondom het strand. De zee is hier ook wat ruiger, maar onze dochter vindt dat juist wel leuk om in te spelen. Ook het strand komt wat ongerepter over, omdat het ook niet volgebouwd is met bedjes en dergelijke. 

#6 Plage de la Perle: dit strand ligt op een paar miniten rijden van Plage de Grande Anse en is misschien nog wel iets ruiger. De zee was toen wij hier waren zo ruig, dat wij niet in de zee zijn geweest. Wel heb je bij het strand een restaurant liggen (net als bij Plage de Grande Anse overigens). Houdt er wel rekening mee dat in dit deel van het eiland het vaker regent dan bij de eerste vier stranden uit deze lijst. 

Uiteraard heb je nog wel meer mooie stranden, maar dit zijn de stranden die wij hebben bezocht en die wij erg mooi vonden. Lees je daarom in op meerdere websites, zodat je een goede afweging kan maken welke stranden jij allemaal wil bezoeken. 

Mooiste stranden Guadeloupe
Mooiste stranden Guadeloupe

Watervallen van Guadeloupe

Guadeloupe heeft ook meerdere mooie watervallen die je kan bezoeken. De bekendste watervallen van Guadeloupe zijn misschien wel de drie watervallen van Chute du Carbet. Zeker de tweede waterval schijnt goed te belopen te zijn met kinderen. Bij deze watervallen betaal je wel een kleine entree. Zelf hebben we door tijdgebrek deze watervallen niet bezocht. Een goede reden om nog een keertje terug te komen ;). 

Wel hebben we twee andere watervallen bezocht, die we hieronder zullen beschrijven. 

#7 Cascade aux Écrevisses: deze waterval ligt in het midden van het Basse Terre deel en is heel makkelijk te bezoeken. Je kan de auto op een parkeerplaats bij de waterval parkeren en je loopt in een paar minuten over een goed pad naar de waterval toe. De waterval is niet super groot, maar je kan wel zwemmen bij deze waterval (of in ieder geval even het water in gaan, want het is niet een hele grote plek). Je kan in de buurt van deze waterval meerdere wandelingen maken, maar wij hebben hier alleen de waterval bezocht. 

#8 Saut d’Acomat: de tweede waterval die wij bezochten was een stuk avontuurlijker. Als eerste reden we richting de waterval door het binnenland over hele smalle avontuurlijke weggetjes en toen we bij de waterval waren moesten we een vrij steile afdaling maken richting de waterval. Hier moesten we nog een beekje oversteken om uiteindelijk bij de waterval te komen. Bij de waterval hebben wij gezwommen en het was er niet super druk. De afdaling naar beneden en uiteraard weer naar boven is met hele kleine kinderen niet aan te raden. Met onze dochter van 8 jaar was dit prima te doen. 

Watervallen Guadeloupe
Watervallen Guadeloupe

Met schildpadden zwemmen

Je kan op het eiland Guadeloupe vrij makkelijk met schildpadden zwemmen. Bij Plage de Malendure kun je ze zo’n 30 meter vanaf het strand in het water tegenkomen. Plage de Malendure is een populair strand in Guadeloupe en daarom kan het lastig zijn om een parkeerplaats te vinden. Wij hebben best wel een tijdje rondgereden voordat we een parkeerplaats hadden. Een tip zou daarom zijn om vroeg in de ochtend naar dit strand toe te gaan. 

De schildpadden komen hier eten van het gras wat op de bodem zit van dit strand. In totaal zagen wij op een klein oppervlakte een stuk of 6 tot 7 schildpadden. Ook zagen we nog zeesterren liggen in de buurt van de boeien en ook daar zaten schildpadden. Erg mooi om beide te zien. Ook met kinderen is snorkelen hier goed te doen.  

Ook het strand zelf is een prima plek om een paar uurtjes door te brengen. Het zand is hier wel wat donkerder, omdat het vulkaanzand is. Er zitten ook wat restaurants en wat winkeltjes bij dit strand. 

Kindvriendelijk hotel Guadeloupe

Je hebt genoeg kindvriendelijke accommodaties in Guadeloupe. Als je gaat zoeken naar een accommodatie dan zouden we aanraden om in het oosten van het eiland te overnachten in Grand Terre. Hier schijnt het meeste de zon op het eiland en heb je ook de mooiste stranden liggen. Om de natuur in het westen te bezoeken is het niet al te lang rijden vanaf Grand Terre en je kunt op een dag al veel zien als je vroeg vertrekt.

Scroll naar boven