Groningen met kinderen

Groningen met kinderen: 5 leuke activiteiten op een rij!

Is het leuk om een weekendje naar Groningen met kinderen te gaan! Wij vonden van wel. Groningen vonden wij echt een super leuke stad om te bezoeken. Het centrum is vrij compact tussen het water en er hangt echt een hele fijne sfeer vonden wij. De universiteit is ook in de binnenstad en dat zie je ook terug in het aantal studenten die je in de binnenstad tegenkomt. Naar aanleiding van twee bezoeken aan de stad Groningen met ons gezin, zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Groningen met kinderen op een rij voor jullie!

Provincie Groningen met kinderen
Provincie Groningen met kinderen

Groningen met kinderen #1: stadspark groningen

In het zuidwesten van de stad ligt een groot stadspark dat erg leuk is om met in Groningen met kinderen te bezoeken. Wij rijden er in de ochtend naar toe en in het stadspark Groningen heb je genoeg (gratis) parkeerplekken voor de auto. Heb je geen auto dan is het iets meer dan dertig minuten lopen vanaf het centrum van de stad naar het park. 

Midden in het stadspark Groningen ligt een grote speeltuin, met heel veel verschillende speeltoestellen. Sophie rent gelijk naar de schommels en we zien haar het eerste uur niet meer terug. Zelf zijn er genoeg bankjes rondom de speeltuin om in het zonnetje te zitten.Naast deze speeltuin ligt kinderboerderij Stadspark Groningen, waar de dieren vrij rondlopen en niet in hokjes zitten.

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Bij de kinderboerderij zit een terras, waar je een ijsje kunt bestellen of een drankje kunt doen. Een stukje verderop graast ook een kudde Schotse Hooglanders. De kinderboerderij kun je gratis bezoeken.

Bij de kinderboerderij kun je ook met kinderen ponny rijden. Sophie had dit een week eerder op een kinderfeestje al een keer gedaan en was dus gelijk helemaal enthousiast. Zeker wanneer het goed weer is, kun je je hier prima een paar uurtjes vermaken tijdens je stedentrip naar Groningen met kinderen. 

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Groningen met kinderen #2: beklimmen Martinitoren

Het centrum van Groningen vonden wij echt heel erg leuk. Rondom de hele binnenstad ligt water en om de binnenstad te betreden moet je over één van de vele bruggen van de stad over één van de singels de stad in. Het bekendste plein in de stad is de Grote markt, waar je ook verschillende gezellige terrasjes hebt liggen, waar je prima een hapje kunt eten en een drankje kunt doen. 

De Universiteit van Groningen ligt ook maar op vijf minuten lopen van de Grote markt, waardoor je overal studenten door de hele binnenstad ziet lopen. Uiteraard is de Martinitoren één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Deze 97 meter hoge toren is nog steeds het hoogste gebouw van de stad en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad Groningen. In deze toren zit geen lift, dus moet je de bijna 300 treden zelf omhoog klimmen. 

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Wel heb je om de zoveel treden iets te zien, zoals de klokken en de gewelven van de toren. Op ongeveer de helft van de beklimming op 39 meter hoogte kun je naar buiten en kun je een rondje om de toren lopen. Het is ook mogelijk om een rondleiding van drie kwartier bij de toren te boeken. 

Overigens heb je meerdere plekken in de stad waar je een mooi uitzicht hebt over de stad Groningen met kinderen. Zo heb je het Forum Groningen midden in de stad. Hier is een dakterras op 45 meter hoogte, waar je een mooi en gratis uitzicht hebt over de stad. Je kunt zelfs bij helder weer hier waddeneiland Schiermonnikoog zien liggen. Andere uitzichten in de stad heb je vanaf het dakterras bij restaurant Vapiano in de Poelestraat en het rooftop terras van Cappuvino aan de Vismarkt.

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Groningen met kinderen #3: speurtocht door de stad

Wij vinden het altijd leuk om iets van een speurtocht te doen door een stad heen. Op die manier maken we het voor onze dochter ook aantrekkelijk om de stad te verkennen. We hadden online gelezen dat er een Kijk&zoektocht door de stad aangeboden zou worden, maar toen we bij het VVV van Groningen langs gingen, bleek deze speurtocht niet meer te bestaan, omdat er al veel in de stad verandert is en de speurtocht niet meer up to date was. 

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Wel kun je een andere speurtocht door de stad lopen. Wij liepen namelijk de Speurtocht dieren op straat voor kinderen. Bij deze gratis speurtocht moet je allerlei dieren zoeken die door het centrum van de stad te vinden zijn. Je begint op het centraal station waar je het paard van ome Loeks hebt. Op de website staat dat de speurtocht 50 minuten duurt, maar wij waren er toch wel een stuk langer mee bezig. Uiteindelijk loop je ook nog best wel een flinke route door de stad. 

Voordeel is natuurlijk wel dat je in de binnenstad bent en dat je ook een deel van de route kunt lopen. Uiteindelijk hebben we alle dertien de dieren in de stad wel kunnen vinden. De routebeschrijving is duidelijk en op maar een punt zijn we even verkeerd gelopen. Zeker als het lekker weer is, dan is dit een hele leuke speurtocht om te doen in de stad en ook een leuke manier om de stad Groningen met kinderen te verkennen. 

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Groningen met kinderen #4: speeltuin Selwerd

Wij hebben getwijfeld of we deze speeltuin moesten opnemen in onze top 5 over de stad Groningen. Op zoek naar een speeltuin kwamen we online uit bij speeltuin Selwerd. De speeltuin ligt in het noorden van de stad en je kan in de wijk gratis je auto parkeren. Toen we aankwamen bij de speeltuin, wisten we niet echt wat we moesten verwachten maar de speeltuin op zich is wel erg leuk. Sophie heeft zich hier goed vermaakt met nog een ander jongetje wat hier uit de buurt kwam. 

Wel is het zo dat als je geen auto tot je beschikking hebt of als je weinig tijd hebt in Groningen dat je dan deze speeltuin prima kunt overslaan. Dan raden we de speeltuin in het Stadspark Groningen aan dat een stuk groter is dan deze speeltuin. 

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Groningen met kinderen #5: Hoornse Plas

Beide keren dat wij de stad Groningen bezochten was het weer niet goed genoeg dat je buiten lekker kon zwemmen, maar we kunnen voorstellen dat je in de zomer bij de Hoornseplas je prima een halve dag kunt vermaken met het gezin. Vanuit het centrum van de stad rijd je in ongeveer een kwartier naar de plas toe die in het zuiden van de stad ligt. 

Je hebt rondom deze grote plas veel stranden liggen, waar je in de zomer lekker in de zon kunt liggen. Ook is er bij de plas een grote speeltuin, met onder andere een groot klimrek in de vorm van een piramide. Er zijn bij de plas ruim voldoende parkeerplaatsen voor de auto en genoeg toiletfaciliteiten. 

Rondom de plas zijn verschillende horecagelegenheden, waaronder restaurant Kaap Hoorn, waar je het idee hebt dat je in een beachclub zit. Een prima plek dus om na een lange warme dag te dineren aan het water tijdens je stedentrip naar Groningen met kinderen. 

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Waar overnachten in Groningen met kinderen?

City Hotel Groningen

Wij wilden tijdens onze stedentrip naar Groningen graag in de binnenstad zitten. City Hotel Groningen ligt op vijf minuten van de Grote markt en is dus een ideaal hotel om Groningen met kinderen te verkennen. We hadden een luxe executive kamer, inclusief bad waar we erg van genoten hebben. Wij vonden het hotel super gastvrij en ook erg creatief! 

Qua eten en drinken zit je in dit hotel ook goed. Het hotel werkt samen met lokale restaurants in de buurt en als diner hebben wij daarom heerlijk tapas gegeten in het hotel. De volgende dag hebben we ook nog een heerlijk ontbeten in dit hotel. 

Op het dak van het hotel heb je een klein terras met een mooi uitzicht op de Martinitoren, waar je in de zomer een heerlijk drankje kon doen. Wij hebben echt genoten van de gastvrijheid en luxe van het hotel en hebben een uitgebreid review geschreven over het hotel dat je hier kunt vinden.  

City Hotel Groningen met kinderen
City Hotel Groningen met kinderen

Best Western Hotel Groningen Centre

De tweede keer dat we de stad Groningen bezochten overnachtten we dat bij het Best Westen Hotel Groningen Centre. We hadden hier een appartement geboekt bij het hotel. Dit appartement zat in een woonhuis tegenover het hotel en was erg ruim met twee aparte slaapkamers, een woonkamer en een keuken. 

Wel konden we gebruik maken van de faciliteiten van het hotel zoals het ontbijt in de ochtend. We hadden dus het beste van twee werelden. En een huiselijke sfeer en toch de luxe van een hotel. Toen Sophie de woonkamer had ontdekt wilde ze niet meer de stad in en hebben we de rest van de middag in het appartement doorgebracht. 

Ook dit hotel ligt in de binnenstad van Groningen en in een kleine tien minuten loop je van het hotel naar de Grote markt. Ook over dit hotel hebben we een uitgebreide review geschreven die je hier kunt vinden

Best Western Hotel Groningen Centre
Best Western Hotel Groningen Centre

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN