Groningen met kinderen: 5 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt de provincie Groningen met kinderen prima bezoeken tijdens een weekendje weg met het gezin of tijdens een korte vakantie. Deze provincie die nog door niet veel toeristen is ontdekt heeft genoeg vermaak om je met kinderen een paar dagen te vermaken. Naar aanleiding van ons bezoek aan het hoge Noorden, zetten we de leukste activiteiten in de provincie Groningen met kinderen op een rij!

Provincie Groningen met kinderen
Provincie Groningen met kinderen

Provincie Groningen met kinderen #1: de stad Groningen

De grootste stad van de provincie Groningen is de stad Groningen. Wij vonden dit een hele leuke stad. De binnenstad is compact en er hangt een fijne sfeer in deze studentenstad. In Groningen heb je een leuk stadspark wat je kan bezoeken met kinderen, waar ook een grote speeltuin en leuke kinderboerderij aanwezig zijn. Verder kun je voor een mooi uitzicht over de stad verschillende uitzichtpunten bekijken, waaronder de bekende Martinitoren. 

Ook is er een leuke speurtocht door de stad, waar je op zoek gaat met kinderen naar verschillende dieren die door de hele stad verborgen zitten. Daarnaast heeft de stad ook nog verschillende speeltuinen en heb je in het zuiden van de stad een grote plas liggen, waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Voor een uitgebreid verslag van alle activiteiten die je kunt ondernemen in deze stad, lees ons verslag Groningen met kinderen

Groningen met kinderen
Groningen met kinderen

Provincie Groningen met kinderen #2: pretpark Nienoord

Dit pretpark valt al een aantal jaar in de prijzen als leukste uitje van de provincie Groningen. Het park is eigenlijk een grote speeltuin met vooral veel speeltoestellen in de buitenlucht. Er is één gedeelte dat overdekt is (apenkooi) waar kinderen kunnen spelen als het slecht weer is. Er zijn ook gemotoriseerde tractors en paardjes waar kinderen op kunnen rijden.

Naast dat er enorm veel speeltoestellen zijn, zijn er ook binnen en buiten verschillende banen met miniatuurtreintjes. Hier kunnen kinderen met knopjes bepaalde dingen in werking zetten, zoals de kermisattracties. Ook rijdt er een treintje rond waar de kinderen zelf een rondje in kunnen rijden.

Verder is er een soort van kinderboerderij op het terrein voor de kinderen. De entreeprijzen van het park zijn schappelijk en je kunt een bezoek aan dit park combineren met het zwembad. Ze hebben zowel een binnenbad als een groot buitenbad, waar het goed vertoeven is in de zomer. Voor oudere kinderen is er ook expeditie Nienoord, waar ze een heel parcours met hindernissen over het landgoed kunnen lopen. Voor meer informatie over de entreeprijzen en de openingstijden kijk even op de website van het pretpark.  

Provincie Groningen met kinderen #3: ’t Speulparadies

In het oosten van Groningen is ook genoeg te doen voor kinderen. Zo heb je ‘T Speulparadies in Groningen waar je maar een euro per kind hoeft te betalen en toegang hebt tot een grote speeltuin. Ze hebben hier onder andere een kabelbaan, een luchtkussen en een avonturenpad voor kinderen. Ouders kunnen hier op het grote terras wat eten en drinken.

Naast deze grote speeltuin is er ook een kinderboerderij, waar ze verschillende dieren hebben rondlopen zoals geitjes, kippen en alpaca’s. Wil je meer informatie over deze speeltuin en kinderboerderij kijk dan even op de website van de speeltuin. 

Rijd je in het oosten van Groningen tien minuten verder dan kom je bij de grote speeltuin in Winschoten. Speeltuin Vereniging Sint Vitushof vraagt ook per kind een euro entree voor deze kleurrijke speeltuin. Voor meer informatie over deze speeltuin kijk even op de website van de speeltuin. Zoals je ziet kun je met beide speeltuinen prima je een halve dag vermaken in de provincie Groningen met kinderen. 

Provincie Groningen met kinderen #4: Adventurepark Waddenfun

Zoek je een activiteit in de provincie Groningen met kinderen met slecht weer dan is adventurepark Waddenfun een goede optie.  Waddenfun is het grootste indoorpark van Nederland en ligt op ongeveer twintig minuten rijden van de stad Groningen. Het indoor klimpark heeft drie verschillende parcours die kinderen kunnen doen. 

Voor de kleinste kinderen heb je een parcours op twee meter hoogte, voor de wat oudere kinderen heb je een parcours op  4,5 meter hoogte en voor de wat oudere kinderen hebben ze een parcours op acht meter hoogte! Kinderen tot en met tien jaar moeten altijd onder begeleiding van één van de ouders klimmen. 

Naast het indoor klimcentrum kun je hier nog veel meer activiteiten ondernemen met het gezin, zoals boogschieten, kanoën en een escaperoom. Voor informatie over de prijzen, openingstijden en alle activiteiten kijk even op de website van Waddenfun

Provincie Groningen met kinderen #5: Legio Museum

Zijn je kinderen gek van LEGO, dan is dit museum in de provincie Groningen een leuke optie om naar toe te gaan. Het museum is niet van LEGO zelf, maar is ontstaan toen een aantal verzamelaars de handen ineen hadden geslagen. Je kunt in dit museum kijken, bouwen en spelen met de bekende LEGO blokjes. 

Zo heb je in het museum dat op een industrieterrein ligt met nog twee andere musea vitrines vol met LEGO bouwwerken. Er zijn hele dorpen en steden van LEGO gemaakt en bij sommige vitrines kunnen kinderen met knopjes bijvoorbeeld bepaalde lichtjes van de stad aanzetten. Het is niet een super groot museum en in een uurtje (of twee) heb je het ook wel gezien. Bij het museum zit ook een restaurant. 

City Hotel Winschoten met kinderen
City Hotel Winschoten met kinderen

Waar slapen in de provincie Groningen met kinderen?

Uiteraard vindt je de meeste hotels van de provincie in de stad Groningen. Wij vonden dit een hele leuke stad om te verblijven en het is ook een prima vertrekpunt om de regio te verkennen. Wil je het aanbod aan hotels in de stad Groningen zien klik dan even hier.  

We hebben naast de hotels in Groningen ook een keer geslapen in het Cityhotel Winschoten. Dit hotel ligt dicht bij de speeltuin in Winschoten en ’t Speulparadies. Toen wij er waren, was het hotel nog niet zo lang geopend en waren de eigenaren nog druk bezig om allerlei plannen met het hotel te gaan uitvoeren. We hebben hier een prima overnachting gehad en ook een lekker ontbijt. We hebben over dit hotel een uitgebreide review geschreven die je hier kunt vinden

Scroll naar boven