Great Ocean Road met kinderen

Wat te doen op de Great Ocean Road met kinderen? De Great Ocean Road is voor veel gezinnen met kinderen één van de hoogtepunten van een rondreis door het zuiden van Australië. Deze route is ongeveer 243 kilometer lang en je doet over de gehele route minimaal 5 uur. De route start in Torquay en eindigt in de buurt van Warrnambool. Je kunt daarom best 2 tot 3 dagen uittrekken om de Great Ocean Road met kinderen te rijden. In deze blog zetten we de leukste bestemmingen op een rij.

Beste reistijd Great Ocean Road met kinderen

Je kan prima het gehele jaar door de Great Ocean Road met kinderen rijden. Wat dat betreft is er niet echt een regenseizoen in het zuiden van Australië. Wel kan het in dit gebied in de wintermaanden (juli-augustus) wat fris zijn. De beste reistijd om de Great Ocean Road te rijden is in de periode van oktober tot en met maart. Dan is het over het algemeen droog en zijn de temperaturen aangenaam. Je kan dan bijvoorbeeld met kinderen ook sneller naar het strand toe gaan.

Great Ocean Road met kinderen

Auto huren Great Ocean Road

Je kan de Great Ocean Road met het openbaar vervoer bezoeken, maar dat is zeker met kinderen wel heel erg gedoe. Je moet dan bussen nemen tussen de verschillende steden en bent dan lang onderweg. Daarnaast heb je dan veel minder de vrijheid die je met een huurauto wel hebt. Wij zouden daarom altijd aanraden om met een huurauto de Great Ocean Road te verkennen.

Great Ocean Road met kinderen

Startpunt Great Ocean Road

Onderweg naar Torquay kom je door het plaatsje Geelong, waar je al een tussenstop kan maken. Je kan hier het Geelong waterfront bezoeken en hier ligt ook het strand Eastern Beach. Je hebt bij dit waterfront verschillende leuke kinderactiviteiten die je kan doen. Je hebt een reuzenrad waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Daarnaast heb je in Geelong ook een lagoon liggen, waar je met kinderen lekker kunt gaan zwemmen. Daar in de buurt is ook een speeltuin voor kinderen. Een prima eerste tussenstop als je de Great Ocean Road wil gaan bezoeken met het gezin.

Het startpunt van de Great Ocean Road is dan het plaatsje Torquay dat bekend staat vanwege de vele surfers die hier veel komen. Kinderen kunnen in dit plaatsje ook surflessen nemen als ze dat willen. Je kunt bij Bells Beach ook prima gaan kijken naar de surfers die daar in de zee zijn. Je kunt in dit gebied ook gaan paragliden. Dat is uiteraard ook een spectaculaire activiteit die je met kinderen op de Great Ocean Road kan doen.

Great Ocean Road met kinderen

Anglesea

De volgende leuke bestemming die je op de Great Ocean Road met kinderen tegenkomt is het plaatsje Anglesea. Dit plaatsje ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Torquay af. Je hebt in Anglesea een rivier liggen waar je met een kajak of waterfiets op kan. Je hebt in dit natuurgebied heel veel verschillende vogels zitten en het is ook mogelijk dat je een kangoeroe langs de kant van het water tegenkomt.

Je kan ook een bezoek brengen aan het Coogoorah Reserve, waar ook een leuke speeltuin ligt in de vorm van een piratenschip. Je kan in de buurt van Anglesea ook op een mooie locatie gaan minigolven in de buurt van de zee. Je hebt hier de Great Ocean Road Mini Golf liggen dat op 12 minuten rijden met de auto ligt van het plaatsjes Anglesea. Overigens kun je op meerdere plekken langs de Great Ocean Road met kinderen een potje minigolf gaan spelen.

Great Ocean Road met het gezin

Klimparken Great Ocean Road

Een andere leuke kinderactiviteit die je langs de Great Ocean Road kan ondernemen is klimmen bij een klimpark. Je hebt verschillende klimparken waar je terecht kan langs deze route. Zo heb je het Live Wire Park dat ongeveer een half uur rijden van de plaats Anglesea ligt. Kinderen vanaf 110 cm kunnen bij Live Wire Park komen klimmen en dan mogen ze het korte parcours beklimmen. Deze activiteit heeft 26 obstakels en duurt ongeveer een uur.

Andere klimparken die je in dit gebied kunt bezoeken zijn Otway Fly Treetop Adventures en Treetops Adventure Yeodene. Bij Otway Fly Treetop kun je naast ziplinen ook nog een wandelpad lopen tussen de bomen door. Dit is natuurlijk ook mogelijk voor jonge kinderen die bijvoorbeeld nog niet mogen klimmen.

Bij Treetop Adventure hebben ze ook 2 junior klimparcours, waar je al met kinderen vanaf 3 jaar kunt gaan klimmen. Dit soort activiteiten zijn een fijne afwisseling voor kinderen van de ritjes in de auto en de uitzichtpunten die je veel langs de Great Ocean Road hebt liggen.

Great Ocean Road met het gezin

Apollo Bay

Vanaf het klimpark Live Wire Park rijd je in iets minder dan een uurtje langs de kust door naar Apollo Bay. Hier kun je Wildlife Wonders bezoeken. Je kunt in dit natuurpark een tour boeken van ongeveer 90 minuten, waarbij je verschillende dieren kan spotten zoals de kangoeroe, de koala, de emoe en verschillende andere dieren.

Het pad hier is zeer goed te doen en je kan deze tour ook prima met kleine kinderen boeken. Je hebt wel het idee dat je hier de dieren echt in het wild tegenkomt en niet dat je door een dierentuin loopt. Je kunt bij Apollo Bay ook een tour nemen naar Marengo Reefs Marine Sanctuary. Je kan hier zeehondjes spotten en het is ook mogelijk om in dit gebied te gaan snorkelen met kinderen.

Kinderactiviteiten Great Ocean Road

12 Apostelen

De bekendste bezienswaardigheid van de Great Ocean Road dat zijn toch wel de 12 apostelen. Deze bezienswaardigheid is genoemd naar de 12 rotsen die in zee stonden, maar een aantal van deze rotsen zijn ingestort en zijn niet meer te bezichtigen. Toch is het een prachtige plek om met kinderen even te gaan kijken.

Vanaf Apollo Bay is het langs de kust iets minder dan 1,5 uur rijden naar de 12 Apostelen en een leuke tussenstop op deze route is bij Bimbi Park. Hier heb je een hele grote kans dat je wilde koala’s in de bomen kunt spotten. Wij hebben tijdens onze route langs de Great Ocean Road ook koala’s in het wild gezien en dat is toch wel echt heel gaaf. Ook heel anders dan dat je ze in een dierenpark of dierentuin ziet!

Je kan bij de 12 apostelen ook naar beneden lopen naar het strand bij Gibson Steps. Je kan hier prachtige foto’s maken aan het strand met de grote rotsen op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat hoe later je hier op de dag bent, hoe drukker het op het strand wordt.

Kinderactiviteiten Great Ocean Road

Warrnambool

Vanaf de 12 apostelen is het dan nog ongeveer een uur rijden naar Warrnambool, wat zo’n beetje het einde is van de Great Ocean Road. Op deze plek kun je dan nog een nacht overnachten, voordat je weer terug gaat naar Melbourne of je verder reist langs de zuidkust van Australië. Je hebt bij Warrnambool een mooi meer liggen, waar je prima kunt wandelen en fietsen rondom dit meer.

Bij het meer heb je ook Lake Pertobe Adventure Playground liggen, wat een leuke speeltuin voor kinderen is. In het park bij het meer kun je ook prima gaan bbq’en en picknicken op de veldjes van het park met het gezin. Ook kun je hier in de buurt een potje minigolf spelen met jouw kinderen.

In Warrnambool kun je ook nog naar Warrnambool Wildlife Encounters. Hier heb je ook veel van de Australische dieren die je kan bekijken en kinderen kunnen dichtbij de verschillende dieren komen. Ook is het leuk om naar Logans Beach Whale Watching Platform te gaan. In de maanden juni tot en met oktober komen walvismoeders hier hun kinderen groot brengen, dus wie weet kan je vanaf het uitzichtpunt deze prachtige dieren in het wild spotten.

Kinderactiviteiten Great Ocean Road

Kindvriendelijk hotel Great Ocean Road

Zoals je ziet is er van alles te beleven op de Great Ocean Road met kinderen en is het lastig om in één dag alles te gaan bezichtigen. Het wordt dan een erg lange dag en met kinderen kan dat niet wenselijk zijn. Wil je overnachten op één van de bestemmingen die wij hierboven hebben beschreven kijk hieronder dan voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties die ze op deze bestemming hebben. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Scroll naar boven