Gorinchem met kinderen

Je kunt in Gorinchem met kinderen een heel leuk weekend beleven. Wij bezochten deze stad een weekend en vermaakten ons super goed in deze stad. Gorinchem staat bekend om zijn verdedigingswerken die super goed bewaard zijn gebleven. Het centrum van de stad ziet er ook erg mooi uit en is het is zeker de moeite waard om dit centrum te bezoeken. Daarnaast heeft de stad verschillende andere leuke kinderactiviteiten die je hier kan doen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Gorinchem op een rij.

Parkeren in Gorinchem

Toen wij het centrum van Gorinchem bezochten was er net een groot evenement in de binnenstad en hebben we heel lang rondgereden op zoek naar een parkeerplaats. De parkeergarages rondom het centrum waren allemaal vol en er stonden langs files in het centrum van de stad. Dit schijnt in het weekend wel vaker voor te komen.

Uiteindelijk hebben we de auto gratis geparkeerd iets buiten het centrum van de stad bij Woonboulevard Spijksepoort. Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling, maar hier was voldoende parkeerplek en we liepen in ongeveer tien minuten naar het centrum van de stad Gorinchem. Ben je op zoek naar een gratis parkeerplek en vinden jullie het niet erg om een stukje te lopen, dan kan dit een prima optie zijn.

#1 Caribabad

Een leuk zwemparadijs om in Gorinchem met kinderen te bezoeken is het Caribabad. Dit zwembad heeft zowel een gedeelte binnen als een gedeelte buiten en heeft verschillende leuke zwembaden en glijbanen. Wij bezoeken op zondagochtend om 10 uur het zwembad en er staat al een kleine rij voor de deur.

Doordat het de dag dat we het zwembad bezoeken niet super warm is bezoeken we vooral het gedeelte binnen. Je hebt hier voor kinderen 3 leuke glijbanen waar ze vanaf kunnen, waarbij 1 glijbaan echt een lange en snelle glijbaan is. Hier gaan we dan ook meerdere keren vanaf. Daarnaast heb je in dit zwemgedeelte, ook een gedeelte voor de jongste kinderen waar ze kunnen spelen.

Gorinchem met kinderen

Verder heeft het zwembad 2 stoombaden en ook 2 bubbelbaden (ondanks die niet super warm waren). Het zwembad is verwarmd wat wel erg lekker zwemmen is. Ook is er binnen nog een zwembad waar je baantjes kan trekken, maar dit gedeelte hebben we zelf niet bezocht.

Wel hebben we nog even het gedeelte buiten bezocht en hier hebben ze ook een familieglijbaan en een gedeelte voor wat jongere kinderen met diversen speeltoestellen. Het water buiten is wel lekker verwarmd, waardoor we prima (ondanks dat het niet super warm is) buiten kunnen zwemmen.

Je kan bij het zwembad ook wat eten en dat doen we ook. De gerechten zijn vooral broodjes, frietjes en verschillende soorten snacks. Een beetje het standaard menu wat je bij een zwembad kan verwachten. Wij zijn in totaal een uurtje of 3 bij dit zwembad geweest en toen hadden we het ook wel gezien.

Wij betaalden voor 2 personen (1 volwassene en een kind) 16 euro, wat wij een schappelijke prijs vonden voor dit zwembad. Kijk voor meer informatie over dit zwembad even op de website van Caribabad.

Gorinchem met kinderen

#2 Memory Brick speurtocht

Een leuke speurtocht die je in Gorinchem met kinderen kan doen is de Memory Brick speurtocht. Je kan gratis een blad van deze speurtocht halen bij het VVV kantoor midden in de stad op de Grote Markt. In totaal heb je 38 stenen die je moet zoeken in de binnenstad van Gorinchem. Wel vertelde de vrouw van het VVV dat er een aantal stenen inmiddels gestolen waren en dus niet meer vindbaar waren.

De eerste steen ligt in de buurt van het VVV en die vinden we snel. Daarna gaan we in de straten op zoek naar de stenen. De stenen zijn best lastig te vinden en we merken dat we er soms al snel voorbij lopen. Het kaartje is ook niet super duidelijk en er staat ook niet precies bij in welke straat je welke steen kunt vinden. Dat maakt de zoektocht wel een stuk lastiger. Zeker ook omdat we dus soms niet weten of de steen er nog ligt of niet.

Toch vinden we in het centrum van Gorinchem behoorlijk wat stenen en vinden we het echt leuk om ze te zoeken. We doen uiteraard het spelletje wie het eerst de steen vindt in de straat en daardoor loopt onze dochter steeds sneller vooruit om maar als eerste de steen te vinden. In totaal zijn we met deze kinderactiviteit in Gorinchem wel 1,5 uur bezig.

Wij vonden het een leuke activiteit, omdat je ook wat meer te zien krijgt zo van de mooie binnenstad van Gorinchem. Soms kom je ook nog wat mooie streetart tegen en er staan in het centrum ook mooie oude gebouwen. Daarnaast kom je langs vele terrasjes, waardoor je tussendoor prima even kunt stoppen voor een hapje, een ijsje of een drankje.

Wat te doen in Gorinchem met het gezin

#3 Avonturenboerderij Molenwaard

Een leuke kinderactiviteit in de omgeving van Gorinchem is een bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard. Deze boerderij ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum van Gorinchem en is gericht op jonge kinderen tot een jaar of 10. Je stapt hier in de belevingswereld van Fien & Teun die de kinderen misschien wel van tv kennen.

Wat te doen in Gorinchem met het gezin

Dit themapark heeft verschillende attracties en activiteiten die je kan doen en heeft ook verschillende shows die je kan bekijken. Bij aankomst krijgen we een boekje, waarin verschillende opdrachten staan die we kunnen doen. Indien we deze voltooien kunnen we een boerderijdiploma verdienen. Het zijn verschillende vragen, waarvan de kinderen de antwoorden in het park kunnen vinden.

De boerderij heeft een plattegrond met 53 plekken waar je naar toe kunt gaan. Zo gaan we onder meer met een bootje varen, doen we (nep) koeien melken, zaaien we zaadjes voor een moestuintje en rijden we pony (in ieder geval dat doet onze dochter ;). Ook bezoeken we een aantal attracties zoals een trekker, trapkarretje en een minitrekker. We schreven over dit park de blog Avonturenboerderij Molenwaard met kinderen.

Kinderactiviteiten Gorinchem

#4 Slot Loevestein

Een bezoek aan Slot Loevestein mag ook niet ontbreken tijdens jullie stedentrip naar Gorinchem met kinderen. Je kan Slot Loevestein vanaf het centrum van Gorinchem makkelijk bereiken met het pontje. Dit pontje vaart tussen mei en september iedere dag en in de andere maanden vaart hij van maandag tot en met zaterdag.

Het pontje vaart vanaf de haven Buiten de Waterpoort in Gorinchem in een korte tijd onder andere naar Slot Loevestein. Willen jullie graag met de auto rijden dan moet je een stuk omrijden en dan doe je er ongeveer 20 minuten over. Je kan de auto gratis parkeren in de buurt van het kasteel. Het kasteel ligt in een prachtig natuurgebied met schapen, paarden en veel vogels.

Kinderactiviteiten Gorinchem

Rondom het kasteel is genoeg te doen voor kinderen. Zo kunnen kinderen in de buurt van het kasteel allerlei oude spelletjes doen, is er een speeltuin en kunnen kinderen ook met een pistool (nep) schieten op borden die in het weiland staan. Ook het kasteel zelf kan je bezoeken en binnen kunnen kinderen allerlei vragen beantwoorden.

Wij vonden zelf dat de vragen nog vrij moeilijk te beantwoorden waren en hadden moeite om de antwoorden te vinden in het kasteel. Uiteindelijk zijn we toch ruim 2 uur bij het kasteel geweest. Het is ook mogelijk om hier buiten op het terras nog een drankje te doen. We schreven over dit slot de blog Slot Loevestein met kinderen.

Kinderactiviteiten Gorinchem

#5 Bezoek aan Woudrichem

Met hetzelfde pontje waarmee je naar Slot Loevestein kunt reizen, kun je ook naar het dorpje Woudrichem reizen vanaf Gorinchem. Woudrichem is een prachtige vestingstad en je kan hier met kinderen een kleine stadswandeling maken door dit dorp heen. Wij hebben een deel van deze wandeling gemaakt en waren onder de indruk van de pracht van dit dorp.

Uiteindelijk kan je dan na het wandelen lekker gaan eten aan het water bij de Pannenkoekenbakker in Woudrichem, waar we meer over vertellen in het gedeelte kindvriendelijk restaurant Gorinchem. Reken dat je ongeveer een halve dag kwijt bent als je met het pontje naar Woudrichem vaart (en terug) en je ook nog een hapje eet in dit dorp.

Kindvriendelijk restaurant Woudrichem

Overige kinderactiviteiten Gorinchem

Je kunt naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Gorinchem, nog meer dingen doen in deze stad. We zetten deze overige kinderactiviteiten in Gorinchem hieronder kort op een rij.

#6 GeoFort: dit museum ligt op iets meer dan een kwartier rijden van Gorinchem en het museum staat in het teken van dingen doen. Kinderen kunnen hier met een lift diep de aarde in gaan, een toren bouwen die tegen een aardbeving kan en verdwalen in een klimaatdoolhof. Je kan je hier prima een paar uurtjes vermaken met kinderen.

Ook kun je hier een bootje huren en een wandeling met een gids boeken. Je kunt bij dit museum zowel binnen als buiten aan de slag. Zo hebben ze ook een speurtuin, waar kinderen van allerlei dingen kunnen doen.

#7 A15 Bowlen en Karten: je kan in Gorinchem met kinderen ook een potje gaan bowlen of karten. Je kunt een bowlingbaan voor een uur huren met het gezin. Voor het karten zijn er speciale middagen dat kinderen hier kunnen karten. De karts gaan dan een stuk minder hard dan de karts bij de volwassenen.

Eindhoven met kinderen

#8 Natuurcentrum Gorinchem: bij dit centrum kunnen kinderen spelen in een natuurspeeltuin en kun je ook een kinderboerderij bezoeken. De kinderboerderij heeft veel verschillende dieren die je kan bekijken waaronder ezels, geiten, schapen, varkens, paarden, cavia’s, konijnen, vogels, kippen, kalkoenen en vissen. Bij de natuurspeeltuin bestaat de speeltuin uit natuurlijke onderdelen.

#9 Puzzelwandeling: je kunt deze wandeling voor 1 euro kopen bij het VVV van Gorinchem. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Je maakt hierbij een wandeling door het centrum van Gorinchem en onderweg maak je opdrachten over de stad.

#10 We Love Oldtimers: je kunt ook de omgeving van Gorinchem met het gezin in een oude oldtimer gaan verkennen. Ze hebben bij de verhuurmaatschappij We Love Oldtimers verschillende routes die je kan rijden. Het is zeker leuk om een dagje met een oude auto op pad te gaan. Wij volgden hier de bloesemroute, maar er zijn nog veel meer routes die je in de prachtige omgeving van Gorinchem met kinderen kan rijden.

Oldtimer huren voor een dag

Kindvriendelijk restaurant Gorinchem

Een leuk kindvriendelijk restaurant in de omgeving van Gorinchem is De Pannekoekenbakker in Woudrichem. Woudrichem is een prachtig plaatsje en we benoemden dit dorp al als vijfde kinderactiviteit in de regio Gorinchem. Bij De Pannekoekenbakker Woudrichem kun je uit maar liefst meer dan 200 verschillende pannenkoeken kiezen.

Je kan hier lekker aan het water zitten met kinderen en voor de jongste kinderen is er ook een kleine speelruimte bij dit kindvriendelijke restaurant. Ook kreeg onze dochter een kleurplaat waar ze druk mee bezig was om deze in te kleuren tijdens het wachten.

Kindvriendelijk restaurant Gorinchem

Wij kozen hier een naturel pannenkoek en een pannenkoek met krentjes, banaan en appel en deze pannenkoeken waren heerlijk. Na afloop mocht Sophie met de muntjes die ze bij haar pannenkoek kreeg een cadeautje uitkiezen. Dat blijven kinderen toch ook altijd super leuk vinden.

Je kan bij De Pannekoekenbakker in Woudrichem gratis parkeren en kijk voor meer informatie over dit restaurant even op de website van De Pannekoekenbakker.

Kindvriendelijk restaurant Gorinchem

Kindvriendelijk hotel Gorinchem

In Gorinchem heb je eigenlijk maar twee hotels. waar je met gezinnen met kinderen kan overnachten. Dit zijn hotel Gorinchem en het van der Valk hotel in Gorinchem.

Wij overnachten in het hotel Gorinchem en dat was erg goed! We konden de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren en we hadden een fijne en luxe kamer, met een badkamer. We hebben hier ’s avonds gegeten in het restaurant van het hotel en dat was erg lekker.

Ook in de ochtend hebben we gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet van het hotel en dit was erg uitgebreid met veel verschillende keuzes. Uiteindelijk vonden we dit hotel echt een aanrader voor gezinnen met kinderen. We schreven over dit hotel de blog Hotel Gorinchem met kinderen.

Kindvriendelijk hotel Gorinchem

Het tweede hotel waar je met kinderen kan overnachten in Gorinchem is het van der Valk Hotel Gorinchem. Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel in Gorinchem even hier.

Scroll naar boven