Gold Coast met kinderen

Wat te doen in Gold Coast met kinderen? Gold Coast ligt in het oosten van Australië en staat bekend als de stad van de themaparken. Je hebt hier verschillende pretparken en waterparken liggen en daarnaast heb je ook nog natuur en mooie stranden. Wat dat betreft is er in Gold Coast dus genoeg te doen voor het gezin. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Gold Coast op een rij.

Beste reistijd Gold Coast met kinderen

Je kan de stad Gold Coast met kinderen prima het gehele jaar bezoeken. Er valt in dit gebied weinig regen en de temperaturen zijn erg goed. Ook in de wintermaanden is de temperatuur meestal nog wel tussen de 15 en de 20 graden. Een prima temperatuur om bijvoorbeeld een pretpark te bezoeken in Gold Coast. Voor een waterpark kan het dan wel wat fris zijn.

Je kan uiteraard in de zomermaanden november tot en met maart het merendeel van de dagen zwemmen en als je dan toch kan kiezen wanneer je Gold Coast met kinderen bezoekt, dan zijn deze maanden wel het meest geschikt. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat de zomermaanden wel de drukste maanden zijn (zeker de maand december), waardoor ook de prijzen van de hotels in Gold Coast hoger zullen liggen.

Gold Coast met kinderen

Vervoer naar en in Gold Coast

Je kan in het centrum van Gold Coast je prima verplaatsen met het openbaar vervoer. In Gold Coast heb je de bus, de tram, de trein en de veerboot die je kan nemen om op de plaats van bestemming te komen. Je kan hierbij een Go Explore dagkaart kopen, waarbij je een gehele dag van het openbaar vervoer gebruik kan maken.

Gold Coast met kinderen

Kinderactiviteiten Gold Coast

#1 Pretparken Gold Coast

Je kunt in Gold Coast met kinderen naar verschillende pretparken toe. Het eerste pretpark waar je heen kan gaan is Warner Bros Movie World. Dit pretpark ligt op iets meer dan 20 minuten rijden van het centrum van Gold Coast en in dit pretpark heb je attracties voor zowel jongere als oudere kinderen.

In totaal zijn er 28 verschillende attracties waar je in kan met de kinderen. Houdt er wel rekening mee dat bij de snelle attracties er een minimale lengte meestal is, dus kijk vooraf even goed op de website waar de kinderen allemaal precies in mogen. Naast de verschillende attracties, zijn er ook 8 verschillende shows waar je naar toe kunt gaan. Je kunt je daarom gemakkelijk een hele dag vermaken in dit pretpark.

Een andere pretpark dat je in de omgeving van Gold Coast met kinderen kan bezoeken is Dreamworld. Dit pretpark ligt iets buiten het centrum van de stad op ongeveer 20 minuten rijden met de auto. Je hebt hier ook attracties voor jong en oud. Daarnaast heeft het pretpark ook nog een dierengedeelte dat je kan bezoeken.

Dreamworld is dus een combinatie van een pretpark en een dierenpark. Het is ook mogelijk om bij Dreamworld een combinatie ticket te kopen voor het waterpark van Dreamworld, maar dat is dan wel erg veel om op 1 dag te doen. Het waterpark van Dreamworld beschrijven we hieronder bij de waterparken van Gold Coast.

Gold Coast met kinderen

#2 Waterparken Gold Coast

Je kan bij Dreamworld dus ook naar een waterpark. WhiteWater World heeft 11 verschillende glijbanen, waarvan je bij een aantal glijbanen met een opblaasbare band of een matje van de glijbaan gaat. Ook bij dit waterpark heb je voor sommige glijbanen een minimale lengte nodig om van de glijbaan af te mogen glijden. Voor jongere kinderen heeft dit waterpark ook verschillende zwembaden met glijbanen.

Wel kunnen de wachtrijen bij de verschillende glijbanen in dit waterpark oplopen als het druk is. Houdt hier dus rekening mee en probeer in ieder geval te voorkomen dat je dit waterpark in de weekenden bezoekt. Je kan op de website van Dreamworld verschillende tickets kopen. Sommige combinatietickets zijn voor meerdere dagen en zijn ook inclusief SkyPoint wat een uitzichtpunt is.

Het tweede waterpark dat je in Gold Coast kan bezoeken is Wet n Wild. Dit waterpark ligt op een kwartier rijden van het centrum van Gold Coast. Ze hebben hier meer dan 10 verschillende glijbanen waar je vanaf kan glijden en daarnaast is er ook een lazyriver, waar je met een opblaasbare band op het water kan dobberen.

Ook bij dit waterpark is een speelgedeelte voor de jongere kinderen. Ook in dit waterpark kunnen er op drukke dagen lange rijen ontstaan bij de verschillende glijbanen van het waterpark.

Gold Coast met kinderen

#3 Dierenparken Gold Coast

Je kunt In Gold Coast met kinderen ook verschillende dierenparken bezoeken. Zo heb je Paradise Country dat op 20 minuten rijden van het centrum van Gold Coast ligt. Je hebt hier vooral de Australische dieren die je kan bekijken zoals bijvoorbeeld de kangoeroe, de koala en de wombat. Je kan bij Paradise Country ook speciale ontmoetingen met dieren boeken, waarbij je heel dichtbij de dieren komt en ze zelfs mag aanraken.

Ook kunnen kinderen in dit park naar verschillende presentaties van dieren gaan, kunnen ze een ritje maken op een tractor en is er een show met de figuren van de bekende serie Shaun het schaap.

Een ander dierenpark dat je kan bezoeken is het Currumbin Wildlife Sanctuary en dit park ligt op 25 minuten rijden met de auto van het centrum van Gold Coast. Ook hier heb je vooral veel bekende dieren uit Australië die je kan bekijken. Ook bij dit park is het mogelijk dat kinderen de dieren van heel dichtbij kunnen bekijken en sommige dieren ook kunnen vasthouden en aaien.

Een derde natuurpark dat je in de omgeving van Gold Coast kan bezoeken is het David Flea Wildlife Park. Dit dierenpark ligt op een kwartier rijden van het centrum en ook bij dit dierenpark kun je veel van de Australische dieren bekijken. Ook in dit dierenpark zijn verschillende shows met dieren waaronder een show met krokodillen.

Uiteraard moeten jullie zelf een afweging maken als gezin wat jullie vinden van het vasthouden van dieren en shows met dieren. Wij laten in deze blog vooral alle opties zien die je hebt als gezin als je een stedentrip naar Gold Coast maakt!

Brisbane met kinderen

#4 Stranden Gold Coast

In Gold Coast is het klimaat heerlijk en je hebt daarom genoeg maanden dat je in Gold Coast met kinderen naar het strand kunt gaan. Je hebt verschillende stranden die je in de omgeving van Gold Coast kan bezoeken. Een van de mooiste stranden die je in Gold Coast kan bezoeken is Tallebudgera Creek.

Deze oase staat bekend om zijn rustige water, waardoor het ook erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. Bij dit strand is ook een speeltuin in de schaduw waar kinderen kunnen spelen. Het kan in de drukke zomermaanden wel lastig zijn om hier een parkeerplek te vinden voor de auto.

Langs de kust van de stad ligt eigenlijk één grote kuststrook met allemaal verschillende stranden. Het dichtst bij de stad ligt Main Beach, waar rondom het strand genoeg faciliteiten zijn voor gezinnen met kinderen. Andere stranden die leuk zijn om te bezoeken in de omgeving van Gold Coast zijn Surfers Paradise en Mermaid Beach.

Kinderactiviteiten Gold Coast

Overige kinderactiviteiten Gold Coast

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten, kun je nog meer activiteiten ondernemen in Gold Coast met kinderen. We zetten de overige kinderactiviteiten in Gold Coast hieronder op een rij.

#5 Sea World: dit is ook een pretpark dat je in Gold Coast met het gezin kan bezoeken. Uiteraard kan je hier heel veel verschillende zeedieren bekijken en zijn er verschillende shows met bijvoorbeeld dolfijnen. Daarnaast heb je ook hier verschillende attracties die je met kinderen kan bezoeken. Je hebt hier iets meer dan 10 verschillende attracties, waarbij ook een aantal achtbanen.

#6 Springbrook National Park: dit is een natuurpark dat op 3 kwartier rijden met de auto ligt van Gold Coast. Je kunt hier verschillende wandelingen maken en in het natuurpark heb je verschillende watervallen die je kan bekijken. Een aantal van deze wandelingen zijn kort en daarom ook zeker geschikt om met jonge kinderen te wandelen.

#7 Burleigh Heads National Park: dit nationale park ligt net iets buiten het centrum van Gold Coast op een kwartier rijden. Je kunt hier wandelen en je hebt hier een prachtig uitzicht over de kustlijn. Met een beetje geluk zie je ook tijdens de wandelingen walvissen in de zee zwemmen.

Kinderactiviteiten Gold Coast

#9 Gold Coast Botanical Garden: net zoals in veel grote steden, heb je in Gold Coast ook een botanische tuin die je kan bezoeken. De toegang tot de tuin is gratis en je hebt in de tuin ook een speeltuin voor kinderen liggen. Dit is een prima budgetactiviteit in Gold Coast

#10 Thunderbird Park: dit park ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van Gold Coast en je kan hier met kinderen vanaf 8 jaar gaan klimmen. Ze hebben verschillende klimparcours, die verschillen in moeilijkheidsgraad en ook meer dan 10 verschillende ziplines. Daarnaast is er in dit park nog veel meer te doen voor kinderen. Zo kunnen ze onder andere minigolfen, lasergamen en met een graafmachine graven.

#11 Tamborin Mountain: ook dit klimpark ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van Gold Coast. Je hebt hier een aantal enorme ziplines. De 7 ziplines in dit klimpark hebben een lengte van maar liefst 1,5 kilometer. De meeste parcours zijn voor kinderen vanaf 8 jaar toegankelijk, maar ze hebben bij dit klimpark ook een parcours voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar oud.

Kinderactiviteiten Gold Coast

Kindvriendelijk restaurant Gold Coast

Je kan in Gold Coast met kinderen prima eten en drinken bij de verschillende restaurants. Je hebt genoeg kindvriendelijke restaurants in Gold Coast waar je uit kan kiezen. Wij zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants op een rij, waar de kinderen ook kunnen spelen.

Dune Cafe: dit kindvriendelijke restaurant in Gold Coast ligt bij Palm Beach. Het restaurant ligt naast een grote piratenschip speeltuin met een enorme glijbaan. Dit restaurant ligt ook bij een lagoon, dus je kan ook prima de zwemspullen meebrengen naar dit restaurant toe. Je kunt hier prima voor het ontbijt of de lunch terecht.

Bella’s Wonderland: dit is de grootste indoorspeeltuin in de omgeving van Gold Coast en hier staat uiteraard meer het spelen centraal dan het eten. Je kan hier uiteraard wel eten en het menu van Bella’s wonderland bestaat uit verschillende broodjes, croissants en eiergerechten. Een prima plek dus om tussen de middag een uurtje of 2 te gaan lunchen, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de grote speeltuin. Dit is natuurlijk ook een prima plek om naar toe te gaan als het bijvoorbeeld minder weer is.

Pancakes in Paradise: helaas heeft dit restaurant geen speelgedeelte, maar een pannenkoekenrestaurant valt bij de meest kinderen toch wel in de smaak. Naast pannenkoeken kun je hier ook frietjes met een hamburger eten in dit restaurant.

Kinderactiviteiten Gold Coast

Kindvriendelijk hotel Gold Coast

Je kunt in Gold Coast met kinderen prima overnachten. De stad heeft verschillende leuke kindvriendelijke hotels, waar je met het gezin kan overnachten. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke hotels in Gold Coast op een rij, die door gezinnen met kinderen het beste beoordeeld zijn. Druk op de blauwe link voor meer informatie.

Scroll naar boven