9 gratis activiteiten die je met je kinderen kunt doen in Dubai!

Vaak wordt er gedacht dat Dubai een stad is voor de allerrijkste van de aarde. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wil, maar er zijn genoeg mogelijkheden om een goedkope vakantie naar Dubai te regelen. Zo heb je genoeg van activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen en die nagenoeg niets kosten. Wij zetten hier negen gratis activiteiten op een rijtje die je in Dubai kunt ondernemen met je gezin!

Goedkope vakantie Dubai
Gratis activiteiten Dubai met kinderen

Goedkope vakantie Dubai met kinderen. Hier zijn 9 gratis activiteiten:

#1. De stranden van Dubai

#2. Dubai Marine en de walk

#3. De vele souks die Dubai rijk is

#4. De malls van Dubai

#5. Souk Madinat

#6 Burj Khalifa

#7. Fontijnenshow

#8. De speeltuinen in de openbare parken

#9. Zonsondergang bekijken in de woestijn

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #1: De stranden van Dubai

Dubai heeft een aantal prachtige stranden en de entree is helemaal gratis. Zo heb je de bekende stranden van Kite Beach en Jumeirah beach, waar je een heerlijke dag kunt doorbrengen met je gezin zonder dat dit veel hoeft te kosten.

Koop in één van de grote Carrefour supermarkten een lunch voor het gezin en eet deze op het strand gezellig op. Op deze manier heb je helemaal een betaalbaar dagje in de zon.

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #2: Dubai Marine en de Walk

Deze activiteit is weer goed te combineren met een dagje op Jumeirah beach. Op deze 1,7 kilometer lange boulevard is het leuk om met je kinderen te kijken naar de enorme boten die in de haven liggen.

Daarnaast zijn er verschillende activiteiten hier voor kinderen zoals een splashpad en een opblaasbaar waterpark, maar daar zitten wel kosten aan verbonden. Dus wil je niet al teveel geld kwijt zijn ga je lekker naar het strand, eet je op het strand een lunch die je zelf hebt meegenomen en loop je daarna door de haven nog een rondje met je kinderen.

Gratis activiteiten Dubai met kinderen

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #3: De vele souks die Dubai rijk is

De vele traditionele marktjes van de stad zijn leuk om met je kinderen over heen te lopen.  Bij de bekende Gold en Spice souks heb je ook veel kraampjes met heel erg veel goedkoop speelgoed. Uiteraard is het merendeel van de spullen namaak. Wij hebben ons echt een paar uur vermaakt op deze marktjes en onze dochter keek haar ogen uit.

Daarnaast kun je met houten bootjes voor 1 dirham (20 eurocent) je rond laten varen over het water. Op deze manier kun je hier prima goedkoop je een halve dag vermaken met je kinderen en ondertussen ook nog wat cultuur opsnuiven.

Gratis activiteiten Dubai met kinderen
Gratis activiteiten Dubai met kinderen

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #4: De malls van Dubai

Zolang je niet gaat winkelen in de malls van Dubai, kan je je hier best een paar uur vermaken met het gezin. Zo heeft de Dubai Mall, het grootste aquarium van de wereld met heel erg veel verschillende grote vissen. Ook vindt je hier een grote waterval, een winkel met Ferrari’s, een groot origineel dino skelet , waardoor je met je kinderen hier best wel even zoet bent.

Ook in andere malls heb je genoeg dingen te doen. Zo heb je in Mall of the Emirates de skibaan met pinguïns. Hier zit ook een foodcourt, waar je relatief goedkoop kunt eten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een dagje strand makkelijk combineren met de malls van Dubai.

Gratis activiteiten Dubai met kinderen
Gratis activiteiten Dubai met kinderen

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #5: Souk Madinat

In de buurt van Jumeirah beach ligt het Venetië van Dubai, Souk Madinat. Leuk om hier vanaf 11 uur even rond te lopen met je kinderen langs het water, de bruggetjes en de vele winkeltjes met allerlei Arabische spulletjes. Vanaf hier heb je ook één van de beste uitzichten op de Burj al Arab, het luxe zevensterren hotel.   

Gratis activiteiten Dubai met kinderen

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #6: Burj Khalifa

Burj Khalifa is misschien wel het bekendste gebouw van Dubai en de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Indien je toch naar de Dubai Mall gaat, dan kun je buiten deze mall dit gebouw van dichtbij bekijken. Indien je toch na het zien van het hoogste gebouw in de wereld een kaartje wil kopen om de stad vanaf deze platforms te bekijken kun je dit het beste online doen in plaats van aan de kassa ter plekke. Dat scheelt weer een tijdje in de rij staan met je kinderen.

Gratis activiteiten Dubai met kinderen

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #7: Fonteinenshow

Indien je toch al bij de Dubai Mall bent voor de gratis bezienswaardigheden die je in de mall zelf kunt bezichtigen met je kinderen en al buiten bent geweest om aan het water de Burj Khalifa te bewonderen, kun je vanaf 18.00 uur ieder half uur een gratis fonteinen show bewonderen. De fontein is 275 meter lang en het water bereikt een lengte van maar liefst 150 meter. Indien je om 18.00 uur de eerste show bekijkt met je kinderen, dan kunnen ze nog op tijd in bed liggen ook. 

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #8: De speeltuinen in de openbare parken

In Dubai heb je verschillende grote openbare parken (met speeltuinen), waar je kinderen een paar uur zichzelf even kunnen uitleven. Wij zijn bijna iedere dag wel even naar een park geweest met speeltuin met onze dochter om haar te laten spelen.

Vanaf de Mall of the Emirates is het maar een klein ritje met de taxi (je zou eventueel kunnen lopen als het niet al te warm is vanaf de shoppingmall) naar het All Barsha Pond Parc, waar ze een leuke speeltuin hebben. Voor een klein bedrag kun je ook met je kinderen op een solar bootje varen in het meer. Koop in de grote supermarkt van de Mall of the Emirates een lunch voor je gezin en eet deze lekker op in het park op de grote ligweide. Er staan ook barbecues waar je eventueel je eten op kunt klaarmaken.

Daarnaast is wat ons betreft het Zabeel park echt een aanrader, waar je voor een klein bedrag (5 dirham, 1,25 euro) enorm veel speeltuinen hebt, waar de kinderen zich echt heel wat uurtjes kunnen vermaken. Je kunt hier ook makkelijk picknicken met het gezin op de vele grasveldjes.

Gratis activiteiten Dubai met kinderen
Dubai met kinderen

Gratis activiteiten Dubai met kinderen #9: Zonsondergang bekijken in de woestijn

Op 20 minuten rijden van Dubai ligt Al Qudra, wat een soort van oase is in de woestijn. Hier kan je indien je een auto tot je beschikking hebt, makkelijk een hapje eten. Koop bijvoorbeeld een wegwerp-BBQ in de supermarkt en geniet tegen de avond van de zonsondergang met het hele gezin.

Heb je geen zin dit zelf te regelen, zijn er uiteraard tegen betaling genoeg tours te vinden. 

Waar slapen tijdens een goedkope vakantie Dubai met kinderen ?

Wij sliepen in het Rose Garden Hotel Dubai waar wij erg tevreden over waren. Het appartement had een kamer voor ons en onze dochter, een keuken en woonkamer en het lag dichtbij de metro en shoppingmall. In deze shoppingmall was een grote supermarkt aanwezig en een foodcourt, waardoor we altijd snel iets konden eten. Het ligt ook nog eens centraal. Wij hebben hier een prima week gehad en begonnen de dag altijd op het balkon in het zwembad. Ontbijt zat bij de prijs inbegrepen.

Wil je nog meer budgettips over Dubai? Lees dan van een ander gezin ook de blog Dubai met een klein budget

Scroll naar boven