Glasgow met kinderen

Je kunt je in Glasgow met kinderen prima een paar dagen vermaken. Glasgow is de grootste stad van Schotland en één van de grootste steden van het Verenigd Koninkrijk. Je bent in anderhalf uur met het vliegtuig vanuit Amsterdam in Glasgow en er zijn verschillende (budget) maatschappijen die op de stad vliegen. Kortom genoeg reden om binnenkort eens deze Schotse stad te gaan bekijken. Wij zetten de leukste activiteiten in Glasgow met kinderen op een rij. 

Glasgow met kinderen
Glasgow met kinderen

Glasgow met kinderen #1: Attractiepark M&D’s

Je kunt in Glasgow met kinderen een pretpark bezoeken. M&D’s attractiepark ligt in het zuidoosten van de stad en met de auto ben je er in een kleine twintig minuten van het centrum (openbaar vervoer vijftig minuten). Eigenlijk is dit pretpark vooral te vergelijken met een grote kermis, zoals wij die hier in Nederland kent. De meeste attracties die je in dit pretpark hebt, zie je ook op de kermis terug. 

Zo heeft het park meer dan twintig verschillende attracties zoals een aantal achtbanen, een funhouse, een schommelschip, een waterattractie met boomstammen en nog veel meer. Ook voor oudere kinderen zijn er een aantal spectaculaire attracties. Houdt er wel rekening mee dat bij verschillende attracties een minimumlengte vereist is. 

Naast al deze attracties heb je bij het park een indoor regenwoud met verschillende dieren zoals schildpadden, papegaaien, spinnen en slangen. Ook kun je bij het park gaan bowlen, midgetgolfen, is er een binnenspeeltuin en is er een gamehal bij het park. Kijk voor de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van pretpark M&D’s.  

Glasgow met kinderen #2: Stadiontour Celtic & Rangers FC

Als je de stad Glasgow bezoekt dan kan je er niet omheen: de stad ademt voetbal uit en de twee grootste voetbalclubs van Schotland zijn beide gevestigd in deze stad. Het zijn ook de twee grootste rivalen van elkaar. Dit komt ook mede door het verschil in geloof. Celtic FC is een katholieke club en Rangers FC. is een protestantse club. Zijn je kinderen gek op voetbal dan is een stadiontour bij één van deze clubs een leuke activiteit om met kinderen te ondernemen. 

Zo kun je bij Celtic een stadiontour boeken van een uur. Je brengt hier onder leiding van een gids een bezoek aan het veld, de kleedkamers, de prijzenkast en de persruimte van de club. Ook loop je vanuit de tunnel het stadion in, zodat je een idee krijgt hoe dit voor de spelers moet zijn. Voor gezinnen kun je voor deze stadiontour een ticket kopen met korting. 

Je kunt ook een stadiontour boeken bij de voetbalclub Rangers FC. Deze tour door het stadion duurt ongeveer 1,5 uur en ook bij deze tour ga je langs het veld, de kleedkamers, de prijzenkast en de persruimte van de club. Deze tour is drie keer per dag te boeken van donderdag tot en met zondag, behalve als de club zelf moet voetballen. Spelen ze dan toevallig thuis, dan is het uiteraard ook leuk om te kijken of je kaartjes kunt regelen voor een wedstrijd van de club. Een stadion vol met supporters is natuurlijk nog een stuk indrukwekkender voor je kinderen.

Ook is het mogelijk om een derde stadion te bezoeken en dit is Hampden Park, dat het stadion is van het nationale elftal van Schotland. Hier kun je ook een bezoek brengen aan het Schotse voetbalmuseum

Glasgow met kinderen #3: Glasgow Science Centre

Een leuk museum dat echt in het teken staat van kinderen is het Glasgow Science Centre. Het Glasgow Science Centre is een museum dat gehuisvest is in een futuristisch gebouw aan het water. Kinderen kunnen hier heel veel verschillende proefjes doen en op die manier allerlei dingen ontdekken op het gebied van de wetenschap. 

Het museum heeft tien verschillende experiences, waarbij je moet denken aan dat bij de meeste experiences er een thema centraal staat, waarbij er verschillende exposities zijn. Zo heb je bijvoorbeeld het gedeelte ‘A Question of Perception’ waarin gezichtsbedrog centraal staat en waar je ook leuke foto’s kunt maken van je kinderen (denk hierbij aan bijvoorbeeld een ruimte waarin het lijkt dat de kinderen groter zijn dan de ouders). 

Je kunt hier makkelijk een halve dag voor uittrekken om alle onderdelen van het museum te bezoeken. Naast alle (fysieke) proefjes die je kunt doen is er ook een planetarium (waar de sterrenhemel centraal staat) en een 127 meter hoge uitkijktoren, waar je een prachtig 360 graden uitzicht hebt over de stad Glasgow. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de website van het museum

Glasgow met kinderen
Glasgow met kinderen

Glasgow met kinderen #4: Blair Drummond Safari Park

Je kunt in de omgeving van Glasgow met kinderen ook naar een safaripark toe. Dit safaripark ligt ten noorden van de stad en met de auto bereik je dit park in iets meer dan een half uur (met het openbaar vervoer iets langer dan een uur). Je kunt je hier prima een dagje vermaken met het gezin. 

Zo zijn de meeste grote Afrikaanse dieren vertegenwoordigd in de dierentuin zoals de olifant, de leeuw, de zebra, de giraf, de neushoorn en verschillende apen. Je kunt zowel met je eigen auto als met een bus door het safaripark rijden en de verschillende dieren te spotten. Ook kun je te voet de verschillende dieren bewonderen. 

Ook zit er een gedeelte bij dat in het teken staat van dino’s en is er een grote speeltuin in het park. Ook kunnen kinderen rijden in electrische auto’s op een parcours en zijn er wat kleine attracties voor jonge kinderen zoals botsauto’s, vliegtuigjes en theekopjes. Ook worden er shows gegeven met roofvogels en zeeleeuwen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de dieren even op de website van de dierentuin.  

Glasgow met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven vier activiteiten in Glasgow, zijn er nog een aantal leuke activiteiten die je in Glasgow met kinderen kunt doen. We benoemen ze hieronder kort.

#5 Botanische tuinen van Glasgow: in het noordwesten van de stad liggen deze tuinen, die je gratis kunt bezoeken. Een prima plek om de drukte van de stad even te ontvluchten met je kinderen. Ze hebben zowel binnen als buiten kassen met planten en je kunt hier ook een prima wandeling maken met het gezin. 

#6 Hunterian Museum and Art Gallery: in dit gratis te bezoeken museum hebben ze een collectie met meer dan een miljoen voorwerpen. Voor kinderen is het meest aansprekende deel van het museum de skeletten van verschillende dino’s en een 2500 jaar oude mummie. Uiteraard is er ook een deel van het museum waar je schilderijen kunt bekijken, maar dat is voor kinderen een minder interessant deel van het museum. 

#7 The Lighthouse: een andere plek waar je een mooi uitzicht over de stad Glasgow kunt krijgen met het gezin is dit gratis te bezoeken museum. Je kunt hier allerlei informatie vinden over de stad en zijn architectuur, maar voor kinderen is vooral de grote wenteltrap naar het uitzichtpunt de grote attractie.  

#8 Riverside museum: in dit gratis te bezoeken museum dat in het centrum van de stad ligt staat het onderwerp transport centraal. Je hebt hier wel drieduizend objecten in het museum staan van oude auto’s tot aan een oud schip toe. Door middel van verschillende interactieve displays krijgen kinderen een indruk hoe in het verleden mensen van punt a naar punt b gingen. 

#9 Style Mile:  je kunt in Glasgow ook prima winkelen. De Style Mile is een wandeling langs de drie grote winkelstraten van de stad (Argyle street, Buchanan Street en Sauchihall Street). Glasgow wordt gezien als de beste winkelstad van het Verenigd Koninkrijk, dus gezinnen die van shoppen houden kunnen hun lol hier op.  

Waar overnachten in Glasgow met kinderen?

Je kunt in Glasgow met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties voor gezinnen met kinderen. Wij zetten een aantal goed beoordeelde hotels in verschillende prijsklassen hieronder op een rij.

Budgethotel: Novotel Glasgow Centre

Middenklasse hotel: Moxy Glasgow Merchant City

Luxe hotel: Fraser Suites Glasgow

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Glasgow even hier. 

Scroll naar boven