Genua met kinderen

Wat te doen in Genua met kinderen

Wat te doen in Genua met kinderen? Wij zijn er geweest met onze dochter van 5 jaar toen wij de veerboot naar Sardinië namen en geven in dit reisblog alle informatie wat er te doen is in Genua met kinderen. Je kunt in de stad Genua met kinderen je makkelijk een tot twee dagen vermaken. Daarnaast is Genua een prima uitvalsbasis om de plaats Milaan en de dorpjes van Cinque Terre te bezoeken.

Genua met kinderen
Genua met kinderen

Genua met kinderen: bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden voor kinderen liggen bij de oude haven van Genua. We zetten de verschillende bezienswaardigheden in Genua met kinderen op een rijtje.

Acquario di Genova

Dit Aquarium ligt aan het water en is het grootste aquarium van Europa.

Ze hebben hier pinquïns, haaien, dolfijnen en duizenden andere vissen. Daarnaast hebben ze bij dit aquarium ook nog een museum over de haven, een lift met een 360 graden uitzicht over de stad en een tropische tuin.

Het Aquarium alleen kost 18 euro per persoon en voor alles samen betaal je 44 euro. Trek voor het aquarium twee tot drie uur uit.

Let op dat het in de zomer wel erg druk kan zijn. Er is een mogelijkheid om vooraf kaarten te bestellen en de rij bij de kassa te omzeilen, maar dan betaal je uiteraard wel meer geld voor een kaartje.

Reuzenrad

Wil je de stad Genua met kinderen van bovenaf bekijken dan is het reuzenrad bij de oude haven een mooie optie. Een ritje in het reuzenrad is wel vrij prijzig vonden wij. Volwassenen betalen 8 euro voor een rondje in het reuzenrad en voor kinderen van 2 t/m 12 jaar betaal je 5 euro. Een familieticket voor twee volwassenen en twee kinderen kost 24 euro.

Piratenschip ‘Galeone Neptune’

In de haven ligt een piratenschip wat gebouwd is dertig jaar geleden voor een film en nu kunnen kinderen het schip bezichtigen. De entree is 5 euro. Uiteraard kun je hem ook vanaf de boulevard bekijken.

Genua met kinderen
Genua met kinderen

Zwembad aan de oude haven

Helaas hadden wij onze zwemkleding niet meegenomen toen we de stad bezochten, maar bij de oude haven heb je een leuk openluchtzwembad liggen.

Zeker een aanrader in Genua met kinderen om aan het einde van de dag lekker even af te koelen, als je bij je hotel geen zwembad hebt liggen ( de meeste hotels in Genua hebben dit namelijk niet).

Het zwembad is van juni tot en met september open en de entree kost maar een paar euro.

Daarnaast ligt er een prima tentje bij, waar je lekker een drankje kunt doen in de relaxstoelen die er staan.

Wij baalden achteraf dat we geen zwemkleding bij ons hadden, dus wanneer je Genua met kinderen bezoekt, houdt hier rekening mee!

La Citta dei Bambini

Dit interactieve museum heeft 50 interactieve tentoonstellingen, waar kinderen tussen de 3 en 14 jaar oud allerlei dingen kunnen doen.

Ze hebben drie ruimtes voor verschillende leeftijdsgroepen, waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen.

Uiteraard bij slecht weer net als het aquarium een prima optie om een paar uur met je kinderen te vermaken.

Voor meer informatie over dit museum klik dan hier.

Kinderen betalen 7 euro en volwassenen 5 euro.

Genua met kinderen
Genua met kinderen

Springkussens

Bij de oude haven ligt ook een speelplaats met verschillende springkussens. Je betaalt hier per 15 minuten.

Let wel op dat de springkussens midden in de zon staan en dat deze midden op de dag erg warm kunnen zijn. Tegen het einde van de dag, wanneer de temperatuur gedaald is, is het hier een stuk drukker.

Speeltuinen

Ook in de oude haven liggen twee speeltuinen vlak bij elkaar. Onze dochter heeft er zichzelf nog een uurtje kunnen vermaken op de schommels en glijbanen.

Genua met kinderen
Genua met kinderen

Hop on Hop off bus

Ook in Genua rijdt een hop on hop off bus door de stad heen. Kaartjes kun je hier online bestellen. 

Een rit door de hele stad duurt in totaal 60 minuten en de bus komt langs de bezienswaardigheden iedere 20 minuten.

De bus rijdt van maart tot en met oktober. De bus heeft gratis WIFI aan boord. De bus stopt op 11 verschillende punten in de stad.

Deze bus stopt uiteraard ook bij de oude haven, waar je kunt opstappen met je kinderen.

Genua met kinderen
Genua met kinderen

De oude stad

Een voordeel van de oude stad is dat een deel van de oude stad alleen voetgangersgebied is. Overdag vonden wij het erg rustig in dit gedeelte van de stad.

Omdat de gebouwen vrij hoog zijn en de straatjes erg smal is het redelijk koel in deze straatjes. Bij de via Garibaldi zijn verschillende kerken en paleizen te bezoeken hier en ook heb je hier een VVV kantoor zitten.

 Zoek vooraf even uit waar de straat is, aangezien we het aan verschillende locals gevraagd hebben waar de straat was en ze geen idee hadden waar deze bekende straat lag (misschien lag het wel aan onze uitspraak 😉).

Piazza de Ferrari

Dit plein met fonteinen is een leuke bezienswaardigheid in Genua om te bezoeken. Er staat een soort van kunstwerk, waar je een leuke foto kunt maken met je kinderen en onze dochter vond het heel leuk om op haar stepje rondom de fontein te steppen.

Om de hoek bij dit plein liggen verschillende terrasjes waar je een lekker drankje kunt doen. Vanuit hier loop je ook in een paar minuten naar de oude haven toe.

Handleiding leerplicht wereldreis met kinderen
Genua met kinderen

Strand in Genua met kinderen?

Voor het strand moet je niet naar Genua gaan. Er zijn wel een aantal stranden met vooral kiezelstenen en geen zand en bij de meeste stranden zijn weinig faciliteiten. Wil je verkoeling zoeken, dan kun je in het centrum een paar uur met je kinderen naar het zwembad aan de oude haven gaan.

Wil je toch naar het strand met je kinderen in Genua dan is beachclub Centro Surf club wel een aanrader. De entreeprijs is wel wat aan de hoge kant, maar je hebt er een zwembad, strand met strandbedjes en je kunt er wat eten en drinken.

Voor meer informatie over deze beachclub klik hier

Uit eten in Genua met kinderen

Bij de oude haven heb je verschillende prima restaurants liggen, waar je met kinderen lekker kunt eten. De meeste restaurants hebben natuurlijk veel vis, pizza en pasta op de kaart staan, maar ook een hamburger kun je bij de meeste restaurants bestellen.

Stedentrip Genua met kinderen?

Zouden wij een stedentrip aanraden met kinderen? Voor alleen Genua is dat niet de moeite vinden wij. Het kan wel voor een paar dagen, als je de stad Genua gebruikt als uitvalsbasis voor de omgeving.

Zo ben je in twee uurtjes met de trein in Milaan en in iets meer dan een uur kun je de populaire Cinque Terre dorpjes bezoeken met de trein. Op deze manier kun je best vier tot vijf dagen jezelf vermaken.

Daarnaast is Genua bekend om zijn startpunt voor verschillende cruises. Wijzelf hebben de stad bezocht toen wij op weg waren naar het schitterende Sardinië. Vanaf Genua ben je met de veerpond in ongeveer 10 uur in Sardinië.

Wij hebben met de auto de nachtveerboot genomen om half tien en sliepen heerlijk in een hut op de veerboot en waren de volgende ochtend om half acht op het eiland Sardinië. Vanaf Nederland is het ongeveer 12 tot 13 uur rijden naar Genua.

Genua met kinderen
Genua met kinderen

Slapen in Genua met kinderen?

De meeste hotels in Genua centrum hebben geen zwembad helaas. Je zult dan iets buiten het centrum een hotel moeten boeken en dan is het Novotel Genova City een prima optie met een prima buitenzwembad.

Ben je op zoek naar een appartement met eigen slaapkamer voor jullie zijn er verschillende opties in het centrum. Deze twee opties worden zeer goed beoordeeld (meer dan een 9) op basis van honderden beoordelingen. Dan weet je zeker dat het goed is. Klik voor meer informatie hier en hier voor deze appartementen.

Wil je toch in een luxe hotel slapen dan is hotel Bristol Palace een goede optie. Het hotel ligt op 100 meter van het eerdergenoemde Piazza de Ferrari. Dit klassieke hotel ligt dus midden in het centrum en het ontbijt is inbegrepen bij de prijs.

Genua met kinderen

Scroll naar boven