Geneve met kinderen: 7 activiteiten met het gezin

Wat kun je allemaal doen in Geneve met kinderen? De stad die vooral bekend is van het grote meer wat bij de stad ligt, heeft niet enorm veel activiteiten om er een hele stedentrip naar toe te maken van een paar dagen. Maar ben je op rondreis door Zwitserland, dan is het zeker leuk om de stad te bezoeken. Wij zetten de leukste activiteiten in Geneve met kinderen op een rij. 

Geneve met kinderen #1: Meer van Geneve

De stad Geneve staat bekend om het grote meer dat bij de stad ligt en tijdens een stedentrip naar Geneve met kinderen kun je niet om het meer heen. Zeker in de warme zomermaanden is het fijn vertoeven aan het meer. Geneve Plage is een uitstekende plek aan het meer voor gezinnen met kinderen om te relaxen aan het water. 

Geneva Plage is namelijk een park aan het water, waar je twee verschillende zwembaden hebt. Één zwembad is meer om baantjes te trekken en het andere zwembad is meer voor gezinnen met kinderen en heeft ook een glijbaan. Je hebt hier ligweides met gras en ook strandjes aan het meer, waar gezinnen kunnen relaxen. Dit park is ook een ideale gelegenheid om lekker te lunchen met bijvoorbeeld eten en drinken dat je vooraf haalt bij de supermarkt. Een ander bekend zandstrand aan het meer is Baby Plage, waar ze een zandstrand hebben en waar je in de zomer aan het meer kunt liggen. 

Een van de bekendste bezienswaardigheden van het meer is de fontein Jet d’Eau. Deze fontein ligt aan het meer en is één van de grootste fonteinen ter wereld. Het water spuit hier zo’n 140 meter de lucht in en dit is vanuit de hele stad goed te zien. De fontein is een populaire attractie voor toeristen om met de fontein op de foto te gaan. 

Uiteraard kun je ook met een boot het meer op. De goedkoopste manier om met een boot op het Meer van Geneve te varen is door gebruik te maken van de mouette-waterbussen (Mouettes Genevoises). Deze boten varen op vier routes tussen de linker- en rechteroever van Geneve. Je zit dan een paar minuten op de boot. De Mouettes maken deel uit van het openbaar vervoersnetwerk van Geneve. Uiteraard zijn er in de stad en bij het meer ook rondvaarten te boeken over het meer, waarbij je wat langer op de boot zit en een rondje maakt over het meer. 

Geneve met kinderen
Geneve met kinderen

Geneve met kinderen #2: Raften

Je kunt in de omgeving van Geneve met kinderen ook raften. Je hebt twee verschillende rivieren in de omgeving waar er rafttochten worden georganiseerd. Deze rafttochten zijn al voor kinderen vanaf zeven jaar, dus ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor de wat jongere kinderen is de Arve rivier het meest geschikt om te raften. 

De rafttochten op de Arve rivier worden drie keer per dag aangeboden en je gaat hier in een boot met verschillende personen en een gids en je komt op de rivier langs watervallen en stroomversnellingen met de boot. Onderweg zijn er ook momenten waar de rivier wat rustiger is en waar er gezwommen kan worden. Deze tochten duren ongeveer 2,5 uur en het enige wat je zelf mee moet nemen is zwemkleding en een handdoek.

De tweede rivier waarop rafttochten worden georganiseerd is de Dranse Rivier. Dit is wel een wat wildere rivier en kinderen moeten voor deze tochten minimaal 14 jaar oud zijn. De rivier bestaat uit verschillende delen en verschillende moeilijkheidsgraden. Deze activiteit duurt ook een stuk langer en houdt er rekening mee dat je een halve dag vermaak hier hebt. Kijk voor meer informatie over deze rafttochten even op de website van de aanbieder

Geneve met kinderen #3: Parc Bois-de-la-Bâtie

Stadspark Bois-de-la-Bâtie ligt op loopafstand van het centrum van Geneve en je kunt hier prima een wandeling maken door het park. In het park vind je verschillende dieren (vooral boerderijdieren) die je kunt bekijken. De toegang van het park is gratis en in het park zit ook een cafeetje met een terras, waar je wat kunt drinken. Een prima activiteit als het lekker weer is en je even de drukte van de stad wil ontvluchten. 

Een andere tuin die het bezoeken waard is in Geneve met kinderen is de botanische tuin. Ook deze tuinen zijn gratis te bezoeken en ze liggen aan het meer van Geneve. Deze botanische tuin is prachtig en in de tuin heb je ook nog een aantal dieren zoals hertjes en verschillende vogels. Ook is er in dit park een speeltuin voor kinderen. Ook is er bij deze botanische tuin een Japans gedeelte. Je kunt bij een cafetaria hier ook wat eten en drinken. 

Een ander park dat aan het meer ligt en op ongeveer een kwartier rijden ten noorden van de stad is Bioparc Geneve. De dieren die ze hier hebben zijn vooral kleinere dieren en boerderijdieren. Het is eigenlijk ook meer een opvangplek voor dieren. Een van de mooiste dieren die je hier kunt zien is de sneeuwluipaard.

Geneve met kinderen #4: Parc Aventure Geneve

Je kunt in Geneve met kinderen ook naar een klimpark toe. Parc Aventure Geneve ligt ten zuidwesten van de stad op ongeveer een kwartier rijden met de auto vanaf het centrum (half uurtje met het openbaar vervoer). Bij het klimpark zijn drie parkeerplaatsen waar je de auto gratis kunt parkeren. 

Je hebt elf verschillende parcours en het ligt aan de leeftijd en de lengte van de kinderen welke parcours ze allemaal mogen doen bij het klimpark. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hier al komen klimmen. Je krijgt eerst een instuctievideo te zien van een paar minuten en daarna mogen de kinderen eerste oefenen met klimmen. Wanneer dit lukt dan mogen ze de verschillende parcours gaan afleggen.

Houdt er rekening mee dat je met de activiteit ongeveer twee tot drie uur vermaak hebt. Zorg er voor dat je voor elf uur er bent, aangezien het tegen de middag steeds drukker wordt en je dan bij de parcours vaak moet wachten als er kinderen voor je zitten die een stuk trager klimmen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende parcours even op de website van Parc Aventure Geneve

Geneve met kinderen
Geneve met kinderen

Geneve met kinderen: Overige activiteiten

Je hebt in Geneve nog een aantal andere dingen die je kunt doen met kinderen in de stad. We benoemen ze hieronder kort.

#5 Muséum d’histoire naturelle: je hebt in Geneve niet super veel musea die geschikt zijn voor kinderen. Een museum dat hier wel voor in aanmerking komt is het natuurhistorisch museum. Dit museum is gratis te bezoeken en ligt in het centrum van de stad. Je vind hier heel veel opgezette dieren en het is enigszins interactief (verwacht hier niet teveel van). De teksten zijn hierbij zowel in het Frans als in het Engels. Reken op een uurtje of twee vermaak. 

#6 Jardin Anglais: dit park ligt midden in het centrum en de bekendste bezienswaardigheid in het park is de grote klok van bloemen. 

#7 Bains des Paquis: deze zwembaden liggen in de buurt van de grote fontein en je kunt hier in de zomer zonnen en wat vers eten kopen bij de snackbar en in de wintermaanden kun je hier naar de sauna en genieten van het prachtige uitzicht over het meer. In de hamam en het Turkse bad kun je ook nog relaxen in nabijheid van het meer. 

Waar overnachten in Geneve met kinderen?

Je kunt in Geneve met kinderen prima overnachten, ondanks je maar weinig budgetaccommodaties in de stad hebt. Toch hebben we een selectie gemaakt in iedere prijsklassen van de hotels die het best beoordeeld worden. 

Budget hotel: Holiday Inn Express Geneva Airport, an IHG Hotel

Middenklasse hotel: Hotel de Geneve

Luxe hotel: Nash Suites Airport Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Geneve even hier

Scroll naar boven