Fukuoka met kinderen

Fukuoka met kinderen: 6 leuke activiteiten op een rij!

Wat te doen in Fukuoka met kinderen? Dat vroegen wij ons af toen we tijdens onze wereldreis vanaf Seoul in Zuid-Korea naar Fukuoka in Japan vlogen. Wij vonden Fukuoka een hele leuke stad, waar je prima een dag of twee kunt vertoeven. De stad heeft niet super veel kinderactiviteiten, maar er zijn wel een aantal activiteiten die je met het gezin in deze stad in het zuiden van Japan kunt ondernemen. Wij zetten hieronder de verschillende kinderactiviteiten in Fukuoka op een rij. 

#1 Fukuoka Zoo

De dierentuin van Fukuoka is een leuke activiteit om met kinderen naar toe te gaan in de stad. Deze dierentuin is niet super groot, maar er zijn genoeg dieren om een ochtend of een middag je hier te vermaken. Een ander groot voordeel van de dierentuinen in Japan is de prijs! Wij hebben in Japan verschillende dierentuinen bezocht en we betaalden bij al deze dierentuinen, maar een paar euro entree voor het gehele gezin. Wat dat betreft is het wel echt een budgetuitje in Japan. 

De dierentuin heeft best wel verschillende grote dieren zoals de olifant, de neushoorn, de giraf en verschillende soorten apen. Wat we wel hadden was dat sommige verblijven wel wat groter mogen zijn. Die vonden we bij sommige dieren echt wat aan de krappe kant. De dierentuin ligt een beetje op een heuvel, waardoor je wel wat op en neer wandelt tussen de dieren. 

Naast de dierentuin heb je ook een botanische tuin die je kan bezoeken. Hier kan je vanuit de dierentuin met een soort van treintje heen. Al met al is het een prima kinderuitje als je Fukuoka bezoekt. Kijk voor meer informatie over deze dierentuin even op de website van Fukuoka zoo. 

Fukuoka met kinderen
Fukuoka met kinderen

#2 Nobolt

Een leuke kinderactiviteit in Fukuoka is het indoorklimpark van Nobolt. Dit indoorklimpark ligt in het winkelcentrum van Marinoa City Fukuoka en vanaf de metro is het wel een behoorlijk stukje lopen (ongeveer 20 minuten). Je kan ook vanaf de metro de bus nemen naar het winkelcentrum, maar dat wisten we toen nog niet ;). 

Bij Nobolt kun je aan de kassa toegangskaartjes kopen. Wij kochten voor onze dochter een pas, waarmee ze alle klimactiviteiten kon doen en wij betaalden een kleine bedrag om zelf het klimpark te mogen betreden. Zelf hebben wij niet geklommen. In het klimpark kun je van alles doen. Zo heb je een klimparcours op verschillende verdiepingen met allerlei verschillende obstakels. Deze waren voor onze dochter van acht jaar zeker uitdagend (hoe hoger, hoe moeilijker de obstakels waren). 

Daarnaast heb je nog allerlei andere spelletjes die kinderen kunnen doen, zoals springen en bewegen voor een scherm, een soort stormbaan die op tijd gaat en ook een gedeelte met verschillende trampolines. Wij zijn in totaal een uurtje of twee binnen geweest en onze dochter heeft zich uitstekend vermaakt bij Nobolt in Fukuoka. 

 

Fukuoka met kinderen
Fukuoka met kinderen

#3 Ohori Park

Zoek je een stadspark om de drukte van de stad te ontvluchten dan is het Ohori Park een leuke optie om met kinderen naar toe te gaan. In het Ohori park heeft een heel groot meer liggen midden in het park, waar je in de zomer ook met een waterfiets het water op kunt gaan. Daarnaast kun je er heerlijk wandelen rondom het meer en zijn er ook speeltuintjes in het park. 

Naast het Ohoripark liggen ook nog de ruïnes van het kasteel van Fukuoka. Dit vonden wij niet zoveel voorstellen. Ook heb je naast het Ohori Park het Maizuru park liggen, waar je prachtige bloemen kunt zien, maar wij vonden dit park een beetje tegenvallen (wij bezochten het park in oktober en dit was misschien niet het beste moment dat alles in bloei staat). 

Je kan naar het Ohoripark met de metro die bijna voor het park stopt. In totaal zijn we twee uurtjes in dit park geweest. Je kunt hier best een grote wandeling maken door het park.  

Kinderactiviteiten Fukuoka
Kinderactiviteiten Fukuoka

Overige kinderactiviteiten Fukuoka

Wij zijn een dag in Fukuoka geweest met onze dochter en hebben uiteraard niet alles gedaan in Fukuoka. Uiteraard zijn er nog meer kinderactiviteiten in Fukuoka. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#4 Fukuoka Tower: wil je Fukuoka vanaf grote hoogte bekijken, dan is de Fukuoka Tower een leuke optie. De toren is meer dan 200 meter hoog en heeft drie observatiedekken. Het hoogste punt waar je vanaf de toren een observatiedek hebt is op 123 meter. 

#5 Uminonakamichi Seaside Park: dit is een nationaal park met heel veel bloemen. Dit zijn wel seizoensbloemen, dus check vooraf even of de bloemen wel in bloei staan. Je hebt er voor kinderen ook wat dieren bij de Animal Forest. Hier heb je wat kleine dieren. Verder is er een grote trampoline en nog wat dingen voor kinderen.

Wij hebben dit gebied niet bezocht, omdat we het vrij lastig vonden om er te komen. We hebben wel even gekeken of we door het gebied konden fietsen, aangezien je wel een aantal verhuurmaatschappijen van fietsen hebt in Fukuoka, maar uiteindelijk hebben we dit niet gedaan. Je moet keuzes maken op reis ;). 

#6 Fukuoka Dome: Japanners zijn gek op honkbal en dit is ook de grootste sport in Japan. Ook Fukuoka heeft een professioneel honkbalteam (Fukuoka SoftBank Hawks honkbalteam) en uiteraard is het leuk om een wedstrijdje honkbal mee te pikken met het gezin. In het stadion kunnen meer dan 35.000 toeschouwers en uiteraard is het alleen al voor de beleving leuk om een wedstrijdje in Japan mee te pikken. 

Let op: wij hadden op internet gelezen dat je in Fukuoka ook naar het Kashii Kaen Sylvian Garden kunt gaan. Wij zijn hier met de trein naar toe gereisd, maar helaas is dit park al een paar jaar dicht. Achteraf is dit ook wel terug te lezen op internet, maar weet dus dat je hier in Fukuoka met het gezin niet meer naar toe kunt!

Kinderactiviteiten Fukuoka
Kinderactiviteiten Fukuoka

Waar overnachten in Fukuoka met kinderen?

Wij sliepen tijdens onze stedentrip naar Fukuoka in het The OneFive Terrace Fukuoka. Dit vonden wij een heel fijn hotel om te overnachten. Hele fijne bedden, een warme douche en best een ruime kamer. Daarnaast lag het hotel in een levendige buurt en redelijk dichtbij verschillende metrostations (een paar minuten lopen). 

Wat wij ook erg leuk vonden bij het hotel is dat ze in de middag een lekkere thee zetten voor je met wat lekkers erbij. Het zijn kleine dingen van een hotel, maar wij vonden het erg leuk. Kijk voor meer informatie over The OneFive Terrace Fukuoka even hier

Uiteraard zijn er in Fukuoka nog meer kindvriendelijke hotels. Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Fukuoka even hier

Scroll naar boven