Florida Keys met kinderen

Wat te doen bij de Florida Keys met kinderen? De Florida Keys is een eilandengroep ten zuiden van de staat Florida en al deze eilanden zijn met elkaar verbonden met bruggen. Veel van de gezinnen met kinderen bezoeken deze eilandengroep vanwege het heerlijke klimaat en de mooie stranden, maar er zijn ook zeker andere leuke kinderactiviteiten die je hier kan ondernemen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten van de Florida Keys op een rij.

Beste reistijd Florida Keys met kinderen

De beste reistijd om de Florida Keys met kinderen te bezoeken is in de periode december tot en met april. Vanaf begin mei begint het regenseizoen in Florida. Daarnaast kun je in Florida last hebben van het orkaanseizoen en dit orkaanseizoen loopt van augustus tot en met november. Wij waren er eind april begin mei en hadden temperaturen van 25 graden of warmer.

Er is wel wat neerslag geweest in de dagen dat wij er waren, maar meestal was dit maar een korte bui en vooral in de nacht. Houdt er wel rekening mee dat in de maanden december en januari het hoogseizoen is in Florida en dat het overal een stuk drukker kan zijn en dat de prijzen van accommodaties kunnen gaan stijgen.

Wat te doen in Florida Keys met het gezin

Vervoer in en naar The Keys

De makkelijkste manier om The Keys te bezoeken is met een huurauto. Je legt namelijk ook best wel veel afstanden af als je meerdere plekken wil bezoeken in deze regio. De meeste gezinnen met kinderen huren dan ook een auto op het vliegveld van Orlando of Miami waar de meeste gezinnen landen met het vliegveld.

Je kan zowel op het vliegveld van Orlando, als het vliegveld van Miami een auto huren via de verhuurorganisatie Sunny Cars. Deze verhuurmaatschappij werkt met het all inclusive principe, waarbij de meeste verzekeringen en vaak ook het eigen risico allemaal al in de prijs zijn inbegrepen. Kijk voor het huren van een auto op het vliegveld van Orlando even hier en voor het huren van een auto op het vliegveld van Miami even hier.

Houdt er overigens rekening mee dat je in de omgeving van Miami op tolwegen rijdt en dat dit nog extra kosten zijn, die bovenop de huurprijs van de auto komen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een taxi te huren, maar dan ben je vele malen duurder uit. Wij verbleven de eerste nacht nadat we aangekomen waren in het Sheraton Miami Airport en vanaf hier was het 3 uur en 21 minuten rijden naar De Keys.

Kindvriendelijke stranden Florida Keys

Kinderactiviteiten Florida The Keys

#1 Everglades National Park

De Everglades is een moeras in het zuiden van Florida. Het gebied van de Everglades heeft een tropisch klimaat, waarbij het zeven van de twaalf maanden regenseizoen is. Dit seizoen loopt van april tot oktober. Van november tot maart is het droge seizoen. Wist je dat er in Everglades National Park meer dan 350 vogels, 300 soorten vissen en 50 soorten reptielen in het moeras leven, waaronder de bekende alligators.

Er werd ons verteld dat het vorig jaar weinig geregend had, waardoor ze een hele tijd geen tours hebben kunnen doen. Wij zijn thuis gaan googelen en hebben via Instagram meerdere profielen bekeken en hebben op die manier gekeken welke touroperators redelijk diervriendelijk zijn. Wij wilden geen tour doen, waarbij je een alligator show kon bijwonen.

Uiteindelijk zijn we bij Tigertail Airboat tours uitgekomen. Zij doen ook privé tours en hier hebben wij ook voor gekozen. De prijs voor een privé tour van een uur met zeven personen was 405 dollar. Deze tour hebben wij vanuit Nederland geboekt. Wat zo fijn is van een privé tour is dat er de tijd voor je genomen wordt en je niet hoeft te wachten tot je zelf iets kan vragen.

Florda Keys met kinderen

Het was een onvergetelijke tour. We ,waren nog maar net begonnen en onze gids zette de motor uit en ja hoor daar zagen we een alligator. In totaal hebben wij er vier gezien, waaronder ook een vrouwtje met haar jonkies. Uiteindelijk stopten we ook bij een plek waar indianen vroeger leefden en waar ze nu ook gewonde dieren verzorgen, waaronder een alligatorschildpad en een baby alligator.

De baby alligators laten ze vrij zodra ze twee jaar oud zijn, omdat de overlevingskans anders erg klein is. Je mag ze ook beethouden voor een foto, maar daar zou ik dan voor bedanken. De gids vertelde van alles over de alligators en hun leefgebied. Wij vonden het een informatieve tour, waarbij we veel gezien en geleerd hebben.

Wil je meer informatie over het Everglades National Park, lees dan onze blog de Everglades met kinderen.

Florda Keys met kinderen

#2 Bahia Honda State Park

Het Bahia Honda State Park is een schitterend park, vlakbij de Seven Mile Bridge. Bahia Honda State Park ligt halverwege de Overseas Highway die je naar Key West brengt. Bahia Honda State Park heeft drie verschillende stranden die je met kinderen kan bezoeken. We benoemen deze drie kindvriendelijke stranden hieronder kort.

Kindvriendelijke stranden Florida Keys

Loggerhead Beach: dit strand staat bekend om de prachtige sterrenhemel. Omdat het ver van de bewoonde wereld ligt, kan de lucht niet vervuild worden met een prachtige lucht als resultaat.

Calusa Beach: een klein strandje met toiletvoorzieningen. Vanaf dit strand kan je de Seven Mile Bridge zien. Voor kinderen is dit strandje ideaal. Je kan hier ver de zee inlopen. Wij hebben ons vermaakt met het kijken naar schoolgaande kinderen, die opdrachten moesten uitvoeren in het water met schepnetten op zoek naar van alles.

Sandspur: is het grootste strand van de drie stranden. Wij hebben dit strand niet bezocht, omdat we ons prima op Calusa Beach vermaakte. Verder heb je op dit strand wandelpaden, waar je lekker kunt wandelen met kinderen. Verder kan je hier veel volgens spotten. Er leven hier ook allerlei bedreigde vogels, waaronder bijvoorbeeld de witkapduif. De kosten zijn acht dollar om het park met je auto te betreden.

Kindvriendelijke stranden Florida Keys

#3 Truman Waterfront Park

Bij het Truman Waterfront Park is van alles te doen voor kinderen. Je hebt hier onder andere verschillende speeltuinen, waarvan er ook eentje met watertoestellen is. Met warm weer is deze speeltuin zeker een aanrader. Wij reden erheen vanaf Marathon en verbleven er een halve dag. Het was ook wel fijn dat er toiletvoorzieningen waren voor de kinderen.

Het is een groot park waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Je kan er prachtige zonsondergangen bekijken. Het parkeren kost wel geld, maar goed waar tegenwoordig niet. De parkeerkosten zijn 4 dollar per uur. Er meren hier ook cruiseschepen aan in de buurt van dit park.

In dit park kan je wel een tijd vertoeven en het zelf park is gratis toegankelijk. Ben je even aan rust toe en willen de kinderen gewoon even spelen, dan zou ik zeker hierheen gaan. Je kan hier overigens ook betaald het USCG Schip bekijken. Dit is een schip van de Coast Guard dat dienst heeft gedaan in WW11. Het kleine schip heeft een lange geschiedenis.

Je kan zelf door het schip heen lopen met kinderen. De toegangsprijzen voor het schip zijn voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar 5 dollar en voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen 15 dollar. Kinderen tot en met 6 jaar mogen het schip gratis bezoeken.

Key West met kinderen

#4 Southernmost Point of the Continental U.S.

Het Southernmost Point of the Continental U.S. is één van de hoogtepunten in Key West. Het is een monument dat het exacte punt markeert waar het Amerikaanse vasteland eindigt. De opvallende boei ligt op slechts 144 kilometer van Cuba. Het beste is om vroeg in de ochtend te gaan, dan heb je de minste kans op drukte. Wij reden erheen vanaf Key Largo. omdat wij pas laat in de middag in onze kamer van onze volgende accommodatie konden.

De Florida  Keys bestaat uit verschillende eilanden, welke met elkaar verbonden zijn door 42 bruggen. Het was toen erg druk bij het monument en we moesten zeker wel  30 minuten wachten tot wij ook een foto konden maken bij dit punt. Pas hier wel op, want je kan een beetje nat worden van de zee die tegen de kant aan slaat.. Dit vonden wij alleen maar verkoelend ,aangezien het zo warm was.

De sfeer op de Keys is gezellig, maar wel druk. Er rijdt een treintje rond die je van alles laat zien van de Keys en de gids vertelt over leuke feitjes en alles over de Keys. Kijk voor meer informatie over deze tour op Key West met een treintje even hier. De tour duurt ongeveer 90 minuten en het treintje stopt ook bij dit monument.

Key West met kinderen

Overige kinderactiviteiten Florida Keys

Je hebt naast de vier hierboven beschreven activiteiten bij de Florida Keys nog meer dingen die je met kinderen kan doen. We zetten de overige kinderactiviteiten bij de Florida Keys kort op een rij.

#5 Schildpadden ziekenhuis (Turtle Hospital): dit is een educatieve tour in het schildpaddenziekenhuis. Je krijgt uitleg over de soorten schildpadden en wat hun grootste bedreigingen zijn. Je entreegeld wordt volledig gebruikt voor de verzorging en de behandeling van de dieren. Het doel is om ze uiteindelijk weer terug naar hun leefomgeving te krijgen, als de gezondheid van de schildpadden dit toelaat.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat er schildpadden vast komen te zitten in netten of plastic inslikken. Ruim je spullen dus gewoon op. Je wilt niet dat het in de zee terecht komt. Het ziekenhuis is in Marathon en een tour kost hier 35 dollar per persoon voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar betaal je 17,50 dollar en voor kinderen onder de vier jaar is de toegang gratis.

#6 Tarpons voeren: onderweg naar Key Largo reden we langs een weg, waar we naast een steiger allemaal mensen zagen. Eenmaal op onze bestemming gingen wij googelen wat ze daar aan het doen waren. Je kan dus tarpons voeren bij Robbie’s Marina. Toegang tot de pier kost je 2,50 dollar per persoon en een emmer met een paar vissen erin kost 4,50 dollar.

Verder heb je hier een restaurant en een giftshop. Er vertrekken ook snorkel- en duiktochten vanaf dit punt. Met kinderen is dit een super leuke activiteit om te doen. Wil je even een drankje doen of een hapje doen dan kan je dit doen bij Hungry Tarpon restaurant. Je hebt er mooie plekjes aan het water.

De tarpons kunnen wel 2,5 meter lang worden en wel 90 kg zwaar zijn. Omdat wij in Bonaire al tarpons gezien hebben met snorkelen, zijn we er niet alsnog heen geweest. Wel zag het er heel leuk uit!

#7 Glasbodemboot: je kan in Key West ook op een glasbodemboot gaan en op die manier de onderwaterwereld verkennen met kinderen. Zeker met jonge kinderen die nog niet (goed) kunnen zwemmen is dit een prima optie. Heb je wat oudere kinderen die goed kunnen zwemmen dan is het ook zeker leuk om te gaan snorkelen bij de Florida Keys met kinderen.

Je kan dan op een tour gaan van ongeveer 3 uur om de mooie onderwaterwereld te verkennen met het gezin. Kijk voor meer informatie over deze tour even hier.

#8 Fietsen in Key West: je kunt bij Florida Key West met kinderen ook gaan fietsen. Je kan op verschillende plekken op Key West fietsen huren (ook kinderfietsen) en op deze manier dit eiland verkennen. Op Key West heb je verschillende plekken die leuk zijn om te ontdekken en er zijn ook verschillende musea die je hier kan bezoeken. Zo heb je Key West Aquarium en Key West Shipwreck Museum, die je met kinderen kan bezoeken. Het fijnste strand van Key West ligt bij Fort Zachary.

Fiets huren Florida Keys

Kindvriendelijk restaurant Florida Keys

Je kunt in de omgeving van de Florida Keys met kinderen prima uit eten gaan. Er zijn genoeg kindvriendelijke restaurants bij de Florida Keys. We zetten een aantal leuke restaurants hieronder op een rij.

Je kan in Key Largo en Marathon met kinderen ook prima eten. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke restaurants in Key Largo & Marathon. Wij reden langs het restaurant “What The Fish Rolls & More”. Het heeft een zandstukje, waar kinderen kunnen spelen. Neem een emmer en schepje mee en de kinderen vermaken zich wel. Je kan er verschillende gerechten bestellen zoals patat, pizza, vis, taco’s. Genoeg keus dus. Het restaurant is gelegen in Islamorada.

Je kan in Marathon bij verschillende restaurants eten. Wij hebben fastfood gegeten, aangezien we niet van vis houden. Met kinderen ga je toch vaak voor de wat snellere hap en waar ze patat hebben. Op drie minuten rijden van onze accommodatie zat de McDonald’s. Met kinderen is hier eten gewoon ideaal. Je hebt er patat, hamburgers en kipnuggets. Een simpele snelle hap, maar onze kinderen maak je er blij mee.

Kindvriendelijk hotel Florida Keys

Banana Bay Resort & Marina: wij verbleven in Marathon bij Banana Bay Resort & Marina. Je kan op Banana Bay Resort & Marina met kinderen genoeg doen. Je hebt er als eerste een zwembad. Verder kan je in de tuin allerlei spelletjes doen, waaronder vier op een rij, schaken en tafelvoetbal. Er is ook een haven waar je kan vissen of zeekoeien kan spotten.

Kindvriendelijk hotel Florida Keys

Maak ook gebruik van de gratis fietsen van het resort die je gratis kan pakken. Het is leuk om met kinderen een stukje te gaan fietsen in de omgeving. Het enige minpuntje van dit hotel vonden wij het ontbijt. Dit was erg karig (wegwerpdoosje met een bagel, yoghurt en sap). Kijk voor meer informatie over het Banana Bay Resort & Marina even hier.

Hampton Inn Key Largo: in Key Largo verbleven wij in het hotel Hampton inn. Met kinderen is ook bij dit hotel genoeg te doen. Het hotel heeft een zwembad en een strandje bij het meer (er zwemmen alleen wel krokodillen). Verder kan je enorm veel leguanen spotten. Je kan ook een kano of een waterfiets huren, waarmee je het meer op kan. Soms zwemmen er zeekoeien voorbij. Kijk voor meer informatie over het Hampton Inn Key Largo even hier.

Kindvriendelijk hotel Florida Keys

Uiteraard zijn er bij de Florida Keys nog meer leuke kindvriendelijke hotels die je kan boeken. We zetten hieronder de best beoordeelde hotels in verschillende prijsklassen op een rij. We hebben dit voor de eilanden Marathon en Key West gedaan. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Marathon:

Budget accommodatie: Kingsail Resort

Middenklasse accommodatie: Captain Pip’s Marina & Hideaway

Luxe accommodatie: Faro Blanco Resort & Yacht Club

Kijk voor het gehele overzicht van kindvriendelijke accommodaties in Marathon even hier.

Key West:

Budget accommodatie: Blue Marlin Motel

Middenklasse accommodatie: Truman Hotel

Luxe accommodatie: Santa Maria Suites Resort

Kijk voor het gehele overzicht van kindvriendelijke accommodaties in Key West even hier.

Over de auteur: Wij zijn een reislustig gezin. Mijn naam is Stephanie en samen met mijn man Jeffrey en kinderen Noami en Desley maken wij prachtige reizen. Onze kinderen hebben de leeftijd van elf en veertien. Wij reizen altijd met mijn ouders, waaronder mijn moeder (Tineke) vader (Ronald) en mijn zusje. (Dewi). Wij hebben inmiddels al zeker 20 landen bezocht waarvan we sommige landen meerdere keren hebben bezocht. Je kan onze reizen volgen op onze Instagrampagina.

Scroll naar boven